Laʻau

O a meaola faalafua ma auala e taulimaina ai

O fualaau o soo se ituaiga e mafai ona sili atu pe itiiti foi osofaia e meaola faalafua. O taunuʻuga o le faʻaleagaina e masani ona oʻo atu ai i le paʻu tele i le maketiina o fualaau aina ma fualaʻau, o se taimi le taua ma e oʻo lava i le faʻaumatia atoa o fua. Ina ia mafai ona taulimaina ma le manuia ia meaola faalafua, e tatau ona e iloa le tele: o le a le latou foliga, o le a le leaga latou te mafua ai, i le a le taimi e mafai ai ona lamatia, i lalo o tulaga ma sili atu. O auala sao o le puipuiga o le vailaʻau e mafai ona aloese mai le faatoilaloina ma faasaoina le fua.

O le a le mea e oso ai pests

E tele ituaiga o meaola faalafua. E mafai ona latou aʻafia ituaiga totoga eseese o laau i vaega eseese o la latou atinaʻe. O le mea lea e le mautonu le iniseti o iniseti leaga, e sili atu ona vave iloa muamua i latou.

Laʻau kulupu (fana) le ogatotonu

O se mea leaga e afaina ai fugalaau ma fugalaau. O se tamai namu (1.6-2.2 mm), lea e lele ia Me-Iulai i le taimi o le fuga o fugalaau. E tuʻuina e le tamaʻi fua ile fuʻa, lea e aliali mai i fafo i le 8-10 aso. Latou te tolotolo i lalo o paʻu o puʻu ma fafaga a latou sua. I luga o le saite o le faʻaofiina o le larvae, ua gaosia ai gaʻo (galls) ia o loʻo totoe ai le tumutumu i totonu o le fale. Gauls e oʻo atu i le 3 cm le umi ma le 2 cm le lautele. Folau i luga o le afu, o le paʻu e amata ona finau, o le ata na faʻaumatia ma faigofie ona momotu i le nofoaga o le faʻaleagaina.

O le fasipolo e tilotilo le gall i le ogatotonu o se tamai namu, o ona aʻa e ulu i totonu o le fugalaau ma fufula (galls), e oʻo atu i le 3 cm le umi, 2 cm le lautele

I le tautotogo, i gala taitasi, e mafai ona maua mai i le lua i le sefulutasi ituaiga e tupu i le 3-4 mm pupate. I le taufaaiuiuga o Mei, i le taimi o le vavao o vaomatua, ua aliali mai tagata matutua. O le iniseti e matua afaina, e mafai ona faaleagaina e oʻo atu i le 70% o vine mama.

Vitio: fugalaʻau na taia i le va o le gam i le vaeluagalemu

Fugalaau kuka

O le iniseti e 2-3 mm le umi ma se tino uliuli ma se maʻi ua afaina. E pei o le fanaina o le gall midge, ua faaleagaina laʻau fugalaau. O aʻa e ulu i totonu o le pana, ma 'ai ana meaʻai, mafua ai ona toto. O aʻafiaga afaina e faigofie foi ona momotu pe faʻamago. Faʻateleina le faʻavaivaia. Gauls e faia mai le leona e le nut-grower e ese mai fuga e faia pe a faaleagaina e ala i le ogatotonu, i le lapoa ma e mafai ona oʻo atu i le 10 cm le umi.

O le kulimi nutcracker o se iniseti laitiiti lea o ona aʻa e aʻafia ai le fugalaau, e mafai ona oʻo i le 10 cm le umi

Fugalaau fasia aphid

O le pest e aʻafia i le faʻatonuga o iniseti faʻamaʻi pepe. O le lanu o aphids o le lanumeamata lanumeamata ma se paʻu o le wax, o le lapoa e tusa ma le 2.5 mm. E afaina ai pito o pana ma petioles o laulaau, suʻe suamalie mai ia latou. O laʻau ua felanulanuaʻi, o le eletise ua faʻafefeteina, o le tuputupu aʻe ua taofi. O fualaau e le fua mai, aʻo fugalaau fugalaau i le atinaʻe ma faʻagogo. O le tele o le faaleagaina e mafua mai i le meaola i se lamala. E matua aʻafia lava le aʻafia o aphid. Ma o aphids foi o se fusi o siama viral viral.

