Laʻau

Astilba Iapani

Iapani O Astilba o se fualaau aina suamalie e masani ona faʻaalia e se pusa faʻatalanoa pe faʻasalalau, e faʻatatau i ituaiga. O le nofoaga na fanau mai ai le laau o Asia i Sasae, lea e mafai ona maua ai i luga o auvai o vaitafe, i vaomatua ma eleele maualalo. O le lauiloa o le Iunaitelagi e mafua ona o lona tulaga ese e ola ai i nofoaga pogisa pogisa, lea e le mafai ai e isi aganuu ona atiina ae, ma i le taimi lava e tasi e ola lelei ma faaauau pea.

Astilba Iapani

O lenei aganuu e patino i le aiga Saxifrage. O le laau na maua lona igoa ona o le matte surface o laulaau, e pei o le "a" ma le "sulu" i le faaliliuga o lona uiga "leai se lauiloa".

Iapani Astilba e masani ona faʻaogaina mo le faʻaogaina o fanua i le tagata lava ia

I Europa, o le aganuu na aumai mai Iapani i le amataga o le seneturi talu ai. Ma talu mai lena taimi, ua maua ai le lauiloa tele e avea o se laau lelei mo tafaoga filemu o le togalaau, lea e seasea foliga mai ai le la.

Faʻapitoa ma foliga vaaia o le gagana Iapani

O lenei aganuu e aofia ai i le vaega o meaola, ae i le taimi lava lea e toe faafouina ai lona vaega eletise i tausaga taʻitasi. I le oʻo mai o le tautotogo, e faʻamalosia ai le tuputupu ae, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 30-80 cm, e fuafua i le ituaiga ma le ituaiga o fetu a Iapani.

O laʻau o le aganuu o loʻo i luga o laina uumi. Falafola faalua pe tolu tolu pinnate ma se pito faʻamau. O latou lanu e mafai ona ese mai le lanumumu mumu i le lanumeamata lanumeamata.

O le vaega eleele lalo ifo o se mea maualuga, luga o luga o luga o fatu o fatuga o le faafouina. O le tulaga ese o le atinaʻeina o le uila a Iapani, o le vaega pito i lalo o le aʻa e faasolosolo ina mou ese atu, ma o le lala laau fou 3-5 cm le umi e ola i luga. O le mea lea, i le tautoulu, e tatau ona fufuluina le laau i le faavae ina ia faatumauina le tuputupu ae o le talavou.

O le laau e fai ni fugalaau laiti, lea e faaputuputuina i ni mea e le mautonu ai foliga o se foliga faafoliga. O latou paolo e mafai ona ese mai le lanu mumu-lanu melala-lilac ma le paʻepaʻe, e fuafua i le eseese. O le taimi vavalalata e amata ia Iuni-Iulai. O lona umi e 2-3 itula.

Taua! O le aganuu e mafai ona tupu i le tasi nofoaga e oo i le 10 tausaga, ae amata mai le 5 tausaga ona faaitiitia ona uiga teuteu, o le mea lea e fautuaina ai e totō vao i lenei tausaga.

Eseesega ma ituaiga o fetu o Iapani

Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese o Iapani. O lenei mea e mafai ai e oe ona faia ni fatuga mai nisi o laau ma eseese lanu ma le maualuga o vao, ma faʻapipii faʻatasi ai ma isi mea totino.

Astilba Saina

O nisi ituaiga e mafai ona ola ae le gata i le paolo, ae faapena foi i nofoaga matala lalata. E le gata i lea, o le toatele oi latou e mafai ona atinaʻe ma fuga mo se taimi umi i eria e iai se vavalalata o le vai.

Taua! Iapani astilba e le taliaina le umi o le leai o timuga, faʻamamago mai le palapala ma le leai o meaʻai i le palapala.

Astilba paʻepaʻe

O lenei ituaiga o meaola e iloga i paʻu o lanu paʻepaʻe. O le maualuga o le vao e oʻo i le 80 cm. O laulaʻau e lanu, lanu meamata i lanu. O loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le faʻaliliu o le kulimi ma faigofie ona faʻapaleina se faʻaitiitia o le vevela i -37 tikeri.

