Fertilizer

O le faʻaaogaina o le potassium chloride faʻamaina i le togalaau

Mo le atinaʻe masani o soʻo se mea totino, e tolu meaʻai e manaʻomia: nitrogen, phosphorus ma le potassium. O le Nitrogen e fesoasoani i lo latou tuputupu ae ma fualaau aina, o le phosphorus e faʻapupulaina ai le atinaʻe, ma fesoasoani ai le potassium i togalaau e faʻatoʻilalo ai le atuatuvale i foliga o tulaga leaga, e feagai ai ma faʻamaʻi, e aumai ai mea e maualuga ma lelei ona totoina. O vailaau faʻasaina e aʻafia ai le potassium e aofia ai le sulfate sulfate, suauu, masima tiso ma le potassium chloride. I le itulau mulimuli ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

Faʻamatalaga ma uiga o le physico-kemikolo o le kulloride chloride

O le chloride o le potassium o loʻo i foliga o ni tioata paʻeʻeʻe sinasina-paʻepaʻe poʻo se mūmū mūmū e leai se manogi ma se tofo masima.

I le avea ai o se vailaʻau vailaau faʻasaina o loʻo i ai le fua faatatau KCl (masima tiso o le kulimi hydrochloric). Molar mass - 74.55 g / mol, eleʻele - 1988 g / cu. Vaʻai

E faigofie ona suauu i totonu o le vai: i le 100 ml ma le vevela o le vevela - 28.1 g; i +20 ° C - 34 g; i le + 100 ° C - 56.7 g. O le vaifofo vaifofo i le vevela o le 108.56 ° C. E faʻafefea ona faʻafefe ma faʻafefeteina mea e aunoa ma se faʻalavelave. Mo le faʻaaogaina i mea tau faʻatoaga, o le kulloride chloride ua faʻapipiʻiina, ua gaosia ma faʻamaonia le tioata. O Granulated o paʻu paʻepaʻe o lanu paʻepaʻe ma se lanu uliuli poʻo le lanu mumu-lanu enaena. Paʻu-tioata - tioata lapoa o lanu paʻepaʻe sinasina, laititi - tamai tioata poʻo fatu.

I le tekonolosi mea taufaatoaga, e sili ona lelei le faʻaaoga o le suka chloride i granules ma tioata tetele, talu ai o loʻo i ai i lenei pepa e sili atu le umi o le aafiaga, faʻamalo lemu ma e fufuluina e otaota.

E faʻatatau i le metotia e faʻaaogaina ai le fugalaʻau, e ono aofia ai mai le 52 i le 99% o le potassium.

E te iloa? I le faʻaopoopoga i faʻatoʻaga, ua faʻaaogaina KCl i le alalafaga taumafa. O iina e lauiloa o le meaai faaopoopo E508. O le chloride o le potassium e mafai foi ona talafeagai i ituaiga pisinisi eseese ma i vailaau faafomai, lea e gaosia ai i le paʻu pepa. I le tele o setete o Amerika, o pagota na faʻaumatia o ia i le faʻasalaina o le faasalaga oti.

Faailoga o le le atoatoa ma le sili atu o le paluga i laau toto

Matou te ofoina atu ia malamalama pe aisea tatou te manaomia ai le potassium chloride. E i ai aʻafiaga lelei nei:

  • faateleina le puipuiga ma le tetee o laau i le lamala, fesuiaiga o le vevela, maualalo o le vevela;
  • faʻateleina puipuiga i faʻamaʻi eseese: paʻu palapala, pala, lapisi;
  • faamalosia ma le faʻamalosia o taʻi, le faʻavaeina o lo latou tetee i le fale;
  • fua mai fua lelei sili atu - i le tele, tofo ma le lanu;
  • faaosofiaina o le fatuina o fatu;
  • faʻalauteleina le ola o fualaau faisua, vine, fualaau 'aina, fatu.
Fertilizing with potassium chloride e tāua tele le taua i le afiafi o le taumalulu.

I le tulaga masani, o laau toto e gaosia ai le potassium i le tele o nei:

  • saito - 60-80 kg i le 1 ha;
  • fualaau faisua - 180-400 kg i le 1 ha.
I le natura, o le potassium e maua i na o le tuufaatasia ma isi elemene. I eleele eseese, o lona anotusi e eseese mai i le 0.5 i le 3%, e fuafua i le tuufaatasiga o masini. O le tele o mea o loʻo i totonu o le eleele palapala, ma o loʻo sili atu ona mativa le eleele sili ona mativa.

