Lafumanu

O puaa suamalie: o se faʻamatalaga o uiga o le Mirgorod

O se meaola faapena e pei o se puaa e matua talisapaia i Iukureini, ma o Ukrainians e masani lava ona mafaufauina ma mafaufauina o meaola. I aso tuai, o le paʻu o se punavai o le malosi mo tagata, lea e manaʻomia ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le galue malosi, ae o le aso o se tu ma aga masani. Masalo o nei mea uma o le mafuaaga lena o faifeau Iukani na mafai ona latou tausia se tasi o ituaiga aupito sili ona lelei o aano o aano o manufasi ma puaa suamalie, lea e taua o Mirgorodska.

O lenei ituaiga e silia ma le 75 tausaga le matua, ae ui i lea, o loo fiafia pea i le tele o faifaatoaga tomai ma au amateurs. Afai e te fiafia i nei puaa, matou te fiafia e faʻamatala faʻamatalaga e uiga io latou foliga ma uiga.

Ae e te leʻi alu i le maketi: faʻapefea ona filifili le puaʻa saʻo o Mirgorod?

O le faʻatauina o puaʻa o se galuega e sili ona faigata, talu ai o le manuia o lau fagaga o le a faalagolago ia i latou. O le mea lea, e taua tele i tagata ua filifilia e le gata o sui mamā o la latou ituaiga, ae ia lelei atoatoa le soifua maloloina. O le mea lea, ao leʻi alu i le maketi mo sea ituaiga faʻatau, faitau faʻamatalaga le tulafono lautele ma talia tulafono mo le filifilia o puaa.

E sili atu ona lelei le faʻatau o puaa pe a ma le 1 masina. I le taimi nei, o faifaatoaga masani e masani lava ona i ai le taimi e aoaoina ai i latou e 'ai meaai masani, e masani ona fufulu fua mai le mutia. O lenei itu e taua tele, talu ai e le mafai ona faʻavaveina le tuʻuina atu o le faifaatoaga susu i meaai masani - o le a mafua ai ona e maua ni maʻi tuga, e masani ona oʻo atu i le oti.

O le mea lea, fesili i le tagata faʻatau pe faʻapefea ma pe o le a le mea na ia fafagaina ai ana fagafao ma pe mafai ona ia vavae ese mai latou mai le lulu. I le lumanaʻi, taumafai e tausi a latou puaʻa ia lava meaai e tasi na latou mauaina muamua ma e leai ni faafitauli e tatau ona tulai mai.

E tusa lava pe fai mai le tagata faatau e faʻatau e puaa i latou lava, e sili atu le mataituina o lenei faiga na oi latou lava. O le mea e le tusa lava pe vaivai le puaa, pe ave foi meaai ma lona gutu atoa (e ui lava e taua tele muamua lenei mea), ae afai na te faʻatau, pe foloina atoa. E masani lava ona tupu mai puaa ma le leaga, ma o se taunuuga, ona o le faaletonu o le tino, latou te le mafai ona 'ai lelei.

E faigata tele i se meaola ona maua le mamafa, talu ai ua naʻo se vaega o meaʻai na te gaosia e mafai ona faʻamaʻoina atoa, o le vaega o totoe e aveeseina mai le tino i le tulaga tutusa e pei ona i ai ao le i taumafaina. Aua e te paie ma suesue ma le totoa ia auvae o puaa ma pe faapefea ona latou vavalalata.

Ia, o le mea pito sili ona taua o le auala e iloa ai e na o se puaa a Mirgorodskaya? O le mea moni, e tatau ona e fesiligia le tagata faatau i lenei mea, ma o ia lava o le a mitamita i sea oloa taua (atonu o le a ia sili atu lona tau). Muamua, ia gauai atu i le suti - i le puaa a Mirgorod, e masani ona lanu uliuli, e ui lava ina maua ni lanu uliuli pe uliuli ma lanu mumu, e le o se mafuaaga lea e tuuaia ai le tagata faatau mo le kopiina, o se ituaiga o fanau e tupu.

E sili atu ona taua le gauai atu i le fausaga o le tino, lea e tatau ona umi ma lautele. O na uiga o se faailoga lea i le lumanaʻi o le a mafai e le manu ona maua se mamafa tele. O a latou uʻamea o loʻo faʻasalaga i luma. O taliga e laʻitiiti, toetoe a faʻatulagaina ma feliuliuai i itu.

A maeʻa le faʻatau, 'aua nei galo e ave fesootaiga a le tagata faʻatau ina ia faʻafesoʻotaʻi ai o ia i tulaga faigata ma ole atu mo se fautuaga e pei o se tagata e sili atu ona poto masani. I mea uma, pei o tagata, o meaola foi e fefaʻasoaaʻi mai le tasi ma le isi uiga ma amioga masani. O le mea lea, masalo o nisi faʻamatalaga e uiga i le tina o puaa o le a fesoasoani i le vave ma sili atu ona fetuunai i latou i le anotusi.

