Fua o le gaosiga

Iloilo auala sili ona lelei mo le launiuli ma aphids: o latou faʻaoga ma tau

O tamai butterflies e felelei i luga o togalaau togalaau e foliga fiafia. Ae saʻo lava seia oʻo ina amata ona mamae le laau. Ma na o le taimi lava e amata ai ona manino o nei mea e le na o ni mea matagofie meaola, ae e le o se mea e ese mai meaola faalafua.

O a nei faʻamaʻi pepe? Ma pe faʻapefea ona aveesea i latou mai le togalaau ma totonu ole togalaau? O le tusitusiga o loʻo faʻamatalaina ai le auala o le whitefly ma le aphids - meaola vevela.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le meaola?

Le igoa o lenei lalelei-whitefly. O le igoa lava ia e taʻu mai ai o le tino ma apaʻau o lenei iniseti e papaʻe. E le sili atu nai lo le tolu milimita le umi. Sa ia nofo i luga o laau toto i malo. Afai e aliali mai se tasi, o lona uiga o le tele o isi meaola papaʻe paʻepaʻe ua natia i lalo o lau. Latou te fafagaina laau toto, ma latou fasiotia i latou.

Faʻalogo! E le gata i tagata matutua e mafua ai le faaleagaina, ae o latou aʻa, ia o loʻo i lalo ole lau. O le fuʻulaʻau o le pito i luga o le paʻepaʻe foliga tutusa ma fua faʻasolosolo.

O le osofaia o nei iniseti e mafua ai le vave ona mate o laau. I le taimi muamua e amata ona latou tutupu lemu, ona amata lea ona lanu samasama ma lau.

Faʻamaumauga o

Whitefly e naʻo tulaga na e aliali mai ai e faigofie tele ona i ai ma toe gaosia. Ma o lenei maualuga, o le maualuga o le suamalie e faʻaopoopoina i le maualuga o le vevela. A faʻaitiitia le vevela i le 10 tikeri, e muta le gaioiga a nei iniseti.

E lagona le paʻepaʻe i se vevela vevela ma vevela i totonu o fale ma togalaau mafanafana. I totonu o greenhouses, pe a faʻamalosia le vevela o le tausaga ma le maualuga o le susu, e mafai ona ola tumau le whitefly, ma mafua ai le tele o mea leaga i le gaosiga o fualaau faisua (e mafai ona e iloa le auala e ave ese ai le whitefly i greenhouses mai lenei tusiga).

Ina ia aloese mai foliga o le pusi e mafai, pe afai e te mulimulitaʻi i tulafono faʻapitoa:

  1. Tuʻu i totonu o le potu, faʻavaomalo, fale lauʻeleʻele.
  2. Faʻaauau le va i le va o laau.
  3. Aua nei faia ni vai faaopoopo i le susu o le tau.
  4. Faʻasolosolo le tuputupu ae o laau ma le biostimulants.

Fiafia lauiloa e tau ai

O le gaioiga o le toetoe lava o vailaau faʻamalosi uma o le faʻafefeina o iniseti - faʻamaʻi pipisi e faʻavae i luga o le mea moni latou te faʻafefe le laau toto. A uma ona inu, ona mate ai lea o le iniseti. Ae i le taimi lava e tasi, o fuamoa ma tagata o le lumanai e tumau i le atoatoa. O le mea lea ia faia pea togafitiga mai le pusi pe a uma le vaiaso.

Faʻalogo! I totonu o faleoloa mo fai togalaau ma fai togalaau, e mafai ona e faʻatau mai fualaau mai soo se ituaiga o meaola faalafua, e aofia ai le papaʻe.

O tagata lauiloa e:

Tanrek

  1. Faʻamatalaga.

    O le vailaʻau e puipuia ai tuinanau o le iniseti, mafua ai le maʻi pipili ma vave vave ona oti. I le taimi o le togafitiga, o le tele o le whitefly ua maliu.

    Tausia ona meatotino i luga o le laau mo le 30 aso, ma i le eleele e aoga mo le 190 aso. A maeʻa le faʻaaogaina o le laau, e maeʻa ona faʻaalu i totonu o le lua itula. O fua e le afaina ai.

