Fualaau aina

Fautuaga mo tagata fai togalaau ina ia faʻafefiloi pateta i le taimi o le totoina ma mulimuli ane

O le lelei o le seleselega o le pateta e faalagolago tele i le filifiliga o le fafaga. O loʻo malamalama lelei le aufaifaatoaga ma faifaatoaga i le mea lilo o le lelei o le faʻalaina, faʻapea foi le sauniuni o le fanua mo le luluina ma le faʻateleina o fua.

E mama tele le kuka o le Potatoes i le leai o ni meaʻai faaopoopo i le taimi o le tui.

I lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea, pe o le a le tele ma le tele o le mea e sili ona lelei e faʻafefiloi ai pateta.

Aisea e faʻafefeteina ai le eleele mo pateta?

O fualaau o le potato patipati photophilous e manaʻomia mea e tolu - potassium, nitrogen ma phosphorus. O le tele o meaʻai e manaʻomia e le pateta i le taimi o le fatuina o fatu ma vao. O le fua o lenei fualaau toto e faalagolago i luga o le faʻaaogaina o laei pito i luga i le palapala ma luga o le sauniuniga talafeagai o lenei lava eleele.

Faʻatauga ma faʻasesega o ituaiga eseese o lavalava

Afai tatou te talanoa e uiga i mea lelei ma le lelei o le fafagaina o pateta, ona tatau lea ona e mafaufau i ni mea taua.

  1. O fualaau faʻatoʻa na o ia e le mafai ona ausia ni fua lelei.
  2. Pe a faʻaleleia le lelei o le palapala i le manulele poʻo le manulele manu, o loʻo i ai se tulaga maualuga e mafai ona aʻafia uma ai le seleselega po o le galu o le May beetle.
  3. Afai e te fafagaina le eleele i na o le faʻamalaina o mineral, i le gasologa o le taimi, o le a oʻo atu ai i le puipuia o le laau ma le "susunuina" o le palapala.

O lea la, pe a totoina pateta, e tatau ona faʻaaogaina se auala faʻafefea ma faʻaaogaina auala e tele faʻalavelave fafaga.

E faʻafefea ona faʻafefiloi palapala i le tautotogo?

Ae e te leʻi amata totoina le pateta i le tautotogo, E tatau ona faʻaopopo se numera o auala faapitoa i le palapala:

  • Uro (kilokalama i le selau vaega o le lalolagi);
  • nitrophoska (lima kilokalama i le selau);
  • nitroammofosk (tolu kilokalama i le selau);
  • ammonium nitrate (kilokalama i le selau vaega o fanua).

O a ma pe faapefea ona faia le pu aʻo leʻi totoina fatu?

I le tusi. Tosaga: e tatau ona e faʻapipiʻi le pefu laupapa i le fua faatatau o le 250g i totonu o vaieli taʻitasi. E manaʻomia le tasi le sipuni mea e faʻaaogaina ai minerale.

I le taimi o totoina pateta:

  1. Saunia o le fofo. O le copper, boric acid ma le manganese e ave i vaega tutusa i le afa o le gram ma faʻapalapala i le 1.5 lita vai. Ave le fatu pateta i le fofo ma faʻafefe mo le tusa o le tolu itula.
  2. I totonu o pu taʻitasi matou te aumaia le 250g o fafie laupapa i le loloto o le 20 cm. A uma lena, sasaa se lua sikimita o le eleele palapala e puipuia aʻa o pateta mai le susunuina.
  3. Fagalaʻau minerale e faia ai le 1 tbsp. sipuni i totonu o le pu. O le loloto o le fausiaina e le silia le 6 cm.
  4. I le tulaʻi mai o tanu, i le afa muamua o Me, e tatau ai ona faʻafefeina vao ma faʻamaʻi urisa. Vili le 30g o le urea i le 15 lita o le vai ma faaopoopo i ai le afa lita. Faʻatasi ai ma lenei mea o le a matou faʻamalosiina ai le aʻafia o aʻafiaga o pateta.

O le a le fafagaina ina ua uma ona toto?

A maeʻa ona totoina pateta i le eleele o le a manaʻomia le lua isi laasaga o le faʻamalaina. O le laei muamua e tatau ona faia i le taimi o le fatuina o pulumu, aʻo le i fuga. Mo lenei:

  1. faʻafefiloi 20g o le fafie laupapa ma le 30g o le sulfate sulfate;
  2. vailaʻau faʻafefe i le 15 lita o vai;
  3. e tusa ma le tasi le lita o fofo ua sasaaina i lalo o laau taʻitasi.

A uma loa ona fai le pulupulu ma totolo pateta, o le ae moomia le faatelevaveina o le fatuina o fatu. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 2 tbsp. sipuni o le superphosphate ma le 250 ml o le falaoamata ma faʻaauau le afa itula. Matou te faʻafefiloi le faʻafefiloi sauni i le 10 lita o le vai ma matou aumaia i le afa o le lita i lalo o le vaomatua. Leai se isi mea e manaʻomia e faʻafefiloi ai pateta.

A e totoina soʻo se fualaau aina e te manaʻomia e tausisi i le tulafono autu - aua le afaina. Manatua e le talafeagai le sola ese. O lenei mea leaga e aʻafia ai aʻafiaga, ae faʻapea foi le tofo o pateta. Afai e te le malamalama i faʻamafanafana faʻasalalauina, ia tuʻuina atu le fiafia i le ele ma le manua masani. Ma i le aluga o taimi, o le a oʻo mai le poto masani mai le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa, lea o le a fesoasoani i le aoina mai o fualaʻau totō lelei mai lau 'upega tafaʻilagi.

Faitau atili e uiga i le auala ma le auala e faʻafefea ai le pateta pe a toto i totonu o le lua ile lumanaʻi, faitau i inei.