E fautuaina foi e le tagata faʻatau le faatauina o puaʻa i le taimi e tasi, sili atu ai le puaa ma puaa. Muamua, o puaa e aofia i manu lafumanu ma o le a sili atu ona faigofie ona fetuunai i tulaga fou ma ola. Ma lona lua - i le lumanaʻi e mafai ona e maua mai ia i latou le uluaʻi fanau.

O a ni uiga patino o puaa Mirgorod: faʻamatalaga faʻatoʻaga

O le mauaina o sui o le ituaiga o faʻataʻitaʻiga na faʻataunuʻuina le faigata o le sopoia. O le mea lea, o lūlū o puaa vavalalata a Ukrainian, faʻatasi ma o latou lanu faʻamaonia e faʻatauvaʻaina, na sopoʻia ma aʻau o mea nei e le itiiti ifo le lauiloa lauiloa mo la latou gaosiga:

  • Paʻe paepae papaʻe.
  • Fuainumera paʻepaʻe.
  • Berkshire.
  • Temvoskaya.

I le taimi muamua, o le fanau na maua le tufatufaina tele i le itu a Mirgorod o le itumalo o Poltava, lea na maua ai lona igoa. I nei aso, o nei puaa ua tufatufa atu i le ogatotonu ma matu o le Iukureini, e masani lava ona maua i Belarus, ae o Rusia latou te fafagaina i le tele naua i le itu i saute o le atunuu.

O le lelei o le tausia ma le fausiaina o puaa a Mirgorod

I le vaega e uiga i le filifilia o puaaiti, ua uma ona tatou matauina e amata mai lava i le matua, o sui o le ituaiga o loʻo faʻamatalaina e se tulafono malosi tele ma se faʻalauiloa aloaia e maua ai le mamafa. O o latou tino e matua atinaʻeina lava, talu ai ona o le tino o le tino e tupu lelei i le faʻailoaina o meaʻai a manu, ma faʻateleina ai manu ma lapotopoto.

E tusa ai ma le fafagaina, o le Mirgorod o le matua e matua leai lava se faʻailoga. O ona sui e mafai ona faigofie ona fetuunai i le tausami i tulaga o le vaomatua-steppe zone.

O le mea lea, amata mai i le amataga o le tautotogo ma seia oʻo i muamua fulufulu, e masani lava ona teuina i le ea fou, ma ave i totonu o le potu i le po. Na pau lava le faʻasao i le teritori ua atofaina mo laufanua o puaa e tatau ona taia laau e mafai ona avea o se meaola mai manu mai le vevela o le la. I le taumalulu, e le mafai foi ona e popole i le taumafataga o lenei ituaiga, e pei ona maua lelei e puaa a Mirgorod le mamafa i toetoe o soo se meaʻai.

O sui o lenei ituaiga o gaʻo na gase vave, ae le faalagolago i le lelei o le fafaga (na o calorie e taua). E tusa lava pe leai se faʻaoga faʻapitoa o le gaʻo, aʻo talavou lava, e amata ona tolopo e le mumps ia gaʻo gaʻo, lea naʻo le faʻateleina o le matua. Faʻafetai i le avanoa e faʻanoanoa ai, o le musika o loʻo atiaʻe, faʻavave ona faateleina le tele.

Faʻasologa o le ituaiga faʻamatalaga

Ina ia aua le faamemelo ma e le gata ina viia ai le ituaiga o puaa a Mirgorod, tatou te fia talanoa e uiga i ona miti. E ui lava i le mea moni e faapea, o le ituaiga ua taʻua o le aano o manu-manu, o le aano o manu o ona sui e sili atu ona leaga nai lo mea mama.

O le mea lea, o le aano o manufasi i le tino maliu e matua laitiiti lava. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o le mamafa e maua ai se meaola, o le itiiti ifo o le faʻaalia o le naunau e siitia. O se taunuuga, o le tasi ituaiga o gaosiga e amata ona sili atu nai lo le isi ma o le puaa ua ufitia uma i gaʻo. Ina ia aloese mai lenei mea, taumafai e savali lau fagafao i le tele e mafai ai ma masani ai, faʻapea foi le fausiaina o se meaai e na o le protein.

E le gata i lea, afai o le vevela e mafai e nei puaa ona taulima, lalafi i le paolo, ona latou tumau ai lea i le malulu sili atu ona leaga. Afai e le vevela le puaa i le taumalulu, o le a pagatia meaola mai le maalili a le maalili, o le a faʻaitiitia le fua o le tuputupu aʻe, e tele faʻamaʻi le lelei e mafai ona atiaʻe. E taua tele le taua o tamai puaa, e sili ona faigofie i lenei mea, e le o aafia i le maalili. Mo i latou, e fautuaina foi e faʻapipiʻi moli moli faʻapitoa poʻo le tuʻuina atu i isi nofoaga magi vevela.