  2. Le faʻaaoga.

    Tanrek fesoasoani i le aveesea o aphids. O le fufuluina o meaai e faia i le vevela ma le toʻafilemu, e sili i le afiafi po o le taeao.

    O le vaifofo ua saunia i totonu o se pakete lita e sefulu-lita, ma faataapeapeina le 3 ml o le sauniuni i totonu, pe afai e tatau ona togafitia togavao ma laau; 5 ml o le fualaau faasaina, pe afai e togafitia i totonu o laau ma fualaʻau.

    E tatau ona faʻaaogaina atoa le fofo ma i le aso lava e tasi. A leai, o le a leiloa ana meatotino. Toe faʻaaogaina e toe faia i le luasefulu aso.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    • "+" O le fualaau faasaina e aoga e faasaga i le white white. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻatau i masini ma fale teu togalaau, faʻapea foʻi ma lona tau maualalo.
    • "-" E ono lamatia ai pi.
  4. Tau.

    O le 1.5ml ampoule tau 15 - 20 rubles.

Matamata i le vitio i le talosaga a Tanrek mai le lanu papaʻe:

Teppek

  1. Faʻamatalaga.

    Teppeki o se vailaʻau Polani lea o lona tino galue malosi o se mea faʻafefe. E faʻaaoga e faʻaumatia ai le papaʻe, aphids, thrips, ticks. Faʻamaonia mo le 30 aso talu ona maeʻa.

  2. Le faʻaaoga.

    Aʻo leʻi faʻaaogāina, o le aofaʻiga manaʻomia o le vailaau faʻasaina e tatau ona solo i le vai:

    • Fugalaau - 1 kalama o le vailaʻau i le 4 - 8 lita o le vai.
    • Potatoes ma isi fualaau faisua - 1 gram o le vailaʻau i le 2 i le 3 lita o vai.
    • Fualaau aina ma laau afu - 1 gram i le 5 - 7 lita o vai.
    E taua! A faʻaaogaina vaega tetele e faʻaaoga le fua faatatau o le 140 kalama o le vailaau faʻasaina i le 1 ha o le eria.
  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" O le aafiaga vave i meaola faalafua, leai se aafiaga o le tagofia o vaisu o meaola faalafua i le vailaau faasaina, e le afaina ai isi iniseti ma le lafu latalata ane.

  4. Tau.

    100 kalama o fualaau faasaina 1000 - 1500 rubles.

Fitoderm

  1. Faʻamatalaga.

    O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o fesoʻotaʻiga - iniseti insecticides. E afaina le iniseti pe a fai tupe i luga o le paʻu, faʻapea foi ma le taimi e 'ai ai laau toto.

    O le fofo e mafua ai le paʻu o le whitefly ma e mate. Fitoverm e teu i luga o le laau mo le 2 i le 3 aso.

  2. Le faʻaaoga.

    Ina ia maua le sili ona lelei, e tatau ona saunia le fualaau faasaina e faavae ile vai soalavai, ina ia i ai se lelei sili atu ile laulaau.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    • "+" O le fualaau faasaina e mafai ona togafitia togalaau i le taimi o le fugalaau ma le seleseleina. Ole fualaau faasaina e le faavae i luga o vailaʻau, ae o aʻafiaga o meaola. O le mea lea, e toetoe a le afaina ma leai se lamatiaga i tagata ma le siosiomaga. Faʻaititia vave le palapala.
    • "-" E le o taimi uma e faʻaalia ai le maualuga le lelei i le faʻaleagaina o meaola faalafua. Iniseti vave ona avea ma vaisu i fualaau faasaina ma aafiaga leaga i meaola faalafua ua faaititia ma le manino. Le tau maualuga o fualaau faasaina.
  4. Tau.

    50 ml Fitoverma totogi 100 rubles.

Faamaonia

  1. Faʻamatalaga.

    Faʻaaoga lelei togafitiga faafomaʻi. Faʻaleagaina le whitefly i le tasi togafitiga.

  2. Le faʻaaoga.

    Mo le gaosiga mai le lanu papaʻe e tatau ai ona faʻaumatia 1 gram o le oloa i le 10 lita o le vai. Afai o le laau e matua aʻafia i iniseti, e mafai ona sili atu le faʻaogaina o le fofo (1 gram i le 5 lita o le vai).

