Laʻau

Yubeia - le matagofie o le matagofie o le elefane pama

O le suavaia o se laʻau matagofie ma le matagofie. O lona lauʻeleʻele o le Chilean plateaus 1200 mita i luga aʻe o le sami. Ua tupu foi i le avanoa tatala i le Caucasus ma le peninsula Crimean. I le natura natura, o se ogalaau umi lava ma se alofilima alofilima. O faʻataʻitaʻiga i totonu e tauagafau i le lapoa ma maua ai se pale matagofie. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e manatu o se mea sili ona lelei na maua e faʻatau ai se laʻau ova. O lea ituaiga o laau o le a avea ma matagofie matagofie mo se fale, o se togamalulu, ma o nisi taimi o le fanua.

Faamatalaga faʻatau

O le genus Yubeya e aʻafia i le aiga o Paama ma o loʻo fai ma sui o se ituaiga e tasi - le Chubian Yubeya. O nisi taimi e taua ai foi o le "elefane elefane" mo se ogalaau mama e pei o se elefane. O lenei laau mafolafola ua i ai le aʻafiaina o le aʻa. O se ogalaau maualuga lautele i luga o le pito i luga e ufiufi i laʻau lapopoa. I le natura, o le maualuga o le pama e mafai ona oʻo i le 18 mita. O lona lautele e oʻo i le 1 m. O le tuputupu aʻe faaletausaga e laʻititi ma e oo atu i lona maualuga maualuga mo le na o le 40 tausaga. O le ogalaau e ufiufi i se paʻu paʻu lanu enaena lamolemole. O loʻo i ai ni taʻaloga faʻapipiʻiina i luga - o tulaga o lau paʻu.

O le sua o le suasusu ei ai le maualuga o le suka. E seleseleina mo le faia o le uaina. Mo lea mafuaʻaga, o nisi taimi e taʻua ai le vine o le pama vine.







O le lanu lanu lanumeamata lanumoana o loʻo i luga o petioles umi. O laulaʻau lauolaola vaivai e vali lanumeamata. A o latou tuputupu ae, o le pito i lalo e pauu ese, ma tuu ai ni faailoga i luga o le ogalaau. I le taimi lava e tasi, o le 60-100 lau o loʻo i totonu o le pale. O le lapoa o le palealii o se laau matua e tusa ma le 9 mita. O laulaau taitasi e mafai ona tupu i le 3.7-4.5 m. E masani lava ona fai vaiyas ma faatusatusa i isi laau pama. Toetoe o masina uma e aliali mai ai se pepa fou.

Faatasi ai ma le pale matagofie, o fugalaau dioecious e fai i le vaitaimi o le vavao. E faʻapipiʻi tumutumu i faʻalavelave faʻafefete i luga o pusa tuusao. O le umi o le 1.2-1.4 m. I le pito i lalo o le faʻalavelave o fugalaau tane, ma fugalaau fugalaau e latalata i le pito o le pulumu.

A maeʻa le palotaina, e oʻo mai i luga poʻo le lapotopoto ia faʻafefete i luga o le pito. O se mea manogi, lanu enaena e ufiufi ai se fatu lanu koko lanu. E faʻaaogaina e tagata o le malo le fatu e gaosia ai suauu I se kulimi, o lona vaega e oʻo atu i le 35% o le aofaiga atoa. O le lapoa o le fatu e 2.5 cm. O le pulup ma fatu e mafai ona 'aina, ae o loʻo i ai se mea faapitoa, e pei o le sapalai tagamea.

Faʻatauga auala

O le pulu vine e faʻalauiloa e ala i le luluina o fatu. O lenei faiga e umi ma e manaʻomia ai le tele o le onosaʻi. E fautuaina le fulufulu mafiafia aʻo lei tulaʻi. Mo le masina, o fatu e teuina ile fale ile vevela o le ea + 3 ... +6 ° C. A maeʻa lena, o fatu e totoina i totonu o se ulo e iai le oneone oneone i le loloto o le 3-5 cm. Ua faʻamalulu le palapala ma ufiufi i se ata. E teu le ulo i le vevela o + 15 ... +18 ° C. E taua le faʻaliliu i taimi uma le fale koli ma faʻamalo le palapala mai le fagu moli.

