Fualaau aina

Nuances o le totoina o le falalaʻau mo tipu, i le malae vaʻai ma totonu o le fale koli

O le kukalapisi o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. Ma afai e muamua i luga o le poloka, e le taumate na ia feiloai ma sainia le igoa o le agavaʻa faʻasalalau, o le taimi nei o loʻo tele nei faʻatoʻaga o loʻo galulue faʻatasi ma lenei fuālaʻau matagofie. Pau lava le mea e manaʻomia o le malamalama lea i le tele o faʻailoga pe a tupu le fuluʻi faila, ma o se seleselega tele e le umi.

Mai le tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona totoina se fatu i le eleele e maua mai ai se seleselega, pe faapefea ona ola le kāpeti, totoina i le a, pe o le a le tekinolosi o le luluina ma sili atu le tausiga, ma pe mafai ona totoina i se togalaau po o se fale i luga o le eleele.

E faapefea ona tupu se fualaau faisua?

Cauliflower pretty thermophilic plant. Taofi lenei i le mafaufau i vaega uma o le galueaina, mai le totoina o fatu laau i le seleselega. E le ioe tagata fai togalaau i luga o le vevela o le totoina o fualaau faisuala.

O nisi e fai mai e tatau ona faʻamalosi ina ia mafai ona faʻaogaina laau i le vevela o le po ma ia sauni mo le faʻamafanafanaina i le tautotogo ma le taumafanafana, ae o isi e finau faapea o le siʻitia o laau o le a faʻavaivaia ai, ma mulimuli ane i luga o le fana pe leai foi ulu (inflorescences ).

E saʻo uma. E faʻalagolago lava i le itulagi o le galueaina o lenei fualaau faisua. Ae, o le fatuina lelei o kapeti mo laau totō i totonu o le kiona, o le a sili ona lelei, aʻo faʻamafanafanaina le ea i le aso o le a puipuia ai laau laiti mai le siʻi aʻe, ae o le a amataina le masini faʻamalosi. O laau matutua matutua latou te fiafia i le vevela o le 15-25 ° C. O le itu sili lea ona lelei mo le faʻamalologa ma le tuputupu ae o ulu ulu.

Leai se mea e sili ona manaia, ma mea uma e fafaga. E le taliaina e le kukalalaʻau le magoina o le palapala, ona o loʻo i ai se aʻa fibrous root system, ae tumau foi i le leaga. O le maualuga o le susu e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le ulu ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o aʻa. E fautuaina ina ia faʻaleleia laau i le vaiaso ma ia mulumulu ile palapala.

E taua! Talu ai ona o le aʻa o le faisualaʻau e le lelei, e le fautuaina e tatala le eleele i lalo o le laau - faaaoga mulch. O lenei mea o le a puipuia ai le faamaoni o aʻa ma faamautinoa le lelei o le eleele.

E fiafia le kalapu kuka e ola i nofoaga susulu., ae i le vaitau o le nonoa o ulu, auai i le faʻapipiʻiina o laau. Ona sili atu lea o le mafiafia o ulu o oloa. O le laʻei pito sili e faʻatinoina i le 3 taimi: o le vaiaso talu ona tulaʻi i le eleele ma faalua faʻalua ma le vaeluaga o vaiaso e lua. O le taimi lava e amata ai ona nonoa ulu, e tatau ona taofi le fafaga.

Filifiliga o fatu

Filifili fatu e sili ona talafeagai - o le ki lea i le seleselega i le lumanai. E lua au filifiliga:

  1. faʻatau mai le gaosi oloa;
  2. tuputupu ae oe lava.

O le tau o se taga o fatu e mai le 15 i le 20 ruuga. mo ituaiga o le kuluga faila o mea ua tuanai ma ausia 70 ruʻu ma sili atu mo tala fou. E te filifili, ae e i ai taimi uma e ono mafai ai e mea o loʻo i totonu o le taga ona fetaui ma le vasega o loʻo taʻua i luga o le afifi. Filifili na o le aufalauiloaina o fatu laau ma se igoa lelei (o ituaiga faila failaʻau e sili ona lelei ma le auala e filifili ai fatu saʻo, faitau iinei).