O le tamaʻitaʻi aphid e susulu ai fua lanu mūmū i luga o laʻau i tafatafa o pusi, i le mea e taumalulu ai. Faatasi ai ma le amataga o le vaitau tuputupu ae, e foliga mai o le fafaga i le sua o fatugaʻo. Atiaʻe vave, e aunoa ma le faʻasosoʻo, latou te faʻaleleia mea ola. E tele ni augatupulaga e atiina ae i le vaitau. I le tau mafanafana, e aliali mai ai apa o le apa, lea e salalau atu i isi laau.

O le fasipasi a le fusi o le aphid o se tamai iniseti lanumeamata (e tusa ma le 2.5 mm) lea e afaina ai pito o vine ma le laʻau, suʻi suamalie mai ia i latou

Fugalaau Weevil (Fugalaau Fugalaau)

E mafai foi ona taʻua le anufe o le fugalaau-rasberi, aua e faaleagaina ai strawberries ma strawberries i faaopoopo atu i fugalaau. Black (atonu o le lanu enaena) o se tamai ipu 2.5-3 mm i le lapopoa ma se tui umi umi. Pipi e tiʻetiʻe i lalo o meaʻai o le vao ma moli o le eleele. I le tautotogo, e 'ai e le pest lau laulaau, ma aʻo leʻi fugaina e fufuluina fuamoa i lea taimi ma lea taimi i pu taʻitasi ma fusi le pulou, lea e malepe ma totoe e tautau i luga o le ata. O se alova e tupu mai i le fuamoa, lea e 'aina le polo ma tamaiti i totonu. Weevil e tele mea e faaleagaina i le seleselega. I le vaeluagalemu o le taumafanafana, o le paʻu o pusi laiti, lea e fafagaina i luga o laʻau ma petioles.

Fugalaau-fualaʻau - o se tamai pusa (2.5-3 mm) uliuli, faʻaleagaina o le kulupu buds ma pedicels

Fugalaau fasi

O se tasi o mea sili ona matautia o meaola faalafua o fugalaau. I le gasologa o tausaga o le tele o le vaalele, e afaina ai i le 30% o pua ma fugalaau. O se paʻu eleelea uliuli e ufiufiina i lauulu lanu samasama po o le lauulu, e maua ai le lanu eleelea eleelea.

Mo le taumalulu, o pala o le a oʻo i le palapala i le loloto o le 15-20 cm. E tafe mai i luga pe a vevela le eleele i le 12 ° C ma amata ona fafagaina ile pollen ma isi meaʻai ma teu meaʻai, faʻapea foʻi ma vao vao. I le faʻaopoopoga o laʻau i luga o fugalaau, fesuisuiai paʻu i lenei aganuu. Latou te fugalaau fugalaau, afifi, laulaau talavou. I fugalaau fugalaau, o le anufe o manulele ma tuu ai se fuamoa se tasi, lea i le 8-10 aso o foliga mai anufe. Latou te tosoina mai le meaʻai ma tuʻugaʻau o le vine, lea e avea ma mea mataga ma le manaia, faʻapouliuli, fula ma pala. O le lelei o le seleselega ua faʻaitiitia. I le taimi o le aoina o vine, e masani lava ona mafai ona iloa siama afu i totonu.

