Musika

O vaega o pulou pulo (floats)

I a tatou latitudes, o le tele o musipolo e ola ae, ae toaitiiti tagata e manatu mamafa i ai. O se mea faʻapitoa lenei, e manaʻomia ai le poto masani ma le mautinoa. A uma mea uma, e oʻo lava ile vaomatua mama, e mafai ona e vaʻai i se mushroom "masalosalo", lea e foliga mai e foliga tutusa ma se mea faigata, ae i le taimi lava e ese mai ai. O se tasi o nei ituaiga o puluvaga e tatau ona i ai se faʻamatalaga ese.

Faamatalaga lautele

Pusherlatou faaseʻe - O se vaega atoa lenei o pulou mai le genus Amanita. Ona o lenei "vavalalata" ua tofia ai i latou e mafai ona fua mai.

O vaʻalele e pei o ni anufe siʻomaga. O latou nei uiga autu:

  1. Hat e oʻo atu i le maualuga o le 10-12 cm le lautele ma e mafai ona i ai se foliga o le logo-foliga poʻo le faʻasolosolo. A o faasolosolo ina tupu, e avea ma mea mafolafola, ma o se pulou uiga masani o loo vaaia i le ogatotonu.
  2. Le tele o meaʻai vaega tutotonu, ae o le pito e sili atu le faigofie.
  3. Hat lanu atonu e sinasina, sinasina, enaena, enaena po o moli. I soo se tulaga, o le vaega pito i luga e lamolemole ma susulu.
  4. Le manaia ma le pala le pulupulu pe a tipi, e masani lava e le suia le lanu, o le paʻe paepae (e ui lava o le paolo malulu o nisi taimi e mafai ona iloa i autafa o pito o le pulou).
  5. Leg 6-15 cm maualuga ma e oo i le 2 cm le lautele - lamolemole pe ufiufi i se mea teuteu (laiti patina). I le vaega pito i lalo e faʻalauteleina sina mea itiiti, ae aunoa ma le fulafula lea e masani ai mo isi pulou. Lanu: paʻepaʻe, lanu po o pulou fetaui.
  6. Hpusa fagu pepa. I nofoaga o le faalauteleina o papatusi laiti e mafai ona vaaia. I le "talavou" latou te papaʻe, ma i taimi sili atu - faʻatasi ma se togi samasama.
  7. Ata o ata tifaga (Volvo) faʻatofu i le eleele ma vaaia i lalo o le fuga. O la latou fusi foliga lautele e puʻe mata.
E taua! E le fautuaina ni pulou anufe mo le aoina o auala e latalata ane, auala nofoaafi, faapea foi i vaomatua e lata ane i aai.
Ua iloa e le au atamamai o le mushroom e faʻapea, o pailate malosi e iai le isi uiga taua, o le leai o se mama i luga o le vae. O le toʻatele o loʻo faʻaʻoleʻole i le ata po o le vaʻavaʻa i luga o le pulou - e seasea lava ma e faigofie ona aveese.

Taumafa tau taumafa

E tusa ai ma o latou uiga taua ma le maualuga o le faʻamaina e le tino, o lisi o loʻo lisiina e pei o anufe, seasea ona ai (le vaega e taʻua o IV). O lona uiga, latou te le o se mea taua.

I le isi itu, o loʻo i ai pea i totonu o palatini autu, o gaʻo i le tino o gaʻo polyunsaturated ma gaʻo. E i ai vitamini o le kulupu B, ma o se aofaiga tele foi o le phosphorus ma le potassium.

Faʻasalaʻau oe lava i ituaiga o musika iloga, faʻapitoa e pei o le falala, cheesy, shiitake, russula, moa poplar, paluga pulou, pese pese, fulufulu paʻu, mūmū, aspen, mushumu paʻepaʻe, agavaʻa meli.

E pei o musika uma, e mafaufauina ole maualalo-kalori (20-30 kcal mo le 100 g, e faalagolago i le ituaiga ma le gaioiga).

O fea e mafai ona ou feiloai ai

I itulagi o loʻo i ai se vaʻaia lelei, e ola ai le au fai paga i vaomatua o ituaiga eseese (coniferous, mixed, deciduous). Faʻafeiloaʻi foi i luga o le pito i luga o le laʻau pe naʻo le vao umi.