O le filifiliga lona lua o le faʻapupulaina lea o fatu o le falelola. E i ai ni faʻalavelave i le ala:

  • Puipuia mai le faʻafefiloi ma isi ituaiga.
  • Aua le tuua ituaiga eseese i fatu - o laau fou e le toe faia uiga o latou matua.
  • Laʻau o loʻo totoe aʻo lei seleseleina fatu e tatau ona fafagaina i fugalatini-potassium-potassium i le amataga o le fugalaau.
  • Laʻau fatu ma fatu e amata malie. Aoina i latou ao latou liu enaena, ma tuu ai latou e faʻamalolo le tumau seia oʻo ina faʻaleleia afa. O le agavaʻa i luma o isi e masani lava o le mea sili.

O le soifuaga ola o fualaau faisualaʻau e 4-5 tausaga, ae ia manatua o tausaga uma e faʻaititia ai le lelei o fatu.

I fualaau

Lafailaʻau, aemaise lava uluaʻi ituaiga e fautuaina ina ia tupu aʻe e ala i fatu.

Filifiliga o le taimi faʻalelei

O le a le taimi e totoina ai le kapeti i luga o fualaau aina ina ia amata ai ulu o cabbages? O le mea lea, ina ia maua se seleselega, e tatau ona e iloa le masina tonu e te manaʻomia e totoina ai le kapeti i luga o fatu. Uluaʻi fualaau failaʻau ua totoina i le masina o Mati, i le ogatotonu o le aso - mai ia Aperila 10 e oo i le aso 10 o Me, ma ituaiga eseese - mai ia Me 25 i le aso 10 o Iuni.

Sauniuni o tane ma palapala

E le fiafia le kalapu kuka e piki, O le fatuina o fatu e vave faia i isi ipu. Afai e le mafai, ona faamautinoa lea o le mamao i le va o fualaau aina, ina ia mafai ai ona pikiina se laau ma se eleele suamalie e aunoa ma le faalavelaveina o le aʻa.

O eleele eletise ua saunia mai le faʻafefiloi o peʻa eleele maualalo, humus ma le oneone. Falls moe i totonu o le tane mo le tulaueleele. O le eleele aʻo lei totoina e tatau ona susu. Uma i le vaifofo o le paluga faʻasalalau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi fatu.

Lauina

O fatu aʻo lei totoina e togafitia i se vaifofo o le paluga oona. O le luluina o fatu e faia i le loloto o le 1-1.5 cm Ina ia aloese mai le faaleagaina o laau toto ma se vae uliuli, e mafai ona e fufuluina le eleele pe a uma ona totoina i se fasi anuenisi o oneone lelei. I le pito i luga o le koneteina e ufiufi i ata tifaga ma tuʻu i luga o se faamalama malamalama lelei. Afai e faʻasaga pupuni i matu, e le lava le moliuila ma o le a tosina mai ia laau. Ina ia aloese - faatulaga le faʻaaliga o fualaau.

Tausiga

Aʻo leʻi tupuga mai le fuʻa, e mafai ona tuʻuina ipu i le vevela, ae pe a uma ona faʻaaogaina laau toto i totonu o se potu e iai le vevela o le 10 ° C, ma o le vaiaso mulimuli ane latou te siitia i le 15 ° C. O fualaau failaʻau e matua tali mai i le totoina i le vaega o 2-3 leaflets moni ma se 0.2% fofo o le apocidic acid ma le 0.5% o le solution o le molybdate ammonium.

Aga i le eleele

Afai e totoina se fatu i fualaau, ma o le fua o le vevela i aso taitasi e le pa'ū i lalo ifo o le 12 ° C, toto laau i luga o le laufanua e tusa ma le 60 cm i le 30 cm fuafuaga, faaopoopo i ai le lima o lefulefu i le vaieli.

E taua! A e totoina, aua e te tanumia le ogatotonu. O lenei mea o le a mafua ai ona leiloa le seleselega i le lumanaʻi. Fafasi le fualaau i le muamua pepa.

I le taimi lava lena pe a uma ona toto le fulufulu mamoe e aoga tele le ufiufi o le nonwoven fabric mo ni nai aso. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le puipuiga faaopoopo i laau toto.

Ata

Ona e mafai lea ona e vaʻaia ata o le totoina o le falalaʻau i le malae vaʻaia ma totonu o le fale lauʻeleʻele:



O fea e tupu ai?

