Laʻau

Rhodochiton

Rhodochiton (Rhodochiton) o se vine vao o le aiga o Norichnikov, lea e tosina atu i ai ona fugalaau ese uiga ese. O le nofoaga na fanau mai ai le laau o Mekisiko, lea e mafai ona ola ai mo le tele o tausaga i fanua tatala, ausia le 100 mita le umi. I totonu o matou togalaau, tuputupu aʻe e pei o se taʻusaga taʻitasi poʻo totonu o le fale.

Rhodochiton viole violē

I le aganuʻu, e na o le tasi le ituaiga o rhodochiton ua vaeluaina - viole violē. O tufuga eseese e ofoina atu i lalo o igoa:

  • lanu paʻu;
  • toto toto;
  • paʻu toto.

O nei igoa uma e tutusa ma e mo faamoemoega faapisinisi.

Uiga o le Botanical

Rhodochiton o se vaovao lauulu ma laʻau vaivai vaivai. O aʻa e i ai ni internodes pe a faapipiiina laʻau taʻitasi i ni petioles umi. O le umi o gaʻo e mafai ona oʻo atu i le 3-4 mita, i tausaga taʻitasi latou te faʻateleina ma maua ai se lanu mumu-enaena.

O laʻau e pei o le fatu e iloga i pito i luga ma le pito i luga. Lanu lanu meamata lanu, o nisi taimi o le lanu mumu e aliali mai i le pito o le laupepa. O le tele o lanu ma tuaoi e maua i luga o le lianas i totonu o nofoaga lelei.







I Iuni-Iulai, i lalo o tulaga lelei, o fugalaau e amata ona fuga mai i luga o le tafaoga. Latou te aliali mai i lalo o laupepa taʻitasi ma o loʻo i luga o se uʻamea umi e faʻaogaina. O se fugalaau, paʻu, fugalaau uaina e iai se manogi manaia. I le pito i luga o le pipili e oo atu i le 2.5 cm le umi, e tatalaina le logo e lima-talo. O pito o petals e foliga mai o se mea e foliga ma foliga tutusa ma se masini afi a Saina. O le pito i fafo o le fugalaau e ufiufi i se vili puupuu. I le vaitau atoa o le fugalaau, e faʻamautu ai le vine i luga o le vine. E i ai la latou lanu piniki mumu ma le foliga o se logo e lima lima.

I le malae vaʻaia, o faʻatoʻaga e muta ia Setema, faʻatasi ma le mafanafana ma le faʻaitiitia i le ao. I totonu, e mafai e le rhodochiton ona maua fugalaau e tasi i le taumalulu. O fugalaau e faʻapitoa, ona latou faia ai lea o le ovary pe a maeʻa. O le fua ei ai le foliga o se palu.

E faʻapefea ona tupu le ola mai fatu?

O fatu o Rhodochiton e laʻititi, pefu, o lea e tatau ai ona faʻaleleia lelei. Mo fualaau aina, o se meaʻai e saunia mai le oneone, peʻa, deciduous humus ma laufanua togalaau. O le gaioiga o le pH e tatau ona le faaituau poʻo le maualuga foi o le acidic, i le lautele o le 5.5-6.5. E fautuaina e filifili ni eleele papaʻu ma lelei le faʻaleleia. O le faʻaleleia o loʻo faia i totonu o se pusa papaʻu poʻo ni ipu eseese.

Growing Rhodochiton

Ina ia vaʻaia fatu mai le paʻu palapala, e fautuaina e tuʻuina i latou i se vaivaiga vaivai o le manganese mo le 3-4 itula aʻo lei totoina. Tuu ni fatu ile luga e aunoa ma le loloto i totonu o le palapala. Ina ia puipuia le vevela, ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. Lafoaʻi i aso uma laau toto, aveese le fale mo le 15-20 minute.

O le maualuga o le vevela o le eleele mo le faʻaolaina o le 20-24 ° C. O fuā muamua na faia i totonu o le 8-20 aso, ae e le o se faauo. I fesuiaiga eseese, o le germination e eseese mai le 30 i le 80%. A maeʻa ona tupu mai, ona faasolosolo malie lea o le susu mai le fale, ma o le vevela i totonu o le potu e faʻaititia i le 18 ° C. I le oʻo mai o le lautusi moni lona tolu, o vavae ua vavae ese i ipu eseese. O lenei mea e mafua mai i le manaʻomia mo laei pito i luga, lea e aʻafia tele ai togalaau laiti.

E taua le mataʻituina o le eleele. E le tatau ona faʻamago, ae o le faʻavaivaia o le vai o le a mafua ai le vave faʻavaveina o vine. O le fua aupito sili ona lelei o ipu fou mo le rhodochiton e 8-15 cm le lautele. O laau laiti e manaomia se umi o le malamalama, ae e mafai ona vevela i le susulu o le la. E fautuaina i latou ia tuʻuina i sina mea faʻapouliuli pe faʻamalamalamaina i se moli faʻaola.

