Laʻau

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

O Hydrangea o se tasi o laau e ola umi le totoina o le aiga hydrangea. O le fugalaau ei ai se isi igoa - hydrangea. E tele ituaiga o ituaiga. O nisi tagata latou te lagona le manaia i tulaga o potu, o isi e ola ma fuga mai i na o nofoaga tatala. Ina ia ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e suʻesuʻeina manaoga o le vao, fuafua le ituaiga, saunia tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻe.

O laau toto e tupu tele i Rusia. E ui lava i le natura e mafai ona e maua ni mea e teu ai, ma e oo lava i laau. E mafai e le tagata fai togalaau ona filifili se mea e ese ai le laumei poo se ituaiga o laau. E ui i le mea moni o ituaiga uma lava o loʻo i ai i le aiga lava e tasi, o le tausiga o latou taʻitasi e iai ona lava faʻailoga ma foliga.

Hydrangea potu

E mafai ona e faʻaleleia le fugalaau e ala ile tipi, fatu, vaevaeina o le vao, faʻataʻoto. O le tuputupu aʻe o le hydrangea mai fatu e faigata ma faʻaalu taimi, o le mea lea e masani lava e le faʻaogaina e le au fai togalaau faifaatoaga lenei metotia. I le taimi o le tautotogo, e totōina ai seleselega i eleele tatala.

O fatu Hydrangea e sau ma leai ni aʻa ma se mea e tapunia. E le mafai ona suia aʻa i le eleele fou. O se 'au lelei lelei o le a iai se aʻafiaga malosi o aʻafiaga.

Eseese ituaiga o laau e ese le tetee atu i le maualalo o le vevela. O le tele o vailaʻau faʻafefe e mafua mai i le panicled hydrangea. Latou te le manaʻomia se fale mo le taumalulu. O nisi ituaiga ituaiga o meaola e le mafai ona ola i le ea i le -5 ° C.

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

O le totōina o le hydrangea i luga o le eleele tatala e faia i le tautotogo ma le autumn. I le avea ai o se tulafono, i le itu i saute o le Rusia, ua totoina laau toto i le amataga o Oketopa. I le itu i matu o le atunuu, ua totoina hydrangea i le tautotogo. E mafua lenei mea ona o le tau, e pei o le palapala ma le vevela o le ea.

Malosiaga faʻapipiʻi hydrangea aʻa

Ina ia mafai e le laau ona mauaa ma maua aʻa, e umi se taimi e alu ai. O le vaitau mai le ogatotonu o Aperila ia Oketopa ua lava le fetaui ma fetuunaiga o le fugalaau i tulaga na tuʻu ai.

O le tele o fai togalaau e taumafai e toto le hydrangea latalata i vaituloto. O le laau e fiafia tele i le susu. Faaliliu mai le Latina, o le igoa o le fugalaau o lona uiga "o se vai vai." Sa maua e saienitisi se faauigaga mo se mafuaaga. O Hydrangea o se laau e sili ona mama.

Filifilia se nofoaga ma le eleele mo le totoina

O le filifiliga o le nofoaga mo le totoina o le hydrangeas e tatau ona faia ma le talafeagai. O le fuafuaga e tatau ona i ai i le paolo i le aoauli. A leai, o le laau mulimuli ane e faʻatagaina le lanu, o le a le mafai ona tumu atoatoa ia mea, ma o le a latou le tumau i luga o lala mo se taimi umi.

Hydrangea e fiafia i le eleele eleʻele. Mo lenei mafuaaga, o le fugalaau e le faʻamaʻaina ma le efuefu.

Taua! O le lanu o le inflorescences e faʻalagolago pe faʻapefea ona faapaleni le eleele. I luga o le tasi togavao e ono tele ni lanu eseese. O nisi o fai togalaau latou te saofagā i le suʻeina o latou lava mea e ala i le fafagaina o le hydrangea i le vai sulfate.

A o lei totoina, ua saunia le eleele. Mo le atinaʻeina lelei o le hydrangea, e tatau ona leaga. I le tele o tulaga, e fefiloi ma le paʻu poʻo le oneone. O se alavai faʻavaivai e aofia ai le tele o le uamea poʻo le maa ua nutimomoia o loʻo faataatia i le pito i lalo o le lua. O le alavai e le mafai ai ona maua vai inu.

Lafoaina o lua ma palapala

Mo le hydrangea, o se totō totoga e viliina e tusa ma le 60 cm le lautele. O lona loloto e mafai ona tusa ma le 30 cm, ae e faalagolago lava i le maualuga o le aʻa. O aʻa i totonu o le lua e fofoa ai e tatau ona tu saoloto. E faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i totonu o se lua avanoa. E mafai ona avea uma ma minerale ma mea faʻasalalau. Ua ufitia le lalolagi i le paʻu ma le oneone.

