Laʻau

Aiseā e iai lau laʻau vaivai - mea e fai

O Hydrangea e mafai ona avea o se mea teuteu matagofie e le gata i le fale, ae i luga o soʻo se fuafuaga a le tagata lava ia. O le faʻateleina, na latou amata faʻaaogaina i fugalaau fugalaau ma le mamanu. O nei mea e mafai ona avea ma laau matamuli poʻo ni laʻau faʻapitoa tele. E ui lava i le mea moni e faapea o le hydrangea e le o se "faafitauli" laau, e manaʻomia pea le tausiga. O le solia o nisi tulafono e mautinoa lava e tau atu i se suiga i le foliga mai o le fugalaau, ma mulimuli ane i le faʻamaʻi.

Mea sese i le tausiga, e mafua ai ona paʻu ma paʻu laulaau

O se suiga i le lanu lanu o le faailoga muamua lea o le faʻamaʻi o se laau. O lenei mea leaga e mafai ona tulai mai ona o le tele o itu, o se suesuega auiliiliga o le a le gata ina fofo ai le fugalaau, ae taofia foi le tupu mai o maʻi i le lumanai.

O lau o le laau e lanu samasama

O le le tausisia o ni mea e manaʻomia ma taʻiala o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia o mea e le gata i pale, ae o maʻi mulimuli ane foi. E mafai ona mafua mai i:

  • suavai vai o le mea e fai ai le fugalaau;
  • sailia o le laau i lalo o ave susulu o le la;
  • leai o ni mea e manaʻomia ai le micronutrients;
  • se suiga tele i le nofoaga o le tuputupu ae;
  • suiga i le eletise palapala.

O le le maitauina i tulaga tuputupu aʻe o le a taʻitaʻia ai faʻafitauli o le tino i hydrangea, fungal or even viral diseases.

Le lava o maʻa ona e le lava le tele o le faʻamaʻi

Afai o le hydrangea e susulu, o le a le mea e fafaga ai? Mo laasaga taʻitasi o le atinaʻe, o le faʻaogaina o nisi elemene e manaʻomia.

Faʻalogo! E le masani ona fautuaina se laau talavou e faʻamaʻiina, talu ai ona faʻafefiloi uma meaʻai i le eleele aʻo totoina.

O lau Hydrangea e lanu samasama ma pale i le le lava o meaai. Afai o le lau o le hydrangea e lanu papaʻe, e tatau ona fafagaina faatolu i le masina. E tāua i isi mea sauniuni faʻalapotopotoga ma minerale.

Nitrogen

E taua tele le malamalama i le mafuaʻaga e iai lau paʻu lauulu aʻo leʻi faʻamaina le palapala. Afai o le samasama o laulaau e tupu i le taimi o fugālaʻau, o lona uiga e le maua le fugalaau i le fugalaau.

E taua le fafagaina lelei o ia i le tautotogo, i le vaitau o le vele. O le faʻalauiloaina vave o le potassium ma le phosphorus i totonu o le eleele o le a le faatagaina ai le "matamata lanumeamata" e faʻamalamalama ma pauu. Fafagaina i lenei laasaga e tatau ona faia i vaiaso taʻitasi.

Omea

Afai o le laʻau e maua se lanu lanumeamata, ma o veins e tumau pea lanu meamata, ona le lava lea o le uʻamea. O le le atoatoa o le meaʻai e mafua ona o le vevela o le tautotogo ma faʻalavelave i le fausia o chlorophyll i lau. O le isi faʻailoga o le laʻititi laʻitiiti o le laulau.

Lelo chlorosis

O togafitiga e mafai ona faʻatino i le isi auala:

  • suia atoa le eleele i lalo o le fugalaau;
  • sasaaina palapala fou i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se mataua o soʻo se mea (citric, acetic);
  • le faʻaofiina o soʻo se mea e fai ai uʻamea (iron chelate, Ferovit).

Fautuaga! O le fufuluina o meaai o le a matua fafagaina ai le laau i se taimi puupuu lava. Pe a faʻafeinu, e manaʻomia le 2-3 aso, pe a faʻasusu - 24 itula.

Faʻasaʻo mea sese

Afai e le o mulimulitaia ia tulafono, e mafai e le fale ona paʻepaʻe. Malamalama mai lau lau o le hydrangea, o le a se mea e tatau ona ou faia? E tatau ona faʻafaigofieina le puleaina o le suavai, e tuʻuina atu ai le hydrangea ma le aofaiga talafeagai o le susu.

  • I taimi vevela, e tatau ona faʻauluina le vai e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga pe'ā maeʻa maeʻaeʻa le pito i lalo.
  • O le fufuluina o meaai o le a mafai ai e oe ona tausia le tulaga manaomia o le susu mo le hydrangea.

