Laʻau

O ituaiga Hydrangea e fou, o vao, mo nofoaga malulu, maualalo

Ua fafagaina e faifaatoaga i aso nei le tele o mea matagofie o hydrangea. O lana togavao e tosina atu i lo latou matagofie, alofa tunoa, agavaivai o foliga ma mea taugata. O lenei ituaiga o laau teuteu teuteu e talisapaia e fugalaau fugalaau ona o le umi o le fugalaau, tausiga le lelei, ma ituaiga eseese. O le tele o fai togalaau e totōina hydrangea e pei o se laau e fiafia i le mea e taua i tagata lautele? I le faʻafeiloaʻi ia Iapani, o le taʻutaʻua e taua o le audzisai. E manatu o ia o se matai o le suiga, aua o le lanu mulimuli o le lanu o mea e le maua ai le faalagolago i le maualuga o le eletise palapala.

Faatoa mafai e le togalaau o hydrangea ona fiafia i lē e ona ma le tele o vaovao mo se taimi umi, pe afai e tuuina atu ia te ia le tausiga lelei. Muamua e tatau ona e faʻamalamalama se nofoaga lelei mo lona tulaʻi mai. O le nofoaga tonu e filifilia ai laufanua o le tulaga autu lea mo le atinaʻe lelei ma lona foliga le mafaamatalaina.

Faamatalaga faʻatau

O le Hydrangeas o laau toto ma laau iti, o ona laufanua maaleale e aofia ai fugalaau tetele e fa, e pei foi o petals. O le ituaiga o laʻau i le vaʻaia o le hydrangea e ese.

Ituaiga eseese o Hydrangea

O ituaiga vao i lona natura masani o loʻo maua i South and East Asia, e mafai ona maua se ituaiga o meaola eseese i Saina ma Iapani. Faatasi ai ma ituaiga eseese o loʻo i ai le tele o laau toto ma laau maualalo, e manaʻo e ola i nofoaga malulu, e le talia le lamala.

I totonu o ituaiga lauiloa e pei o se laau e pei o le hydrangea, e maua i le vao i Amerika i Matu. E mafai ona ola le laʻau e oo i le 3 mita le maualuga. O le tele o laulaau laʻau e maua ai le telefoni i foliga o se lapisi lapoa ma lona umi e oo i le 15 cm.

Ituaiga o meaola i le lalolagi

Panicled Hydrangea - o ituaiga sili ona lelei mo le Moscow Region

O faʻatoʻaga faʻatoʻa iloa le meaola o loʻo mulimuli mai na maua i le lalolagi atoa:

  • Panicled Hydrangea - o le mea aupito sili ona fetuunai i tulaga leaga o le vaeluagalemu;
  • O le ituaiga o laau e pei o se laau talatala, e le mautonu i le tausiga, e le fefe i sina matagi ma le leai o se malamalama o le la;
  • O se togalaau po o se lau laʻau lapopoa mai le faʻafeiloaʻi ia Iapani, e mafai foi ona maua o ia i le motu o Sakhalin. E lava laʻau o le vai, e manaʻomia ai le malupuipuia o aʻa faʻamalosi mo le taumalulu.

12 ituaiga o hydrangea mo togalaau a Rusia

Ituaiga o le Hydrangea Magic Fire panicle: totoina ma tausia ile eleele

O lenei lauiloa o se mea faʻapitoa. Mo le manuia o le galue i Rusia, e fautuaina e faifaatoaga le faʻaaogaina o ituaiga o hydrangea faʻataʻitaʻiina, o le aafiaga o le tuputupu aʻe lea na maua ai taunuʻuga lelei. Mo lenei mafuaʻaga, na faʻaleleia ai ituaiga o meaola eseese ma ituaiga eseese mo togalaau a Rusia, o loʻo faʻaalia e ala i faʻalauteleina o faʻamaoniga o le malulu, tumau i le tele o faʻamaʻi masani.

Panicle hydrangea (H. paniculatasieb.)

O nei meaola i lona natura masani o loʻo maua i atumotu o le faʻafeiloaia o Iapani, i Saina. O se togavao faʻataunuʻu e oʻo i le maualuga o le 1.5 m, faʻaolaola lelei, faʻapitoa o lala uma o loʻo siʻosiʻoina i lalo o faʻalavelave. O fuga lanu paʻepaʻe papaʻe i luga o luga o le tino e faasolosolo malie ona piniki.

