Fua o le gaosiga

Angel Wings - Faʻaina Saina Angel Wings: fautuaga i le tausiga ma le tuputupu ae mai le fatu

Agelu agelu ("Apaau o apaau") o se ituaiga o saina Saina.

O le uiga ese o ituaiga uma e lua o se togalaau ma se mea totō.

Ma lagona lelei i le tau o tulaga o Rusia.

Faʻamatalaga

O le Saina Ramea Angel Wings (Angelwings) na ia mauaina ma le iloa lenei igoa. O ona foliga vaaia e tali atoatoa ia te ia. Laʻau laiti e oo i le 20 cm le maualuga.

O loʻo i ai ni nai laulaau iti lanu lanumeamata lanumumu mumu, ae malosi malosi o le lanu meamata lanu meamata.

Pepa e mafai ona avea ma se numera telē tele, e mafai ona ese tele mai le tasi i le isi. O le mea pito sili ona taua o fugalaau e aoina mai i faʻaletonu.

I luga o se tasi togavao e mafai e oo atu i le selau selau inflorescences. Fugalaau e masani ona paʻepaʻe poʻo piniki, ma o latou ata uma.

O petals e mafai ona pala ma lamolemole. A o tuputupu ae le laau atoa, o le numera o petals e faateleina, i le faaiuga o le tuputupu ae o se fugalaau fuga.

Faatasi ai ma isi ituaiga o laau mananaia e mafai ona e mauaina i luga o la matou upega tafaʻilagi: Red-taloved, Marsh, Treelike, Shrub.

Ata

O le fiafia i le osofaʻi a Saina Angel Wings (Angel Wings) e mafai ona i ai i le ata:

Tausiga

Seʻio tatou tilotilo totoa i laasaga o le totoina ma le tausia o le osofaʻi a Saina Angel Wings.

Faʻamasinoga

Angel Wings, e le mafai ona valaʻau tele faʻapitoa laau toto, ma le le tausia lelei o latou mate vave vave. O lenei ituaiga e afua mai fatu. I le afifiina, e masani lava e sili atu nai lo le sefulu.

Tuputupu ae o se saina Saina Angel Wings mai fatuga e le o se mea faigofie. E tatau ona tuu fatu i totonu mea faapitoa (faʻatau atu i faleoloa) i le loloto o le 5 mm, sasaa i luga, ia susu sina mea, ma ufiufi i le tioata. O le tioata e mafai ona ave i nisi taimi e faʻamamaina ai le eleele ma faʻafefiloi ma le okesene.

E mafai ona e faia le palapala ia oe lava. Liligi suavai i le pito i lalo o le ipu (mo se faʻataʻitaʻiga, pulu faʻamafana), sasaa i totonu o se fugalaau fugalaau, faaopoopo le oneone, ma i luga o luga o se papa mafolafola, faʻagogo i totonu o le vai vevela.

Mo le sili atu le mautinoa, e mafai ona faʻafefeteina i le vai poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 2 vaiaso aʻo leʻi totoina fatu. O fuā muamua e tatau ona aliali i totonu o le 30 aso.

O se vitio i luga o le "FaʻaSaina Angel Wings Rose, tuputupu ae mai le fatu" o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i mea o le fesili:

Eleele

O le eleele e tatau ona malulu-ma le susu.

E taua. E mafai ona e faʻatau le eleele masani o peatusi poʻo le faʻafefiloi fugalaau, faʻaopoopo i ai le humus, oneone ma alavai i latou.

Faʻasa

I le vaitau o le tuputupu ae ma i le vaitau o le fuga o le fugalaau vai tele (ma pe afai o le fugalaau o loʻo i le avanoa, ma afai o le fugalaau o loʻo i totonu o se ulo i le fale).

Afai o le laau o loʻo i totonu o se ulo, ona e tatau lea ona sasaa vai paleti E na o sina vai laitiiti e mafai ona liligi i lalo o aʻa o le fugalaau e faʻafefe ai luga o le palapala.