E te iloa? O le potassium e sili ona lelei lona gafatia e le eletise palapala o le 5.5.-7 pH.
O le mea moni o le laau e leai lenei elemene o le a faʻaalia i faailoga nei:

  • o laulaau e lanu, pala, ma lanumoana, e masani lava o le 'apamemea'apamemea;
  • moli uila faataamilo i le laupepa, lea e mulimuli ane lanu enaena ma susunuina (sisina o le itulagi);
  • lanu enaena i luga o lau;
  • talotalo i pito o fasi pepa;
  • mūmū mūmū ma togi;
  • tuputupu ae o le laau atoa;
  • leai se fugalaau po o le faʻasolosolo o pepe laiti;
  • tuputupu ae malosi o laasaga;
  • o le faʻaalia o laʻau chlorotic i laʻau pito i lalo ma le interstitial chlorosis;
  • atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleagaina.
O faailoga iloga o le faaletonu o le potassium e masani lava ona tupu i le ogatotonu o le vaitau tuputupu ae ma i le taimi o le tuputupu ae malosi o laau. Le le lava o le pasela e masani ona o faatasi ma le le atoatoa o le eletise.

Nitrogen - o le elemene autu o le ola o laau, e afaina ai le tuputupu ae ma le metabolism o mea totō. Le faʻaleleia atili o fua o laau e faʻaaoga ai le faʻamaʻi faʻasamalosi: Uro, ammonium nitrate, potassium nitrate.

O le laau o le a faʻamaonia ai le tele o fugalaau faʻamaʻi faʻatasi ma suiga nei:

  • sosolo vave le tuputupu aʻe ma le atinaʻe;
  • lafoaia o lau laititi laiti;
  • pogisa o laulaau tuai;
  • o foliga vaaia o lanu enaena i luga o laulaau pito i lalo;
  • le faʻaumatia o pito o aʻa.
O le gaosiga o le potassium e mafua ai le le mafai ona totoina e le laau isi mea oona, aemaise lava le calcium, boron, magnesium, ma isi mea faapena. E i ai foi le tuai i le tuuina atu o le vevela. E mafai e le palu papatini ona tupu le oti.

Faaaogaina o le palukalo chloride i faatoaga

Na maua e le chloride o potassium le faʻaaogaina o faatoaga i le lalolagi atoa. E faʻaaogaina e avea o se faʻaaogaina autu, faʻaofiina i totonu o le fanua mo le suotosinaina ma le galueaina (i luga o le eleele laugatasi). O se vaega foi o fomaʻi faʻapitoa.

Ua faamaonia le kalii chloridum mo faʻaoga i luga o ituaiga uma o palapala. Ua lelei ona solo i totonu o se fofo oneone.

O le faʻamuamua autu e tatau ona pa'ū i le taimi o le tautoulu. I le masina o May, o le taimi muamua e seleseleina ai, ma i le vaitau o le tuputupu ae, mai ia Iuni ia Aokuso, o se ofu pito i luga. O le tusi talosaga e tatau ona faʻatinoina pe'ā maeʻa le faʻavaivai poʻo le timu. O le tele o laau totō e mafai ona tali le lelei i le faʻaopoopoga o le siama chloride, talu ai o le chlorine o loʻo aofia i totonu o le faʻala. Faʻaleaganuʻu Chlorophobic e aofia ai:

  • pateta;
  • vine;
  • tapaa;
  • vao vao;
  • leki.
Latou te faʻaleagaina mea faʻapipiʻi ma lenei falu, faʻaitiitia ai fua. Ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona latou atiina ae masani e aunoa ma le paluka. O le faʻaitiitia o le leaga o le aafiaga o KCl i nei aganuu o le a fesoasoani i le saʻo o le fua, taimi ma metotia o le talosaga.

O se vaitau o timuga mamafa, lea o le a fufulu ai le chlorine mai luga o le palapala, aʻo ola pea le potassium i totonu, e mafai ona faʻaleagaina aʻafia mai chlorine.

E taua! E sili ona lelei le faʻaaoga o le fugalaau mo aganuu chlorophobic i le autumn. Aʻo leʻi amataina le taimi o le totoina, o le a faʻamamāina le chlorine mai le eleele. A le o lena, e tatau ona faia ni mea faʻapipiʻi i fugalaisa e leai ni chlorine, mo se faʻataʻitaʻiga, potassium sulfate poʻo le magnesia magnesia.
O laau e itiiti ifo le maʻaleʻale i le chlorine e aofia ai beets (suālaʻau ma meaʻai), sunflower, sana ma fualaau faisua.

O le mea sili ona le faʻaleagaina i le fafagaina o fafaga o cereals, legumes, cereals.