Panicle hydrangea

O le uluai fuga o le ituaiga o meaola ua faamoemoeina mo le 5 tausaga talu ona toto i le eleele.

Laʻau Hydrangea (H. arborescens l.)

O lenei ituaiga e sau mai sasae i Amerika i sasae. O se laau mataʻina e mafai ona ola e oʻo i le 1 mita le maualuga. O loʻo ia te ia se laʻau faʻamalosi. O le eseesega o le fugalaau ua faʻaleleia ai mea teuteu, o le umi o le tele o fuālaʻau e 3-3.5 masina, mai le ogatotonu o Iulai e faʻamafanafana ia Oketopa.

O le ituaiga sili ona taua o le ituaiga o laau e pei o Anabel, lea e tosina atu i ai le tele o le kiona-e le mafiafia le sinasina, e oʻo atu i le 25 cm le lautele. I lalo o le mamafa o mea leaga, o lala o le lalelei o loo i lalo. O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia i tausiga le lelei, faʻapitoa ona atiaʻe i luga o le solitū poʻo le eleele.

Hydrangea togalaau

O le togalaau aina, o ituaiga ia e fesuisuiaʻi i tulaga i fafo o le eria o Moscou, e talisapaia e le au fai togalaau ona o lona umi ma le tele o le fugalaau, lea e toetoe lava o le taumafanafana atoa, e oo i le malulu o le autumn. O lenei faʻalelei faʻatasi ma laulaʻau lapopoa tele e mafai ona ola e oʻo i le lua mita le maualuga. I luga o le faʻavaeina o aʻa malolosi, o faʻalavelave matagofie e oo atu i le 30 cm o loʻo faia i se lio i foliga o se pulou. A maeʻa, o le a fufuluina e fualaau fualaau aina i totonu o pusa e 5 potu.

Bretschneider groundcover hydrangea

O se mea teuteu teuteu lea na faʻaleleia mo se taimi umi. O le maualuga o le lush bush can reach 4 m, o le pale i lona lautele - e oo atu i le 3 m.

Bretschneider groundcover hydrangea

O le laʻau o ituaiga eseese o le olon-foliga tutusa ma pito faʻamalosi, e suia ai la latou lanu i le gasologa o le vaitau mai le lanu paʻepaʻe i le lanu piniki po o le paʻu o le lilac.

Tului. O le tipiina o inflorescences i se tulaga vevela e faʻapitoa lelei ona taofi o latou mea teuteu, e faʻaaogaina e fatu ai ni mea matutu. I le amataga o le autumn, o pusa e amata ona fua mai i le nofoaga o mea e tutupu. O le tele o fuālaau ma fualaau aina o le ituaiga e amata mai i le 5-6 tausaga mai le taimi o le totoina.

Lelei Hydrangea (H. quercifolia)

O se tasi o ituaiga o meaola e sili ona tele, o se vaitau puupuu e oo i le 1.5 mita le maualuga. O lenei ituaiga o meaola e tele ona faʻalavelave faʻalavelaveina ma le tele o fugalaau mama.

E le fetaui lelei mo le galue i le ogatotonu ma Siberia, talu ai e leai se taimi e fuga ai. I itulagi ma se vevesi o le tau ma aso mafanafana i le taumafanafana, o le matagofie o le hydrangea e atiaʻe lelei ma fuga i taimi uma.

Radiant Hydrangea (H. radiata)

O se lala laau toto e oo i le 2 mita le maualuga ma lauulu lauolaola e fiafia e atiina ae i totonu o vaomatua ma luga o mauga mauga i sasae o Amerika. O lapisi laulaʻau e le faʻamalosi, lapotopoto poʻo foliga o le fatu, e oʻo i le 12 cm le uumi. O vailaau paʻepaʻe e iloa mai le pito i lalo o le lau lau. Fugalaau fugalaau e aoina i le tele o inflorescences e oo i le 12 cm le lautele. O le vailaʻau e maualalo le malosi o le malulu; e le talafeagai mo le galue i tulaga leaga o le pito i totonu ma le Siberia Sipi. Ua i ai le siitaga alualu i luma.

