Potatoes

O ituaiga lelei eseese o le pateta mo le totoina i Siberia

Po o le a lava le pateta ma po o fea lava e te nofo ai, o se mea fiafia i luga o le laulau. Ae peitai, afai e te nofo i Siberia, o le tulaga e sili atu ona faigata.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa pe o le a le ituaiga pateta, pe faapefea ma le taimi e toto ai, ola ai i lenei eria.

E ui i le mea moni o le tele o ituaiga eseese e vave, o lo latou tulaueleele e tupu pea i le ogatotonu o Me - o le taimi lea e te manaʻomia ai le totoina o pateta i Siberia.

E taua! O pateta o aganuʻu mama-agaalofa, o lea e tatau ai ona totoina i luga o se fasi fanua e aunoa ma ni vao ma ni laau. O le eleele e tatau ona mama ma e oʻo lava ina tatala.

"Adretta"

Adretta o se pateni tuai German e puipuia i faʻamaʻi ma le malulu. O pipi pateta e samasama uliuli ma le pusa e tasi. E teuina lelei ma e le maua le tofo, e tusa lava pe faʻalautele le teuina. O le gaosiga o oloa e maualalo - e na o le 200 kilokalama i le selau. Ae ui i lea, o isi faailoilo e avea ai lenei fualaau faisua ma se tasi o mea sili mo le toto i le fale.

"Alena"

O le "Alain" e aofia ai foi i le vave amataina o ituaiga. O fatu lanu mumu-oval ua i ai ni tino paʻepaʻe.

Pe a faatusatusa i isi ituaiga o pateta, o le gaosiga e lelei tele - e oo atu i le 300 kilokalama i le selau.

O lenei pateta e masani ona faʻaaoga mo loloto-frying.

"Antonina"

"Antonina" o se amataga foi lea o le nofoaga e 'ai ai. O le tele o taimi e tupu ai Sisifo Siberia. O le fatu oval e aofia ai le lanu samasama vaivai. O le gaosiga e amata mai i le 211 i se mea lelei 300 kg / ha. Faasaoina lelei. I lalo o tuutuuga talafeagai, e tusa ma le 95% o le seleselega ua faasaoina.

"Baron"

"Baron" o se sui Ural aiga. O ia o se tasi o mea pito sili i le amataga o le faʻatoʻaga i le tofo.

Ova tubers ma se paʻu samasama lamolemole ma mata e le mafaamatalaina. O le aano o pateta e mama lanu samasama, ma o le aʻa e mamafa le 100-190 g.

O le fua o le pateta "Baron" i le averesi e oʻo atu i le 35 kg / 10 sikuea mita. m

Faʻasesega faafaigofie le galue a le tagata fai togalaau fesoasoani i le motoblock. O ia ituaiga mea e pei o se pateta ma se fasi pateta ua faʻaaogaina mo le totoina o pateta.

"Gloria"

O le isi laupepa o Rusia o Gloria. E lelei lona tofo ma le faʻalauiloa. O le mamafa o lona mamafa e tusa ma le 70-130 g. E masani lava ona ola le ituaiga i Rusia, Moldova ma Ukraine. Laʻau faʻafefeteina i totonu o le "Gloria" o se foliga matagofie matagofie. O le togi e le lelei tele i tekinolosi o le galueaina ma e le manaʻomia le agrotechnology. "Gloria" o loʻo i ai se puipuiga lelei mai faʻamaʻi.

"Zhukovsky Early"

O ituaiga o le pati "Zhukovsky early" e fiafia i se vaitaimi matua: o le 55-60 aso talu ona totoina, ua saunia mo le faʻaaogaina. Peitai, e le afaina ai le tele o fatu, aua e mafai ona mamafa i le 170 g. O le aano o le "Zhukovsky Early" o pateta e manaia. O le vailaʻau e iai le puipuiga lelei. E mafai ona faʻaaogaina pateta mo paluga pateta ma fuga farani.

E te iloa? "Zhukovsky Early "e le faʻapogisaina pe a oti, e le fefe i le faʻaleagaina ma e teteʻe ile lamala.

"Nevsky"

Nevsky o se pati-vave pateta mo le faʻaaogaina o laulau. O nei meaola e aʻafia i le siʻosiʻomaga e aunoa ma se faʻamalolo ma i le tele o tulaga e le faʻaitiitia fua o fua. Mo lenei mafuaaga, ua lautele na tupu i Rusia. O le tuputupu ae o lenei pateta, ua maua ai oe i se seleselega lelei. Paʻu lapopoa lanu paepae e tumu i mata lanu piniki. O le aano o pateta ua paʻepaʻe. O le mausali o le mafai ona faʻaaogaina mo le gaosiga fries.

"Latona"

"Latona" e faatatau i le vave seleseleina o pateta ma e puipuia i tulaga uma tau. O lapisi lanu samasama o lapotopoto ia e foliga mai i le paʻu samasama vaivai. O le pateta e sili ona suamalie ma e le kukaina le susu pe a kuka. O le vailaʻau e puipuia i le paʻu ma ua maeʻa ai le paʻu, e gaosia pe tusa o le 2-2.5 kilokalama i laupapa taʻitasi.

