Fua o le gaosiga

O metotia uma e faʻaleleia ai le spathiphyllum i le fale: o se laʻasaga taʻitasi i le taʻiala o le faʻatinoga

O le Spathiphyllum o se laau e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga ona o lona le lelei, foliga matagofie ma le mafai ona faamama le ea i totonu o le potu.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina se laau matua e avea ma mea e toto ai le faʻatoʻaga i le fale. Mafaufau i le auala e tupu ai lenei fugalaau manaia.

O afea e mafai ai ona e faʻaleleia le fugalaau "fiafia tamaitai"?

E pei o le tele o isi laau totō, o le spathiphyllum o loʻo faʻatupulaia le vaitau i le gasologa o le tausaga, pe a faʻatupulaia le ola o le laau. E pau i le vaitaimi mai ia Aperila e oo i Setema. Afai o le taimi lea o loʻo faʻaauau ai le faʻateleina o le spathiphyllum, ona oʻo lea i le avanoa o le a tumau atili le faigofie o le fale, ma o vaega na faia mo le fausiaina, o le a vave faʻafetaui i le siosiomaga fou.

A mai ia Novema ia Fepuari, e sili atu le lelei o le laau e aua nei paʻi atu, aua o le taimi nei o se vaitaimi malolo, o le atinaʻe e tuʻu faʻagata mo sina taimi, o le laau e malolo mai le vaitau o le tuputupu ae.

Ae faʻatasi ai ma manaoga faʻapitoa, e mafai ona faʻatagaina le faʻapipiʻiina o le laau e ala ile vavaeina poʻo le vaevaeina o le rhizome i le tausaga atoa, ae o le toe gaosia o fatu e sili ona tolopoina seia oʻo i le tautotogo.

Faʻamaumauga o mea tau tupe

Laʻau maualuga poʻo fafie laupapa e lelei. po o isi lava koneteina tutusa. E te manaʻomia foi seleulu mata, ae e mafai ona e faʻaogaina se pulu. E te manaʻomia se ipu tioata po o se pepa palasitika e ufiufi ai fatu laau, poʻo se vai vai e aʻafia ai le tipi.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga: pe faʻapefea ona faia le faʻatinoga?

E na o le tolu auala e toe gaosia ai lenei fale: 'oti, vaevaeina o vao ma fatu.

Fatu

E taua le faamanino i le taimi lava lena: o le toe gaosia o le fasi o le suamalie ma fatu o se auala e sili ona manaia, talu ai e faigata ona faia se palota tutoatasi o se fugalaau e maua mai ai fatu ma, e le gata i lea, ia faia tulaga talafeagai mo le mauaina o fualaau. E oo lava i le afa o fatu fatu e le mafai ona tulai mai.

Taualumaga:

  1. I le pito i lalo o le vai / ato e filifilia e saunia ai alavai.
  2. Faatumu le avanoa o loʻo totoe i le oneone ma le oneone (ratio 1: 1).
  3. Faʻalautele fatu i luga o le meaʻai i totonu o le tane ma faʻasusu i latou i le eleele, e leai se mea e tatau ona pupu!
  4. Ufiufi le ipu i le tioata poʻo le pepa palasitika e fatu ai se aʻafiaga o le kiona.
  5. Tuu fatu i totonu o se potu ma le vevela o le 24 - 25 tikeri.
  6. O le condensate e tatau ona aveesea i aso uma mai le taga po o le tioata, ma o fatu na faʻalauteleina.
  7. Faatasi ai ma le oʻo mai o lau muamua e tatau ai ona toto uma fualaau i ipu eseese.
E taua! A aunoa ma le malo i aso taitasi i totonu o le ulo, e ono foliga mai e ono foliga mai, o le a faaleagaina ai fualaau.

Laʻau

O laʻau e taua o laʻau laʻau, o laʻau laʻitiiti e lata ane i le faʻavae o se fale fou faatoa gaosia. E lua mataupu: pe a oʻo aʻa ma pe a leai. I le tulaga muamua, ua sauni le uati mo le totoina ile eleele.

O le auala mo le tipi:

  1. Tuu se vaʻa i le pito i lalo o le tane.
  2. Tuu i totonu o le fagu meaʻai ma le rhizome.
  3. Fafasi i le masini (o loʻo faʻamatalaina i luga).
  4. Vai le fale ma se vai inu lelei i le vevela o le potu.

Aʻo le aʻafia o le 'eleʻele e le o iai se rhizome ua uma ona fai, e tatau ona tuʻu i le vai e fefiloi ma pipiʻi i ni meaʻai laiti ma faʻamalosi faʻamalosi ma teu ai iina seia oʻo mai aʻa.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e mulimuli i faatonuga o loʻo i luga, ae faʻatasi ma nisi o faʻafitauli: o le palapala e tatau ona mai le perlite, moa sphagnum ma le masima mo le taimi e te manaʻomia e faia ai se kateva i luga o le tipiina, seia iu lava ina malosi. Afai e tatau ai, e mafai ona toe totoina i totonu o se koneteina.

