Fua o le gaosiga

Lelei lelei o le ola o laau i totonu o le kiona: totoina ma tausi

Greenhouse - o le nofoaga aupito sili ona talafeagai mo le totoina o pepa. E i ai ia te ia e mafai ona faia ni tulaga lelei mo le mauaina o se seleselega mauoa.

Seʻio tatou tilotilo i faʻaaliga uma o le pepa: totoina ma tausia i totonu o le kiona, auala e faʻalautele ma maua ai se seleselega lelei.

O le a le mea e totoina?

Filifiliga eseese o se tasi o taua tuutuuga o le galueaiina o aganuu i totonu o tulaga vevela. E le o ituaiga uma ituaiga e talafeagai lelei mo eleele puipuia. Faʻateleina le alualu i luma i greenhouses totoga, ona o latou sili atu ona faʻasaʻo i faʻamaʻi, faʻaleagaina e le tagata lava ia ma le le lelei. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia mai i luga o fua o le maualuga.

O faʻamaoniga faʻapitoa Alesia, Kubik, Golden, Troika, Othello, Victoria, Tenderness. Mo le pepa fou mo se taimi umi, e lelei tele le totoina o ituaiga eseese o aso matutua.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e aʻoaʻo ai e uiga i isi ituaiga o pepa: Chili, Cayenne, pepa lanu meamata-pi, pepa paʻepaʻe-peas, Jalapeno, Atlas, Habanero.

Faatulagaina o tulafono mo le totoina o fatu

O afea e totō ai pepa mo le fale kosi? O le luluina e faia i le ogatotonu o Fepuari - amataga o Mati. O lenei vaitau o le vaitau sili ona tuputupu ae i le vaitau o le tuputupu ae, o lea ua amata ai ona totoina muamua nai lo isi fualaau faisua.

Faʻasaga poʻo ipu ua saunia mo le luluina. O se tau e tasi i ni pusa eseese e sili ona lelei, talu ai e vaivai le aʻa ma e le mafai ona taliaina le totoina. Afai e te lūlūina i totonu o se atigipusa e tasi, a maeʻa le fausiaina o laʻau e lua, e tatau ona e gaosia togiina.

E faʻamaʻiina fatu i se fasefulu pasene le tasi pasene o fofo. paluga faʻatoʻa 30 minute, ona afifiina lea i se ie mo le taʻeina. A maeʻa le 4-5 aso, tuʻuina fatu i se paluga o oneone, eleele ma humus. O pusa e ufiufi i afifi ma faʻavevela.

Afai e vevela le fale kesi, o le a mafai ona totoina saʻo laau i totonu. Ua faʻamautuina faʻaonapo nei pusa o masini eletisetalu ai nei na faʻaalia i le faʻatau. O aʻa i nei tulaga o loʻo i totonu o le atigi taʻitasi, o loʻo i ai meatotino faapitoa o le vavae ese mai aafiaga o le siosiomaga i fafo.

E mafai ona matauina auala sili ona masani ai ipu mama. Pe a oʻo i le eleele, e le aveeseina le laau, o lona uiga e le afaina aʻa. E i ai foi se metotia e ola ai i ni palasitika ua tumu i le lalolagi.

I le laasaga o laʻau e lua, e fafagaina fualaʻau i meaʻai faʻamalaʻau. O le fafagaina faalua e faia i le maeʻa ai o le 20 aso.

Pe a tupu totogo e latalata i le 15 cm, latou te fusiina le tumutumu pito i luga. A maeʻa lena mea, ona amata lea o le lala laau ona o le faia o laulaau taamilo.

O se tulaga talafeagai mo le totoina o fatu o lona faʻamaʻa. I le vevela o le tau, e tatau ona e ave i fafo ma teu i lalo o le paolo, tapunia mai faʻataʻitaʻiga.

A e tupu aʻe i totonu o se kiona, e te manaʻomia masani lele ao faagasolo le aso.

Totoina o toga

O le fasi pepa e mamafa tele i tulaga o meaʻai ma mea taua. Latou te saunia le eleele mo le taimi muamua, eli i luga, faaopoopo le humus poʻo le faapalaga, potassium phosphate fuālaʻau.

TAULAʻI. Lua vaiaso ao le i toe totoina, tuʻu saʻo i totonu o le kiona mo le fetuunaiga.

O le taimi o le totoina e faalagolago i le vevela o le ea ma le maualuga o le sauniuni o laau. O fualaau e tatau ona le itiiti ifo ma le 60 aso le matua, o le maualuga o le vao e tatau ona 25 cm. O le soifua maloloina, saunia o laau toto ei ai le vaomatua, lapopoa, lanu susulu o le lanu. O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse e tatau ona le itiiti ifo ma le 16 tikeri i le po.

O le malosi o le totoina e faalagolago ile vasega. O le salalau, maualuga totoina i se mamao e 35-40 cm mai le tasi ma le isi, ma puupuu, compact - i le 20-30 cm. Mo laau taʻitasi e saunia se lua loloto e talafeagai atoatoa aʻa.