"Lugovskoy"

"Lugovskoy" o le vaitausaga o le vaitau o vaitau. E i ai sona tofo lelei ma o maualuga-fuaina o ituaiga pateta mo Siberia. O le seleselega e oʻo i le 250 kilokalama i le selau. Tetee atu i le tuai faʻamaʻi o maʻi. Vasega lanu piniki lapopoa ei ai tino paʻepaʻe

"Red Star"

Medium Early Red Star o loʻo i ai se fua o fua. E sili atu i le lua kilokalama o fualaʻau aʻa e mafai ona seleseleina mai le tasi togavao o lenei pateta. O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i fatu e pei o le ova ma se lanu samasama vaivai. O le pata pateta e mumu ma mata laiti. O le vailaʻau e lelei le puipuiga i faʻamaʻi ma e matagofie ona foliga.

I nisi o eria o Siberia, e le o faamatalaina i matagi malulu, o le Colorado potatoes e mafai ona osofaʻi palu. E mafai ona e tauina ma le fesoasoani o fualaau ("Prestige", "Commander", "Kinmiks", "Taboo"), ma le faaaogaina o auala lauiloa.

"Paʻu"

O le Tutotonu Tutotonu o le "Paʻu" e iloga ona o le maualuga o lona tetee i le tuai ma isi faʻamaʻi. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona ola lenei pateta e aunoa ma ni vailaau. E i ai ni paʻu paʻu o le vavau, o loʻo i ai le lanu mumu samasama. I le averesi, o lo latou mamafa o le 80 g. O lenei pateta ua lelei ona teuina. O le ituaiga e le gata o loʻo i ai se manaia matagofie, ae e talafeagai foi mo le gaosia o tupe meataalo.

Red Scarlet

O le Dutch "Red Red Scarlet" ua lauiloa mo se tasi o aupito sili ona lelei. O le maualuga o le faʻamaʻi puipuia tatou te fai atu ai o lenei pateta e seasea ona maʻi. O le pateta o loʻo faʻatusalia e le tele o masini ovalu olo. O le mamafa o se tasi o ia pateta e mafai ona oʻo atu i le 120 g. O le lanu samasama ua natia i lalo o le paʻu mumu. Mata i luga o le papa e le mautonu. I tulaga lelei, e mafai ona seleseleina le seleselega i le 45 aso. O le matua matua o se faailo taua mo ituaiga eseese o le pateta.

E te iloa? O le igoa o le pateta na mafua mai i le Scarlett O'Hara - o le heroine o le tala a le malo "Gone With the Wind" Margaret Mitchell.

"Timo"

Timo laulau pateta mai Finland. O lenei ituaiga mea fiafia umi taimi lona teuina. O le tele o fualaʻau aʻa i le pepa ua afifi e eseese i le faasologa o le 60-120 g. E mafua mai i le mea moni ua toe eli vave. O masini ovale o lenei pateta ei ai se lanu samasama po o se paʻu enaena enaena. Mata matala, toetoe lava a le mafai ona iloa. O le aano o pateta o le samasama. O ituaiga o le pati "Timo" pe a uma le kuka e le o le pogisa ma tumau pea le auro, manaia ma matua lelei.

"Le manuia"

"Luʻitau lelei" - o se taunuuga manuia o le galuega manuia a le au Faʻalapotopotoga Rusia. O lenei vave, e le talafeagai i le filifilia o aʻa eleele e faaopoopo i le lisi o ituaiga eseese o pateta. O le faʻapalaina o se pateta, o le ae maua ai lapopoʻa lapopoa lapotopoto.

O pateta pateta ei ai se paʻu manifinifi ma lamolemole paʻepaʻe. O loʻo ufiufiina i se numera itiiti o tupupu laiti, o vaega ia o lenei ituaiga. O le tino o ia ituaiga toto e sinasina. O le tofo o pateta e maualuga foi.

Totoina fualaau faisua, matau le vaitau o le fua. Cabbage, aniani, kukama, paluka, zucini, ma laau lanumeamata lanumeamata o loʻo avea ma vaʻaia lelei mo pateta.

"Ural Early"

O le maualuga o le gauaʻiina o le "Ural Early" ei ai lona tofo lelei. O vavao e gaʻo, paʻepaʻe i lanu, ma paʻu lamolemole ma mata e le mafaamatalaina. O le tele o pateta 100-140 g. Faʻasaoina lelei. O le tuputupu aʻe o lenei ituaiga, e te maua vave ai le seleselega. E le mafai ona maua mai le kanesa mai le kanesa, e le masani ona faʻaaogaina i le gasegase ma faʻamaʻi pipisi. O lenei ituaiga e mafai ai e oe ona maua vave se seleselega, ae naʻo le taimi e totō ai i luga o togalaau faʻatoʻaga. Aʻo paʻepaʻe le pulupulu o le "Ural Early", e le faʻapogisaina pe a faʻapipiʻi.

E taua! A filifilia pe o le a le pateta e totōina, faʻalogo i le taimi e matua ai ma le tele o le seleselega, faʻafetaui i faʻamaʻi, faʻamatalaga fafo ma le tofo.
O ituaiga uma o loʻo taʻua i luga o ituaiga sili ia e lelei ile pateta mo Siberia - latou te talia le malulu ma vave ona vave. O le au faifaatoaga tomai e fautuaina le totoina o ituaiga meaola i le taimi e tasi.