O le isi, o se vitio vaaia e uiga i le totoina o togalaau spathiphyllum:

Vaeluaina o vao

O lenei metotia e sili ona faigofie, sili ona lelei ma o lea la e sili ona lauiloa i tagata fai fugalaau. O se tagata matua e mafai ona faigofie ona vaevaeina i ni vaega, e le gata i lea, o nei vaega ua uma ona maua ai se mea e sili ona lelei, e le pei o le tele o mea na faʻaaogaina mo nei faamoemoega.

E faapena foi O le vaeluaga o vao e mafai ona faʻaaogaina e faʻafiafia ai se vaomatua mafiafia, mo mafuaaga matagofie. Ole vaega faaopoopo ole a vavae ese ma le faaeteete, ma o mea e tatau ona totoe e nofo e pei ona faamatalaina i lalo.

E taua! O le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le vao e tatau ona faia i le vevela i luga atu o le 20 tikeri i le amataga o le tuputupu ae o le spathiphyllum.

Taualumaga:

  1. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e tatau ona faʻafeinu se tagata matua ina ia faʻafefeteina ai le potu.
  2. A uma ona aveese le spathiphyllum mai le ulo, fufulu aʻa i le vai.
  3. Otioti le rhizome ma se naifi malosi ma fusi i latou i le malala ua gaoioi.
  4. Afai e tatau ai, aveese aʻa mamago pe pala, lau.
  5. I le pito i lalo o le fagu o loʻo tafe ai alavai o le uamea lautele, lea e mafai ona taofiofia ai le susu e susu ai aʻa.
  6. O se vaega o se tagata matua e tuʻuina i totonu o se pusa.
  7. O le isi avanoa e tumu i le palapala (e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o peat ma oneone, poʻo le eleele ua saunia mo le faʻafefe o laau).
  8. O le sui e tatau ona faʻatulaga lelei.
  9. Faʻaleleia e ala i le faʻasusuina o laau ma sina vai.

E te le manaʻomia le loloto o le loloto o le fusi o le fugalaau, a leai o le a le mafai ona e faatali e fuga mai.

Matou te ofo atu e vaʻai i se vitio vaaia e uiga i le faʻalauteleina o le spathiphyllum i le vaevaeina o le vao:

Muamua tausiga mo se fale fou

O se fugalaau na faatoa uma ona faʻasalalau o le a manaʻomia le faʻasalalauina., o ona lau lanu mumu o le a vave ona mu pe a faʻaalia i le susulu o le la, ma e le manaʻomia ni laʻei fou.

O le vevela i totonu o le potu ma se tamaititi Spathiphyllum e le tatau ona pau i lalo o le 23 - 25 tikeri. E tatau ona faia le faʻatau e pei ona i ai i tagata matutua: e pei o le pito i luga o le meaʻai ua mamae.

O faafitauli ono ma faafitauli

O spatiphyllums laiti e matua maaleale lava i tulaga o loʻo i ai, e le pei o laau toto ua tupu.

  • Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o laulaau o le laau o le a faasolo ina pogisa ma ua faaloloa, ona mafai ai lea ona taofia lona atinae. E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalamalamaga faʻapipiʻi faaopoopo.
  • O le tama talavou Spathiphyllum i luga o se ata tusi e mafai ona oti atoatoa, talu ai e le fautuaina le maualalo o le vevela.
  • I luga o ni laulaau na faia, atonu e foliga mai o ni mea pogisa, o le faailogaina o le tele o le susu po o le le lelei o le saunia o alavai.
  • O le le lava o le susu o le a mulimulitaʻia e se vevela vave o le fugalaau.
  • Ona o le maualalo o le maualuga o le maualuga o le la, o le a amata ona malogo laulaau o le laau.
Mo se tagata soifua maloloina, o nei manatu o le a le afaina tele, ae mo se laau faatoa uma ona faʻaleleia ma e le o se mea fou e mafai ona faʻaleagaina. E matua mataʻutia lava ia mea sese sese, e maua mai i le toe gaosia ma fatu.

O le mea e ono mafai ai, o le faʻalauteleina o le spathiphyllum o se galuega galue e manaʻomia ai le onosaʻi. Mo le amataga, toe gaosia e ala i le vaeluaina o se togavao poʻo le tipi e lelei atoatoa, pe afai o loʻo e faʻaeteete faapitoa, ma mo le au faifaatoaga poto oe mananao e tofotofoina lo latou malosi, fatu.