E te iloa? I totonu o vaomatua o Amerika i Matu, e tupu aʻe ai le uliuli, e taʻua o le tupu mo le tele: o le pale o le 15 cm (ma o le vae o le vae 25-27 cm).
O nisi o meaola e tupu taʻitoʻatasi, aʻo isi e masani ona o atu i vaega. O le tele o taimi, e mafai ona vaaia ai le faʻafefete i luga o peatlands ma eleele papa. O le isi nofoaga e sili ona fiafia i ai nisi ituaiga o meaola e latalata i ogalaau o laau coniferous po o birch.

Fuamoa moa

O le tele o ituaiga o mea taumafa o le gutu tulei.

E mafai ona iloa e lona lanu uliuli poʻo le laumei, laitiiti (4-8 cm) ma se pulou mataga. E latalata atu i le ogatotonu o le paolo pouliuli. Ovoid-bell-shaped form, e le masani ona faʻamalo, ae o taimi uma e faʻapipiʻi ai pito.

O le vae (i le ave le 5-12 cm) i totonu o se Volvo paʻepaʻe ma e leai se mama i le mataupu faavae. Eseesega o lona lanu - paʻepaʻe, beige, gutu. O papatusi ua saoloto ma ua i ai ni lanu paʻepaʻe.

Lelei sili le aoina - mai ia Iulai ia Oketopa. Tuputupu taʻitasi, lea e totogi e se numera tele.

I totonu o vaomatua o loʻo i ai foʻi tulaga o isi laina ma tutusa tutusa, e pei o:

  1. Lanu enaenalea e manaia ma lona pulou. Paʻepaʻe i pito, e faasolosolo malie ona suia lona lanu i le enaena, ma faʻaopoopo ai siisi lanu moli maualuga, lea o loʻo i le ogatotonu e pogisa. Volva e lanu enaena i lalo, ma e leai lava se mama i luga o le vae.
  2. Faʻatau Saffron. O le eseesega autu o le ufiufi-lanu moli-lanu moli ma le pogisa i le ogatotonu. O le lanu lava lea e tasi i totonu o le vae (faʻapea foʻi ma papaʻe). Papatusi e masani ona i ai se lanu samasama. E le tele se taimi e tupu ai, e masani lava i totonu o le laʻau (faʻapitoa ma i vaega laiti).
  3. Uma lanu samasama (o ia o le amanita o le Battarra) ma se nofoaga pogisa ma se lanu samasama-olive po o le lanu uliuli "lanu". I le leo i le pulou ma le vae i ni fua laʻitiiti, faʻafefiloi i se lauulu vaivai Volvo.
  4. Paʻepaʻe. I luga o le uʻamea ma pale pale, o se ufi poʻo se pulou paʻu o loʻo i ai se vavaloʻo e faʻatotonuga (o nisi taimi e oʻo ile 10 cm le lautele). O le tino paʻepaʻe e palasi ma e malepe lelei. O laumei laititi, e ola i vaomatua fefiloi ma vaeluaina, i laau birch (lea e fai ai ma mycorrhiza).
  5. Snow paʻepaʻe. O le mea laʻititi laʻitiiti lea - e 7-10 cm le umi, o le tele o le pulou e eseese mai le 3-7. O 'au puʻamuʻu talavou e faʻaalia ai le aulelei o tagata. Faatasi ma le matua, latou te mou atu ai, ma ua suia le lanu o vae: mai le paʻepaʻe ua liua i le eleelea eleelea. O lenei laina ua itiiti lava le suʻesuʻeina, ma e oo lava i tagata e masani ona maua le mushroom e masani lava ona aloese mai ai.

E tele ituaiga o ituaiga e masani ona maua. ufiufi, olive lanumeamata ma taʻimua matala kopi. O igoa e taʻu mai ai eseesega eseese o musika. O le mea moni, ona o le leai o se poto masani e faigofie ai ona fenumiai ma fualaau oona.

E taua! Afai e masalosalo le anufe, ia leai se mea e le tatau ona e ai i meaai.

E faʻapefea ona iloa mai mea e le mafaamatalaina ma le oona

O se tasi o mafuaʻaga mo le maualalo o le lauiloa o le au tulei - latou tutusa ma laina faigata (aemaise lava i aga lele ma pale papa).

