Laʻau

Lemon melissa - tupu mai fatu i totonu o le atunuu

Lemu balm - o se tasi o laau pito i matutua e iloa e le saienisi. E faʻamanuiaina faʻaaogaina e le gata i vailaʻau, ae faʻapea foi i le kuka. E fetaui lelei mo laʻau ma aano. I le vaomatua, o lenei mutia e mafai ona maua i le tele o atunuu o Europa, Iukureini, Aferika, Amerika, Caucasus, Asia, ma isi. O fualaau faʻalaʻaulaʻau e mauʻoa i suauu tāua, lea e aofia ai vitamini ma minerale e manaʻomia mo le tino o le tagata. E mafai ona tupu e le gata i le tatalaina o eleele, ae faapena foi i le fale.

O le kulimi suamalie e maua mai i le suauʻu taua o ituaiga o laau totō. E i ai i le aiga Lamiaceae. O le mutia masani lenei e oʻo i le maualuga i le 30 i le 120 cm O le auʻau autu e maualuga lona faʻalauteleina, e tele lava ina ufiufi i se uila, ae e mafai foi ona le lavalava. O laulaau e ufiufi foi i se fulufulu, malamalama lanu meamata i lanu, foliga o le ova ma se faamama avega. E amata ona fuga i le tausaga lona lua o le olaga. O faʻauluʻaina o le faʻafefeteina, faia i totonu o le laulaau, o fugalaau e le tutusa, o peti pito i lalo e sili atu nai lo le pito i luga. O le ovary ua faia i luga o se pistil o loo siʻosiʻomia e 4 maa.

Lemu suamalie

E maua mai fua i le masina e tasi talu ona uma ona fesuiaʻi le fugalaau. O le fua o le ovoid, glossy, sina faʻaloloa. O totonu e 4 fatu. O lenei vao e taʻua o lemoni ona o loʻo iai le manogi o le manogi o le citrus, lea e sili ona malosi le lagona i le vaitau o le vaitau o le tumutumu. A maeʻa le fugalaau, e mafai ona le lelei le manogi.

Auala e totoina ai le moa ma ola mai fatu i le atunuu

I le natura, e na o le 5 ituaiga o laau nei:

  • Melissa officinalis, o lemoni foi - o mea e le maua ai ni paʻepaʻe e paʻepaʻe pe malamalama i le lilac. O lau o le laau e manogi e pei o le tipi tipolo;
  • Quadrille - mea lanu piniki māmā o loʻo i totonu o le rosette o lau, lanu lanumeamata;
  • Malosi O lenei ituaiga o meaola e iai foʻi le tofo o le lemon. Le lanu o lau o le pogisa. Inflorescences e paʻepaʻe, e mafai ona i ai se lanu eleelea. O le maualuga e le sili atu i le 60 cm;
  • Auro mama - paʻepaʻe paʻepaʻe na fausia i luga o se vao, o lona tele e tusa ma le 60 cm. E oʻo mai i le taimi na faia ai le fua, e sui le lanu i le lanu viole.

Eseese o le Melissa Pure Gold

  • O le penina. O laulaau o lenei ituaiga o loʻo iai se faʻalauteleina o luga. Lanu lanu lanumeamata. Lalaga saʻo lelei i luga o le au. Inflorescences e laiti ile lanu paʻepaʻe. E maualuga le 110 cm le maualuga.

Ua le mautonu Melissa i le mutia, lea e aofia ai foi i le aiga Iasnatkovye ma ua i ai le igoa catnip. I le tepa muamua, e le mafai ona iloagofie mai le tasi i le isi. E tusa lava pe foliga tutusa, o nei laau e lua o loo i ai pea eseesega i le tuufaatasiga. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le mea e sili ona taua o le aofaʻi o suauu taua i catnip, lea e na o le 3% e oʻo atu i ai.