E iai foʻi le leaga o le fugalaau i luga o le vai, o le mea lea o totoe e sili atu le sasaʻaina o vai mai le paleta. E tatau ona susu susu i luga o le suka.

O lau e tatau ona sosolo. A maeʻa ona vavao, pe a amata ona paʻu lau, e tatau ona taofi le vai, na o sina taimi e susu ai i le polo.

Malamalama, vevela

O rosa uma lava alofa i le malamalama ma le mafanafana. Afai o le fale ei ai pupuni e faasaga i saute, ona sili atu lea ona i ai Angel Wings. E tutusa foi lea tulaga i le tulaga ma le avanoa tatala. Mo le tumau ma tumau pea ona fuga, e manaʻomia e fugalaau itula e 4-6 i le aso e alu i le la.

O le maualuga o le vevela e mai le +24 i le + 30. Afai o le vevela e pa'ū i lalo +10, o le a mate le laau. Ae peitai, afai o le vevela e matua maualuga ma o le la e tuusao, ona taua lea puipuia aʻa Roses mai le vevela. E sili atu le faia o lenei mea vave pe a totō, faʻafefete aʻa i le pito i luga ma se 2-3 cm o le palapala.

Laʻei pito sili

Rose "Agelu" e tatau ona fafagaina. E fetaui soʻo se fofo lautele mo mea totō. E le gata i lea, o lenei ituaiga o laau e manaʻomia ai le magnesium. E sili le lelei le ave o le magnesium i le faʻataʻitaʻiga. E tatau ona e fafaga se fugalaau i le taeao, i le malulu, tasi i le vaiaso. E mafai ona sili atu ona tele, ae tatau ona faʻaitiitia le fualaau.

Tofiga

O fai togalaau i le tasi leo o fai mai o lenei ituaiga e sili atu faalauiloa e ala i le tipi, toe gaosia fatu toetoe lava a le maua ai ni taunuuga. Mo mea e seleseleina e sili atu ona lelei le filifilia o laau e sili ona maloloina.

Fuga

I totonu o le ulo "Angelwings" e mafai ona tupu ola e aunoa ma le faalavelaveina. I totonu o le laufanua, o le vaitau o le vavao o le vaitau mai le faaiuga o Aperila i le ogatotonu o Iulai.

Faʻavaitaimi

O lenei rose o le faʻailoa laau, o le a faʻamalieina ai le mata mai le tasi i le lima tausaga ma le tausiga lelei.

Suiga


O nei fugalaau e ola vave, o lea e tatau ai ona e teu i luga o le tele o ipu. Laʻau laiti tele taimi i le tausaga.

A oe tuputupu ae, e tatau ona e totoina i totonu o se ulo e iai le lautele. O laau totō matutua e faʻaititia faʻaititia - e tasi i tausaga uma.

Mo se vaalele saogalemu, e tatau ona ufiufi uma le eleele i aʻa.

A maeʻa le gafa, o le taimi muamua lava, e sili atu le suavai le laau mai le paleta. O aʻa o le a maua i luga o le eleele fou.

Pests, faʻamaʻi

E taua.Afai o le tausiga e saʻo atoatoa, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e le faʻalavelaveina ai le rosette.

Spider mite

Iniseti miliumita e ufiufi ai laʻau o laau totő ma se laupepa e le mafaamatalaina. O lau e lanu samasama, e paʻu ma mago. Ona o lea, o le laau e mafai ona aʻafia le pala. I le avea ai o se fale puipui, e talafeagai sosolo e le aunoa ae aua nei faatagaina le faʻafefe o le vai i totonu o le rosa.

E tatau lava aveese lau paʻu ma le mamago. Afai e maua pea le siama i se rosa, ona tatau lea ona sili atu ona felauai tele. E mafai ona e faʻafefe lelei le laau ma tapuni mo aso e tolu ma se pusa paʻu. Mai i le maualuga o le suamalie e tatau ona oti.