O le fusi beetle ei ai le lanu o le palapala eleelea, fafagaina i fugalaau, tumutumu, laulaau talavou, ma ona lapopoa o lala leaga ma vine

O le fugalaau e lele

O se iniseti lanu enaena 5-7 mm le umi lele i le masina o Me-Iuni o se fuga laʻau masi; e mafai foi ona taʻua o le fuga. I le taimi lea, e amata ona tuputupu aʻe ai aʻa talavou o fugalaau. O le lele e tuu fuamoa i luga o latou pito i luga ma tua o laulaau e amata ona fai. E tusa o le vaiaso mulimuli ane, o le ulu, e vave ona ulu i le ogatotonu o taʻaleʻa talavou ma fusi ia i latou, faʻasolosolo faʻasolosolo ma vavalalata. Ole vaega o le gaʻo ua faaleagaina o le a faasolosolo lava ina mou ese, paʻepaʻe ma feoti i le 10-15 aso. O nisi mea malolosi malosi e mafai ona tuʻuina ai aʻa, ae e leai se taimi e faʻamalo ai ao le i pa'ū ma maliu i le taumalulu. I fualaau vaovao, e oʻo atu i le 80% o tigā e mafai ona oti.

O le fugalaau o le lele o se inisua enaena e 5-7 mm le umi, o aʻaʻo ia na faaleagaina ai aʻa laiti, o latou tumutumu ua paʻu, paʻepaʻe ma feoti

A maeʻa le 12-16 aso, ona tuʻu ese lea o aʻa ma ulu i totonu o le eleele i le loloto o le 5-6 cm, ma nonofo ai i le taumalulu. Ia Me, pe a vevela le palapala i le loloto o le lapoa i le 12-13 ° C, o latou alo. I le vevela ma le mafanafana o le tau i totonu o le vaiaso, ma i le timu ma le malulu i le 2-3 vaiaso o lafu amata amata ona lele. I le faʻaopoopoga i fugalaau, o le lele foi e faʻaleagaina ai vine.

Vitio: aisea e mamae ai le fusi vine (fugalaau lele)

Moli fatu fatu

O se tamai laumua o le nocturnes o loʻo i ai ni mea susulu-o laʻau paʻu enaena e ufiufi i togitogi samasama. Hindi uila e paʻepaʻe ma le tau uʻamea uliuli. Wingspan - 11-14 mm. O le anufe e mumu ma se ulu uliuli, 7-9 mm le umi. O meaola e taofiofi i totonu o le anufe anufe i totonu o le koko i lalo o le paʻu o le fugalaau, i totonu o pamu poo luga o le eleele i lalo o vao. I le tautotogo o le tautotogo, e tafe mai ai anufe ma ulu atu i le kulupu buds, lea e mamago ma e mafai ona maua mai na o lau paʻu. I le suʻeina o se fatugaʻo, e ulu atu le anufe i le ogatotonu o le fana ma tamaiti. I ni nai aso mulimuli ane, o pepe mai le papa, o le taimi o le vavao o fugalaau e taoto ai se fuamoa i fugalaau taʻitasi. O anufe e afua mai i fuamoa latou te fafagaina fua o fualaau aina seia oo ina matutua, ona alu ifo lea i lalo o le paʻu, saili le malutaga ma le taumalulu i le foliga o se keke, ma le maligi o gutu malulu. O le fatu o le fatu fugalaau e faaleagaina ai foi le tele o vine ma i nisi o tausaga e ono mafua ai le tele o mea leaga.

O le moa o le fugalaau o se tamai butterfly nocturn, o ona caterpillars e aʻafia ai le kulupu buds, lea e mago ma e mafai ona maua na o laʻau paʻu

Spider mite

O le archropod arachnid e foliga mai e foliga mai e le lelei lona tino, o le lanu-lanumeamata i le amataga o le vaitau, moli-lanu mumu mai le tau o le taumafanafana i le tautotogo. O tiketi e laʻititi - 0.25-0.43 mm. Mo le taumalulu, faʻamalosi fafine i totonu o fale puipui: i otaota vao poʻo lalo o paʻu o laau. O faailoga e aliali mai i le tautotogo i lalo ifo o laulaau laiti, suʻe ese le sua mai ia i latou ma faʻamalosi i se itulau mafiafia lea latou te taoto ai a latou fua. Larvae e atiina ae i totonu o le 1-3 vaiaso ma i le taimi lea latou te suʻeina le sua mai lau, laulaʻau lanumeamata ma fualaau. O le tele o augatupulaga o le pest e toe gaosia i le vaitau. O le lanu Brown e aliali i luga o laulaau, latou tego ma pauu. I se taumafanafana matutu, o ogalaau e matua afaina ona o le oti. E mafai ona oʻo atu i le 70% le faʻaititia o vaomatua.