Pe a ma le lua lita o le vai ua sasaaina i totonu o vaieli taitasi, ona tuu ai lea o se togavao, e aunoa ma le loloto i luga ae o le maualuga na tupu muamua ai. O le laufanua o loʻo siomia ai e siʻosiʻomiti lava, faʻafeinu ma mulimulitaʻi i le humus poʻo le peʻa ina ia le seʻe.

TAULAʻI. Aua e te alu i luga o se aso vevela, e sili atu le tolopoina o le taualumaga mo le afiafi.

Tausiga

O le pi o se aganuu faʻasalalau, o lea ia mautinoa e leai se fesuiaiga i le vevela i le taimi o le galue. O le sili o le 23-250. Afai e vevela vevela, atonu o le a amata ona togi le fugalaau.

O le isi tulaga e saʻo le suāsusu. E faʻafefea ona faʻafefe le pepa i totonu o le kiona? Afai e le lava le susu, o le a amata ona susunuina laau, o le a aliali mai samasama i lau. Ae aua le faʻafefe eleele, a leai o le a amata ona tupu le galu.

Faʻasaga o le pepa e tatau ona i le aʻa o le vai mafanafana. I le vevela o le togavao e faʻaleleia le susu, lea e tausia i totonu o le 60%.

O laau e manaʻomia ona faʻaogaina pea, o lona uiga, e aveese ai vine tetele. O le laau lafoaʻi e sili ona malosi o le aʻa, o le isi mea e vavae. E le gata i lea, o vailaau uma e leai ni fugalaau ma laʻau tele e masani ona teuteuina.

E tele ituaiga eseese e tatau ona nonoa i pine po o sulu.

Aveese ma le faaeteete weeds. Afai e le faia lea mea, o le a paʻu le pepa ma o le a faʻaitiitia le fua.

TALI. Fesoasoani i le vevela vao vao. E le tupu le eleele i le mulch.

O le pepa e manaʻomia le fafagaina i vaiaso taitasi. O le tuufaatasiga o fomaʻi e faalagolago i tausaga o laau. I le amataga o le faʻatoʻaga o loʻo faʻaaogaina ai le malosi o le eletise. O le mea e maua ai le 'eleʻele i totonu o laei e faʻaitiitia faʻaitiitia i le faʻavaeina o fua ma fua. I le taimi lea, o le aganuu e manaʻomia ai le phosphorus ma le potassium.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

O se laasaga tāua i le faʻalauteleina o le pepa i totonu o se fale lauʻeleʻele o lona puipuiga mai faʻamaʻi ma faamai.

O faʻamaʻi e aʻafia ai le solia o tulafono o tausiga. E masani ona afaina le aganuu:

  • Lanu uliuli. O le anufe e aʻafia ai le aʻa ma faʻaaogaina pe a uma ona faʻamamā le palapala i le faʻatasi ma le maualalo o le vevela. O lenei silo e salalau i le maualuga le saoasaoa, e faʻaleagaina ai le eleele atoa. Latou te tau ai ma le muaʻi faʻamaʻi aʻo leʻi totoina i totonu o le fale koli. Afai i luga o se laau e te matauina ai ona faailoga, e tatau ona e vave aveeseina le laau afaina ma faia le toe. filogide. E taua foi le faatapulaaina o le faasusu.
  • Faʻapipiʻi siama. E aʻafia ai le aʻa ma laulaau, e tele naua mea. O fua e ono afaina i le taimi o le fuaina o fualaau suamalie, e aliali mai i luga ia i latou mea vai, ma latou te leiloa a latou ata ma le tofo.
  • Paʻu mumu. E taʻitaʻia ai fualaau aina. Faʻaleleia le atinaʻe tele le susu. O se faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le afaina o fatu, o lea e manaʻomia ai ona togafitia lelei ao le i luluina.
  • Stolbur. O faamaʻi pipisi o iniseti ia. Laʻau e amata ona lanu samasama ma faʻagogo. Afai e tupu ni faailoga, faʻaaoga fualaau. Farmod, Actellic, Phytoplasmin. Aveese vao i le taimi.
  • Cladosporiosis. O laulaau e ufiufi i le malamalama, o le a pau le ovaries. Faʻaleleia le maʻi copper sulphate.
TALI. Soo se faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitiga. O le mea lea, i le taimi faʻaalu faʻaumatia i totonu o le fale koli ma faʻapipiʻi fatu aʻo leʻi totoina. Vave faʻamalosi vave laau ma faʻamaʻi o faʻamaʻi.