E le gata i lea, o lau e mafai ona mago ona o le faʻaaogaina o le "leaga" vai. Mo lapisi lapopoa, e fautuaina e faʻaaoga naʻo le tū ma le vai mafanafana.

Faʻasalaga i le paleni o le acid-base

O le mea mo le hydrangea e tatau ona i ai se tau o le pH o le 3-5. O se suiga i le lanu o le laʻau atonu e mafua ona o lona suiga.

O le siakiina o le maualuga o le eletise e oʻo lava i le fale e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • pepa lauiloa;
  • ipu ma vai i le vevela o le potu;
  • le fanua lea e tupu aʻe ai le hydrangea.

Fautuaga! E fautuaina e faʻaaoga vai inu i lenei mea na tupu.

E faigofie lava le faʻatinoga. E faʻamamaina le palapala i le vai ma faʻaaogaina le pepa faʻasalalau i le mea e maua ai le paʻu:

  • lanu mumu e faaalia ai le maualuga maualuga;
  • o se laupepa e lanumoana pe lanumeamata lanu i le lanu ma se faailoga faʻaituau;
  • lanu samasama lanu pepa - o sina eleele eleʻele;
  • lanu piniki o loo aliali mai i fuainumera o mea aoga eleʻele

Ae faʻapefea pe afai o le hydrangea o lau lanu meamata lanu meamata? Muamua lava, e tatau ona e fetuunai le aoga o le eleele. E mafai ona e faʻateleina le maualuga i le fesoasoani o le sua o le tipolo. 2 pata o lemoni ua faaopoopo i le lita o le vai ma ua sasaaina le eleele i lenei tuufaatasiga. E mafai foi ona e faʻaaogaina mo le totoina o lala laʻau faʻasolosolo o loʻo tuʻuina i luga o le alavai.

Lavea le saʻo

O le faaleagaina o le aʻa i le taimi o le gaosiga e masani ona taʻitaʻia e le gata i suiga i fafo o le fugalaau, ae faapea foi i le faaitiitia o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le hydrangea. A maeʻa le faʻavaega, e tatau ona matua susu le laau.

Fautuaga! O le faaopoopoina o le Zircon i le eleele pe a uma ona toe totoina o le a fesoasoani i le fausia o se aʻa malosi.

Televave po o le leai o se malamalama o le la

O le tuʻuina o le laau i le itu i saute e mafua ai le faaleagaina ma susunuina i lau. E fiafia Hydrangea i le la ma le malamalama, ae o le susulu o le la o se mea leaga mo ia.

O le nofoaga sili mo le nofoaga o le laau o le itu i sisifo poʻo sasaʻe.

I lalo ifo o le malamalama, e mafai e le hydrangea ona le toe tupu ae ma maʻi.

Leʻa faʻamaʻi faʻamaʻi

Aiseā ua i ai lau laʻau paʻu - o le a le mea e fafaga ai?

E tele faʻamaʻi e mafai, pe afai e le o tausia lelei, e mafai ona afaina ai le suavai ma faʻamalamalama ona laulaau.

Ascochitosis i hydrangeas

  • Malosiaga malosi

O foliga vaaia o le lanu enaena i le pito i lalo o le lau o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o le hydrangea i le paʻu palapala. O le vaega pito i luga e ufiufi i laʻau ma mulimuli ane mauaina se lanu uliuli.

E mafai ona e faasaoina le fugalaau faatasi ai ma le fesoasoani a Fitosporin (i se taimi muamua) poo Topaz (faʻatasi ai ma se tulaga maualuga).

  • Paʻepaʻe ma le paʻu

Lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe e faʻaalia i foliga o le suʻesuʻeina o laulaau. O le Hydrangea o loo ufitia moni i lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, o lau o loʻo faʻamago ma maeʻa.

E mafai ona e faʻasaoina le fale ma se vaifofo o le Bordeaux vai poʻo le sulfate sima.

  • Ascochitic spotting

I fafo, o le maʻi e aliali mai o ia lava i foliga o ni mea e vave ona tupu. E le masani ai ona vali ata i le tan ma faʻapipiʻi i se tuaoi lanu. Faatasi ai ma se umi faaumiumi o le faamai, e pau uma laulaau.

Fungicides ua faʻaaogaina e faʻafetaui ai le faʻamaʻi.

O meaola faalavela, meaola lafoaʻi

Aiseā e faʻafefe ai lau laʻau mago i pito - o le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona toe faʻaleleia fugalaau

Afai ua faaleagaina le laau e se apogaleveleve mite, o laulaau e lanu samasama ma matuai malogo. O se tali le lelei e mafai ona oo atu ai i le oti o se fugalaau. O se fale ua faaleagaina e mafai ona faʻamalolo e ala ile fesoasoani ole sauniuniga ole vailaau.