O le apogaleveleve e matua laitiiti lava (0.25-0.43 mm), lanu-lanumeamata i lanu, e afaina ai le sua mai lau laulamu laititi ma puipui i se upega tafailagi lea e tuu ai fuamoa

Fagu tioata

Butterfly blue-black, faatasi ai ma se tino umi mafiafia ma o ni apaau malamalama malamalama. O mamago samasama i luga o le manava e tuʻuina atu ai foliga tutusa i se va. Pusa 22-26 mm. Ia Iuni-Iulai, e amata ona lele se ipu tioata ma tuu fuamoa i luga o le palapala i le pito i lalo o le fugalaau. O tamaitai e sili atu le lelei, e mafai ei latou taʻitasi ona tuʻuina atu i le 200 fuamoa. Hatching caterpillars e pipii i totonu ma aʻa, e tipi i le tele o fuaitau o loʻo latou nonofo ai mo le taumalulu. O le isi tausaga, latou te faaauau pea ona fesuisuiai solo, ona togi ai lea, aʻo saunia muamua se pu mo le pepe e alu ese. O paʻu ua faaleagaina e le lelei ona tupu, leaga le fua mai, ua leaga ile vaega pito i lalo. O le Glassbasket e le masani ai nai lo o le gall, sovils ma beetles. O le tele lava o taimi, e mafai ona maua i faatoaga ua le amanaiaina i luga o poloka a le tagata lava ia.

Pusa tioata fagu - o se pepe lanu uliuli uliuli, e pei o se otaota, o ana anufe o loo faapipiiina ia fuaitau i totonu o aʻa ma aʻa o fugalaau

Scoop

E lua ituaiga o sikipi e faaleagaina ai raspberries. O le muamua o se fusi vine, o se pepe ma se apa apa pe a ma le 33 mm. O le pito i luma o le paʻu eleelea, o laʻau uʻamea e lanu enaena. Lago ia Iuni-Iulai. O le anufe e ola i le tau mafanafana ma le tautoulu, faaleagaina o laulaau o fugalaau, vine, nightshade ma isi laau toto.

Upe o le fugalaau - o se pepe lele ma se apaau apa pe tusa ma le 33 mm, o ona anufe e faaleagaina ai lau fugalaau i le taumafanafana ma le autumn

O le ituaiga lona lua o se fugalaau auro. Lapelu ma le lanu samasama-lanu samasama, e ufiufi i mea eleelea-lanu enaena. Se laina vaʻavaʻai ma togitogi i autafa o apaʻau. Soifua mai ia Aokuso i Oketopa. O le anufe e lanu uliuli, enaena, fugalaau ma isi togavao ma togavao.

O le tosoina o le fugalaau auro ei ai lemoni-lanu samasama ma mea eleelea-lanu enaena, o ona anufe na faaleagaina ai vine, gooseberries ma isi togavao ma togavao

E faʻafefea ona taulimaina meaʻai faʻamaʻi

E i ai auala eseese e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi: e ala i togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi e faʻaumatia ai iniseti, metotia o faʻatoʻaga, faʻapea foʻi togafitiga faʻatoʻaga. O le filifiliga o le metotia o tauiviga e faalagolago i tulaga eseese, ae e tatau lava ona e manatu o lena puipuiga e le o se mea e sili ona leaga.

Ituaiga o Pest Control Products

O le puipuia o meaola faalafua, fugalaau, e pei o soo se isi laau totoina, e mafai ona gaosia i sauniuniga o meaola ma meaola. I le taimi nei, e tele se filifiliga o latou.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o meaola olaola, talu ai latou te le oona pe saogalemu atoatoa mo tagata ma e le faʻaputu i fua.