I le avanoa tatala

O le kukalaʻau, e ese mai i lona aiga sinasina, e sili atu ona faigata i le tuputupu ae o tulaga i totonu o se fale o le atunuu i nofoaga tatala. O nisi tagata fai togalaau ua faitioina e foliga mai e maloloina ma matagofie laau o le faisualaʻau i le togalaau e leai ni ulu.

O le a le mafuaaga? E faʻapefea ona totoina fatu e maua mai ai fualaau aina? O le a tatou auiliili atili auiliiliga. O le tau vevela e lelei mo le atinaʻeina o le laau ma le faʻavae o le ulu e laʻitiiti mai le 10 i le 25 ° C. I le matala, o le totoina o laau toto e le muamua muamua nai lo le maualuga o le vevela i aso taitasi e 12-15 ° C. Lavea ma le vevela o le vevela e afaina tele ai le faatulagaina o ulu ma o latou uiga lelei.

E taua! Aua le faʻamalosiina le totoina o le failaʻau. O le mamao i le va o laina e tusa ma le 55-65 cm, ma i le va o laau i le laina e 30-40 cm.

Faʻasala ile tasi i le vaiaso i le fua faatatau o le 10 lita i le 1 sq. M. I le vaitaimi o vevela, e ono talafeagai le susu o le palapala, talu ai e le mafai e le kalelelepa ona faʻafefe le faamamaina o palapala palapala i luga. Ae ia manatua o le "aau" e le tatau ona i ai. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai e faaaoga le mulch. O le a maua ai le tulaga talafeagai o le palapala o le eleele ma faʻalauiloa ai meaʻai faaopoopo.

E lelei le talileleia o le faila. A oʻo ina tupu aʻe i luga o le eleele, o le faʻamafanafanaina e faia 3-4 taimi i le taʻitasi ma le faʻavaivai. Laʻau tali lelei i le faia o se fofo o afu o manulele (1:15) poʻo mullein (1:10).

E aoga tele le fafagaina o meaʻai faʻamaʻi., faʻamalosia le palapala ile macro ma microelements. A uma ona nonoa ulu (afai e le faʻaaogaina laau mo le seleseleina o fatu), e taofi le fafaga.

Tataloina o le eleele faataamilo i laau toto o loʻo faia ma le faaeteete, taumafai e aua nei faʻalavelave le aʻa.

Manatua le manaʻoga e ufiufi ulu ulu kuka, ma o mea e le lelei ai le tino e matua maʻe ma papaʻe. Ina ia faia lenei mea, ia nonoa ni laulaau o le laau ma masini masani ina ia latou ufiufi le ulu mai le susulu o le la. A maeʻa le 5-10 aso, e mafai ona e selesele.

I totonu o le greenhouse

Afai e ola le failaʻau faiva i totonu o se fale koli, ona filifili lea o ituaiga e sili ona talafeagai mo lenei auala. Faʻalogo i ituaiga eseese e pei o:

  1. "White Castle".
  2. "Faʻaalia".
  3. "Movir-74".
  4. "Pulea".
  5. "Yako."

O se tasi o mea lelei o le tuputupu aʻe o le kalama fulufulu mamoe o le avanoa lea e maua ai ni seleselega se lua i le tafaʻi. E totoina i le taufaaiuiuga o le taumafanafana, e iai taimi e selesele ai ulu aʻo lei amata le tau malulu.

A o tuputupu aʻe le lafailelele i totonu o se fale koli, e mafai ona e faʻaogaina ma le saogalemu ia fautuaga mo le faatoaga i le malaevaʻa, ae ia maitauina le tele o isi faʻaopoopoga:

  • Faʻamamaina o le greenhouse ma puipuia ai le vevela o le ea i luga atu o le 25 ° C.
  • O le faʻasusuina o laau e faia i le vaveao.
  • Aʻo fai laei, faʻaaoga fua o loʻo aofia ai le tele o macro ma micronutrients.

I le faʻaaogaina o nei taʻiala faigofie, e te mautinoa e maua ai se fualaau faisuala lelei.

E mafai ona fai lenei mea i le fale?

O le tuputupu ae o le failaʻau i le fale e faʻalavelave.

  1. Faʻaeteete le mataʻituina o le vevela ma le susu ile potu. E le tatau ona mago le ea.
  2. O le faʻaaogaina o le kalapu failaʻau e le lelei ma e le o atinaʻe. Mataʻituina ma le faʻaeteete le eleʻele palapala.
  3. Aua le faʻamago le eleele i totonu o le koneteina, tuʻuina le alavai.
  4. O le kukalalaʻau mo le tuputupu ae lelei e manaomia se la e le o iai ni ata. E le gafatia lata ane pe maualuga lona aganuu.
  5. O le tele o taimi i le vaitau, faʻamafanafana faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa.