Faʻalauteleina le omea, maʻa mafiafia po o maa mafolafola o loʻo taatia i lalo. Aʻo le totoina o le hydrangea, o ona aʻa ua teuteuina sina mea laitiiti. I le avea ai ma tulafono, e le sili atu i le 2 cm le lapisi. A maeʻa ona aʻa, e tatau ona tuʻuina ma le faʻaeteete i luga o le alavai i totonu o le lua ma ufitia i le eleele. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻapipiʻiina le eleele e le lima e puipuia ai le fausia o vaalele.

Faʻalogo lelei! I le taimi nei, e mafai ona e faʻaopopoina se vaikeli i le vaieli. O le a fesoasoani i le tausisia o le susu i le leai o se vaiinu. I le taimi o le totoina, ua fautuaina ina ia mautinoa e le o loloto le ua i le eleele, ae o luga tonu lava o le eleele. A uma ona totōina, o le eleele i totonu o le lua o le aʻa e mulimulitaʻi, o le laau lava ia e matua susu.

E faapefea ona toto se laau

Afai e totoina se laau talavou, e tatau ona totogi le gauai faʻapitoa i le fatuina o le malamalama faʻasalalau mo le fugalaau. O loʻo sili atu le vaʻaia o le vaʻaia o le malamalama o le lā.

E le fautuaina le totoina o le hydrangea i tafatafa o isi ogalaau poʻo laau. I ia tulaga, o le hydrangea o le a le lava le susu ma le malamalama talafeagai mo lona atinaʻe lelei. O se mamao o le tusa ma le 3 mita o le a talafeagai mo laau toto.

O le togavao i fafo fafo

Afai o aʻa o le hydrangea, lea e tatau ona totōina i eleele matala, ua mamago, e mafai ona tuʻuina i lalo totonu o se pakete vai. E mafai ona faʻaopopoina mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae i le vai. I totonu o le pakete, e mafai ona oʻo i le 12 itula le taʻi. E mafai ona tuua i le pō.

O le a le mea e fai pe afai o le hydrangea e malolo i le tautotogo

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

Afai na totoina le hydrangea i luga o le eleele i luma o le kiona mulimuli, ma a uma ona totōina, e leʻi ufiufi pe gaosia le togavao, e mafai e le laau ona tafe. O le a le mea e fai pe afai o le hydrangea e malolo i le tautotogo? Ina ia puipuia le vao mai le oti, e tatau ona faia nisi o gaoioiga e pei ole:

  • Ufiufi le aʻa i le mulch mulch e aofia ai peat poo le faapalaga;
  • Ufiufi le fatuina o ia lava i se pusa palasiti lea e tafe ai le ea. E fautuaina e ufiufi le atigipusa ma faʻamaʻi. A maeʻa le taufaamatau o le kiona, e mafai ona aveese le filo;
  • O le taimi uma lava o loʻo i ai i lalo o le faʻafefe, e manaʻomia le tele o le faʻasusu;
  • E fautuaina ina ia mautinoa e le pa'ū le susulu o le la i luga o le laau.

E ala i le mulimuli i laasaga nei, e mafai ona e vaʻavaʻai pe faapefea ona tuʻuina atu lau lauolaola e le moe. Faʻatasi ma le malulu malosi ina ua maeʻa le toe faʻaleleia o pisinisi, e mafai e hydrangea ona fana fana mai le aʻa.

Fertilizing hydrangea paniculata ma laau-e pei o le tautotogo

Totoina o le chrysanthemum i le tautotogo i le eleele avanoa

E talia lelei e Hydrangea ituaiga eseese o laʻei pito i luga. I le tautotogo, latou te faʻaaoga ai le muti, fugalaʻau-fugalaau faʻasamaʻi, gaʻo, faʻamaina, ma isi. E tatau ona totogia lelei le uʻamea, i le leai o se mea e osofaia e le faamai o le chlorosis.

O se maʻi taatele o hydrangea o le chlorosis

O le pito i luga o le laʻau o le hydrangea paniculata i le tautotogo o le a fesoasoani tele i le toto o le fugalaau mo se taimi uumi.

Faʻalogo lelei! Afai na faʻalauiloaina le faʻamaʻiina aʻo totoina i le totoina o le lua, o le a le manaʻomia le faʻamaʻiina o le laau i le isi 2 tausaga.