E le gata i faʻamaʻi, e masani ona afaina ai le pepa meaola faalafua:

  • O le taatele o le aphid. E ufiufi laulaʻau ma se fasi laau ma faʻapogai ai latou te sisi. E mafai ona tau ai iniseti e ala i le suʻeina faʻafefete o aniani ma kaluka.
  • Slugs. E fesoasoani le fofuina o eleele e tau ai mumu pepa, lime.
  • O foliga vaaia i luga o lau o le papa paepae papaʻe e faʻaalia ai le faʻamaʻi apogaleveleve mite. Faʻaumatia Carbofos, Aktellik, Fufanon.

O nisi mealilo

O loʻo i ai nisi o togafiti o le totoina o lenei fualaau aina, fesoasoani e faʻaleleia le fua.

Aoina fua fua i le taimi. Afai e matua se tasi, aveese lea mea ina ia mafai e isi ona amata ona matutua.

Faʻaauau ona fufulu lau paʻu ma le leai ni fua. A o latou i ai i luga o le vao, ua faamalosia le laau e faaalu ni malosiaga ia i latou.

Tausia togavao ma le ovary e faʻaleleia ai fualaau aina.

TAULAʻI. Aua e te totoina se numera o mea suamalie ma suamalie. O le faʻaleleia o le tino o lenei laau o le a taʻitaʻia ai le mea moni e leaga uma le pepa.

Seleseleina

O fualaau aina suamalie e tatau ona aveese mai le vao i se taimi tatau, i le taimi lava latou te mauaina ai le lanu o se ituaiga mea eseese. Aua le tuua i latou i luga o vao, ina ia puipuia i latou iina. O lenei mea e telegese ai le matuitui o le malologa.

Ina ia aua nei faaleagaina le mama, o le fualaau aina e selesele lelei ma seleulu po o se naifi malosi. O kopi sili ona lelei e tatau ona tuu i fatu.

TAULAʻI. E le manaʻomia le aoina mai o fatu mai fatuga, aua o mea e maua mai ia i latou o le a le puipuia ai meatotino a le tina, ma i le lumanaʻi o le ae mauaina se mea e matua ese mai le mea na e faʻamoemoeina, pe o le ae le faʻatali mo le seleselega.

O se kopi o le ituaiga e fiafia i ai e filifilia mai le tolu tolu i lalo. O le fua o le fua mo le faʻaleleia o loʻo totoe i luga o le vao, ae o loʻo totoe le ovaries totoe. E tatau i le vao ona faʻaalu uma malosi i lena fua lea e te manaʻo e aoina ai fatu.

O fualaau 'aina atoatoa ua aveeseina ma tuu i totonu o se ato faiva seia oo i le taimi faʻamago. Ia mautinoa ua maeʻa le ato. Ua selesele fualaau mamago, ua aveeseina fatu, mago mo le isi vaiaso ma tuu i totonu o se taga pepa malogo.

I luga o le afifi tusi ai le igoa o le ituaiga ma le taimi o le seleseleina o fatu. O mea e faamatuu ai mea e faamatuuina ai o le a faasaoina ai le tolu tausaga

Mealilo o le vave seleseleina

I le averesi, o le vevela aupito sili ona lelei i totonu o le greenhouse mo le totoina o pepa e ausia i le ogatotonu o Mei. Ae o loʻo i ai se auala e faʻavave ai le mafanafana e ala i le faia o se moega mafanafana. Mo lenei mea, e 50 cm le maualuga palapala palapala ua aveesea mai le moega.

I le pito i lalo o le aluku ua tuu ai se vaega o le manure ua fefiloi ma le vaomago. Ua faataatia le fanua i luga, ma mea uma na e aumaia mai le togalaau. O le ai ai se faaputuga e sasaa i le vai vevela. O lenei "sanuisi"E vevela le eleele ma amata ona vevela le ea."

E mafai ona totō pepa i se togalaau i le amataga o Aperila, ao totoina mo le masina atoa muamua nai lo le masani, i le ogatotonu o Ianuari. Ma i le faaiuga o Me o le ae maua fua muamua.

Afai e faʻafuaseʻi ona amata le mafanafana, o le moega i totonu o le fale lauʻeleʻele e ufiufiina i se isi fafie vevela faaopoopo. I lalo ole lua fale malulu, o le a le malolo le pepa ma o le a faaauau pea ona tupu.

Aiga filifilia

Tausiga o le tagata lava ia pepa - o se lautele lautele mo le faʻatoʻaga. E mafai ona avea oe ma se tagata faifaatoaga moni, ma maua lau lava ituaiga e ala i le sopoia o ituaiga e te fiafia i ai. Ave se pulumu mumu, aoina mai le pollen mai le tasi togavao ma tuʻu i fugalaau o se isi. Teu fua fua, fua mai fatu mai ia i latou.

O le amanaʻiaina o faʻaaliga uma ma le usitaia o tulafono o le tuputupu ae o pepa i totonu o se fale kati, o se faʻamaoniga o le maualuga o fua o nei fualaau aina.

Le aulelei asiasi! Tuu sau faʻamatalaga ma fautuaga i luga o le tuputupu aʻe o pepa i totonu o le kiona