O le kukalaʻau ua totoina i luga o le faapaologa o le a teuteu ai lau togalaau umukuka.

Maʻi

Afai e le usitaia le totoina o laau faila, o le a faigofie ona afaina i laau mamaʻi.

  1. Paʻu paʻepaʻe - O se maʻi faʻamaʻi lea e lilo ai le kapisi i le fugalaau paʻepaʻe. O le laau toto. I fesoʻotaʻiga tuusaʻo, e faʻafeiloaʻi ai spores i isi laau.

    O le puipuia o le faamaʻi o le tausisia lea o le fua o le seleselega i le nofoaga (3-4 tausaga). - Kila - aafia ai le aʻa o le kapisi. Laʻau e faʻatoʻa tupu ma mate. E le togafitia lenei faʻamaʻi - o meaola uma e aʻafia ua vave ona susunuina. Ma luga o le eleele ua afaina o le a le tupu le kapeti mo le itiiti ifo ma le 5 tausaga.

  2. Lanu uliuli - O aʻafiaga e afaina tele i le faʻamaʻi. O fafo atu na faʻaalia i le paʻepaʻe ma le faʻamaluluina o le faʻavae o le aʻa.

    O le mafuaʻaga o se soliga o le agrotechnology:

    • le tele o le susu;
    • vevela vevela;
    • mafiafia.

    Mo le puipuiga, togafitia le eleele ma le 1% o le vaifofo o le potassium pati, palatini palatini poo Fitosporin. Faʻatau fatuga mai na o loʻo faʻatuatuaina.

  3. Mucous bacteriosis - amata i foliga vaaia o vai vai i luga o le ulu, ma iu ai ina liu ma se manogi le lelei.

    Afai o le liona ua na o le amataga lava, ona mafai lea ona vavae ese le vaega ua afaina, e aʻafia ai mea ola maloloina. I le tulaga o le malosi o le toilalo o le laau e sili atu ona taʻe ma mu. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le susu tele. Auala puipuia - togafitiga o laau toto ma se vaifofo o le sulfur colloidal.

Pests

O meaola faalafua e sili ona taatele o le failaʻau faiva: fugau fuga, fusi faʻataʻetaʻi, aphid, selu tipu ma le lanu moana.

Faʻaaoga lelei fualaau mo lo latou faʻafanoga:

  • "Malathion".
  • Aktara.
  • "Decis".
  • "Entobacterin."
  • "Lepidocide".
  • "Karate" o latou tagata.

O i latou e mananao e faʻaitiitia le faʻaleagaina o vailaʻau, faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefeteina o kāpeti ma lefulefu, pefu o le tapaa, togafitiga o le laʻau ma le faʻafefeteina o tumatumu ma pateta. E pei ona fai mai tagata fai togalaau, o se laau maloloina e le afaina i meaola faalafua.

Faamalosi le fualaʻau failaʻau ma fualaau faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma lo latou tetee atu i faʻamaʻi:

  • Immunocytophyte.
  • Immunophyte.
  • Sodium HUMATE
E lelei le tupu o le failaʻau, ae e aoga le iloa o auiliiliga taua e uiga i ai. Matou te fautua atu e faitau mataupu nei:

  • O aoga ma faʻaleagaina fualaʻau.
  • Faaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le HBV.
  • Recipes mo pepe pepe.
  • Le faʻalauiloaina o fualaʻau i meaai.
  • Faʻavae ma le kalori.
  • Meaʻai mo ipu eseese.

Lafailafaga - o se penina moni i totonu o fualaau ainalea e mafai ona maua i luga oa tatou togalaau aina. Ma afai e mafai e se tagata amata ona fesiligia fesili ma lona totoina, ona maua ai lea e le au fai togalaau togafiti, i le suesueina o fautuaga o lenei tusiga, o le a faia se galuega lelei ma o le a fiafia ia i latou lava ma i latou e pele ia i latou ma meaai matagofie ma maloloina maloloina e totoina eo latou lava lima. O lenei ua e iloa le auala e tupu ai le kapeti e fai ai ulu o kapelu ma se seleselega lelei.