Eseesega o paʻu

Plum "Honey White": faʻamatalaga o le vailaʻau ma le gaosiga o agrotechnology

O fua amata o le "Honey White" e iloga i fua maualuga, o fua tele e tele le suamalie ma le manogi. O le ituaiga e lauiloa i le tele o fai togalaau i fafo atu o le atunuu. Sei o tatou iloiloina auiliiliga autu o lenei laau mo le totoina ma le tausiga.

Tala faasolopito o pulu "Honey White"

O le tusitala o le ituaiga e aofia ai le saienitisi o le lala a Donetsk o le Institute of Horticulture UAAS, o le tagata galue o le agronomist o Ukraine Lilia Taranenkolea, mai le 66 tausaga o lona matua, na tuuto atu i le 62 tausaga e galue i le Artyomovsk Experienceal Nursery Station. O le faifaatoaga o se tagata lelei i lona fanua ma tuua ai se faailoga iloga.

Mai le fatuina o le pamu muamua (Prunus domestica) na mafai ai ona ia aumaia se ituaiga fou lea na faamatalaina i fualaau aina suamalie, ma o le oloa ma le tofo o uiga o fualaau aina e le sili atu le maualalo nai lo le itu i saute. E le gata i lea, o ia laau ua lelei ona fetuutuunai i le malulu ma le malulu. E lei umi ae faaleleia le ituaiga i le saunia lea mo tulaga patino o le fesuiaiga o itulagi taitasi. Ina ua mavae lena mea, na amata ona ia manaomia e le gata i togalaau i Iukureini, ae i le itula atoa o Soviet.

E te iloa? O le 100 kalama o plums naʻo le 49 kilokalo, ae i le tele o mea e aofia ai vitamini o le vaega B, C, PP, A, E, iron, calcium, fluorine, manganese, copper, nickel, cobalt, magnesium, silikoni, zinc, molybdenum, sodium , iodine, fuamoa.

Faamatalaga o uiga o le ituaiga

O le Plum "Honey White" e iloga i le maualuga o le maualuga o le laau, lea i lalo o tulaga lelei o le galueaina e mafai ona oʻo i le 7 mita. O le mea lea, o le pale i le fua o le tuputupu aʻe e tele se avanoa i le togalaau. Ina ia aua le faia se ata lafoia mo fualaau aina tuaoi ma teu laau, e tatau ona totō le laau i se mamao e 5 mita mai ia i latou.

E ui lava i le maualuga ma le maualuga, o laʻau i luga o lala e le o le mafiafia. Crohn's rounds open form form, ma o le ogalaau e maua mai ai sina pupuʻu. O laau e matua teteʻe lava i faʻamaʻi, o le maualalo o le vevela, faigofie ona faʻafefe ai le malulu, malulu malulu ma puna o le tautotogo, o loʻo faʻaalia e agalelei fua. O le faʻamatalaga mai fafo o le vailaau paʻu eseese "Honey White" e le o ese mai isi itu.

E taua! O pupu pulu e aofia ai le amygdalin, lea i le tino o le tagata ao faagasolo se faasologa o gaioiga o meaola oona e avea ma cyanide ma i le tele o mea e lamatia ai le ola.

O le aoga sili o lenei ituaiga o fua na fua mai i vaiaso mulimuli o Iulai. O loʻo faʻamatalaina i latou i le tetele, o le oval, o le manogi masani ma le manaia lelei, lea e foliga tutusa lava ma le meli. Uu i luga o le fua - lamolemole, paʻepaʻe pe laʻititi le samasama. O le mea lea, i le olaga i aso faisoo o loʻo i ai se igoa tutusa mo le ituaiga - "Honey Yellow".

O fua e le mafai ona ufiufiina i se ufiufi. I le tulaga sili ona maualuga o le matua, ua sasaa mai i se moli lanumumu mumu. I le averesi, o le mamafa o le tasi paʻu paʻu mai le 50 g. O le aano o le lanu samasama, e sili ona suamalie, faʻafefete i le gutu, ma tuʻu ai se mea manaia o le meli mulimuli ane.

O ponaivi e laiti, e faigofie ona fai. E tusa ai ma uiga iloga aloaia, o White Honey Plum ua fuafua i le 4.5 points.