Faʻaleleia fua

Mai ia Me ia Aokuso, e mafai ona vavae ese mai le rhodochiton. Na te faʻafeiloaʻia lelei le teuteuina ma le malosi o aʻafiaga. Mo le totoina, faʻaaoga vaega o le 8-12 cm le umi ma 1-2 internodes. E vave ona tuʻuina i totonu o se mea susu ma susulu ma ufiufi i le tioata poʻo le ata seʻia oʻo ina latou aʻa. O le maualuga o le taumafanafana i lenei vaitau e + 20 ° C. A maeʻa 2-3 vaiaso, ona aveese lea o le fale.

O se laau ua tupu i lenei auala e amata lelei ma fuga vave. Mo le atinaʻeina o le atinaʻeina, ua fautuaina e faʻaauau le faʻapalapalaina o le eleele i se vaifofo o deciduous humus.

Tausia Tulaga

E manaʻomia e Rhodochiton le faʻaleleia o le eleele, ae aunoa ma le faʻaauau. I le avea ai ma alavai, e fautuaina le tuʻuina o le iliili, piliki piliki, oneone i le pito i lalo o le fagu poo lua i totonu o le togalaau. I le vaitau mafanafana (mai ia Aperila ia Aokuso), e faʻaaogaina ai le faʻalauteleina o le minerale ma faʻalavelave i le eleele i vaiaso uma pe faalua i le masina. E tatau ona tuʻuina atu i le faʻasologa o loʻo i ai le phosphorus, nai lo le gaʻo, ina ia faʻaleleia ai le vaʻaiga e aunoa ma le faʻasaʻoina o le mama.

E tatau ona manaʻomia le lagolago, ma o le a latou faanatinati ai. Afai e feosofi pamu i le palapala, e mafai ona osofaia e slugs ma isi meaola.

E le taliaina e le laau le malulu ma le malulu i lalo ifo o le 10 ° C. Ma o le a le oti mai le malulu, e tatau ona eli i luga aʻa ma aumai i totonu o le potu. I le taumalulu, o le vine e teuina i totonu o se potu malulu, o le suavai e matua faʻaitiitia. Ae o le moli e tatau ona tumau lelei. O se faamalama o le la susulu po o se moli uila mo le 14 itula e sili ona lelei.

O le ea vevela e avea ma faafitauli ogaoga mo laulaau, aua o le faʻaaogaina o le eleele e faʻaaogaina i se tau mālūlū suamalie. O le mea lea, o le vine e masani ona sasaa i le vai mai se fagu pulu moli po o le faʻalelei o le ea. I totonu o se potu malogo, o lau e amata ona faʻamago i tafatafa poʻo ua pauu atoa. O le ea malulu e mafai ona mafua ai le militili. O vaega uma e aʻafia e tatau ona teuteuina ma faʻaumatia.

O nisi taimi, i totonu o se togalaau, o se liana e osofaia e aphids ma whiteflies, lea e lafoaia i iniseti.

A maeʻa le 3-4 tausaga o le alualu i luma, ona tupu ai lea o vine, ma o latou tolo maualalo latou te leiloa foliga vaaia. Ina ia aloese mai lenei mea, ua fautuaina e toe faafou le laau.

Le faʻaaogaina o rhodochiton

O Rhodochitons e matua maaleale ma matagofie foliga. E mafai ona latou tuʻuina atu le togalaau fugalaau i se faʻalapotopotoga faʻavae. Mataʻituina o logo susulu e ese mai le greens paʻu ma le soothes. I le fale, e foliga matagofie tele le laau, ae i totonu o lo tatou atunuu e foliga mai o se mea itiiti, e vaivai lava, laau. I totonu o le togalaau, e tasi se pana e ono leiloloa, o le mea lea e sili ona lelei le totoina o vaega.

I le latalata atu o le tasi i le isi e uiga i le luasefulu rhizomes ma le faia o se lagolagosua matagofie, e mafai ona e maua ai le pala, mafiafia tele ai lau vao. E faatagaina i luga o le puipui o le puipui poʻo luga o le faletusi.

I se tau le lelei, e le taumalulu le laau, o lea e faigofie ai ona ola i ni ogalaau poʻo fugalaau e aumai i totonu o le potu mo le taumalulu.

Mo tagata e ona togalaau taumalulu, o Rhodochiton o se mea moni maua. Na te tali atu ma le agaga faafetai i le mafanafana ma le malulu o le tau ma se lanu violē moni o fugalaau.

O laau nofofua e talafeagai mo le galueaina i fale masani ma fale mautotogi. E mafai ona totōina i totonu o fagu fugalaau ma faʻatagaina e uila e ala atu i faʻamalama faʻapipi poʻo kapamepu umukuka. I luga o se pusa matala, e mafai e le liana ona faʻaigoaina le tele o vaega.