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" vave faʻaaogaina o le togalaau, togalaau, fale lauʻeleʻele, totoga o fale mai ituaiga meaola eseese, e aofia ai le whitefly.

  4. Tau.

    O le vili e 1 le kalama e tusa ma le 30 ruuga.

Matamata i le vitio e uiga i Konfidor ma lona faʻaoga e faasaga ile whitefly:

Aktara

  1. Faʻamatalaga.

    O le asō o le auala sili lea e tau ai le papa. Puipui le fale mo le lima vaiaso pe a uma togafitiga.

  2. Le faʻaaoga.

    Mo le lelei sili atu, o le vaifofo togafitiga e mafai ona sili atu ona faʻapitoa (1.4 kalama o le akarda e tatau ona faʻavaivai i le 3 lita o le vai) ma tatau ona faʻafeinu le vai i le aʻa. O le laau e le afaina ai lenei fualaau faasaina, ma o le a matua mou ese atu le whitefly.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" 100% lelei i le faaleagaina o meaola faalafua.

  4. Tau.

    4 gram pepa Aktara tau mai le 100 i le 400 ruuga.

Actellic

  1. Faʻamatalaga.

    O se meafaigaluega mamana e faʻaaoga i le faʻafefeina o faʻamaʻi o fualaau faisua. I le paʻu, fasiotia le papaʻe ma le aphids.

  2. Le faʻaaoga.

    O le fualaau faasaina ua faaitiitia i le 2 ml o Aktellik i le 1 lita o le vai. Pests maliu i totonu o le tolu aso. E le fautuaina e faia ni togafitiga e sili atu ma le fa i lenei vailaʻau.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    • "+" Fofo lelei.
    • "-" Faʻaaogaina fualaau faasaina. E i ai se manogi le fiafia. Faasaina mo le faʻaaogaina i avanoa puipui.
  4. Tau.

    5 ml o le fualaau faasaina e tau 30 rubles. Faʻapipiʻi lapoa 1l - 3000 rubles.

Matamata i le vitio e uiga i le Actellic:

Le fetaui

  1. Faʻamatalaga.

    Faʻalogo! O se vai e ono mafai ona afaina ai le togafela - o meaʻai o le paʻepaʻe, ma faʻaumatia ai ona kolone. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e afaina tele ai i luga o iʻa ma fuamoa o le pest.

    Faʻatautaia lelei le tele o meaola faalafua. O le vailaau faʻasaina e taofi ona meatotino i luga o le laau mo le isi lua i le tolu vaiaso pe a uma togafitiga.

  2. Le faʻaaoga.

    Vaevae le 3 i le 5 kalama o le taʻaloga i le 10 lita o le vai ma le pulu. Mo le faʻaogaina atoatoa o le whitefly, e tasi le togafitiga e lava.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" E puipuia le meafaigaluega i soʻo se tau, e aofia ai le susu ma le vevela o le tau. O le aafiaga o lenei mea e le faʻaitiitia.

  4. Tau.

    1 lita tau 3,500 ru.

Aplaud

  1. Faʻamatalaga.

    Iuana i totonu o Iapani lea e matua paʻu i luga o kukama ma tamato i totonu o le eleele vevela. Na ia faamaonia foi o ia e lelei i le faʻaumatia o mea faʻamaʻi o se toga o le togalaau.

    Taofiofia meatotino faʻasaina i luga o le laau mo le 30 aso. A faʻaaogaina i totonu o se kiona, o le evaporation e afua ai se aafiaga leaga i meaola faalafua.

  2. Le faʻaaoga.

    Faʻaauau Aplaud na faia i le tau malulu malulu. E sili i taimi o taeao ma afiafi. E tatau ona vavae se sauniuniga e tusa ai ma le polokalame: 10 kalama o tupe mo le 10 lita o vai.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" E leai se mea oona, o le laau o loʻo togafitiga e le oona. E le o se faʻafefe, e le gata i tagata ma le siosiomaga.

  4. Tau.

    0.5 kilokalama tau e tusa ma le 2000 rubles.

Biotlin

  1. Faʻamatalaga.

    O fualaau faasaina e afaina ai meaola i laau afu ma laau aina, fugalaau i totonu ma fale lanu meamata (mo auiliiliga i le auala e lafoai ai ni paʻepaʻe i fugalaau i totonu, faitau iinei). E le gata ina afaina ai tagata taʻitoʻatasi, ae o aʻa foi ma fuamoa papaʻe.