O le aʻafiaga o le auala masani o le faʻasaoina o faʻamaʻi meaola e aofia ai le faʻaogaina o le superparasitism poʻo le faʻafefeteina i le va o microorganisms o loʻo ola i luga o laau totō poʻo le eleele o loʻo i ai i le natura. O ituaiga meaola ninii e masani ona avea ma fili masani o iniseti ma siaki, oi ai i totonu ia i latou o pathogens of bacterial, fungal and viral diseases of insects and plants.

Bioinsecticides galue i vaega o iniseti faʻamaʻi, ma bioacaricides galue i luga o siama. E iai vailaau faʻamalosi e aʻafia ai iniseti ma faasaga i siaki, e taʻua i latou o inisoacaricides. E aofia ai Actofit ma Fitoverm. O togafitiga mulimuli faʻatasi ma meaola o meaola e mafai ona faʻatinoina i se taimi e leʻi leva ona seleseleina. O meaola oona e iai a latou faʻailoga. O a latou laulau ola e laiti, e mafai ona teuina i totonu o le vai mai le lua i le valu vaiaso. Latou te manaʻomia foʻi tulaga faʻapitoa mo le teuina. O le tele o togafitiga faʻasolosolo e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o vailaʻau (i le 7-20 aso e faalagolago i le vailaau faʻasaina), faatasi ai ma ni manua taua atonu latou te le aoga.

Talu ai o sauniuniga o meaola e maualalo le oona poʻo le le atoatoa i tagata, o le togafitiga mulimuli e mafai ona faʻatinoina i se taimi e leʻi leva ona seleseleina

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi vailaʻau (o se tasi o ituaiga o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e faʻamamaina iniseti) e sili atu ona aoga, ae e le saogalemu foi mo tagata ma manu. O le tele o vailaau oona e matua matautia tele, o le mea lea, pe a faʻaaoga ia mea, e tatau ona matua pipii i vailaau, fuaitau o le faʻaaogaina ma puipuiga e faʻamaonia i totonu o faatonuga. O le mea masani, o vailaʻau e sili atu le umi o le faatalitali mo taimi umi nai lo meaola ninii; e mafai ona ese mai i le 20 i le 60 aso, e fuafua i le fualaau faasaina.

Pe a togafitia togalaau ma vailaʻau, e tatau ona mataituina puipuiga saogalemu ma o laau e tatau ona sosoloina i na o taimi atofaina (ia mafaufau i le taimi faatalitali)

Faʻafefea ma le taimi e fai ai togalaau mai meaola faalafua

Afai e tatau ona togafitia fugalaau mai meaola faalafua, e taua le faʻaaogaina saʻo o filifiliga o fualaau faasaina. O loʻo i ai se eseesega tele oi latou. Ina ia mautinoa le puipuia o le puipuiga o laau mai meaola faalafua ma ia maua i le taimi e tasi o oloa saogalemu mo le soifua maloloina, kemino ma meaola e sauniuni lelei i le tuufaatasiga.

E taua tele le filifilia o le saʻo fualaau e puipuia ai fualaau faʻasaina, aua le faʻaaogaina vailaʻau pe afai e mafai ona faʻatasi ma fualaau oona

E tatau ona faʻatino le faʻagasologa i le taimi faʻatulagaina, a leai o le a le aoga. O le kalena o togafitiga ua tuufaatasia e fuafua i le tulaga o le taamilosaga masani o le ola o laau.

