Laʻau

Dendrobium Nobile: tausiga ile

Novole Dendrobium poʻo le mamalu o Dendrobium - o se mea matagofie mai le aiga o orchid. E maua i tulaga masani i vaomatua mauga i Saute ma Southeast Asia, aemaise i Initia, Initonesia, Saina ma Taialani. Florists talisapaia o ia mo le lalelei matagofie ma le matagofie o manogi o fugalaau.

Faamatalaga o le laupepa dendrobium

O le laau o le dendrobium e tupu i le 60 cm, o se pseudobulb (o se vao mafiafia e aofia ai le tele o vai ma meaʻai) faatasi ai ma lapopoa lapopoa i le pito i luga. I le va o latou i le umi atoa o le aʻa o fugalaau fugalaau. O fugalaau e masani ona lapopoa ma susulu, paʻepaʻe pe eseese lanu o le piniki, lanu mumu ma le lanu violē.

Tausia le taʻavale dendrobium orchid i le fale

Pe a faʻatusatusa i isi inchids, totonugalemu o lenei ituaiga meaola e faigofie ile tausiga ma le tausiga o le fale, ae o loʻo tumau pea ona avea o se laau e sili ona taua. O lona fugalaau e na o le tausia lelei o tulafono uma e tupu.

ManaogaTulaga faʻaleagainaTulaga leaga
NofoagaFaʻaauau le uila i le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo. Nofoaga lelei.Matagi i mātū. Pogisa pouliuli. Vaʻafefe o le ea.
MalamalamaLulu susulu malamalama 10-12 itula i le aso. Le faʻaogaina o filatini i taimi pupuu o le ao.Taʻu le susulu o le la (taitai atu i le mu). Le lava le ao.
Suiga o le faʻasalalauga (i le taimi o le vaitau e tupu i le pau o peduncles).
LuluO le eseesega i le va o le ao ma le po o le malulu o le ea.
  • +26 ° C i le ao ma le +20 ° C i le po i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.
  • + 20 ° C i le ao ma le +15 ° C i le po i le taimi o totoe.
Soo se eseesega mai le vevela ua faamaotiina.
TotogiE le itiiti ifo i le 60%. Faʻaauau faʻapipiʻi. Fufulu laulaau ma se ie susū ile tolu taimi i le aso.Faʻasalalau e lata i radiators. Le pito i lalo o mataʻetaʻe o le vai i luga o tumutumu ma laʻau lau.

Faʻamasinoga

Faʻaliliuina ma le tiga e le au pagalaʻau le faʻafeiloaʻiga, o lea e tatau ai ona le sili atu ma le tasi i le tolu tausaga, ma pe afai e le mafai ona e faia e aunoa ma lena.

O le mafuaaga e ono:

  • toto faʻamaʻi;
  • leai se avanoa i totonu o le ulo;
  • faʻaleagaina le meaʻai (saliniina poʻo le mamafa tele).

Filifili le pu

O le mea autu o le tuʻuina atu o aʻa o le dendrobium ma le vaalele saʻo. O masini sima o loʻo iai na ituaiga meatotino. O le pito i lalo e tatau ona i ai alavai. E i ai foi pu i puipui.

O le tele o le fagu fou e le tatau ona tele atu nai lo le muamua - o se eseesega o le lua senitimita e lava. A oʻo ina totoina i totonu o se atigi apa, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻaleleia o eleele.

A o lei totoina, ia saunia le ipu:

  • faʻamaʻi e ala i le tuʻuina ile ogaumu mo le 2 itula ile 200 ° C;
  • faataga faʻamafanafana;
  • Sook mo se aso i vai mama ina ia tumu i le susu.

Soo

O le meaʻai e faʻaaogaina e tupu ai le vaovao e matua ese lava mai eleele fefiloi mo isi meaola i totonu. E manaʻomia e le aʻa le ea, o le mea lea e tatau ona palu ma malamalama le palapala.

O lona autu autu o le paʻu paʻu paʻu. O le silati, moa sphagnum ma le niu popo poʻo ni paʻu paina e faʻapipiʻi foi i le paluga.

E tatau ona manatuaina o le itiiti ifo o le malamalama i totonu o le potu, o le tele foi lena o le mea e manaomia ai e le laau le friability o le eleele. Ina ia faʻaleleia, e mafai ona e faʻafefiloi faʻamaʻi masi i totonu o le meaʻai.

