Ficus benjamina

Auala e togafitia ai, o ituaiga autu o faamai ma meaola faalafua o laau i totonu

Ficus benjamina - O se faʻavao lenei o le aiga mulberry. I le natura, o le laau e oʻo atu i le 25 mita le maualuga. Ficus masani i se tau mafanafana ma le malulu - Initia, Saina, Southeast Asia, Filipaina ma Ausetalia i matu. O le laau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata Peretania o Benjamin Jackson.

Se mea manaia! I Bangkok, o Ficus Benjamin ua faʻaaloalo o se faailoga o le aai.

O faʻalavelave tuga o ficus Benjamin

Ficus benjamina e ono afaina i nei meaola faalafua ma faamaʻi.

Shchitovka. O lenei iniseti le lelei e afaina ai le laau e le gata i le inu o le sua, ae faapea foi i oloa o lona taua taua. I luga o auala na tuʻua e ia, o le mushroom soot. Ina ia faʻaitiitia le parataiso, ia faʻagasolo laulaʻau ma lālā o le laau ma se vaifofo faapitoa - Aktellik. E mafai ona aveese le anufe i se fasimoli solution.

Umi o le motu. Latou te lafoaʻi mai i luga o laulaau alalaʻau, ma mulimuli ane ona mamae ai lauʻau. Faatasi ai ma siaki o loo tauivi ma fofo puipuia - Fitoverm, Aktellik ma Sunmite.

Thrips. E uiga i foliga mai o nei iniseti o loʻo faʻaalia ai papa papaʻe na faʻaalia i luga o laulaau o ficus. I le pito i tua o laulaau, o iniseti o loo i ai fuamoa, o lona uiga e tatau ona aveesea le laau mai isi vailaau. Ua oti le thrips i iniseti, e pei o Aktara ma Mospilan.

Aphid O lenei vailaau e gagau foi laulaau ma tuu i luga o pito o le fuamoa. O le a fesoasoani foi le Insecticides i le faʻaumatia o aphids i luga o le vaega o Peniamina.

Mealybug I luga o le fusi o le parasite o loʻo faʻavae i luga o le laau atoa. E manaʻomia le fufulu ese mai luga o luga i luga o le pulumu, ona fufulu lea o le laau. Ia mauti- noa e asiasia ipu e lata ane. I le maea ai o le "bath" process o le a fai ai Aktellik. E fautuaina e toe faia le faʻataʻaloga ina ua mavae aso e tolu.

Faailoga o faʻamaʻi faʻamaʻi

O faʻamaoniga autu o faʻamaʻi faʻamaʻi vave faʻapipiʻi manatu ia i latou lava. Talu ai o le laau e vaivai, soʻo se malosi malosi poʻo le le lava o le tausiga o le a aʻafia vave ona foliga mai ma taʻitaʻia ai faʻamaʻi.

E te iloa? Ina ia maua se foliga teuteu, ia totoina ni nai lala faʻatasi, faʻamalosi i latou i se faʻamalosi. A o latou tuputupu ae, o le a tutupu aʻe atumauga ma liua i ni tuputupu aʻe matagofie.

O faʻataʻitaʻiga, suiga faʻafuaseʻi i le vevela, faʻasuina i vai malulu ma le leai o se malamalama o le a taʻitaʻia ai le paʻu ma le paʻuʻese o lau. O le le lava o le susu ma le vevela vevela o le a mafua ai ona faʻagogo pito o lau. O lenei tulaga e mafai foi ona taʻu mai ai le toto toto.

E tusa ai ma le leai o le faʻamaʻiina o se laau vaivai, o ona lau o loʻo faasolosolo lemu. O iinei o le a fesoasoani ai i le faʻapalaiina o mea e maua ai le eletise O le mea e taʻua o le maʻi palasisi ua mafua mai ona o le tele o le inu o le ficus. Vailaʻau vevela ma le faaleagaina o laʻau e faʻaalia ai le tele o fefaʻasoaʻiga ma le gaʻo.