    Biotlin e aʻafia ai le vaega o meaʻai o le iniseti, faʻasaina le faʻalavelave ma le le mafai ona 'ai. O le fualaau faasaina ua teu i luga o le laau mo le 2 i le 3 vaiaso.

  2. Le faʻaaoga.

    O le togafitiga e faia i le taeao vevela po o le tau. Mo togafitiga o laau, togavao, fugalaau o togalaau, 3 ml o le oloa ua solo i le 10 lita o le vai i le vevela o le potu.

    O aganuu o le fualaʻau e togafitia i le fua o le 5 ml i le 10 lita o le vai.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    • "+" E le o se mea e fai ma vaisu. Faʻaalia le maualuga lelei i le tau faasaga i iniseti - faʻamaʻi pipisi.
    • "-" O se fualaau e matua afaina ai, e le fautuaina e faʻaaogaina e aunoa ma ni mea puipui puipui. Mataʻutia mo pi.
  4. Tau.

    9 ml o fualaau faasaina e maua ai le 90 rubles.

Kelu faʻalei

  1. Faʻamatalaga.

    Kelu faʻaputu o pepa laiti ia o pepa pepa, lea e faʻaaogaina ai se vaega o le kelu. O le uiga o lenei kelu e umi e le mago.

    Faʻalogo! O lenei kelu e le maua ai le manogi ma e le oona. O mailei ei ai se lanu samasama lanu samasama lea e susulu ai le papaʻe.
  2. Le faʻaaoga.

    O le mailei e faʻapipiʻi i le o loʻo umia, lea e tu latalata ane i le laau na aʻafia e le manu. Afai ei ai se tauiviga i le papaʻe papaʻe i totonu o laau, ona toʻatasi lea o se mailei latalata ile 3 - 4 laau.

    Afai o le tauiviga e alu i totonu o le kiona, ona tasi ai lea o le mailei e auauna atu i laau toto i se eria e 10 sq.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    • "+" Faʻaleleia o mea tau le siosiomaga, e le afaina i tagata ma fagafao.
    • "-" Faʻaitiitia le aoga o mailei kelu.
  4. Tau.

    70 rubles e tasi le fasi mailei.

Mataʻituina le vitio e uiga i le faʻaogaina o mailei mai le lanu papaʻe:

Benzyl benzoate

  1. Faʻamatalaga.

    O lenei osofaʻiga e mafai ona faʻatauina i le fale talavai. O lona faʻaaogaina faʻafomaʻi autu o le tau faasaga i le mite lea e mafua ai siama.

  2. Le faʻaaoga.

    Vili le 50 ml o le benzyl benzoate i le tasi lita o le vai malulu ma ia togafitia vave laau na aafia i le whitefly.

  3. Faʻatau ma faʻasoa.

    "+" O lenei auala o tauiviga e foliga mai e le masani ai ma e le afaina ai le laau.

  4. Tau.

    200 kalama o le 20% o le fofo o le eletise benzyl benzoate e tau atu i le 130 rubles.

Fuafuaga puipui

Ina ia mafai e se meaola ona filifili se togalaau poʻo se fale kiona mo lona ola, fafagaina ma fafaga, e tatau:

  • mataituina faiga masani o le totoina o laau;
  • Aua le soona lolomiina laau;
  • maua ai avanoa mo vaalele;
  • tausisia se vevela masani;
  • e faʻafefiloi laau ina ia malosi;
  • tauaveina eleele palapala mo le taumalulu;
  • lafoaʻi lau paʻu ma pa'ū i luga o le seleselega;
  • Aua e te faʻaumatia fili o le lanu papaʻe i le natura: o mata mata ma le faʻaipoipo.

Faaiuga

O le pulea o pest e le toe faigata e pei ona i ai muamua. Ae, e na o le tasi - lua taua lea e manumalo ai se tamaloa. Le tele o vailaau faʻasaʻi e maua i luga o fata i faleoloa faʻapitoa. O i latou uma i se tasi auala poʻo se tasi e feagai ma faʻalavelave masani faʻaleagaina i totonu o togalaau ma totonu o togalaau.