Laasaga Laasaga

O se mea e faʻapipiʻiina e fautuaina i le tautotogo, pe a uma le vaitau o le vaitau. Algorithm:

  1. O se ipu o le ischid ua faʻafefete i le vai.
  2. O aʻa o le laau e maua mai ai ma faamama atoatoa mai le eleele.
  3. Ua aveeseina vaega ua faaleagaina o aʻa, o nofoaga o fasi pepa ua togafitia i le gaʻo ua gaosia ma ua mamago.
  4. O loʻo faʻamaligiina i totonu o le ulo se vaʻaiga papaʻu o le alavai, o se vaega o le 2-3 cm o loʻo tuʻuina i luga.
  5. O aʻa o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le ulo, faʻaopoopo le tootoo o le meaʻai i le maualuga lea na i ai le palapala ile potoa muamua.
  6. Faʻavae se lagolagosua lea e nonoa ai le aʻa.
  7. Mo le isi lua i le tolu aso, ua tuu le togi i se nofoaga e le vevela (tusa ma le 20 ° C).
  8. Faʻamamaina naʻo le aso lona tolu po o le fa, pe a uma le faʻafeiloaʻiga o le fale.

Faʻamasusu tatau ma faʻaulu luga

O le dendrobium e fa taimi masani i tausaga uma, ma mo tausiga lelei e tatau ona e mafaufau i ai.

VaegaFaʻasaLaʻei pito sili
Laʻau malosiFaaalu pe tasi pe faalua i le vaiaso i le taeao. I le taimi lava e tasi, o tau o loʻo i fafo atu o le faamalama e amanaia ma o le tulaga o le pito i luga o le meaʻai i totonu o le fagu e mataʻituina - afai e susu, e le manaʻomia le inu. A maeʻa, aveese le tele o vai mai le apa.I faʻamaʻi faalua uma lava, faʻapipiʻi faʻamalosi faʻasaina o vailaʻau mo faʻamalosi.
Fausaga o le gafaFaʻaaogā le fagu vai ma le maika. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le vavalalata ma se vaifofo o le vailaʻau faasini (1 le launiu e 500 ml o le vai).
FugaFaʻasolo le taimi e faʻaoga ai le fugalaau e umi.
Taimi e malolo aiA maeʻa le toso, faʻapipiʻi tasi ile lua vaiaso. E le suia le taimi o le pulupulu.Aua le faʻaaoga.

Tofiga

Ole laupepa o Dendrobium o se laau e faigofie ona faʻalautele ma i auala eseese. O nei, o faifaatoaga fugalaau e faʻatino ni mea taua se tolu: o tamaiti, tipi ma vaevaeina vao.

Tamaiti

Le ala sili ona faigofie ma sili ona faatuatuaina. O fanau o ni auala tuai, o nisi taimi e faia mai pseudobulbs. Ina ia maua se fale fou, tau lava ina faʻatali seʻi oʻo i le 5 cm le umi o aʻa o se tasi. A maeʻa lena mea, e mafai ona vavae ese le pepe ma totoina i se isi ipu.

Laʻau

Mo le seleseleina o mea e teu ai, o le a manaʻomia ai se pseudobulb tuai - o le tasi lea na pa'ū ai lau. Ua vaeluaina ma vaevaeina i ni mea e tosoina ina ia tofu ma le lua pe tolu ni fatuga "moe".

Lisi sauni e tuʻuina i totonu o se atigipusa i le masi susu, ufiufi i se ata tifaga po o se tioata ma faʻaalia i se nofoaga susulu ma mafanafana (tusa ma le +22 ° C) mo le tele o vaiaso. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona faʻamalulu le pu, ma faʻaleleia le kiona. O fualaʻau ua saunia mo le gaʻoina i totonu o ipu taʻitasi pe a tupu aʻe aʻa i le 5 cm.

Bush division

O se vaovao matutua e tele ni atigipusa e talafeagai. O le pito i lalo o le tuueseeseina lea o se tasi oi latou ma tulaʻi i totonu o se isi ipu.

E tatau ona e mautinoa i luga o le fana filifilia o loʻo i ai uma pusi tuai ma uʻamea fou, ma o aʻa e lava le umi.

O mea leaga e tatau ona togafitia i le carbon activated. O isi tausiga e le ese mai i le mea e manaʻomia e se tagata matua.

O mea sese i le tausiga o le dendrobium nochid orchid and their elimination

O fai togalaau e le masani ai e faia ni nai mea sese e oʻo atu ai i maʻi poʻo le oti foi o se orchid:

  • Tuu le laau i le susulu o le la i le taimi lava e uma ai ona pulumu. O se taunuuga, e susunuina afi ile laulaau.
  • Lafoaia lau o lau laau i se potu vevela ile +20 ° C. O lenei mea e oʻo atu ai i foliga vaaia o le pala.
  • A maeʻa le pulupuluina, aua le aveesea le tele o vai mai elela o lau. E amata ona latou pala i lalo.
  • Aua le lava le malamalama. O se togi i totonu o ia tulaga e le totogo.
  • Aua le faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i ai ma le taimi e fafaga ai i le taimi o loʻo moe. E le tupu le fugalaau.