Fugalaau e tupu i le ogatotonu o Iuni ma e tumau mo le 25-30 aso. O lenei ituaiga e avea ma faavae mo le fatuina o ituaiga fou. Mo le lafoaʻi umi o lenei ituaiga, e tatau ai le tele o le susu ma faʻafefe le la.

Astilba paʻepaʻe

Astilba Sister Teresa

O lenei vāʻau e faʻatusatusa. E oʻo atu i le maualuga ma le lautele o le 60 cm. O le faʻalavelave faʻapitoa o le laau o loʻo i ai se lanu piniki mālū ma faʻaalu ese se manogi matagofie. Astilba Sister Teresa na fuga mai i le sefulu tausaga muamua o Iulai ma faʻaauau ona fiafia i lē e ona mo 2-3 vaiaso.

O laʻau e susulu, tatala, mafiafia lauulu lanumeamata. O le fomu e faʻalavelave, tolu-vavaeese. O le ituaiga e sili ona fiafia e tupu i se paolo malu. Tetee i le maualalo o le vevela, le faʻafefe i le tausiga ma le faʻavaeina o le palapala.

Faʻalogo lelei! Astilba Sister Teresa, pe afai e tatau ai, e mafai ona totoina i nofoaga lafulemu, ae i ai le malulu i le aoauli.

Astilba Sister Teresa

Astilba Arends Amethyst

O lenei ituaiga o meaola. E fai ai se vao vao e oʻo i le 80 cm le maualuga. O le fua o laulaau e samasama-lanumeamata, malamalama. O foliga na faʻanoanoa ai le faʻaleagaina o le lalac lanu. O le umi e 30 cm, ma o le lautele o loʻo i le lautele o le 7-10 cm.

Fugalaau e tupu i le afa muamua o Iulai ma e 25-30 aso. O lenei ituaiga e fiafia e tupu i luga o le loam ma le maualalo o le eletise. E le manaomia e le vailaau le malutaga mo le taumalulu.

E fautuaina ina ia toto i nofoaga ma malamalama, e pei foi o nofoaga lafulemu e masani ona faasusu.

Astilba Arends Amethyst

Astilba Gloria Purpurea

O lenei ituaiga aganuu o se paʻu. O loʻo faʻaalia i se pepa faʻapitoa o le vaomatua, o le maualuga e 50 cm le maualuga. O loʻo faia ai ni pou malolosi 90 cm le maualuga. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu.

O faʻasalaga o Astilbe Gloria Purpurea e lapoʻa, lanu piniki ma lanu ma se 'eleʻele-paʻu-paʻu. Latou te ausia le umi o le 20 cm ma le lautele o le 10 cm.

O le fugalaau i lenei laau toto e tupu i le afa lona lua o Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le amataga o Aukuso.

O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le toʻa: e oo i le -40 tikeri.

Astilba Gloria Purpurea

Astilba Curly

O nei ituaiga meaola e mafua mai i le ituaiga o mea laiti. O le maualuga o le vao e oʻo i le 30-40 cm. E sili atu le faigata o le paʻi nai lo isi meaola. O lapisi o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata.

E tele naua mea faʻalelei, matagofie, 15 cm le uumi. O lo latou malu o le lanu piniki lea.

Fautuaga! O lenei manatu e lelei tele mo le teuteuina o paʻu alpine o loʻo i tua o le togalaau.

Astilba Curly

Astilba Chocolate Shogun

O se ituaiga fou o aganuu, lea o loʻo faamatalaina i se 'oa lakapi-paʻepaʻe lanu paʻepaʻe. E iloga i uiga matagofie, aua o lenei lanu e teuina i le gasologa o le vaitau.

O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 50-60 cm ma le lautele o le 40-50 cm. Faʻamataga o se lanu uliuli 20-25 cm le umi.

O le Astilbu Chocolate Shogun ua fautuaina ina ia totoina i se puipui malu. E lelei tele i fern, hosta, Siberian irises.

Faʻafefe o le aisa i -29 tikeri.

Astilba Colored Lime

O lenei ituaiga e tu mai fafo. E mafai ona ia suia le paolo o laʻau i le gasologa o le vaitau. I le amataga o le vaitau tuputupu ae, o lapisi lanu samasama-lanumeamata ma se launi o lemoni ma se lanu enaena lanu enaena i luga o le pito.