Laulau: sauniuniga o meaola ma mea faʻatemika mo le togafiti faʻataʻitaʻi ma le taimi e gaosia ai

PestVailaau MataʻutiaFaʻasologa o Faʻamatalaga FaʻamatalagaMeaola o meaolaAso o togafitiga faʻaleagaina
O le fugalaau e alu i le vaeluagalemuFaʻaalia le faʻaluaina, Fufanon, Kinmiks KE, Alatar, ActellikLe vaitaimi o le vaalele ma le tuʻuina o fuamoaFitoverm, ActofitI le vaitau o le tuputupu ae
Fugalaau kuka
Fugalaau fasia aphidFaʻaalia le faʻaluaina, Fufanon, Kinmiks KS, Actellik, 0.3% embofos emulsion, 15% emulsion phosphamideI le taimi e alu ese ai le 'au mai fuamoa ma la latou fesuiaiga i matalaFitoverm, Aktofit, Mospilan
1% solution DNOC, 3% nitrafen solutionI le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le matala ma i le taufaʻaiuiuga o le autumn i le maeʻa ai o lau
Fagu fasi pepaFaʻaalia le faʻaluaina, Fufanon, Kinmiks KS, Ala KS, Inta-Vir, 0.3% faʻamalosi o le malathionI le tautotogo (aʻo lei tupu aʻe) ma ia Aokuso (pe a uma le seleseleina i le taimi o le tupuga o pepe laiti o se tupulaga fou)Actofit, Lepidocide, Mospilan
Fugalaau fasiFaʻaauau le faʻaluaina, Fufanon, Kinmiks KS, Ala KS 0.2% karbofos emulsionO le vaitaimi o le faʻaopoopoga o le tumutumu (aʻo leʻi tuʻuina fuamoa)Actofit, Mospilan
O le fugalaau e leleFaʻaalia le faʻaluaina, Fufanon, Kinmiks KS, 0.3% faʻamalosi o le malathionO le vaitau o le felelei o lago aʻo le i fugaina le fugalaau e totoina ai lau o laau ma eleeleTulafonoofit
Moli fatu fatuI le popofou o le tautotogo, aʻo le i amata ona tatala, pulupulu (tele) i le foo o le vaega pito i lalo o le vine ma le taimi o femalagaaiga a anufe mai nofoaga taumalulu (ma le 5-10% o pine ola) i le fuga o budsActofit, Lepidocide, Mospilan
Spider miteFaʻailoa lona lua, Fufanon, Kinmix KS, Actellik, Phosphamide, Metaphos, 0.3% karbofos emulsion, salu-sulfur broth i le malosi o le 0.5-1 °, 1-1.5% suauu colloidalI le tautotogo ao lei amataina le paʻuFitoverm, Vermitek
Fagu tioataFaʻailoa lona lua, Kinmiks KS, kalbofosI le tautotogo ao lei amataina le paʻuNemabakt, Mospilan
Fualaau faisuaSilasila Faalua, Fufanon, Kinmiks KS, Actellik, Inta-Vir, karbofosPuipuia faʻasaina i le tautotogo pe a fuga lau ma pe a uma le seleselega e faʻaumatia ai alaLepidocide, Mospilan
O le laʻau auro

Vitio: Feteenaʻiga o Faʻatauga Faʻatau Tele

E faʻafefea ona puipuia fugalaau mai le faaleagaina o meaola

Ole taimi vave e puipuia ai le natura ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau i le tele o tulaga aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau.

Metotia faʻafomai e puipuia ai

Pe a totoina vine, e tatau ona e mafaufau e le mafai ona totoina pe a uma le strawberries, pateta ma tamato ona o meaola faalafua masani. O le sili ona lelei mo lenei fatuga o le letus, o le meaʻai, olani aisa, radishes ma beets.

O se vaega taua i le puleaina o meaʻai e faia i le tautotogo o le autumn e suaina ai (eli) fugalaau. A o faagasolo, e faʻaumatia vao. O nisi o mea leaga ma pupae e feliuliuai i luga ma maliu mai tulaga le lelei, ae o le isi vaega o le a fiafia i le loloto pe a le mafai ona toe sosola.

O le eleele na eliina i le taimi o le tautoulu e totogo mai i le taumalulu ma le maligi - o le mea lea o le igoa o le sapasa fafie.