E le gata i lea, faatasi ai ma isi ituaiga, e ese mai lona faʻaogaina: e mafai ona faʻaaogā faʻamalosi, faʻaaogaina e fai ai jams, jams, marmalade, compotes, marshmallow ma isi ituaiga suauu uma.

Aoao pe faapefea ona vego vailaau i le fale.

Honey White Plum Duster

I le iloiloga o lenei ituaiga, e talanoa ai le au fai togalaau i lona malosi. O lona uiga afai e te totoina se tasi po o le sili atu foi o laau o le ituaiga meaola tutusa, ona e le tatau lea ona e faamoemoeina se seleselega lelei, lea na matou taʻua i luga. E naʻo tulaga e mafai ai e tagata eleʻele eleelea ona faʻamaonia le latalata i le White Honey plum. Ua fautua mai tagata tomai e faʻaaoga e avea o ni tuaoi lelei pene o Ukrainian filifiliga: "Hungarian Donetsk", "Renklod Karbysheva", "Hungarian Donetsk Early".

E te iloa? O tufuga o le Middle Ages na faʻaaogaina le resin mai le laumei e pei o se mea e fai i le fausiaina o le vaitusi failautusi.

Tulafono mo le faʻatauina o fualaau

O le atinaʻe o le "White Honey" plum, e tusa lava po o le a le agrotechnology o le galueaina, i le amataga o le 70% e faalagolago i le lelei o le fatuina. O le mea lea, o lana faʻatauga e tatau ona matua taua.

E fautuaina e le au atamamai e aua nei faatauina ni mea totō i luga o le Initaneti poʻo i luga o maketi mai le au faʻatau, ae i fale tausimai faapitoa. Manaoga autu O fualaau aina o se aʻa maloloina lelei ma se mama, e oʻo lava i le ogalaau.

E taua! O fua o plums e teuina mo se taimi umi pe a tuʻuina i totonu o le pusaaisa, afifi i se pusa paʻu pepa ma pu.

Vaʻaiga vavalalata. O aʻa e tatau ona mamana, faʻafefiloi, e aunoa ma ni aisa, pito oti, sulu e le mafaamatalaina, pala, faʻaaogaina masini, galls, ma soʻo se isi lava faʻavae ma faʻafefe. Ia mautinoa e siaki i latou mo le mago e ala i le tosoina o se tasi o auala. I se nofoaga o se manua i se tagata ola maloloina, o le a maua mai le laupapa fou, ae le o se paʻu enaena.

E sili atu le taulai atu i luga o ogalaau, e oʻo atu i le mita ma le afa. O i latou e sili atu le umi latou te faia se lagona sese o latou tulaga gafatia. O le mea moni, latou te le masani lelei ma mo se taimi umi "nofo" i le mea e fai ai.

A maeʻa ona faʻamautinoa o loʻo aʻafia aʻa, suʻesuʻe le aʻa ma le aʻa. I luga o se mea e totoina ai le ola maloloina, e oʻo lava i le ogalaau, ma le 4-5 skeletal branches ma le paʻu monotonous e aunoa ma le taofiofia ma le vevela. I fale faʻapitoa ma fale tausimai, o loʻo faʻatau atu laupepa ma faʻamalo ese laʻau ma le masima e togafitia i le rhizome. Afai ei ai lau uila umi, fesili i se fua saunia lelei.

O le mea lea, o ona lālā e fai siʻosiʻusi i le ogalaau, ma o aʻa ua afifiina i se ie susū ma cellophane. E mafai ona faʻaaoga e avea o se mea e fai ai se afifi ile palapala susu, lea e tuʻu ai le laau.

E taua! O tagata o loʻo mafatia mai urolithiasis, plums ua matua faʻaseseina mo le faʻaaogaina.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

I totonu o le togalaau, o le "White Honey" plum ma le totoina lelei o le a le afaina ai oe.

Ina ia mafai ona manuia lona galue, filifili le saite mo le totoina lelei. O lenei mea e tatau ona avea ma se nofoaga laugatasi e faʻamalamalama lelei ai le oneone ma oneone poʻo le mea omea. E ui o le laau e faigata, ae o le a sili atu ona lelei le ola i se nofoaga e puipuia mai mailei ma matagi mamao.