Fugalaau fugalaau - ola mai fatu i le fale

O le pata o le pata ua i ai se tele o ituaiga o gaioiga. E afaina ai le toetoe o ituaiga uma o le tino o le tagata. O ona mea e sili ona taatele o le faʻaleagaina ma le faʻamalolo. O teuteuga o lea mea e faʻafilemuina ai le faʻaogaina o le tino, ia i ai se aʻafiaga. Talu ai ona o le mea o loʻo i totonu o le laʻau, o le vao o loʻo i ai mea faʻapitoa. O microelements ei ai antiviral, antimicrobial, ma faʻaleleia puipuiga faʻapitoa i le tino.

O loʻo i ai i le fale faʻalavelave. E le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi pipili, faʻapea foi ma le faʻalogo.

Eustoma - tupu mai fatu i le fale

O le mimita ma le suamalie o lemononi e ese mai le foliga vaaia, ae faapena foi i le mea e aofia ai elemene.

Eseesega o le tino

O le aʻa o le lemon balm e faʻalautele, e le pei o aʻa o le mint. O le eseesega tutusa e mafai ona matauina i le fausaga o le ala. I le mint, e le o se faʻalalauina. O fua o Melissa e lamolemole, ovoid, fuamoa mite e seasea lava, maua se fausaga sosola. O le mint ua i ai le manogi o le manogi, o le pamu lemoni o loʻo i ai le manogi manogi.

Melissa Root System

Eseesega o le tuufaatasiga

O le mint e aofia ai le tele o suauu taua, e oʻo atu i le 6%, ao lemonimonimo o latou mea e 0.8%.

Faʻafitauli Eseese

Melisa e salalau i le kuka. E tuʻuina atu ai ipu o le manogi lelei ma le manogi. Ua faaopoopoina i ipu eseese e pei o se taumafataga. O le tofo o le pepa ulaula e sili atu le maualalo. E masani ona faʻaopoopo i ipu saunia e tuʻuina atu ai se moa. E le gata i lea, ao faagasolo le togafitiga o vevela, e mafai e le mint ona gaogao le meaʻai ua maeʻa ona o le oona.

Mint ma le lemon balm fatu

O le mint ma le lemon balm fatu e tupu ai na o le 60%. E tatau ona amanaʻia lenei mea pe a totoina laau toto. O i latou uma ma isi fatu o le laʻititi tele. E ufiufiina i latou i se paʻu lamolemole, lamolemole, o lea ao lei totoina, e fautuaina e taloina i latou i le vai vevela mo se aso. E mafai ona e faʻaopopoina se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae i le vai, ona fatuina lea o fatu ile 3 vaiaso talu ona totoina, ae 2 taimi vave. Mo le faʻatusatusaga, e mafai ona e solomuli se vaega o fatu i vai vevela masani, vaega i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se mea e faʻaleleia. A maeʻa ni vaiaso, siaki le germination o fatu e maualuga.

Tuputupu ae lemoni pulu mai le fatu

O Melissa e toe aʻoaʻi i le tele o auala:

  • Vaeluaina o le vao;
  • O fatu.

O le auala sili ona faigofie ma sili ona taatele o le faʻalauteleina o fatu. O le mutia e matua le lelei lava le tuua. E fautuaina e saunia le eleele mo le totoina o fatu i le atunuu. E mafai ona e totoina fatu i le autumn ma le tautotogo. A o lei totoina, e tatau ona tatala le eleele, aveese vao uma, ma faʻafefe. Afai o le eleele e matua afaina, e fautuaina e faʻafefiloi i oneone poʻo peat, talu ai o le laau e sili ona lelei ile palapala. E mafai foi ona e faia se alavai o alavai i le tulaga o lapisi ma piliki gau. O le mea e masani ai, e manaʻomia le faʻaleleia o alavai pe a manaia tele le eleele, manino, e le lelei le vai. E lūlū fatu i luga o se mauga laʻititi e leai se mea e faʻafefe ai le suavai ma e le aʻafia ai aʻa.

Tulaga sili ona lelei

Melissa Lemon e fiafia i nofoaga o le la. Po o le a lava le totoina o fatu i le eleele avanoa poʻo totonu o se fagu i le fale, e tatau ona tele le malamalama o le la mo lona atinaʻeina. E ola lelei le fala o Melissa i luga o se faamalama e le o vaaia le itu i matu. E fautuaina e filifili se nofoaga e ese mai matagi.