O vaega o fafo ma faʻaiʻuga o puaa a Mirgorod

Ma o le mea lea, o sui o lenei ituaiga e masani ona motusia, tele, ei ai se tino umi ma lautele. O vaʻa e mamao atu i luma o le lūlū, ona o lo latou tino e tusa ma le 180 centimita, ao le lafu e na o le 170.

O le mea moni o faʻailoga a Mirgorod e lautele lautele o loʻo faʻaalia e se faʻailoga o le fusi o latou tauau, lea e masani ona tutusa le umi o le tino, ma o nisi taimi e silia i le 5 pe 8 inisi le umi. I le tulaga lautele, oo latou tino e loloto, o le tua e saʻo ma lautele, faatasi ai ma se uiga faaalia o uiga mama.

Ae o le tele o le ulu e faatatau i le tino atoa e laitiiti. O le talafaasolosolo e pisi laitiiti, ae e le o le, mo se faataitaiga, i le Duroks poʻo le White White breed. E le gata i lea, o piggo o le Mirgorod e faʻailoaina i ni vaʻaiga lelei na atiaʻe, lea e faʻaputuina ai foi le tele o meaola. O taliga e laiti, o nisi taimi e tautau sinamu, ae e masani lava ona tutū saʻo.

E tusa ai ma isi uiga uma o foliga mai o puaa a Mirgorod, o mea nei e tatau ona matauina:

  • O latou vae e maualuga, ae e malosi ma umi. Ona o lenei mea, ua mafai ai ona latou tauaveina lo latou mamafa ma le manumalo i le tele o mamao e aunoa ma ni faafitauli.
  • Ua matua lelei le atinaʻeina o Ham, latou te faʻapuputeleina le tele o gaʻo, ae faʻapea foi le tele o mea maso.
  • O le paʻu e matua vevesi, ae e ola, e leai se mea e pala. Faʻafetai i ona uiga, e mafai e le manu ona maua pea le mamafa.
  • O le paʻu o puaa o Mirgorod e ufiufi i le mafiafia ma le susulu o faolo, lea e puipuia ai i latou mai le la. Ae ui i lea, e fesoasoani tele sina mea e tau ai le malulu.
  • O le a le tupe mama e mafai ona aumaia ai le anotusi o puaa a Mirgorod po o le gaosia o le ituaiga
  • I le avea ma tagata matutua, o le mamafa o le mamafa o pulu o le ituaiga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo i le 330 kilokalama, ma lūlū - e tusa ma le 220. Mai le taimi na fanau mai ai, o nei puaa ua amata ona mamafa tele a latou mamafa: o le averesi o aso taitasi e masani ona 670-700 km. O le gaioiga o aano o manu i totonu o le tino maliu e tusa ma le 54-55%, ma le gaʻo - mai le 37 i le 38%. O le mea lea, o le aofaʻiga o gaosiga e maua mai e toetoe lava o le mamafa atoa o le meaola. O le avefefe o le gaʻo e masani lava 2.8 centimita. E tatau ona maitauina o le gaʻo o puaa Mirgorod o loʻo avea ma faʻamatalaga, aua e maualuga lona tofo.
  • O se matafaioi taua o le faia lea e le tele o laumei, o lea e le gata ina mafai ona e fafagaina nei puaa, ae maua foi le tupe e ala i le faatauina atu o puaa. Mo le tasi mea e masani ai, o le puaa e masani ona aumaia e le itiiti ifo ma le 10 puaa, ma o le mamafa o ia mea taitasi e tusa ma le 1.2 kilokalama. Ae i le ono tausaga le matua o le mamafa o puaa e faateleina i le 100 kilokalama.

Mo se faʻaleleia lelei o meaola e manaʻomia foi ona tausi lelei. I le tulaga aoao, o le Mirgorod e le mafai ona taʻua o le alofa ma e leai ni faafitauli ma ona anotusi, ae e taua lava le taʻua o nisi o mea. .