E le tatau ona e mauaina i le susu tele, o le mea la pe a fuafua le totoina, ia mautinoa o loʻo i le mamao o le eleele le 2 mita mai le palapala.

E taua tele le sailia eleʻele ma le palapala, aua o le faagasologa o le maua o le fatuga ua fautuaina e faia le lime paʻu po o le lue laupapa. I luga o le loam o le masani o le paʻu o le afa le afa kilokalama o le fulu i sikuea mita o le togalaau, ma 200 g ua lava mo oneone oneone. I le taimi muamua, o le nofoaga o le lime, ona eli loloto.

Le faagasologa o le totōina o fualaau aina laiti

O le toatele o tagata e fiafia i togalaau ma togalaau e sese le manatu o le totoina o laau uma e tutusa ma faigofie: na ia eli se lua, tuu se fualaau iina, fagu ma eli. Ae o le mea moni, e le o mea uma e faigofie tele. E tele nuances i le fua o le fualaau aina ma le kulupu, lea e matua tatau lava ona iloa.

E te iloa? I le salafa o le kelope, o le tele o pamu na ola ai Iran.

O le a tatou malamalama laasaga i lea laasagape faapefea ona ola papa paʻepaʻe papaʻe:

  1. O le totoina o nei laau e mafai ona faia uma i le autumn ma le tautotogo, ae e sili ona lelei le faia ia Mati. O se sauniuniga o le eleele e tatau ona faia ia Oketopa. Afai ua e fuafuaina le fufuluina o fualaau aina, ona faʻasalalauina lea o le lime ma eli i luga le nofoaga e 2 vaiaso muamua.
  2. Mo le laau ia vave ona mauaa ma ia atiina ae atoatoa, e tatau ona totō i totonu o se eleele paleni. Ina ia faia lenei mea, pe a eliina se togi, e ave le pito i luga o le eleele i se isi faaputuga (e le silia le 30 cm). O le mea lena tatou te manaʻomia mo le tanumia o le paʻu.
  3. O le tele o le lua e faalagolago i luga o aʻa o le mea toto. E tatau ona i ai ni nai centimita le lautele. I le averesi, ua fautuaina e le au atamamai e alu loloto i le 50-60 cm ma le lautele tutusa.
  4. I le ogatotonu o le pu, tietie i totonu o se pine ma se pito i luga.
  5. I luga o chernozem poloka e taatia ai le pito i lalo o le loloto o le faalauteleina o le omea po o piliki piliki.
  6. Faʻafefiloi eleele elemene (mai le uluai pile) faʻatasi ai ma pakete e lua o mullein, 100 g o le superphosphate, 0.5 kilokalama o le vao ma le 85 g o le potassium chloride.
  7. Sasaa se fasi 'iemole o meaʻai sauni i luga o le alavai.
  8. Ona suʻeina lea ma le totoa aʻa o au fualaau, toe siaki mo le toe faafou. I le tulaga o foliga mai o le pala po o faʻailoa matamata, ia vavaeina nofoaga ua faaleagaina e ola ai fafie. Afai e le o togafitiga le aʻa i le mash mash, ia mautinoa ia faia i le taimi nei.
  9. Seiloga uma o nei manipisi nei, e mafai ona tuʻu ifo le laau i totonu o le lua, ae i se auala e i ai le pua i le itu i saute ma puipuia le ogalaau vevela mai lona puna e susunuina.
  10. Faʻamalo faʻamalosi le aʻa.
  11. Suavai i fualaau seia oʻo ina taofi le susu ile eleele.
  12. Uʻu aʻa i le eleele na totoe, ma tuʻu ai le ū o le maualuga e 3-5 cm.
  13. Fafati lelei le palapala ma lūlūina le ogalaau ina ia mafai ai ona faatumulia le uila i le va o le aʻa. Mai i luga e mafai ona fufuluina le laau i le eleele masani mai le lua o faaputuga.
  14. Zamulchuyte perennial circle peat, i le umi e mafai ai ona taofia le susu i le eleele.
  15. Tui lala i le pine.