I le taimi o le fugalaau, o laʻau ua pogisa tele. Latou te maua se lanu o le lime i tafatafa o le pito, ma i le ogatotonu o le ipu ua avea ma kulimi mama. Inflorescences suia o latou malu mai le malamalama i le lilac liuliu.

Fautuaga! O lenei ituaiga meaola e faʻaalia ai uiga sili ona teuteu pe a tulaʻi i lalo o le paolo.

Astilba Colored Lime

Astilba Red Sentinel

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se laau vavao, o lona maualuga ma lona lautele e 60 cm. O laulaau e tatala, o le lanumeamata lanumeamata i se paolo paolo. Ina ia fetaui i ai, o le laau o loʻo faʻapipiʻi ai le faʻaogaina o le paolo paʻu. E foliga mai e foliga mai o foliga, faʻavalea le fausaga. O latou umi e oʻo i le 20 cm.

O le taimi vavalalata e amata i le lua tausaga o Iulai ma e tumau seia oʻo i le amataga o Aukuso. O lenei ituaiga e tumau ai ona uiga matagofie pe a tupu aʻe i le paolo.

Astilba Red Sentinel

Astilba Etna

O lenei ituaiga e fai ai le vao vavao 60-70 cm le maualuga ma le 70 cm le lautele. O le taimi vavalalata e amata i le amataga o Iulai ma e 2-3 vaiaso, e faalagolago i tulaga tuputupu ae.

O nei meaola e maua mai i le vaega o Arends. E ese mai i le tele o mea e maua mai i le malulu shade. O lo latou umi e 25 cm ma le lautele o le 10-12 cm. O laulaau e tatala, lanumeamata i lanu. Fugalaau e tupu ia Iulai ma e sili atu i le 4 vaiaso.

Taua! O lenei kulupu faʻafeiloaʻi faigofie ona pa'ū le vevela i -40 tikeri pe sili atu.

Astilba Brautschleier

O lenei ituaiga o aganuu e faia ai vao ma le maualuga o le 70-80 cm. E tusa ai ma faailoga i fafo, o le Brautscheyer e tele auala e tutusa ma ituaiga Uosigitone. Tatala lanu ma lau lanu uliuli. O faʻalavelave laiti e le mafai ona paʻu, e oʻo i le 30 cm le umi. O lo latou malu e paʻepaʻe ma kulimi.

O le taimi vavalalata o Astilbe Brautscheyer e amata ia Iulai. O lona umi e 16-18 aso. E fautuaina ina ia tupu aʻe i se paolo malu.

Astilba Brautschleier

Astilba Arends Fan

O lenei ituaiga e faʻaalia i le saoasaoa vave. O loʻo faia ai le vaomatua 60 cm maualuga ma oʻo atu i le 80 cm le lautele. O pepa o se mea mamana. O uʻu ma petioles e mumu.

Lea o foliga faigata, pe a fuga, maua se lanu mumu-lanu enaena, ma i le faagasologa o le tuputupu ae latou te lanu meamata. Inflorescences e manaia, maoaʻe. O le umi o le 25 cm ma le lautele o le 8 cm. O le vaitau o le fugalaau e amata i le faaiuga o Iuni ma mulimuli ai 3-4 vaiaso.

Faʻalogo lelei! O lenei vaaiga e mafai ona faʻaaoga mo le tipi.

Astilba Pumila

O lenei vāʻau e faʻatusatusa i le tele. O le maualuga o le laau e oo i le 50 cm ma le lautele o le 60 cm. O laulaau, pe a fuga, ia i ai se lanu lanumeamata lanumoana, ma mulimuli ane faʻapogisa. O pito o papatusi ua faʻamalosi. I totonu o se tagata matua, o laulaau e mafiafia, 25-30 cm le maualuga.

O fugalaau e aoina i ni mea tetele, muamua o latou lanu enaena enaena, e pei o le ituaiga o Elizabeth Van Vin, ona mou ese ai lea ma avea ma lanu piniki.

Taua! O lenei ituaiga o meaola e faʻailoa mai i le vavalalata umi mai le afa lona lua o Iulai seia oʻo i le ogatotonu o Aukuso.

