Puleaina o pest

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi, faatonuga mo le faʻafefeina o meaʻai e faʻaaoga ai le amonia

Faʻavaega e maua mai i laʻititi laʻititi i totonu ia i matou, o anufe e aoga tele iniseti. Oi, e leai. Aiga ma le togavao uliuli - o nei ituaiga o anufe, nofo i totonu o le fale, togalaau poʻo le fale kiona, e mafai ona tele ni faafitauli. O le faʻaaogaina o le ammonia vai e maua e tagata uma, e mafai vave ona e faʻaumatia ni pipi mo se taimi umi.

E te iloa? Amonaia - o se vaifofo o le amonia i le vai, o se tuufaatasiga o le nitrogen ma le hydrogen. Faatau i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. I le Renaissance, na faʻaaogaina e faʻamalamalama ai lauulu.

O Amonaia i le atunuu e tatau ona manaomia. E faʻaaogaina e le gata mo faʻamoemoega faafomaʻi. Ua faʻaaoga Amonaia i totonu o le togalaau e avea o se faʻatau fualaʻau faʻasaina ma togafitiga faʻataʻi.

O le a le afaina o pusi i le atunuu

Faʻateleina le faʻateleina, o 'aneti iniseti e faʻapitoa ona faʻaaogaina le teritori uma e mafai ona latou maua. I le taimi lava e tasi, o latou ogomalie e natia mai i mata o tagata, lea e faigata ai ona tau i tua.

E te iloa? O le ogatotonu o le taua tele o soʻo se kolone malulu o se tasi e mafai ona tuʻuina le afe o fuamoa. O le galuega a le au faigaluega o le maua lea o le tele o mea taumafa mo le tele o manogi.

E le faʻamagaloina e le aisa le suamalie, o le mea lea e ono lamatia ai oloa o le tau vevela o oloa ma le seleselega o fua suamalie. Mo le mauaina o "mea faufale" o loʻo faʻaaogaina ai ni pou i laupapa, pe a uma ona latou manaʻomia le toe sui poʻo le toe faʻaleleia.

Faʻafefe mai ipu i totonu o le fale

O le feiloai i le umukuka o se tasi o tamai ant, e faigata ona malamalama i le mafuaaga na tuuina atu ai ia i latou le igoa mamalu "Farao masts". Faʻatau i luga o le amonia mai vaovao, aua i totonu o le fale pe a maeʻa se tasi o tagata aloaʻi, e mafai ona e maua vave auala uila.

E mafai ona faʻaumatia vao i luga o le 'upega tafaʻi ma totonu o le fale lauʻeleʻele faatasi ai ma le fesoasoani o sauniuniga faʻapitoa Muravyin, Fufanon, ma le boric acid.

O nei malo e leʻi valaʻauina o loʻo nonofo i lalo o laupapa ma isi nofoaga faigata. O laʻau faigaluega e laʻitiiti lava, 2-2.5 mm. Ona o lo latou tele, latou te mafai ona lolovaia atoa le fale. O le afaina mai lea ituaiga o tuaoi e manino lava:

  • O loʻo iai le faʻamaʻi i totonu o le fale. O latou auala e pasi atu i otaota otaota ma kapeta umukuka, ao gasegase le siama i meaai. Ona o le gaogao o anufe, manu feʻai ma tagata e mafai ona pisia i faʻamaʻi pipisi, e afaina i faʻafitauli o le maʻi.
  • Taʻu oloa. Afai e maua e pusi i luga o fualaau o suka, lole lole po o kuki suamalie, e tatau ona lafo ese meaai. O le a le fiafia le suʻeina o fusi i le meli po o le siama, lea latou te le faʻafefe.
  • Faʻanofoina e fagafao. Aneti e lafo atu a latou fua i nofoaga lelei mo o latou matua. E mafai ona latou tuʻuina i totonu o se fagafao o se fagafao po o se moa moa, faʻafefe ma fafaga au fagafao, e leaga mo a latou amioga.

E taua! O le faʻaaogaina o vailaau malosi i iniseti i totonu o le fale, e iai mea e maua ai allergies, tamaiti ma meaola, e le faʻafeiloaia.

O se auala aoga mo le puipuiga i lenei tulaga o le amonia mai ipu i totonu o le fale. Mo le 1 lita o le vai ua kuka e te manaʻomia se fagu amonia 100 ml. O lenei vaifofo e tapunia uma luga, papa o laupapa laupapa, taʻalo, faʻasolosolo le pito i totonu o atigipusa ma kapeta, pini ma le faʻaleleia.

A maeʻa ona lele i totonu o le potu mo se tagata, o le manogi o le ammonia o le a mou atu, ae o le metotia e faʻaaogaina ai aʻa ona o lo latou manogi o le fia afe taimi e malosi.

Le afaina i laau

O le tele o iniseti ninii e ulu atu i tulimanu pito mamao o le togalaau, e leai lava ni faʻalavelave mo i latou. Latou te mafatia mai laau, fuainumera o galuega gaosi:

  • I lalo ifo o le eleele, o le anufe e faaleagaina ai aʻa o laau totino: o tamaʻi laititi ma laau toto e afaina tele.
  • Aneti o ni meaola, o laulaau talavou o fualaau ma laau matutua e mafatia mai o latou auvae.
  • Aneti e faʻaumatia le seleselega. O fualaau suamalie o plums, apricots, ma isi fualaau aina suamalie na faaleagaina e pulu e le talafeagai mo meaai ma teuina.
  • O alalaupapa, o loli i vao i totonu o ogalaau o togalaau, faia ai le pala, ma faigofie ona maua i isi meaola faalafua e faaleagaina ai laau.
E te iloa? O le faafitauli pito sili ona ogaoga e fesoʻotai ma pepe o aphid. O le sua suamalie na natia e aphids o se meaʻai taua mo se kolone malulu. Ina ia maua i le tele e mafai ai, o pipi e fesiitai le aphids mai le laau i le laau, faʻamafu ai le togalaau atoa.