E taua! Pe a faʻatumu pupu pristvolnye o laʻau 'aina fua, e masani ona solomuli 10-15 senitimita mai le ogalaau. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai i le faagasologa o le faia o le meafaitino e le aafia i le maʻi.

Tulafono o le vaavaaiga o le vaitau mo le pulu "Honey"

Pulu lanu samasama, i le taimi o le totoina ma le tausiga, e manaʻomia ai se malamalama mautinoa. Ma le mea uma, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga e le na o le fafagaina masani, fafagaina, ae o mea faigata foi mo le faʻaleleia o lālā, le faʻavaeina o le pale, puipuiga o faʻamaʻi ma meaola faalafua, ma sauniuniga mo le taumalulu. Ae e uiga i nei mea uma i le faasologa.

O le a aoga le faʻatoʻaga i faitauga o le totoina o se isi ituaiga lanu samasama - "Taeao".

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o loʻo faʻatuina e le aufaifaʻatasi ituaiga o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi, ae i lalo o tulaga faiga le talafeagai pathogens ma mea faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai.

O le matauina o lanu enaena i luga o le laʻau, lea o loʻo agaʻi i luma i le tuputupu ae ma faʻaumatia atoa le laau, ia sauniuni e tau le gaʻo.

E tāua tele, i sina faʻaaliga itiiti o le maʻi, e aveese uma vaega na aafia o le laau ma susunuina, ma ia togafitia lala ola maloloina ma se puipuiga puipuia e togafitia i le chlorine dioxide ao lei amataina le fuga. I le toesea o le vailaʻau, e mafai ona e suia i le paluga a Bordeaux, pe a maeʻa ona faʻamaʻi le pale i le maeʻa ona seleseleina le fua ile 1% faʻafofo. Afai e iai ni lanu enaena i luga o fualaau aina, ma tuu ai ni mama eleelea eleelea i le sili ona lelei o lo latou tuputupu ae, e tatau ona faasaoina le laau mai le pala. E faia lea mea e ala i le vave faʻamaʻotiina o faʻafitauli uma na aʻafia ma faʻaleleia le suavai o Bordeaux.

I na tulaga pe a amata ona eli le resini i luga o le ogalaau ona o le leai o se mafuaaga, o le a faʻapipiʻiina le 1% suauu sulfate. O le faʻamalositino o le a taofia ai foi le teuteuina o pana tetele na faaleagaina ma togafitiga o le afaina o manuʻa i luga o le paʻu o le togalaau.

E te iloa? O laau o le Plum e ola i le 25 tausaga, ma na o le 15 fua fua.

I totonu o iniseti, o mota mūmū e mafua ai le sili ona leaga i paga. E mafai ona e vaʻaia lo latou i ai i ni mea pogisa i luga o fualaau aina e avea ma mea e le faʻaaogaina ma paʻu vave ai. E fautuaina e tagata tomai e faʻaitiitia le osofaʻiga ma le fesoasoani a chlorophos. Ua saunia le fofo galue ma le fuaina o le 30 g o le vailaʻau i le 10 lita o le vai.

O le puipuiga o le paʻu lanu samasama o le taimi talafeagai o le aoina o laulaau paʻu ma le eli i luga o le eleele i totonu o le togalaau. Aua foʻi nei faʻalavelave i vaʻaia. Ae o lenei filifiliga e matautia tele, aua o le aphid na mulimuli mai e le fiu i luga o le suamalie.

O ona foliga vaaia eo mai faatasi ma le fesuisuiai o laʻau ma vine laiti, lo latou leai o se ola. E mafai ona e faʻaumatia otaota i tafatafa o le ofu laupapa i le fua faatatau o le 400 g i le 4 lita o vai inu. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopoopo 3 sipuni tele o le fasi fasimoli ma le vineta. I le avea ai o se mea e puipuia ai le faʻasusu o loʻo faʻatinoina aʻo le i fuga ma toe fai pe a uma le 2 vaiaso. Agrochemists fautuaina i le amataga o le fuga e faaaoga ai sauniuniga "Iskra", ma pe a maeʻa ona faia le ovary - "Kinmiks".

