Oʻi maʻi

Faamai o moa broiler: auala ma pe faapefea ona togafitia ia faamaʻi e le mafai ona fesootai

O le tele o tagata e pulea faatoʻaga ma faila laiti, faʻatau mai moa lapisi, manatu o le a sili atu le taugofie ma sili atu ona faʻatuatuaina e totoina ai ia moa e tusa ai ma le faʻaaogaina o mea e faʻaolaina ai le saogalemu. Ma e toatele ua uma ona o ese atu. Ae peitai, e foliga mai, o se vaega faapitoa o ni taʻavale e sili ona manaia e faaopoopo atu i nei tulaga lelei, o se tasi o nofoaga taua o loʻo nofoia e faʻamaʻi o moa broiler, o ona foliga e faigofie ona iloa, ma togafitiga togafitiga na tofotofoina i le tele o tausaga o le poto masani.

Faʻasaʻo le teteʻe atu i faʻamaʻi

A faʻafuaseʻi ona amata ona sosolo ma galo i le vaomatua fou, o le manatu muamua e le o le auala ma pe faapefea ona togafitia i latou, ae pe aisea e tupu ai - pe a uma, e foliga mai e masani ona taliaina e le moa vao le faʻamaʻi i faʻamaʻi.

O le mea moni, e masani ona taliaina e le o se mea moni, ae o se tala e uiga i lenei tulaga mautu. O ituaiga o manufelelei (e le gata o moa) e faapitoa lava ona gaosia ituaiga o ituaiga, e ese mai i le mauaina o le mamafa i se tulaga e le masani ai mo le natura. O le iʻuga, e mautinoa lava e foliga mai i tulaga o le taofiga, o le leaga e aofia ai nisi faamaʻi faapitoa. O le mea lea, pe a moa ma mumu le moa, e tatau ona e gauai ma filifili pe o le a le mea e togafitia lelei ai.

O le auala a lē e ona e tatau ona tutusa ma isi faʻaaliga o faʻamaʻi, ma e oʻo lava i le olaga faaletino o tagata e faʻafefeteina, o lona uiga, e tatau ona vave iloa pe aisea e mate ai le moa ma moa ma mea e tatau ona faʻanatinati. O le tele o faʻamaʻi e mafua ai moa e feoti e le afaina, o lea e leai se mea e manaʻomia e fai ai se mea e puipuia mai faʻamaʻi pipisi.

Ole tausiga e tatau ona faia e uiga ile fafaga lelei e puipuia ai le hypovitaminosis.

E te iloa? O le tele o meaʻai na faʻaumatia e le broiler ua liua i se mamafa tutusa ma le afa o lea mea.

Maʻi e le mafai ona faʻamaloloina o Broiler Poulaʻau: Faʻailogaina o le Faʻatauga ma Togafitiga

O se mea taua tele o le totoina o moa lapisi e manino le faamaumauina tulaga lē tumau mo sina taimi o lo latou tuputupu ae i tulaga o le gasegase i faʻamaʻi. O nei:

  • muamua aso e lima;
  • ono aso e amata mai le 20 aso;
  • ono aso e amata mai le 35 aso.
O le vaitaimi lea, pe a faʻaleleia le moa i le faʻaogaina o meaʻai, o le gauai i le amio a manulele e tatau ona faʻamalosia, ma ia faʻaeteete e tatau ona faʻaeteete.

E te iloa? O le upu Peretania broil, lea mai le upu "broiler" na afua mai, o lona uiga o le mumu i le afi.

Dyspepsia

O se faʻafitauli matuia o le faʻapalapalaina o le nutimomoia, ua taʻua o le dyspepsia, o loʻo faʻamalamalama lelei ai pe aisea e oti ai tagata faʻasalalau i taimi tetele. O le mea e gasegase, o le manava, o le oona o le moa e le o iai le numera talafeagai o enzymes, ma o lo latou malosi o loʻo i lalo ole tulaga manaomia. Faatasi ai ma mafuaaga o le dyspepsia, sei vagana ai, o le mea moni, o le vaivaiga o le fualaau otaota lava ia:

  1. O oloa e oʻo lava i sina mea itiiti e pala pe pala.
  2. Suavai leaga.
  3. O mea e manaʻomia ai le tele o le malosi ma le taimi e faʻatau ai (gaʻo, pei o karite ma rye grains).
  4. Fafagaina tele pe a maeʻa le anapogi.
  5. Faʻasalaga leaga o ituaiga o meaʻai.
  6. Faʻaaoga e pei o le fafagaina o fulatini, silasila, vao vao.
  7. Faʻaletonu i mea taumafa o faʻatoʻa fatuina o le hen.

