Faatoaga

Vasega pipi o le lelei e le mafaafitiaina "Delicious Black"

O le lanu uliuli o se ituaiga o vine vine, o le suamalie lata mai nei.

E tele isi igoa, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Black Baron poʻo Uso o Delight. Ae ua lauiloa lautele o Black Delight.

O lenei ituaiga matagofie e tele le le mafaafitia o mea lelei ma e fetaui ma le totoina i luga o lona lava nofoaga. O le tausiga o ia e le faigata tele mo le au faifaatoaga e le tele se poto masani i le totoina o vine.

O le a le ituaiga?

E pei ona taʻu mai i le igoa - o lenei ituaiga o Fiafia e maua i le laulau uliuli lanu. E manaia le tofo lelei ma uiga lelei.

Faatasi ai ma ituaiga uliuli o le Bull Eye, Moldova ma le Emerald Black.

Vaʻaia Delight Black: faʻamatalaga eseese

O le lanu fiafia e umi tele.

Fomaʻi Fingers, Kishmish 342 ma Codrean e maualuga foi.

Pe a totoina e tatau ona nofouta e faapea, mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻe o le vao e manaʻomia ai le tele o avanoa.

O lenei togi e le fiafia i le mafiafia ma e manaʻomia le teuteuina lelei ma le faʻamautuina o le vine. Fruiting amata 2 tausaga talu ona totoina.

O se uiga lelei o fugalaau e pei o fuga-fafine e mama atoatoa pe a totōina i autafa o vine ma fugalaau.

O le Kinglet, Ruta ma le Red Delight ua faʻaalia foi i le i ai o fugalaau fafine.

E faʻamanuiaina lelei o ia pe a totoina togalaau. E tusa ai ma le uta i luga o le vao e le sili atu i le 40-50 pu poʻo 10-12 mata i luga o le fana, ei ai le maturation matua o le vine, e uiga i 75-80%.

Mo Black Delight, e masani lava ona faʻaaogaina puupuu, 3-4 mata.

A o lei oʻo i le va o fugalaau e tatau ona fusi.

O fuifui e tele tele, masini mai le 800 gr i le 1.5-2.5 kilokalama, faʻalagolago i tulaga tau fesuiaiga o le totoina. E matua leaga, lautele.

O vine e lapoa, e mamafa 7-10 gr, lanumoana uliuli, toetoe lava uliuli, faataamilomilo pe laʻitiiti faʻaloloa. O le aano e suamalie, vaivai, tino suamalie, ae le o le ufiufi, sina pati. O le tofo o se mea faʻapitoa ma lelei. E mamafa le paʻu, ae 'ai.

O le tele o le tofo e mafai ona mitamita ai Velika, Krasa Balki ma Romeo.

Ata

Ata o vine:


Faʻasologa o talaʻaga

Fafagaina o se taunuuga o le faagasologa faigata o le sopoia o ituaiga vine e tolu: North Dawn, Dolores ma Rusia Early. I lenei tuufaatasiga, o le vailaau na maua mai Dolores ma le Dawn o le Matu na sopoia ma le uluai Rusia.

Fiafia fiafia - se tasi o ituaiga vine sili ona founa faia i le gagana Rusia Suesuega Inisitituti o vine ia i latou. Ia. I. Potapenko.

I le saienitisi saienitisi suʻesuʻega e pei o Amirkhan, Augusta ma Aladin na fafagaina.

O lenei ituaiga o se vaega o se laina faapitoa o le taumalulu-o vine mamago ua fuafuaina mo le totoina i le malulu i le itu i matu ma matu-sisifo o Rusia, mo se faataitaiga i Urals ma Siberia.

E tupu lelei i Belarus, Iukureini ma Moldova.

Uiga

E taʻua o se ituaiga vine vine vave. O le faagasologa atoa o le vevela, mai le foliga mai o uluai ovaries i le seleselega, e faia 110-125 aso.

Tuai ituaiga e aofia ai foi le Suiga, Faamaualuga ma le Pupii Muamua.

E mafai ona toto uma i le tautotogo ma le autumn. E fetaui lelei mo se nofoaga mafanafana ma susulu i le malamalama, eleele lelei.

Pe a totoina, e tatau i se tasi ona amanaia se malosi tele o le tuputupu ae ma vaevaeina se vaega tele o eleele mo lona totoina.

Faʻatonuina le saʻo o le togavao ma le faʻatonutonuina o le avega i luga o le vine i tausaga taʻitasi e aumaia ai se fua maualuga. E masani lava, mai le tasi hectare e mafai ona aoina e oʻo atu i le 250 centent.

O le malosi o fua o le a maua ai Asya, Miner ma Gala.

O lenei vailaʻau e maualuga tele le malulu o le taumalulu; e mafai ona tatalia le kiona e aunoa ma se malutaga. i -25-26 C. I le itu i saute o Rusia, Belarus ma Iukureini mo le taumalulu e le mafai ona e afifi.

I le itu i mātū - e manaʻomia le malulu o le malulu.

I le faaopoopo atu i le faigata o le taumalulu, e maua ai le lelei o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E matuā puipuia lava i faʻamaʻi matautia e pei o le paʻu ma le oumaum, e le osofaia e afu ma manulele, ma e le afaina e le phylloxera. O le mea e leaga ai, e masani lava ona faʻaleagaina e le lanu uliuli.

O le puipuia o nei faamai e pei o anthracnose, chlorosis, bacteriosis ma le rubella e le afaina.

Maʻi ma faʻamaʻi

E masani lava, o le paʻulea le pala e taia ai mata, o vine ma lau.

Mulimuli ane, atonu e foliga mai i luga o fua. O mafuaʻaga o le lauulu enaena, o le vavao o le vao, o le maualuga ma le malulu. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei maʻi o se mea malie. E sili ona matautia mo le fuaina o fuifui vine.

E mafai e le pala grey ona faʻaumatia uma fua ma faʻatoʻateleina le leaga i le tovine.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona muamua le faʻataʻitaʻiga o fomaʻi, faʻamama le palapala mai vao leaga, fusi lelei ma fufulu fuʻa.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e mafai ona e fufuluina fuifui i se vaivaiga vaivai o soda poo iodine. Afai ua aliali mai le faamai, ona faatoa fesoasoani lea o togafitiga faafomaʻi.

Uiga

O vine e sili ona lelei:

  • faʻamafanafanaina;
  • fua maualuluga ma mautu;
  • matagofie suamalie suamalie ma foliga matagofie o vine;
  • tetee atu i faʻamaʻi tele vine.

O mea sese taua e mafai ona matauina na o le tasi: ono mafai ona maua i siama eleelea.

O le ituaiga e lelei mo le ola i totonu o togalaau o itu i matu. O le tulaga autu mo le mauaina o se seleselega lelei o le faia lea o teuteuga talafeagai ma le faʻaogaina o togavao ma togafiti puipuia mai faʻamaʻi.

//youtu.be/gu-pTbPl2Lg