Astilba Pumila

Astilba Europe

O nei ituaiga meaola e mafua mai i le ituaiga o mea laiti. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 50 cm. O loʻo faia ai se mea e tasi o se paʻu piniki mumu, ae i le iuga latou te mimiti laitiiti ma avea ma kulimi. O latou umi e mai le 10-15 cm.

O laulaau o Europa lanu meamata e lanu meamata. O lenei meaola e leai sona manogi. O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Iuni ma mulimuli ai 3-4 vaiaso.

Astilba Europe

Astilba Arends Amerika

O se ituaiga o meaʻai e vave ona ola e faʻaalia e le vavalaʻau. O le maualuga o le 70-80 cm. O faʻamalologa o loʻo faʻaalia i se lanu ulaula.

O le fuga i Amerika e amata ia Iulai ma e 18 aso mulimuli.

O lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi ma e mafai ona faʻafetaia le malulu ile -34 tikeri.

Astilba Iapani Montgomery

O lenei ituaiga meaola e sili ona taʻutaʻua i fugalaau fugalaau. O loʻo faia ai ni vavao vavalalata e oʻo atu i le maualuga o le 60-70 cm, ma le lautele o le 40-50 cm. O laulaʻau e manaia, laʻititi i le lapoa faʻatasi ma se mea e matagofie ai le faʻailoga.

O faʻalavelave a le Iunaite Setete o Montgomery e lanu mumu ma lanu mumu. O le eseesega o le ogatotonu o le taimi, ua fuga mai i le afa lona lua o Iulai. E fautuaina ina ia tupu aʻe i se paolo malu.

Astilba Iapani Montgomery

Astilba Japanese Peach Fugalaau

O lenei ituaiga o aganuu e iloga e se uumi umi e oo i le 80 cm le maualuga. E fai ai le lush, le tele o mea o le lanu-lanu piniki. O le umi o le 15-18 cm. Pe a fuga, o laulaau ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ma latalata i le tau vevela latou te lanu meamata.

O le fugalaau e amata ile amataga o Iulai ma e 2 vaiaso mulimuli. O lenei ituaiga meaola e maualuga le maualuga o le teteʻe ma e le aʻafia i faʻamaʻi. E fautuaina e vaʻaia i se paolo malulu. Ae afai e tatau ai, e mafai ona ola i nofoaga taalaelae e masani ona susu.

Astilba Japanese Peach Fugalaau

Astilba Japanese Mainz

Se ituaiga aganuu masani. O le maualuga o le laau e le sili atu i le 40-50 cm. O lau laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata. Fugalaau o lanu lalac susulu, e aoina i inflorescences 10-15 cm le umi.

O lenei ituaiga e fautuaina mo le faʻaogaina ma tuaoi o loʻo i totonu o le ogatotonu o le togalaau. Ua totoina lelei le laau i lalo o laau ma tafatafa ane o vaituloto. Fugalaau e tupu ia Iulai ma faʻaauau seia oʻo i aso muamua o Aukuso.

Astilba Japanese Bonn

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o lenei ituaiga o loʻo iloga mai i le fulufulu mūmū o le 20 cm le umi. Tuʻu laupapa vavao 60 cm le maualuga O laʻau e vaneina, lanu-lanumeamata.

O lenei vailaʻau e soʻotaga lelei lelei i ituaiga meaola, ma faia ai se faʻatusatusaga. O loʻo faʻaalia ai uiga aupito sili ona teuteuina i le taimi e ola ai i le susu o le eleele, e oʻo lava i se laufanua susulu. O le vailaʻau e faʻaalia i le maualuga o le vevela, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu.

Taua! Faatasi ai ma se lamala faaumiumi, ua mate ai le laau.

Iapani Astilba e aofia ai le tele o ituaiga ituaiga ma ituaiga o ituaiga. Ae, e ui lava i lea, o laau uma lava e faʻaalia i le le tausia o le tausiga. E le gata i lea, o le aganuu e faigofie ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le rhizome. I lenei tulaga, o le tele o le delenka e le taua, talu ai e faigofie lava ona aʻafia i le i ai o le 1 le fatu o le faafouga ma se tamai fana o aʻa. O le mea autu o le tausia lea o le palapala i taimi uma.