Faʻatasi ai ma le dyspepsia, o chicks e avea ma mea e le faʻaaoga. I mata vaivai moa ua le tatalaina, ua toso ese totoa, latou te le 'ai. Ia, manava manava i moa lapisi e faaalia ai e tatau ona togafitia. Afai o le manava manava i moa e maua mai ai lanu uiga ese (lanu enaena, lanu meamata ma le samasama), ma e oo lava i le puafiti ma siaki o loo i ai i fecesi, ona togafitia lea o le dyspepsia na tupu (ma lona tulaga atoa - ina ia aveese mafuaaga na faatoa lisiina) e tatau ona vave ina ia aua neʻi galo le lafu manu.

Bronchopneumonia

Afai e faʻamalolo le kulumu, ona faʻafefea lea o le pou o le moa moa le bronchopneumonia, ma e tatau ona filifili pe o le a le mea e togafitia ai. O le faʻanoanoa e sau faatasi ma le manava malosi o manulele. I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga o le bronchopneumonia ua faʻaalia:

  • ua agaʻi i luma le ua;
  • tatala avanoa uma taimi;
  • le lelei o le 'ai i tua o se manatu misi ma nofo nai lo le gaoioi malosi;
  • fagu paʻu;
  • faʻateleina le gau o le mamafa.
I lenei tulaga, e taua le taofia o le vevela o le ea i totonu o le potu ma le carbon dioxide. A aunoa ma le lava o le okesene i le siosiomaga lata ane, e mafai ona leaga le faʻamaʻi, e mafua ai le palanala pulumu poʻo le maʻi maso.

Afai, e ui lava i togafitiga, o le a amata ona vevela, o le fomai manu, i le faia o le siama, o le a taʻu atu ia te oe le mea e togafitia ai. O vailaʻau faʻaaogaina mo le bronchopneumonia, e iloa, e sili atu nai lo isi - erythromycin, gentanicin, suauu masima. O le uiga fou o le - enroxil.

E taua! O le tui e tatau ona faʻatasi ma le fomaʻi.
E le o iloa e le au atamamai le seneezing o se uiga taua o na o le bronchopneumonia, ma faʻasoa faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi. I lenei itu, e le tatau ona e faʻalavelave ia te oe lava i mafaufauga faaopoopo i luga o le mafuaʻaga e faʻafefeteina ai moa lapisi ma le mea e togafitia ai. E tatau ona e faia ni mea se lua i le faasologa:

  1. togafitia ni sisi o moa ma le efuefu streptocidal;
  2. Saili se fautuaga mai le fomai vailaau o le a faia se faʻamaonia saʻo.

Hypovitaminosis A

O le vitamin A e taua tele mo le tino o le moa (aka retinol), o lona uiga, muamua, o se antioxidant, lona lua, e taua tele i le tausisia pea o le galue masani o le tino puipuia. O le vailaʻau A e manaʻomia mo le vaʻaia lelei ma le faʻaleleia masani o le ponaivi.

O le mea lea, filifili pe o le a le mea e fai pe afai e le lelei le tupu, e muamua ona siaki pe afai ei ai nisi faʻamaoniga o le hypovitaminosis A:

  1. pogisa o le po, o lona uiga, le lelei o le vaʻaia o le vaʻai;
  2. le mataʻituina i le fafaga;
  3. taʻavale pe a savali agai i tua o le pasi lautele.
Fafaga le tino ma le tulu e fesoasoani i le fafagaina o le togafiti o le vao, faapea foi ma kāloti.

E taua! I le faʻavae o le hypovitaminosis A, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi o le atuatuvale ma fualaau faisua.

Hypovitaminosis B

Paʻu o apaʻau ma vae, faʻateleina le pule ma le paʻu o le ulu o faailoga iloga ia o le hypovitaminosis B.