Meaʻai taua: e uiga i fefaʻatauaiga ma fafagaina taimi masani

O le tausiga o puaa a Mirgorod e taugata tele, talu ai e le manaʻomia ni tau faapitoa mo le fafaga. Tusa lava pe o le a le taimi o le tausaga, o le faavae o a latou meaʻai e mafai ona palu pateta faʻatasi ma isi mea tau vaitau. Ae ui i lea, o le pateta e sili ona lelei ona tuʻuina i totonu o le fagu, faʻapipiʻi faʻatasi ma le vai atoa. E mafai ona e faʻaopopo i ai:

  • Vaʻaia eseese, ae masani lava i totonu o se pepa. E tatau ona i ai le tele o laʻau. E masani lava e le fautuaina e tuʻuina atu fatu fatu, aua o lana puaa e le mafai ona faʻamalo atoa.
  • Isi fualaʻau aʻa: beets, kāloti, rutabagas.
  • Fuga vao ma vao vao - e sili atu foi le tuʻuina atu i totonu o le tino gaosia.
  • Meaʻai taumafa.
  • Mea e maua ai susu.
  • O iʻa felelei, aano o manu ma ponaivi.
  • Fualaau aina.
  • Faamanuiaga vitamini.

E mafai ona e fafagaina nei puaa 2-3 taimi i le aso, i le taumafanafana e na o le lua e sili atu. O faga e fafagaina soo - e tusa ma le 5 taimi i le aso. I le taimi lava e tasi, e taua tele le maua e puaa i vai mama ma vai fou.

Taua tele i le fausiaina o puaa ma tagata matutua

O ia ituaiga e tatau ona aofia ai le mea moni e tatau lava i pusi a Mirgorod ona saunia meaai masani ma meaʻai, savali i nofoaga tetele ma le mama i faletalimalo. Faafetai i ia tulaga e sili ona lelei mo manu, o le a latou maua le mamafa e aunoa ma ni faafitauli ma o le a le maʻi. E le gata i lea, o le puaa e tatau ona faʻapipiʻiina ina ia mafai ona tafe mai uma le suavai na faʻatuina e manu. O cages ma puaa e tatau ona faʻamamāina i taimi uma, ma salalau vavago po o vaomago ia i latou.

O pine e masani ona vavae ese mai le lūlū, ae faʻatasi ai ma le avanoa e tamoe ai i lona fale. E taua tele le tele o avanoa mo le fegasoloʻiga, a faʻapea o manu e mafai ona faʻalauteleina ni meaʻai. E le gata i lea, talu mai le fanau mai, ua tuʻia i latou i se faʻalavelave faʻapitoa o vitamini, lea e sili atu ona mausali ma fesoasoani ai i le atinaʻe atoatoa. Mai le 2 tausaga ua uma ona latou maua ni meaai faaopoopo.

I le taumalulu, e tatau ona tausia pusi fafaga i totonu o vaʻa vevela ma vaʻaia. O paluga uma ma mea taumafa mo i latou e manaomia ona fufulu e le aunoa, o toega o meaai e lafoai. Pe a taumamafa i vao, o le lūlū ma puaa e tausia eseese mai isi tagata.

Farrow: O le a le mea taua e iloa ma o a gaioiga e faʻatino?

E pei ona uma ona tatou matauina, o le tele o lafu o lenei ituaiga e maualuga tele. E mafai ona vave faia le mataupu, mai le 10 tausaga. Ae ui i lea, e talitonu o le matua o le manu i le taimi o le matua, o le sili atu lea o le fanau i le lumanaʻi. E mafai ona e malamalama i le amataga o le sailiga o se lūlū i vaega nei o lana amio:

  • O le fefe, e togi mai le tasi itu i le isi i totonu o le pa.
  • Mumu o totoga tino i fafo.
  • Manao e tu i luma o le pusa.

O le faagasologa o le aveina o puaa e fai i puaa masani e aunoa ma ni faafitauli. I le amataga o le afa lona lua o le vaitaimi, e tatau ona vavaeese ese mai isi tagata taitoatasi ae le faʻatagaina i nofoaga e tafe ai.

I le taimi lava e tasi, fafagaina i lenei taimi e tatau ona matua taua tele i mea taumafa, aemaise lava meaʻai fualaʻau. Aʻo le i amataina le faʻatoʻaga, o le a amata ona sauniuni le lulu mo lenei mea: o le a amata ona ave ifo le vaomago i totonu o le pito o le pa ma teuteu ai se faamoega. O le a tele taimi e alu ai e moe, e mafai ona e maitauina o ona genitalia ua mumu ma o ona manava mammary ua paʻu..

E masani lava ona vave faia le tele o laufanua ma aunoa ma ni faʻafitauli. E na o le taua lava le tipiina o le manoa laina e fesoʻotaʻi ai puaa ma le matua ma susunuina i se vaifofo o le iodine. E le gata i lea, ia mautinoa e fufulu taliga, gutu ma pogaiisu o le kulupu o totoe i totonu. A maeʻa le 30-40 minute pe a maeʻa, ona aumai lea o puaa i le ogalaau ina ia latou susuina susu, lea e faʻaaogaina ai le tele o auala.

E le gata i lea, e taua le mataʻituina o le tulaga o le lulu, tusa lava pe o ese atu ona paʻu. Ina ia lava le susu, e taua le tuʻuina atu ia te ia o meaʻai lelei.