Ina ia fafagaina laau ma le pusa, e mafai ona e faʻaaoga organics. E taua le faateleina o le puipuiga o le laau, o le lanu lanu o laulaau ma pulupulu, faapea foi ma le faateleina o le lapoa o mea leaga.

Taua! O le tele o se fualaau o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o laʻau, ma o le mea lea e le mafai ona tu ai lala o le laau ma malepe. E tatau ona faʻaaoga uma fomaʻi fualaau, e aofia ai meaola.

Sauniuniga malulu fafo

A e totoina le phlox i le tautotogo i le laufanua

Pe a maeʻa le hydrangea, e mafai ona e amata ona faia fua talafeagai e saunia ai le laau mo le malulu. Muamua lava, e fautuaina e faʻafeiloaʻi faʻamalolo i totonu o le liʻo basal. Mo le taimi o le tautoulu, o le potassium sulfate ma le superphosphate e talafeagai.

Faʻalogo lelei! I le vaitaimi o le tautoulu, e tatau ona le aofia ai se faʻalauteleina faaopoopo, lea o loʻo i ai le vailaʻau, aua e fesoasoani i le togavao. E le fautuaina foi e aumai le tafu i le palapala. O Ash e faʻaitiitia ai le eleʻele palapala, lea e toetoe lava a afaina mo le hydrangea.

Laʻau e taofi le faʻafeinu, aua i lenei taimi o le tausaga malulu o le ea ma le aofaʻi o timuga.

Tausisi ma fale mo le taumalulu

I le ogatotonu o le autumn, e manaʻomia e le hydrangea ona teuteu. E tatau ona teuteuina le teuteu ina ia le mafai ona motusia ia lala i lalo o lalo o le kiona. I le taimi foi o le tautoulu, faʻafefe ese ai fafo, aveese uma lala mago ma mamaʻi.

Taua! E le o ituaiga uma o hydrangea e manaʻomia le teuteuina o le vaitau. O le tele lava o taimi, e na o mea e paʻu ai ma le ola e pei o le vao e teuteuina. O isi ituaiga mea e manaomia le totoina o le seleselega.

I le autumn, panicle hydrangeas na te faʻaaogaina na o mea vaivai. Treelike hydrangea e le mafai ona tipiina i le aʻa. Laʻau tele-hydrangea e manaʻomia na o le teuteuina o faʻamatalaga. Afai e te tipiina tipu o le taimi ua mavae poʻo lenei tausaga, e mafai ona faigofie ona e le fugalaau i le vaitau e sosoo ai.

Faalumaina Hydrangea mo Siberia

I Siberia, o ituaiga o hydrangea ua atuatuvale ua salalau. O ona gaʻo e faʻamalosi i foliga. O le maualuga o le laau e tusa ma le 1m 60 cm. O le panicle hydrangea o le vao e le pei o le vevela e pei o isi ituaiga, ae o ona lala uma e muta i lala ma ni mea vaivai. O le faanatinati o le hydrangea i Siberia e afua mai i le ogatotonu o Iulai ia Oketopa. I le faaiuga o Setema, o fugalaau e maua mai ai se kulimi piniki.

I ituaiga faʻamaʻi o meaʻai e faʻafefe i ai e aofia ai:

  • Vanilla Fresh. O le maualuga e oʻo atu ile 1 m 50 cm. O le pito i lalo o le tulaga e masani lava ona manaia, o le ogatotonu e piniki, o le pito pito i tua o le fusi. E fuga mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o Oketopa. Faʻafetaia le vevela e oʻo atu ile -22 °. I le malulu malulu, e tatau ona totoina i totonu o se ulo ma alu i le taumalulu i lalo ifo.

O mea e lanu ai lanu e eseese Vanilla Fresh

<
  • Limelight - o se ituaiga e mafai ona tulaʻi i le -30 ° C mago. O se ituaiga teuteu o ona laufanua o loʻo i ai le lanu o lemoni. I ogaoga ogaoga, o le laau e malupuipuia. Limelight hydrangea e oʻo atu i le 1 m 80 cm le maualuga ma e oʻo ile 1 m 20 cm le lautele.

Isi vailaʻau faʻamaʻi o le hydrangea mo Siberia

E le gata o hydrangea atuatuvale e talafeagai mo Siberia. E i ai ni mea e malolo ai le malulu i le va o hydrangea, ma i totonu o lapisi tetele.

Eseesega o laau o le vaomalo e puipuia i le maualalo o le ea:

  • Annabelle - o se laau maualalo, e le sili atu ma le 120 cm, e fuga mai i paʻepaʻe paʻepaʻe. E siitia le vevela i -28 °. I le maualalo o le vevela, e manaʻomia ona toe totoina i totonu o se pusa eseese ma faʻafeiloaʻi i le pito i lalo.