Ashen Hydrangea (H. cinerea)

Laʻau faʻato'ā teuteu lelei ile 2 m maualuga, o lona igoa lua o le gray hydrangea. O laulaau e lautele lona fua-fua, i fafo o laupepa lanu o se lanu meamata lanu meamata, i le isi itu o se leo grayish. O fugalaau lanu paʻepaʻe masani e aoina i le vevela inflorescences e oo atu i le 12 cm le lautele. O le ituaiga e fuga tele mai ia Iulai ia Oketopa.

Ashen Hydrangea

O le toe gaosia o lenei meaola e mafai ona na o ni tipi, o le faagasologa o le faʻainaina o lala paʻu e oʻo atu i le 100%. O le gaosia e ala i le taina ma le vaevaeina o le vao e mafai foi, o nei metotia e aoga foi.

Serrated Hydrangea (H. serrata)

Laʻau faʻatasi ma le tele o meaʻai e matua liliu atu ma le lototoa i totonu o se faʻatoʻaga o soʻo se togalaau. O fugalaau e fetaui lelei mo le faia o le manabana matagofie. O lenei teuteuga teuteu e sau mai East ma South Asia. O loʻo faʻaalia e ala i le faʻasaina o vine o le 100-150 cm le maualuga ma lanu lanumeamata lanumeamata o se foliga faʻasalaga masani. O faʻalavelave lush e faʻapipiʻi le vaomatua e pei o le laʻau mūmū poʻo le lalaga felafolafoaʻi.

Fugalaau fugalaau i le vanimonimo lanumoana pe lanu paʻepaʻe, valea - lanu moana poʻo le piniki. O le paolo mulimuli e faalagolago i le maualuga o le malosi o le eleele. O le tele o fugalaau o lenei ituaiga meaola matagofie e amata ia Iuni ma e oʻo ia Setema. O le tele o fai togalaau latou te talisapaiaina ona o lona teuteu i le tautoulu, pe a uma ona aluese isi meaola.

Sargent Hydrangea (H. sargentiana)

O le matagofie o le fuga o laufanua tautaua i Saina, e oʻo i le 4 mita le maualuga ma le pale paleni ma atiaʻe le aʻa. O ona lala e mafiafia, lanu mumu i le lanu, ua ufitia atoa i le villi. O laulaau e lanu meamata, lanu-ovateva, tusitusi i pito, faʻasalalau ma faʻasalaga papaʻe. O fugalaau fugalaau o se lanu paʻepaʻe, fua mai - pale lilac i le lanu, e aoina i se tulaga o le faamalu e oʻo i le 20 cm le lautele.

Hydrangea Sargent

O fua o le ituaiga o ituaiga o pusa e leai ni pusa e amataina ia Oketopa. O le tele o fua o le faatoaga o Sargent ua matauina ia Iulai. Laulelei Sargent o le malulu malosi lava, e mafai ona tatalia fulufulu Gagana i -23 tikeri. Manaoga e tatau ona puipuia mo le taumalulu.

Rough Hydrangea (H. aspera)

Maualuluga e oo i le 2.5 mita le maualuga ma lala mafiafia ma lau laʻau teuteu. O lau laititi e paʻu i le paʻi, i le tautoulu latou te maua ai le lanu enaena-lanu moli. Laititi paʻu lapopoa e paʻepaʻe pe lilac. O Hydrangea e mafua ona o le tele o le tetee atu i le kiona, o lea e mafai ai ona totoina i tuafanua. O fualaau totogo e totogo mai e amata mai ia Aokuso i Setema. Mo le tuputupu ae o se vailaau vevela, o se nofoaga mafanafana ma le malu po o le malulu, puipuia mai le agi o matagi, e talafeagai, o le eleele e tatau ona lelei i le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise.

Schizophragma hydrangea

O le faʻaaloalogia e iloa igoa o le puipui o loʻo faʻapipiʻiina foliga o le hydrangea poʻo le faʻataʻitaʻiga Iapani. O lenei aganuu le masani ai mai le itu i saute o le Savaii Sakhalin, lea na maua foi i totonu o le Atu Kuril, i le mafanafana o Iapani, le la i Saina. I lona natura natura, e mafai ona maua i vaovao vao vao.