Hydrangea aphids

Afai e lanu uliuli, ona foliga mai lea, i luga ole suʻega, e mafai ona e mauaina ni mea e afaina ai. O le iniseti e ufiufi ai le laau ma le sua paʻu, lea e avea ma faavae mo le vave atinaʻeina o se maʻi afaina. O le soloia o le fugalaau ma le pefu o le tapaa o le a fesoasoani lelei ma teu ai le laau i se taimi puupuu.

O le a le mea e fai pe afai o le hydrangea e paʻepaʻe

I le suʻesuʻeina o mafuaʻaga talafeagai o le mea na tupu, e tatau ona e tali ma agavaa i le togafitiga o le hydrangea. O le tele o taimi, o le paʻepaʻe e mafua ona o le le lava po o le tele o meaʻai.

E faapefea ona fafaga le vao

Aisea e mumu mumu ai lau lau - o le a le mea e fai i le laau

O le vaipuna hydrangea supplementation e tatau ona aofia ai fugalaʻau.

Mullein e mafai ona faʻaaoga i se vaega o le 1:10. Laʻau manu (1:15) e lelei tele mo lenei mea. E manaʻomia ona faʻaosoosoina i le aso.

Fautuaga! O meaola faanatura e sili atu ona talafeagai mo ituaiga o togalaau. E faʻaaogaina foi mo sui o le laau, e mafai ai e oe vave ona tupu laʻau lanumeamata.

I le taumafanafana, e fautuaina le faʻaaogaina o infusions lanu meamata e fai ai fugalaau, e mafai ona faʻaaogaina sola o vao. O le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o le vao o le a faʻatagaina ai laulaau o paʻu laiti e maua ai se lanu matagofie matagofie.

Fertilizing faatasi ai ma le faaopoopoina o le fefete o le a valaau e aveese le mafuaaga o le aliali mai o lau laulaau i le hydrangea ma fafagaina le laau ma ni elemene taua talafeagai. E mafai ona e faia e tusa ai ma le fua lenei:

  • 1 pakete vai;
  • falaoa o le areto pogisa;
  • 5 sipuni tele o le fefete masima;
  • 1 sipunipuni o suka suka.

O le faʻagasologa o le faʻamalosi e tatau ona le gata i le 2 aso.

Puipuiga o foliga vaaia o lanu lanumeamata lanumeamata

O faʻasolosolo faʻamalositino i lalo o tulaga maʻoti, faiga faʻatoʻaga talafeagai. E taua tele le faia o sauniuniga sauniuni aʻo le i ulufale atu pe suia le:

  • hydrangea o laau toto e gafatia i togafitiga muamua ma le suauu sulfate faamamaina;
  • i le tautotogo ma le tautoulu, e tatau ona togafitia le laau i le vai Bordeaux;
  • 2 aso aʻo lei totoina, soʻo se iniseti e tatau ona faʻaofiina ile eleele;
  • vao ma lau paʻu e tatau ona aveeseina i taimi uma mai le saite.

Faʻatoʻa fua tele laau totō

<

Mo se laau e ola maloloina, e tatau ona ola i lalo o nisi tulaga:

  • tausisia o tulafono ole vaʻaia - e le fautuaina e faʻatagaina le susu poʻo le faʻagogo taimi umi o le palapala;
  • vai e tatau ona fofo ma leai se mea e malulu;
  • e taua le aloese mai faʻataʻitaʻiga;
  • o le vevela ole ea i le potu (mo ituaiga totonu) e tatau ona tausia i se maualuga o +22 - +24 tikeri;
  • e tatau ona puipuia le fugalaau mai ave saʻo o le la;
  • fafagaina ma togafitiga o faʻamaʻi ma meaola faalafua o ni faʻatonuga faʻatagaina.

O le tali sili ona saʻo i le fesili: o le a le mea e fai pe afai o le hydrangea o laʻau paʻu? Aua le faatagaina! O le siakiina pea o le laau ma le mataʻituina pea o le maualuga o le eleʻele o le palapala o le a fesoasoani e puipuia ai le leaga o laʻau. E taua le malamalama o le faagasologa e sili atu ona faigofie ona taofi i le tulaga o le samasama nai lo le tulaga ua le amanaiaina.

O le faʻatinoina vave o togafitiga puipuia o le a le gata ina fesoasoani e aloese ai mai nei faʻalavelave, ae maua ai foi se laau matagofie, lea mo le tele o tausaga o le a fiafia i ona matagofie matagofie.