Annabelle mea faʻapitoa

<
  • Malosiaga Annabelle o se masani masani o le hydrangea i Siberia. O le foliga o le faʻaleagaina o mea e ese mai i tulaga masani. O le tele lava o taimi e foliga mai ai o se pau. O fugalaau e tetele, paepae. A oʻo i le iʻuga o le fuga, latou te maua ai sina lanu lanumeamata. E fesuiaʻi le vevela i le -34 °. O le laau e 1 m 50 cm le maualuga.

Eseesega o le mdrangea e sili ona malulu:

  • Schloss Wackerbarth - faʻafeiloaʻi le vevela e oʻo i le -28 °. I le avanoa tatala, ua tupu aʻe i le itu i saute o Siberia. E le manaʻomia se gaioiga mo se taimi sili atu ona vaivai, o le a lava lea e tuʻuina atu ai le fale ma le fale malulu. O le maualuga e oʻo atu ile 1 m 30 cm. O le lanu o le laau e fesuisuiaʻi pea. O le taimi o le vavalalata e 2.5 masina, mai le ogatotonu o le taumafanafana e oo i le faaiuga o Setema.
  • E faʻavavau - faʻavavau - oʻo atu i le maualuga o le 1 m. I le amataga o le fuga, o loʻo i ai se lanu felanulanuaʻi, lea e oʻo mai i le ogatotonu o Setema. Mo le vaitau o le taumalulu e manaʻomia le faʻafeiloaʻi i totonu o se ulo poʻo se fale. Faʻafetaia le vevela e oʻo atu ile--10.

Laʻau paʻu lanu eseese e faʻavavau ma faʻavavau

<

E le tatau ona e fefe e toto nei ituaiga i totonu o Urals. Ona o tulaga tutusa o le fesuiaiga, o le a totogo lelei.

Faʻataʻitaʻiga o Hydrangea

E masani ona faʻaaogaina e le Faatoaga le hydrangea ina ia mafai ai ona faʻatulagaina o latou nofoaga. O lona lelei o le eseesega o ituaiga o mea e tutupu, lea e mafai ai ona lelei le tuufaatasia ma le tele o laau totō, ma faia ai ni fatuga ma le hydrangea i le mamanu o le mamanu tulaga ese.

E faʻaaogaina ituaiga eseese o hydrangea e fai ai ni fugalaau fugalaau. I le faaopoopo atu i le teuteuga o le laupepa, o ituaiga fetolofi e maua ai le puipuiga faaopoopo i isi laau totő i le maualalo o le vevela. Talu ai nei, na faʻaaoga lelei ai ituaiga o hydrangea i le ata o mamanu e tagata nonofo i Moscow.

Hydrangea ma faʻatasi

I le mamanu o le laufanua, o hydrangeas e masani lava ona faʻapotopotoina ma se fale. O nei laau e lua e fiafia tele i le susu, o lea la e taua tele a latou faʻasalalauga i soo se vaega. E le gata i lea, o vao uumi o le vaalele e faia ai le malulu ile au, lea e atiae lelei ai nei.

Hydrangea ma faʻatasi

<

Talu ai o le hydrangea ei ai lanu lanu meamata lanu meamata, o loʻo i tafatafa ane, o se fale talimalo, o loʻo i ai se lanu uliuli ma lanu lanumeamata. Mo le eseesega, o vailaʻau hydrangea ma laʻau paʻepaʻe poʻo le kulimi ua totoina i autafa o le au.

Hydrangea Garden

E mafai ona totoina Hydrangeas e avea ma laau e tasi, ma vaega totoga. Ina ia mafai e laau ona foliga matagofie ma e le faalavelave i le tuputupu aʻe o le tasi ma le isi, ua totoina i se mamao e 1 m le tasi mai le isi. E mafai ona e faʻaalu le togalaau o le hydrangea i rosa, irises, astilbe.

O fualaau vao e tu i fafo e ese mai i le clematis. I le mamanu o le togalaau, hydrangeas filifili laau ma lanu eseese. O le mea e sili ona taua o le filifili po o le fea ituaiga e sili ona fetaui mo se nofoaga patino.

E mafai e Hydrangea ona teuteu ma faʻamaonia soʻo se tulimanu o le 'upega tafaʻilagi. O le vevesi o lanu e fesoasoani e taulai atu i se vaega patino. O Hydrangea o se tasi o laau e 10 i Rusia e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela, o le mea lea e faʻaaogaina ai i atunuʻu eseʻese o le atunuʻu.