Tuuina atu o le patamati lemoni i le fale

O le laau e i ai le lafoaia o le lamala, o lea e le manaomia ai le faʻamago malosi o le eleele. E fautuaina tele le faʻamaʻi, ae aunoa ma le faʻatagaina o le vai. Pe a uma ona faʻamaʻa, o le palapala ua tatalaina. E mafai ona e faia le mulch i le loloto e le silia le 5 cm.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

E faʻapefea ona toto le melissa ma le mint i le eleele ina ia maua ai le numera aupito maualuga o laʻau? O Melissa ma fatu mint e totoina i le eleele tatala i le ogatotonu o Me, ina ua mavae le taufaamatau o le kiona, ma o le palapala na mafai ona mafanafana.

E faʻapefea ona totoina le moa ma le lemonimonimo, taʻiala i lea laasaga:

  1. E susunuina fatu i le vai vevela mo le aso. A maeʻa le aso, ona aveeseina lea ma aveese uma mea e totoina ai luga.
  2. O fagu ua faia i le eleele, o lona loloto e tusa ma le 2-3 cm.
  3. Ua faʻamamaina le eleele;
  4. O fatu e totoina i afaina o loʻo gaosia;
  5. Mai i luga e tatau ona faʻasalaina ma le mama i le eleele;
  6. A uma ona totogo fatu, e tatau ona vevela. O le mamao i le va o pana e tatau ona 20 cm.

Ina ia mafai ona faatelevaveina le tuputupu ae o le patamati lemoni, e mafai ona totoina i le fale. E mafai ona e amata totoina le laau i le faaiuga o Mati. O aʻafiaga e tutupu mai ua totōina i fanua tatala i le tautotogo o le tautotogo. O le tele o fai togalaau e popole e uiga i le fesili: e mafai ona totoina le moa ma le lemonimo i le isi itu? O nei vailaʻau faʻamalositino e lua e le faʻalavelave le tasi i le isi.

Melissa lemongrass e le manaʻomia se tausiga mataʻina. Ole taulaiga faapitoa e tatau ona totogi i na o le tausaga muamua talu ona totoina. O le isi taimi, o le mutia e ola lelei lava.

Faʻalogo lelei! Ina ia mafai e le laau ona tupu lelei, o laulaau e le lanu samasama, e le uma le manogi, e manaʻomia le faafouina i le 6 tausaga.

Tulaga faʻatau

O vailaʻau faʻalaʻauʻau e manaʻomia le tele o le suāvai na o le masina muamua pe'ā uma ona faʻaʻaʻea, aemaise lava ile aso malolo. O le taimi atoa, fafagaina e tatau ona faʻalelei.

Laʻei pito sili

E faʻaaogaina fuga i le palapala pe a uma ona vavae ese le laau. I le laei pito i luga, e faʻaaoga ai vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le ammonium nitrate, superphosphate, potassium chloride. E mafai ona faʻaaoga faʻamaʻi kulupu i le mulch layer.

Taua! Fafagaina faatoa faia pe a uma ona toto le pama.

O le aoina o mint ma lemonimonimo e amata mai ia Iuni seia oo i le faaiuga o Aukuso. Fufulu laulaau i le taeao.

Faʻalogo lelei! E le fautuaina e aoina le mutia pe a uma le timu, e mafai ona faʻaosoina le foliga mai o le pala. Lafoaʻi ma se aʻa e mafai ona vavae ese mai le ogatotonu o le taumafanafana. O fasi keke e faia e ala i le faʻaogaina o se kuka poʻo se naifi.

O le kulimi mulumoni o loʻo tumau pea mea aoga uma pe a faʻagogo pepa. E le o se aga masani le faʻamago. E mafai ona e faʻamago le vao ile microwave, ogaumu, fafo, i le potu, ma isi. Teuina le mutia vao mo le 1-1.5 tausaga. O Melissa e le gata ina faaopoopo i mea taumafa e pei o le teuteuina, ae ia saunia foi teuteuga ma mea ola maloloina ma le teas.