O le alu atu i le "tulimatai filemu" e faʻaputuina ai le au faaseʻe, e taua le manatuaina uiga autu o ituaiga, taumafa:

  1. Le leai o se mama i luga o le vae. E le maua e le mushroom taumafa i se tulaga e le mafaamatalaina.
  2. E tutusa foi le faaaogaina i paʻu paʻu.
  3. O toega o le ata tifaga, lea e puipuia ai le pulou ao tuputupu aʻe.
  4. Faʻasalaina faʻatau i lona pito (e le mafai ona iloa i vailaʻau oona).
  5. Le vaivai o vae ma pulou. O se mea itiiti lenei i le taimi o femalagaaiga, ae o se auala mautinoa e iloa ai po o le fea mushroom o loo i ou lima. E faigofie ona faʻaleagaina le meaʻai - e le gata i le pulou ma le vae vaivai.
E te iloa? O musika e matua faʻamalosi: latou te le fefe i le faʻamalolo poʻo le maualuga (e oʻo i le 8 ea). E le gata i lea, o suʻega i nofoaga lata ane o le lalolagi ua faʻaalia ai latou te ola i luga o le maualuga e oʻo atu i le 30,000 mita.
E mafai ona iloagofie se pusa mai se fale i luga o le manogi - o le mea mulimuli e masani ona maua ai faʻamatalaga suamalie manogi (ae o se mashroom gaosi e le maua ai se faʻaaliga iloga).

Vitio: pe faʻapefea ona iloagofie le au poma mai moa ma le oona

Faʻamatalaga Faʻatau

Gourmets e le fiafia tele i nei pulou: tofo latou te matua mafaufau lava, e aunoa ma se "faapitoa" faʻapitoa (na o le tasi le mea o le paʻepaʻe paepae ma se tofo sili atu ona tofo).

E i ai se mafuaʻaga mo lenei mea: i le taimi o le tuputupu ae, faʻaputuina faʻasolosolo faʻaputu i le tino o le tino, lea, pe afai e le saunia, e afaina ai le manava.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona faʻamalo le pulou anufe: paʻepaʻe, anufe anufe, musika vao, musika, auala e faʻafefe ai, pe faapefea ona faʻagogo masimotu.

Ina ia aloese mai na faigata, e manaʻomia faʻataʻitaʻiga musika i nisi o vaega:

  1. Faʻaleagaina le faaleagaina.
  2. Fufulu mama i le aveʻesea o laʻau ma le pauu.
  3. Tipi mo le 45-50 minute (ae sili atu le tu i le itula).

O nei metotia e faʻaaogaina aʻo leʻi kukaina falaoa ma fufulu ipu ma le auai o le au pusas, faapea foi keke ma salati. Afai o le aoina e fuafua mo le tipiina, ona le faʻaaogaina lea o le palapala.

E taua! Ole taimi saogalemu e ave ai masini masima - o le maualuga e 2 taimi i le vaiaso. O tagata e maua i le peptic ulcer ma pancreatitis, ma le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma pepe, ua matua solia uma lava.

O le tele lava o taimi, o nei pulou e faʻaaogaina o se mea e gaosia soupeti. O le kuka algorithm e faapenei:

  1. Ua fufulu fuʻa fuʻa ma tuʻu i totonu o se ipu tele.
  2. O le vai e faʻafefe ai i latou mo le itiiti ifo i le 45 minute.
  3. A maeʻa lena, ona aveese lea o pulou, ma toe fufulu ma na o le malepelepe.
  4. Ona tuu lea o pateta i totonu o se pani, kapoti lakapi ma gaʻo mafiafia i totonu o se apa.
  5. O nei mea uma ua sasaa i le vai, o mea manogi ua faaopoopo i le tofo ma le kuka seia maeʻa lelei le pateta.
  6. I le mea mulimuli ua tumu i le kirimoli suamalie, e le galo e uiga i gutu kuka.

E le leaga nei mea malie ma o se faʻaopoopoga i palu falai. O iinei, leai se kuka. Afai e te misia lenei manatu, o le a oso i totonu o le tino se fua o le tino o le carcinogens, ma o taunuuga e mafai ona matua ogaoga. I le lautele, saʻo ma le lapataiga pe a aoina mai faʻamatalaga mai musika ma galulue ma i latou e tatau ona i ai muamua.

O lenei ua e iloa po o le a le mea o loʻo i ai pisa, pe faapefea ona i ai ma pe o fea e te suʻe ai. Matou te faʻamoemoe o le a faʻaalia e le au faitau le maualuga o le faʻaeteete ma le masani lelei i ia meaalofa o le vaomatua o le a saogalemu. Vaʻaia oe lava ma tuʻuina i aso uma e naʻo le lelei!