O faamai, meaola faalafua ma le pulea

O le tele o taimi, e mafai ona aloese mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu pe afai e te tausia lelei le togi ma tuʻuina atu i ai tulaga talafeagai uma. Afai o le faafitauli e ui lava ina lagona e ia lava, e tatau ona vave aveeseina i le vave e mafai ai ina ia le mate ai le laau.

Faailoga i lau ma isi vaega ole laauMafuaʻagaTogafitigaFautuaina Fualaau
Paʻu ma faʻafefiloi i nofoaga malulu mago ma pito samasama.Fuga.Aveese nofoaga ua faaleagaina. Togafitiga vaega i le gaʻo ua gaoioi, ma le fale atoa ma le tasi pasene o vaifofo o se vailaʻau faʻamalo. Taofi le fafaga mo aso e lima. O le masina uma e sosoo ai e faʻapipiʻi le palatini i taimi uma e fafagaina ai le lua.
  • HOM;
  • Toa;
  • Le toe afio mai
O le manogi o le pala e aliali mai, faʻapipiʻi luga o le meaʻai ma le susu susu i luga o aʻa, mulimuli ane i lau.Laʻu aʻa.Suia le laau i le aveesea lea o nofoaga ua faaleagaina ma le uuina o aʻa i se pasene lima pasene o le potassium mo le afa itula. Aʻo lei totoina, faʻamalo le pusa, ma suia atoa le sui i le faaopoopoina o le trichodermin poʻo se faʻaopoopoga talitutusa. I nai masina na sosoo ai, faʻaopopo le 0.5% le fungicide i le vai mo le faʻavaivai.
  • Bayleton;
  • Baikal EM;
  • Previkur.
Manua lanu enaena.Brown pala.Oti ese laulaau afaina, togafitia manuʻa. Liligi ma fufulu ma se tasi pasene o fofo o le fungicide. Lafoaʻi masina i le 0.5% suauu sulfate.
  • Maxim
  • Baikal EM.
Ufiufi i paʻu paʻepaʻe, faʻagogo ma pauu ese, o le mea lava e tasi e tupu i pupu.Powdery MildewFufuluina le fagu i vai paʻu. O le masina na sosoo ai e faʻamalolo i vaiaso taʻitasi ma se vaifofo o le colloidal sulfur poʻo le fungicide.
  • Feeseeseaiga;
  • Topsin-M.
O laulaau laiti, puʻu ma tumutumu e faʻaputuina ai ni iniseti lanumeamata lanumeamata po o le enaenaAphids.Fufulu ese iniseti i vai. Salu i le tele o aso i le aso ma le sipisi, kalaka, tapaa, pepa poʻo le faʻasusu. I tulaga ogaoga, faʻaaoga vailaau iniseti i vaiaso taitasi mo le masina.
  • Inta Vir;
  • Fiafia
  • Biotlin.
Lulu samasama mai totonu, ufiufi i laina laititi, e felavasuaʻi ia le uila.Thrips.Salu i vai manogi. Togafitiga ma iniseti. Toe fai togafitiga i se tasi pe lua faalua taimi ma se vavaiaso.
  • Mospilan;
  • Tanrek;
  • Fiafia.
E i ai se laupepa manifinifi e aliali, ma o laititi uliuli laʻititi e aliali i tua o lau.Spider mite.Taʻafia le inu o le ava malosi, fufulu i le vai pe a uma le 15 minute. Liligi ma fufulu i le tele o vai, faʻapipiʻi ma se taga manino mo le lua i le tolu aso. I tulaga ogaoga, faatulaga se masina faalemasina o togafitiga ma vailaau iniseti.
  • Neoron
  • Fitoverm;
  • Apollo
Brown tubercles.Shield.Taulimaina meaʻai ma le ava malosi, vinika poʻo le kerosene ma a mavae ni nai itula e aveese mai luga o lau. Fufulu laulaau i vai ma togafitia i le fualaau faasaina, toe fai togafitiga i vaiaso taitasi mo le masina.
  • Fufanon;
  • Fosbezid;
  • Metaphos.
I le isi itu o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai i le laʻau.Mealybug.Tausia laʻau ma se fasimoli-vaifofo tali. Fufulu i le vai pe a uma le afa itula. Faaaoga fualaau faasaina pe lua pe faatolu i aso uma e sefulu.
  • Mospilan;
  • Tanrek;
  • Faamautu Maxi.