E te iloa? O le faʻaaoga masani o plums e fesoasoani e faʻaleleia ai galuega puipui o le tino ma le faʻafouina o lela.

O le isi mea leaga mo le laau o le fuafuaga. I luga o laupepa ma totogo, e mafai ona vaaia i foliga o talipupuni taʻavale. O se taunuuga o le galuega taua a le parasite, o lālā e faʻamago, ma o le paʻu e mou atu i luga o le ogalaau. O le taulimaina o le meaola o le a fesoasoani i le 3% fofo o le "Nitrofen", lea e manaomia e galue aʻo lei faailoaina atu fatugaʻo. Faʻataʻotoga vavae papaʻe i le tautoulu.

Auala e fai ai le faʻasuina

A o le mea moni e faapea o paga muamua o le blackthorn ma le peleni plum, e manino lava: o le laau e sili atu ona latalata i le eleele. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻafefe o le eleele.

E faʻatagaina e le Faatoaga e fafaga nei laau toto mai le malosi 4-6 taimi i le tausaga. Mo le taimi muamua e faia ai lenei mea i le tautotogo, pe a paʻu le petals. O le taimi lona lua, pe a amata ona amata le greenfinches, ona toe faʻaleleia lea o le vai, faʻalagolago i tulaga tau, i vaitau o le 20 aso.

E taua foi le faia o faʻamaʻi mulimuli pe a uma ona aveese le fua. E na o le tasi le laau matua e manaomia ai ni pakete se lua, ae e tatau lava ona puipuia ma faatagaina e mafanafana i sina potu vevela. Tomai faʻapitoa e fautuaina le faʻamafa mulimuli i Oketopa e faʻamalosi ai le laau aʻo leʻi amataina le tau malulu. Mo faʻamoemoega tutusa, e oʻo i le 8 pakete vai e tatau ona sasaa i lalo o ipu taʻitasi.

E taua! O le fafaga mulimuli o le paʻu e tatau ona faʻamutaina ma tatala le ogalaau i le paʻu poʻo le manua.

Auala e fai ai laei

O lenei mea e tatau ona amata ile lua tausaga talu ona tulaʻi laau. Ina ia maua mai ia te ia se vaitau olaola lelei, tatou te manaomia 15 kilokalama o meaola eletise ma e tusa ma le 50 g fuluka-potassium. E mafai ona e faia naʻo le faia o le moa moa poʻo le faapalaga.

O fualaau ua uma ona 3-4 tausaga, manaomia 20 kilokalama o mea ola, 80 g o le masima, 100 g o le superphosphate, 50 g masima masima. O tagata matutua matutua o le a manaomia le 30 kilokalama o le manure, 100 g masima masima, 150 g o le superphosphate ma le 90 g le masima masima.

O le uluai fafagaina e talafeagai i le amataga o Me, o le isi e tatau ona tupu i le 30 aso. O le mea lautele, e talitonu le au faifaatoʻaga e tatau ona faʻaogaina faʻamaonia faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai le nitrogen: i le amataga o le tuputupu ae o le taimi ma le taimi o le fausiaina o le ovary. Ma faʻaopopo mea e fai ai le phosphorus o meaola mumū e le faʻalavelave i le laau i le vaitau o le tautoulu. O loʻo faʻapipiʻiina i luga o le eleele eleele o minerale i le maualuga o le 18-20 cm pe a lūlūina le saite. I le faʻaopoopoga, mo paʻu, mea lime, e manaʻomia ona toe faʻafouina i le sui i tausaga uma lima tausaga. I le isi itu, e mafai ona e faʻaogaina le tuai poʻo le fale puipui: o le vailaʻau e salalau le afa kilokalama i le sikuea mita o le au o le vaieli.

O nisi o fai togalaau latou te faʻamatalaina le poto masani o le faʻaogaina o le palealii ma se vaifofo vaivai o le sulfate sulugatiti, lea e matua aoga tele i luga o laau talavou.

E te iloa? E tusa ai ma tagata atamamai, o le laʻau faʻaonaponei na aliali mai i le faagasologa o se faʻalautelega umi, lea na amata i le sili atu i le lua afe tausaga talu ai faʻatasi ai ma le sopoia o isi sui o le genes Pink.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

Plum "Honey White" manaʻoga e le gata i le faamamaina o le matutua o lala tuai ma maʻi, ae faapea foi i le masani ai o le pale.