Fua o le kulloride chloride fua faʻatatau

E pei ona uma ona tatou matauina, o le aoga autu o le faʻamalaina o loʻo faia i lalo o le eliina. Fautuaga fautuaina - 100-200 g i le 10 sikuea sikuea. m. A tatau ona faʻaititia le fua o le tautotogo i le 25-20 g i le 10 sikuea sikuea. m

O luga o laei i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau e faia i le faʻaaogaina o se vaifofo suavai. E faigofie lava ona saunia le fugalaau, e pei ona masani ona faʻasaʻo faigofie i le vai. I le 10 l o le vai ua faʻavaivai i le 30 mg o le Kalii chloridum. O le au fai togalaau ma fai togalaau e sili ona fiafia i le fafagaina i ni nai aofaiga i taimi taʻitasi nai lo le tasi, ae i le tele. Le isi, tatou te tuʻuina atu taimi faʻatulagaina ma fua faatatau o talosaga mo faʻaopoopoga mo aganuʻu eseese:

  • pateta - i le taimi o le autumn, 100 g / 10 sq. m;
  • tamato - tasi i le taimi o le tautoulu, 100 g / 10 sq. m (tautotogo totoina ma le sulfate);
  • kukama - faalua i le vaitau o le tuputupu ae i totonu o se kiona, tolu i le lima taimi i le avanoa tatala, 0.5 l i le laau;

E taua! Ina ia aua le afaina kukama, e tatau ona e fafagaina ni vao. Afai a mavae ni nai aso, e leai ni suiga leaga ua tupu, ma ua faaleleia le tulaga o le laau, e mafai ona faia nisi meaai faaopoopo mo le tovine..
  • O le kulloride chloride vine e le faʻamaʻaina, talu ai o se tasi o mea aoga - chlorine - e mafai ona mafua ai le leaga o le laau; potassium sulphate e faʻaaoga mo lenei aganuu;
  • fualaau aina suamalie - i le taimi o le fualaau taumafa i le faiga o le fausua, 150 g i le laau.

Kalii chloridum e talafeagai foi mo le faʻaleleia o fualaau fugalaau. Fautuaga ma tuʻutuʻuga fautuaina e pei ona taʻua i lalo:

  • bulbous - i le vaega o le fuga, 20 g / 10 l;
  • laiti-aniani - i le vaega o le fuga, 10 g / 10 l;
  • lua tausaga ma le tasi-tausaga - faatolu: i le vaitaimi o le tuputupu ae (10 g / 10 l), i le vaega o le fuga (15 g / 10 l), i le taimi o le fuga (15 g / 10 l);
  • talofa - vaitaimi o le tuputupu ae, fuga, fuga, 20 g / 10 l;
  • Roses - faalua i le tuputupu ae, 20 g / 10 l;
  • peonies - i le taimi o le fuga, 10 g / 10 l;
  • gladioli - i vaitaimi o le faʻaalia o le tolu ma le lima o pepa o le 15 g / 10 l; i le laasaga o le faʻavaeina o le uʻamea - 20 g / 10 l.

Lapataiga pe a faigaluega

E pei ona taʻua i luga o le faʻapipiʻiina o le paluga chloride faatonuga, o le fugalaʻau e faasino i tulaga matautia (3 vasega). E le mafai ona afaina le paʻu pe a tui, ae e afaina ai manua o loʻo i ai ma faʻamaʻi. O le mea lea, e fautuaina, pe afai oi ai i luga o le tino, ia ofuina se sitaili puipuiga ae leʻi amataina galuega ile fafaga.

Ole vailaau e le afaina pe afai e tuusao i le ea i ni tali talafeagai. Ae ui i lea, o le respiratory tract e tatau ona puipuia e se masini respiratory masks, ma mata - faʻamaufaʻailogaina. E faasaina ona faʻaaoga le lime, penisina po o le falaoamata o le dolomite i le taimi e tasi ma le potassium chloride. E le faʻaaogaina le faʻamaʻi i mea manogi ma mea pāpā, faʻapea foʻi ma le saofaga i mea faʻamaʻi.

Tulaga o le teuina

E tusa ai ma faʻamatalaga a le kamupanī, e tatau ona teuina le falu i totonu o le fale ma le maualalo o le suavai, lea e le tatau ona paʻu ai le suavai.

E mafai ona teuina i le avanoa, ae na o lalo ifo o se pupuni, i totonu o pusa ua tapunia pe i totonu o taga o le polyethylene.

O le olaga fautuaina mo le ono masina. A maeʻa le vaitau o lenei vaitau, o le a le faʻaumatia ona mea faʻatekinisi. Suiga e ono aafia ai na o foliga vaaia ma le tikeri o le friability.

I le faaiuga, matou te maitauina o le potassium chloride o se tasi lea o le tele o fomuina i totonu o faatoaga. I lona faamanuiaga e tatau ona aofia ai le maualuga maualuga o le paleni, faigofie o le faʻaaogaina ma le faʻamaʻiina e le laau.

I mea le lelei - e le talafeagai le fugalaau mo ituaiga uma o laau totō, talu ai ona o le faʻaaogaina o le chlorine e afaina tele ai lo latou atinae. Kalii chloridum e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻatoʻaga faʻapitoa, ma i mea faʻafefiloi ma le vailaʻau, fuamosa ma isi mea faʻamaʻi. A fai le mea e sili ona lelei e tatau ona faʻamoemoeina pe afai e te fafagaina i ni atopaʻu laʻititi nai lo le faalua pe faalua foi ona tele ni atopaʻu.