O le mea moni, o se vine e 9-10 mita le maualuga ma le tele o aʻa vavalo vavalo, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona afifi faʻatasi i se lagolago. O sui talavou e i ai lanu lanumeamata, i le 2 tausaga le matua ua amata ona malolo. O lau o le lalaga lalaga e eleelea, tuu i le isi itu, ma se fusi lapotopoto lapotopoto. I le taumalulu, o le lau o le a paʻu.

Schizophragma hydrangea

O fugalaau e aoina i mea e tutupu i foliga o se talita e oʻo i le 20 cm le lautele. I totonu o le tulaga, o fugalaau e le mafaamatalaina ua tuu, i le mea o loo i ai pusa fualaau aina. I le taimi o le fugalaau, o le aganuu e avea ma mea manogi manaia. O le vaaiga e ola toetoe lava o le taumafanafana. O le muamua fugalaau e amata i le 3 tausaga o le atinaʻe malosi. A uma ona fuga, i le nofoaga o mea leaga, o capsules ma ni nai nonoa laiti se lua e foliga mai, latou te osofaʻi ao latou vevela, tele fatu e sasaʻa mai.

Hydrangea hydrangea

O le taua o le ola i luga o le talafatai i vaovao ma vao tetele. I totonu o le natura masani, e mafai ona oʻo i le 25 m. E pipii atu i le lagolago faatasi ai ma le fesoasoani a aʻa malolosi. E mafai ona avea o se aganuʻu o agavaʻa eleele i nisi eria poʻo slopes, i lenei tulaga o le umi e le sili atu i le 3 m. O ona laʻau e susulu, ova, ma se fatu faʻavae i totonu o petioles umi. O fugalaau e paʻepaʻe-lanumeamata, lanu piniki poo pale lilac, o loʻo aoina i lalo o le corymbose infrarescences ma le diamita 15-25 cm.

O le tele o fuālaʻau e amata mai ia Iuni, o fua na fua i itulagi ma se mafanafana mafanafana. Ole tele o ituaiga petiole e puipuia i le maualalo o le vevela i le taumalulu, e talafeagai mo le ola i tulaga leaga o le vaeluagalemu, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. E seasea ona totoina i togalaau Rusia. Faʻapenaina e ala i le tuʻuina atu ma tipi, o auala uma e lua e maua ai le 100% o taunuʻuga.

Eseesega o mea e leai ni mea e faʻaogaina mo nofoaga malulu

Hydrangea Bobo - o le tele o ituaiga o taumalulu-o le mdrangea faigata

O tagata fugalaau fugalaau iloga latou te iloa nisi ituaiga ma ituaiga o hydrangea, lea e mafai ona taʻu saʻo i le le lelei, mausali ma le malulu, e iloa lelei e ala i le laʻau ma le teuteu.

O le a le mea sili ona le lelei o ituaiga uma? O le mea sili ona taatele o le ituaiga laau e le lelei tele laau e iai laʻau lapopoa, i luga o se lanu lanu meamata, ma se vaega pito i lalo o se lanu vaivai. Mai i Iuni e oo i Setema, o le vaomatua o loʻo fausia i ni mea faʻapitoa ma le 15 cm le 15 cm. I tulaga faʻapitoa o Moscow ma le Moscow Region, e tupu ai le matagofie o le faʻalauiloaina ma faʻaleleia lelei e aunoa ma le manaʻomia o ni malutaga faʻapitoa mo le taumalulu, ma mafai ona fuga tele i totonu o le paolo.

O le mea pito sili ona le lelei i le tuua - Grandiflora. O le eseese o loʻo faʻaalia i le tuputupu ae malosi, tele ma le umi o le fugalaau, matagofie tele-pyramidal inflorescences. I le aluga o taimi, e tupu aʻe ai se ogaumu umi ma salalau. O le pito i luga o foliga teuteu e amata mai ia Iuni ia Setema. O le fugalaau fugalaau e fuga mai i lanu paʻepaʻe sinasina tele. O lenei vailaʻau e tasi le toe foʻi mai: o lālā manifinifi e mafai ona gaui i lalo o le mamafa o le lagolago, ma o lea e manaʻomia ai le lagolago faaopoopo.