E tatau ona e amataina lenei faagasologa i luga o vaomatua, ave ese vao totogo. E le gata i lea, e le tatau ona tupu tele le tuputupu ae o laʻau, lala faʻatauva (e tatau ona tipi i le 1 mama).

Laititi e oso i luga e manaʻomia le punou ma le faʻaeteete. Ina ia faia lenei mea, e tele fai togalaau e na te noatia soo se mea taua i se paranesi, seia oʻo ina faʻamalosia i se tulaga. E talitonuina o le a tupu mai le totogo mai le ogalaau, o le lelei foi lea o le seleselega. I luga o faʻataʻitaʻiga tuai, e taua tele le faʻatinoina o faʻamamaga fou. O lona uiga, tipi uma le tuputupu ae i le maualuga o le lima tausaga. E le gata i lea, o nei laumei e masani ona faʻaalia le aʻa o le aʻa, lea e toso uma ai meaʻai mo i latou lava. I le ogalaau autu e leʻi faʻavaivaia, e tatau ona aveese muamua 5 taimi i le vaitaimi o le taumafanafana. Aua le galo e fufulu i le eleele le aʻa.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le tele o fualaau aina, lea e muamua atonu e sili atu i le malosi o le laau talavou. O le mea lea, a maeʻa ona ulu atu i le vaega o le fugalaau, e manaʻomia le faʻamaʻapeʻaina o mea e tutupu mai ma greenfinchs.

E taua! O le thinning ua faia faʻatasi ma fagu, ina ia le faʻaleagaina le paʻu talavou i le taimi o le gaioiga.

Saunia mo le taumalulu

E ono foliga mai atonu e talafeagai mo le taumalulu o vailaʻau malulu? O ia mea taufaasese e taʻitaʻia ai le malolo, ae maise lava o tamaʻi talavou.

I le faʻaopopo i le faʻamalosia o le faʻavaivai ia Oketopa ma mulching pristvolnyh circles 15-cm le polo o le manure, e tatau ona e tausia le vaega o loʻo i luga o le laau. O le ogalaau ma le skeletal lala ua muaʻi faʻamamaina mai lichens ma fasi paʻu oti, ona faʻamaeʻa ai lea. O le aʻa ma le faʻavae o laʻau tetele na afifiina i le vaʻa. O laau tuai e ufiufi foi mo puipuiga mai i meaola.

O le tele o fai togalaau latou te fiafia e totoina paga laugatasi ia latou togalaau. E ui i le pale paleiti laititi, e mafai e le laau ona maua se seleselega lelei o fua.

Seleseleina

Taumafa fua mama "Honey White" e mafai ona i ai i le afa lona lua o Iulai. E fautuaina e aveese mai i se laau i le tau vevela. Afai o le manava po o le sau i fafo, e sili atu le faʻatali seia maeʻa le timu, talu ai ona o le teuina o se susu susu o le a puupuu. I le averesi, i lalo o tulaga alualu i luma, e oʻo atu i le 50 kilokalama o fualaau aina e seleseleina mai le tasi laau.

Ia mautinoa ua matutua i latou, aua i totonu ole palamu e le mafaitaulia e leai se mea e maua ai le suka ma le manogi o le manogi. Muamua, tipi ese le pito i lalo o le laau, faasolosolo malie ae i luga. E tatau ona fai ma le faaeteete, pei o fua e faigofie ona tataʻi, toese a latou sua, ona le mafai ai lea ona latou pepelo mo se taimi umi. Ia mautinoa e piki faatasi i latou ma le aʻa.

O le isi avanoa o le maualuga maualuga o le mafai ona gafatiaina o le White Honey plum. Selesele le seleselega o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pusa ua tuʻuina i pepa. I le vevela o le + 2 ° C, o fualaau aina o le a teuina pe tusa lua masina. Mo le gaioiga itiiti o le pulu, "Honey White" o le a faʻafetai ma le loto faafetai i tagata o loʻo i ai fua matagofie. O lea ia e le faanoanoa i le taimi e tausi ai ia te ia.