I le isi itu, afai e sau aphid i le togalaau, e le o toe mamao ona iloa mai lea. O le faʻaaogaina o le amonia i totonu o le togalaau ma le togalaau o le a fesoasoani i le faʻaumatia faʻatasi o aphids ma ants.

E faʻafefea ona faʻaumatia vao i le atunuu: o le faʻaaogaina o le amonia

O se fofo suamalie o le ammonia e taua tele i le atunuu: o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻaleagaina meaola e leai se lamatiaga i laau ma tagata.

E taua! O le Amoni i foliga faʻapitoa e mafai ona mafua ai mumu i le paʻu ma mucous membranes, o le faʻamaʻaina o le ammonia e mafai ona afaina ai mama. E le tatau ona fefiloi Amonaia ma le chlorine. E tatau ona galue ma le amonia i totonu o se vaʻa lelei, faʻaaoga totigilima, mata ma se masini.

Amoni mai iniseti i totonu o le atunuu o le a fesoasoani i ai. O laʻau mumu, ma vevela o vailaau iniseti o loʻo faʻafefiloi ma le amonia, faʻafefeteina i le 1: 3 vai.

Faʻasalaina o se vailaau

Ina ia mafai ona aveese faʻamalosi mai le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faʻateʻa ese le vailaau. O nisi taimi e viliina ai se mea tuai ma lafo atu i se isi nofoaga, mo se faataitaiga, i se vaomatua, ae e le o se faiga faigofie, ma e foliga mai foi o le a toe foi mai pusi.

E sili atu ona faigofie le faʻamalosia o paʻu latou te alu ese mai le vailaʻau, lea e talafeagai ai le faʻafefe o vai ma nofoaga e tele ai auala ma ammonia. Mo lenei saunia se fofo:

  • vai - 5 lita;
  • amonia - 2 sipuni.

O le isi auala: o se ie e faʻafefiloi ai le suavai, e le afaina i le amonia ma tuu i luga o se mea faʻasao. Mai le pito i luga o le ufitia faatasi ai ma le ie tele po o le polyethylene e leʻi faʻafelatai e le amonia. Iniseti e faʻafefe ese le manogi o le ammonia.

Faitau foi e uiga i isi meaola faalafua: nematodes, mites, aphid, fasi uʻamea, paʻuvilivali, slugs, mite a Putin, moa eleele, cockchafer, mice.

Totoina o laau toto

O le ammonia laau mai laau oona o loʻo faʻaaogaina i le fofo mo fufulu ma fafaga:

  • Suavai - 10 l,
  • Amonaia - 10 ml.
Faatasi ai ma lenei fofo, latou te suavai ai laau i lalo o le aʻa. O lenei vaifofo o se fomaʻi oona. Mo le fufuluina o laau toto, 3-4 sipuni gaʻo o le suka ua faaopoopoina i lenei fatuga, faʻaosofia seia maeʻa faʻasalaga ma felafoaʻi laau na aʻafia.

O le faʻaumatia o aphids, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi vave. E faʻaumatia ai aphids ia vaega:

  • amonia - 50 ml;
  • vai - 10 l;
  • savili vai - 10-15 ml.

O lenei tuufaatasiga ua tele lava le salalau i laau toto ua aafia.

Faʻafefea ona taofia le tulaʻi mai o masini i le atunuu, faʻamatalaga aoga

Ina ia aua neʻi amataina i se fale o le atunuʻu, e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie o le tumama:

  • Teu suga, meaai sugary ma meainu i totonu o koneteina e le mafai ona vavae: pusa uumi, ato, fagu.
  • Teu meaʻai i totonu o le pusaaisa, aua neʻi tuʻuina i luga o le laulau ma i nofoaga e mafai ai ona gaogao.
  • A maeʻa ona 'ai, fufuluina ipu, tipi, solo le laulau, aua le tuʻuina ni meaʻai ma meaʻai i luga.
  • Taofi le pusa lapisi i fafo o le fale, ma lafo i taimi uma otaota.

Mo le puipuia o le faʻaalia o pipi i le atunuu e faʻaaoga ai manogi e faʻafefe ese ai iniseti:

  • O le ammonia mai vao i totonu o le togalaau o le a fesoasoani e avea o se auala e "lua i le tasi": o le puipuia o osofaiga o iniseti ma meaʻai laau. Ina ia faia lenei mea, o le 2 vaiaso i le vai mo le faʻavaivai faaopoopo 1 le sipunipuni o le amonia i se pakete vai.
  • Poʻa asu tapaa. I luga o ala o upega o loʻo maua i luga o le saite, faʻasalalau lenei meafaigaluega. Le manogi o pusi tapaa e le mafai ona tu.
  • Citrus. O le paʻu fou ma le manogi o le citrus e le gata ina faʻataunuʻuina ai aphids, ae faʻapea foi vevela.
  • Ata Pe a vevelaina ma aveese ia laʻau o le kalaka, e mafai ona faʻafefeteina i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le puipuia o se osofaʻiga o vao.
  • Wormwood, tansy, mint. Toto nei togalaau i luga o le fasi fanua, ma salalau o latou fugalaau i lalo o vao, laau. O lo latou manogi masani o le a faʻafefe ese ai na o ni naifi, ae faʻapea foi maunu.
E manaʻomia e faʻatoʻaga taʻitasi e puipuia lona fale ma le togalaau mai mea leaga uma. O le kesi i totonu o le togalaau ma le fale togalaau o le a fesoasoani e taulimaina lenei galuega.