Pau le pala, ma pe faapefea ona aveesea

O faʻamaʻi sili ona le lelei e mafai ona mafaufauina o le pala. O lenei maʻi faʻaleagaina e le faʻamalolo i taimi uma. Afai e te vaʻai i se mea e pipiʻi ma se paʻi i luga o le eleele o ficus, e tatau ona eli i luga le laau ma siaki aʻa. Afai latou te pogisa ma vaivai, toe faʻamautuina o le a le manuia le laau. Afai e aʻafia aʻa i le paʻi ma le moli i le lanu, alu i le laveaʻiina o maʻi. E tatau:

  • Aveese uma aʻa ua pogisa, faapea foi laulaau ma lala uma ma foliga o le faamai.
  • Afai o le pale o le ficus e laʻititi, e tatau ona velaina ina ia mafai ai e le laau ona faʻaalu le malosi e faʻaumatia ai le faʻamaʻi.
  • Toe toto le meaʻai i le eleele fou ma togafitia i se vaifofo o le carbendazim fungicide.
  • Tuu le laau i se mea manaia, ae le o le la.
  • Talu ai o maʻi e mafua ai le tele o le susu i le taimi atoa, o la latou togafitiga e amata i le tausisia o le faʻasaina masani. Ina ia iloa e manaomia e le laau le susu, filifili le eleele ma se laau ma vaai i le agogo. Afai o le eleele susu o loʻo i le loloto o le 4 cm, e mafai ona e faʻafeinu.

E taua! O Benjamin Ficus e le fiafia i le gaoioi soo, o lea e tatau ai ona faia le taualumaga pe a amata ona tafe mai ona aʻa mai le ulo.

Nofoaga ole laupepa, auala e aveese ai stains

O aʻa i luga o laʻau e foliga mai o se taunuuga o le tausiga le talafeagai, ae mafai foi ona mafua mai i faʻamaʻi e pei o le anthracycnoosis ma le cercosporosis.

Brown sikola

O foliga vaaia o lanu enaena e mafai ona mafua ai se gasegase tuga ma oʻo lava i le leiloa o le pale. Sei o tatou vaai pe aisea e aliali mai ai ni lanu enaena i luga o laulaau. Atonu e mafua mai i le maualuga o le vevela i totonu o le potu, ea vevela ma maeʻa le susu. O togafitiga e faigofie - o le tausiga lelei ma le tausiga o ficus. E pei foi o le faʻamaʻiina, ae pe a uma togafitiga.

Faʻalogo! Mātauina se vevela lelei i totonu o se nofoaga o loʻo i ai se fusi. E le alofa o ia i le vevela poʻo le malulu.

Laʻau vaivai lau

O le grey rot ua taʻua o le bortritis. O lenei maa e foliga mai ona o le masani ona faasusuina o le laau. Ua aveeseina vaega eleele mama o le laau ma ua faaitiitia le faafeinu. O se ipu e iai se ipu e tatau ona tausia lelei mai isi laau mo le umi o togafitiga.

Laʻau uliuli i luga o laupepa

O le fugalaau uliuli foi e faaosofia ai le susu o le susu. Sporeso o le galo ma le igoa faasaienisi Cercospora o loʻo mafua ai le faʻamaʻi. O le faʻaosoosoina foi o lenei sulugatiti e mafai ona ufiufi i luga o ficus. O togafitiga o le faʻaumatia lea o parasite ma faʻaitiitia le faʻavaivai. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togafitia le fusi ma se vaifofo e faʻaumatia ai le anufe.

Brown pala

O le pala o le Brown e amata i foliga vaaia o sina lanu enaena enaena. E faasolosolo lava, latou te tutupu, ma o latou maʻi. E pau lau lau ma e mate le laau. O nei patipanic fungi e taua o anthracnose. Ficus anthracnose e togafitia ma fofo o loʻo i ai le paʻu. I le taimi o togafitiga, vavae ese le laau mai isi vailaau. Vaʻaia ma le ficus, pe a uma ona aveese lau lau. Faʻalagolago i le vailaʻau e te filifilia, toe fai togafitiga, ma le tele o taimi, faʻamalamalama i faatonuga mo le fofo.

Tului I Sri Lanka, i le togalaau a le tupu "Peradenia" e tupu le 150 tausaga le matua. O le vaega o lona pale e tusa ma le 2.5 square mita, ma o lona foliga e pei o se laumei tele.
Ina ia aloese mai faʻamaʻi o se faʻasolosolo ma ia tupu aʻe se ogalaau malosi tele o le tausiga lelei ma le tausiga o le a fesoasoani. O lona soifua maloloina e faalagolago i lou gauai.