E le gata i lea, o le meaʻai, i totonu o le tino e le o iai lenei mea taua, vaai, o se tulafono, moa, teena le tele o meaai ma faʻagesegese lemu i le tuputupu aʻe. Ua manino le māfuaʻaga ua faʻapalaʻi ai e moa a latou apaau ma sili atu ona manaʻomia ona togafitia vave. O falaoamata laʻau ma lanumeamata, aano o manu ma iʻa o le a faaopoopo ai le vitamini B i le tino moa.

Hypovitaminosis D

O le metabolism e aofia ai le calcium masani-phosphorus metabolism, ma, e tusa ai, o le atoatoa o vitamini D (calficerol) i le tino. O pou i lenei itu e le ese mai isi pepe - o le le fiafia o le hypovitaminosis D o le faʻaalia ma le atinaʻe o rickets, lea e mafua ai ona vaivai le ponaivi o le puʻe.

E fautuaina e matau le faʻaaliga i le taimi. faailoga, o:

  • vaivaiga lautele;
  • fulafula o le abdomen e faʻatasi ma le anorexia ma le manava;
  • vaivai o vae gatete;
  • faateleina le ulu ulu.
I le leai o ni laasaga talafeagai mo le toe faʻaleleia, e muta le minoi o moa.

Fautuaga:

  1. avanoa ma faʻalauteleina le malamalama;
  2. faamalosia le savali;
  3. paleni i fuaitau o meaʻai o vitamini ma meaʻai, meaai faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le i ai o le tamaʻi penislal ma le suauu i totonu.
Ua faaopoopo le vitamin D i le faaputuina o mea taumafa mo faamoemoega faamai, ae e tatau ona faaluaina i taimi o gasegase.

Hypovitaminosis E

O lenei ituaiga o hypovitaminosis, e mafua ona o le leai o se vaitamini E, o loʻo matauina i moa ua ausia, o se tulafono, tolu vaiaso o le matua. Ma mo le isi itu o loʻo lamatia ai le lamatiaga. I le faaopoopo atu i le vaivaiga lautele o uiga o isi faʻamaʻi, o faʻamaoniga faapitoa o le hypovitaminosis E e aofia ai le faʻamalosi ma le vaeluaina o vae (apa e mafai ona alu ifo).

O le puipuia ma togafitiga e tutusa - i mea taumafa e faaaoga (i le vaitau o le faamai e sili atu nai lo mea e masani ai) le kuka ma totoina ai araisa.

Fofo faʻamaʻi maʻi

O le puipuia o togafitiga o tagata e faʻafefeteina e faʻaititia faʻaititia i tulaga sili ona lelei o latou mea. Le faia o lenei mea:

  • tuu le tuputupu ae talavou i se mafanafana mafanafana i totonu o se potu e maua ai le vevela o le ea, e aofia ai le itiiti ifo ma le 17% o le okesene, i le +32 tikeri;
  • aua le totoina ni moa se tele i totonu o se tasi fale - e le tatau ona tumu;
  • vai inu mafanafana e fufuluina ai vitamini C ma glucose (askorbinka - 2 g / l, glucose - 50 g / l) - o le mea tonu lava lea e te manaʻomia e inu ai moa mai le manava;
  • faʻaaogā le fafaga laʻitiiti (e le sili atu ma le ono taimi i le aso), faaopoopo ai le siʻisi gaʻo susu, susu susu ma le uila i le taumafataga, ia faʻaeteete o mea e maua ai le lime e le faʻafefiloi;
  • talafeagai le suia o le palapala susu ma palapala;
  • aua lava nei faatagaina ni moa le maalili.
O le le faʻaaogaina o nofoaga ma fale o loʻo totoina ai moa broiler e masani lava ona fautuaina e avea o se fua faʻasolosolo mo faʻamaʻi pipisi, ae e le sili atu le mamafa i le puipuia o faʻamaʻi e leʻi faʻafeiloaʻi.

O le tausiga o moa lapoa e manaʻomia ai le faʻamalosi ma le tumau. I le aʻoaʻoina o le auala e togafitia ai moa i le fale, o le a sili atu ona faigofie le tumau i le vaitau atoa. O le faʻaalu o le tupe o le a totogi atoa pe a mamafa le mamafa o le lafu moa i le sefulu sefulu taimi i le masina ma le afa (e oo lava i le limasefulu).