Aotelega e le uma

Taʻaloga e le uma (Taeao e le uma) - o se laʻau tele laʻau e tatau ona gauai atu i ai le au fai togalaau. E mafai ona fuga uma i luga fou o lala laau fou. O lenei mamalu o le ituaiga e taua tele mo Rusia Tutotonu. E oo lava i le tulaga o se isi mea malulu, o se vao laʻau i tulaga lelei i fafo atu e mafai ona lelei i le totoina o fua.

Talu ai ona o le tulaga tulaga ese e mafai ai ona fausia ni tafaoga manaia i le tele o taimi ao faagasolo le vaitau o le tuputupu ae, o le ituaiga e le taua o le "Summer Summer". O ata o fugalaau lanu e mafai ona ese mai le lanu piniki i le lanumoana, e fuafua i le maualuga o le eleʻele palapala. O nei meaola e tosina mai i ai i le mea moni e faapea, o loʻo i ai i luga o le tasi laau ni faʻaaliga o leo eseese. O loʻo faʻapipiʻiina meaʻai e faʻamago; E ui lava i le maualuga o le malosi o le kulimi, i tulaga ogaoga o le pito i totonu, ua fautuaina e mulimulu ma ufiufi laau ma se mea e le o lalagaina.

O le faʻalelei o le faʻaleleia o nofoaga malulu e lelei, talu ai o le i ai i aso uma o le susulu o le la e le aʻafia ai uiga matagofie o le ituaiga, o lenei vaega o loʻo faʻaalia foi i le faʻamatalaga o le laau. E maualuga foi le tetee i le malulu. O tagata fugalaau fugalaau e masani ona fautuaina i le tausaga muamua o le olaga e teu ai i totonu o se ipu vavalo, ona toto ai lea i le eleele.

Fugalaau fou o ituaiga eletise vaivai

Pe a filifilia se lalelei susulu mo lau togafiti, e tatau i tagata e totogo fugalaau ona gauai atu i ituaiga o vailaʻau nei o le hybrid hydrangea ole laʻititi:

  • Faʻatusatusaga "Limelight" e tilotilo ma vailaʻau vaʻavaʻai malolosi e le paʻu i lalo o le mamafa o inflorescences. Fuga toto e tele mai ia Aokuso i Oketopa i ni paʻu papaʻe-lanu meamata, e liu piniki;
  • O le ituaiga fou "SilverDollar" - o se laau vavao 2 m maualuga e tosina atu ai le mafaufau i le foliga le masani o le vao, o le lautele o le pale, lala laau. Ia Iulai, e ufiufiina i le tele o meaʻai, e amata ona liu piniki i le tautoulu;
  • "DiamantRouge" - o ituaiga ituaiga eseese o le mdrangea mumu, o le maualuga e le sili atu i le 1.3 m. E fuga lelei i fugalaau paʻepaʻe i mea e tutupu, ona vave ona lanu mumu. O se lanu lanu e tausia i le taimi atoa o le vaitau; o tulaga i luga ole tau e le afaina ai.

Auala e fuafua ai le ituaiga ma le vasega o le hydrangea

E faʻapefea ona fuafua pe o se laau e pei o le hydrangea poʻo se matagofie o le susulu matagofie? E mafai ona iloa se tasi poʻo le isi ituaiga i foliga o laulaau.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le eseesega o le ituaiga e iai le umi ma le faigata o lau o foliga o le lau, o le laupepa o le hydrangea o se lapopoa foliga e pei o se fatu e pei o le fatu, o loʻo i ai foi se laʻau e vaapiapi-e pei o le hydrangea, o lona foliga laulaʻau ma se pito faʻamalosi, ma le malosi.

Tip. E le gata i lea, o se tasi pe o le isi ituaiga e mafai ona faʻamaonia e ala i faʻaogaina. Varietal hydrangea ma le panicled o loo ufiufi i paʻu papaʻe o mea e tutupu i luga o le laʻau, i le lalelei lanu lanu e mafai ona latou avea ma piniki, lanumoana, fualaau kuka. O ituaiga o meaola e faʻalavelaveina, e tele, e faʻaogaina.

E mafai e faifaatoaga taʻitasi ona taumafai e totō se faʻailoga manaia i luga o lana fuafuaga, e iloa ai le lalolagi ofoofogia o le totoina lelei o laau toto.

Vitio