E mafai foi ona e faʻafefeina le pito i lalo o laulaʻau ma le malamalama o le ultraviolet. Ae i lenei tulaga, e sili atu ona lelei le puipuia o foliga o le pest, talu ai o le taua faasaga i ai e matua vaivai ai le rosa ma lona tagata.

Aphid

E tasi le mea e le o se mea taufaamatau, ae afai e tele naua, ona i ai lea o le lamatiaga o le laau. O laulaau o le faʻamaʻi maʻi o le a liu samasama, afifi i totonu o tubules ma paʻu'ū. O le fugalaau o le a vaivai ma o le a le totogo, ae afai e tele ni meaola faalafua, o le a avea lau laʻau ma mea e pipisi mai le lafoaia o aphids.

E sili atu ona faigofie le puipuia o foliga o aphids nai lo le taulimaina. Ae o le manumalo e mafai ona mafai. Afai e nofo aphid i luga o se laau i le aofaiga o ni nai vaega, ona mafai lea ona e taumafai fufuluina laulaau i vai malulu pe tape foi i latou i vai oona.

Afai ua uma ona puʻeina le laau e avea ma nofoaga e nofo ai, ona e faʻaaoga lea o vailaau faʻapitoa e mafai ona faʻatau i le faleoloa. A maeʻa le manumalo i le aphids, o le a toe ola le Agelu Wings mo sina taimi, ma o le taimi lena latou te manaʻomia ai le tausiga ma le faaeteete.

Lelo chlorosis

O maʻi lē lelei na afua mai i le solia o tuutuuga o lona taofia. Faʻaalia i le le tausia lelei.

O lau e amata ona fesuiaʻi foliga, au, faʻaalia i luga stains o lanu palapala Rosebuds e paʻu i lalo e aunoa ma le fuga.

Chlorosis - o se faʻamaʻi lea e toto ai le laau e le lava Zinc, Iron, Manganese, Kalia ma isi mea.

Ina ia lavea le fugalaau, e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se mea fou fou ma fomaʻi talafeagai, faʻamalo ma le faʻaeteete i aso uma laulaʻau.

Afai na faatoa amata le maʻi, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma se mea e faʻafeiloaʻi e ala i le faaopoopoina o meaʻai i le eleele.

E oʻo lava i faʻamaʻi uma lava o "Agelu" e mafua ona o le le tausia lelei, o lea afai e mulimulitaʻia tulafono uma, e tatau ona lelei atoatoa le fale. Afai oi ai ni faʻamaoniga o le maʻi, ona e manaʻomia lea e vave ona faasaʻo mea sese o le anotusi i totonu o lenei fugalaau. O lenei mea e mafai ona pipisi ai le faʻamaʻi i le pua.

Faaiuga

Aiseā ua i ai le rose "Angel Wings" i la matou 'upega tafaʻilagi i le vaega o hibiscus?

E faigofie mea uma - e toʻatele le au fai togalaau o loʻo mautinoa lava o lenei laau e aʻafia i lenei ituaiga. Ae ui i lea, o le sese lenei. Le mautonu i igoa na tupu ona o le sese o le aufaioloa.

O le mea lea, i tausaga talu ai nei, ua fafagaina ai e Faʻalaina Farani ituaiga eseese o rosa. Na amata ona taua i latou o rosa Saina. Ma aʻo le i taʻua o Hibiscus. Hibiscus O le rose Rose o se igoa faapitoa (Hibiscus rosa-sinensis) o se ituaiga meaola ua leva ona ola aʻe i potu.

Rose "Angelwings" o Filifiliga atoatoa mo le togalaau ma le fale. O le a fiafia i mata o lē e ana ma e foliga matagofie. Ma tausi ia te ia e faigofie ma manaia.