O mea nei e puipuia ai le faʻataunuʻuina o meaʻai e fautuaina:

  • tausiga lelei o laau;
  • otaota vao;
  • velaina vao mamago;
  • tosoina taimi talafeagai ma le aveeseina o gaʻo faʻasolo (vave pe a uma ona fua);
  • le seleseleina ma le susunuina o otaota i laau totō;
  • mulumulu le palapala i lalo o le vao ma se palapala malulu (ia le itiiti ifo i le 8 cm) ina ia le mafai e le meaola faalavela ona tafe i luga;
  • vavae ese mea leaga ua tupu mai vine ma galls (ua faaleagaina e ala i fana fana ma gaʻo) ma susunuina;
  • maualalo o le paʻu (latalata i le eleele e aunoa ma le tuʻuina o pamu) o mea faʻaleleia, faʻapea foʻi ma vai vaivai ma lalo ifo o loʻo aʻafia e le moa;
  • tipi ma susunuina aphids populated by aphids;
  • aoina mai ma susunuina faʻamaʻi faʻamaʻi ma fuamoa ma alo o le alofilima;
  • sosoʻo faʻavae ma le susunuina o gaʻo vaivai e faaleagaina e fuga faila;
  • lūlūina vaovao o sovils ma fusi tipitipi i luga o ie lino poʻo faʻamau tao poʻo upega;
  • o le seleseleina o fugalaau i totonu o se atigipusa, lalagaina i totonu o le tapoleni, sosoo ai ma le faʻaumatia uma o larvae o le fusi tipisi na tupu mai i vine ma tumau ai i lalo o le pusa;
  • pueina o se tamaʻi solo e faaaoga ai mailei mama ma tulimanu puʻe ma pusa paʻu;
  • totoina o meaola faalafua, e pei o le calendula, falala, garlic, dill, ma isi, i laina o fugalaau.

Fofo faʻapitoa

E matua leai lava se afaina o le faʻaogaina o "fualaau a matua matua" mo fusi vine e pulea ai manu. E tele naua togafitiga faʻasolo, ae o le laulau o loʻo sili ona lauiloa i latou.

Laulau: togafitiga faʻatoʻaga mo le togafiti faʻamaʻi

PestFaʻaaogaFua mo le 10 lita o vaiFaʻalauteleina o togafitiga
O le fugalaau o loʻo i luga o le ogatotonu ma le meaʻaiFaʻatoʻaina o Onion Husk400 g3-5 taimi ma le va o le 7-10 aso
Laʻau afu500 g
Fugalaau ma fualaʻauTansy decoction2 kilokalama
Faʻasoʻotoga o celandine3 kilokalama
O le fugalaau e leleLaʻau tapaa400 g2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso
Faʻatoʻaina o Onion Husk200 g
Laʻau afu500 gTasi i le tautotogo
Fugalaau fasiTansy infusion350 g3-5 taimi ma le va o le 7-10 aso
Laʻau tapaa400 g
Fualaau faisua200 g
Spider miteFaʻatoʻaina o Onion Husk400 g
Laʻau afu500 g
Moli fatu fatuFaʻatauga o le wormwood2 kilokalama
AphidsAta teuteu o fafie fafie300 g
Faʻamasaga o pateta1-2 kilokalama fou pe 600-800 g malogo

O le mauaina o fua maualuluga ma le mautu o fualaau lelei lelei e mafai lava ona na o le faʻaogaina ma le faʻatinoga o le faʻatinoina o le tele o togafitiga faʻataʻitaʻi. E tatau ona iloa pe faapefea ona suʻesuʻe lelei le tikeri o le lamatiaga o le faaleagaina o meaola ma filifili auala sili ona lelei e feagai ma i latou. I le tulaga e mafai ona e maua e ala i togafiti a tagata, togafiti o mea taufaatoaga poʻo meaola, aua nei faʻaleagaina vailaʻau. Ole taimi vave e puipuia ai fuafuaga o le a mafai ai e oe ona mauaina se seleselega lelei o mea tau le siosiomaga.