E ono tulaʻi mai i totonu o le 3-4 masina. E laʻitiiti lemu le pepe talavou. O fualaau e le tatau ona aʻafia ma toe totoina seʻia oʻo i le avanoa o le uʻamea i avanoa uma i totonu o le ulo.

Tulafono Faʻaliliu

O le suavaia o loʻo totoina ma le faaeteete, faʻaeteete e le faʻaleaga aʻa aʻa. O le faʻatulagaga ua fuafuaina mo le amataga o le tautotogo. O le ipu mo le totoina o mea e filifilia e filifilia i le loloto, e tasi le lapoʻa lautele lautele pe a faatusatusa i le muamua. Pe a tupu le pama i le fola o le fola ma o le a faigata ona toe gaosia, ia lava lelei le suia o le pito i luga ole palapala.

I le pito i lalo o le ulo e tatau ona faʻavaivai le alavai. E mafai ona aofia ai ni paʻu omea, piliki malepe, palalafola lautele poʻo ni maʻa laʻititi. O le eleele mo le vabilo e tatau ona i ai se tali e le faaituau po o sina malie. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o:

  • turf land;
  • laʻau oneone;
  • fanua laupepa.

O le faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻapipiʻiina o se uʻamea, taumafai e faʻasaoina le maualuga o le eleele tuai.

Tausia Tulaga

O le tausiga o oe i le fale e faigofie. O se tasi lenei o laau e sili ona taua i le lalolagi. E manaomia e le susu le moli susulu. E mafai ona tuʻu i totonu o potu i saute. I le taumafanafana e fautuaina e ave le fagu i le pusa poʻo le togalaau. I luga o le windowsill i le taumafanafana e tatau ona e ufitia le pale mai le susulu o le la. I luga o le auala, o se manaoga faapena e mou atu.

I le taumafanafana, e oʻo lava i le vevela vevela na te faia. O le maualuga o le malulu o le ea mo ia i le taimi o le tuputupu aʻe o le + 28 ... +35 ° C. I le taumalulu, e maua ai le vaomatua i le taumalulu, ma faasolosolo malie ifo le vevela i le + 6 ... +14 ° C. Afai e tupu le vavalo i le lauʻeleʻele, ona mafai lea ona faʻafefe gutu i -15 ... -20 ° C. O le mea lea e le tele naua paʻu i le malulu, o le pale ma le pito i lalo o le ogalaau e lilo i le kiona. O le lanumeamata lanumeamata o le pama i lalo o le mamafa o le kiona e foliga mai e matua faigata lava. I le tauvaga o le kiona, e faʻaaogaina se ufiufi ie nonweven tissu.

E tatau ona e faʻafeinu le suavai i le tele o vai. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamago le pito i lalo. O aʻa o loʻo i le loloto, o lea la e le afaina ai i latou i le lāmala. Faatasi ai ma le mafanafana, o le fafaga e le masani ai. I le taumalulu, o le malologa i le va o le faʻavaivai e tatau ona 1-3 vaiaso. E tatau ona tuʻuina atu le faʻamuamua i le alu aʻe i luga poʻo le vaimia. O le faʻaleleia o le susu i le fua o le tuputupu ae o le a mafua ai ona paʻu ma oti le laau atoa. Faailoga o le lolovaia ma le aʻa o le lauulu lauulu lauulu.

E manaʻomia le maualuga o le toʻimamafana. I totonu o se lauʻeleʻele matutu, o le lau o ona laʻau e amata ona liu samasama ma faʻagogo. E masani ona pupu le pale mai le fana fana. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai malulu ina ia leai se mea e tupu mai i le lau. Afai ei ai se pusa tioata i le fale, e fautuaina e tuu se pama lata ane.

Mai Mati ia Iulai, e faalua faalua ona fafagaina oebeeye i le masina faatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave faʻasaina. O le tuufaatasiga ua faʻaitiitia i le tele o le vai ma faʻaofiina i le eleele. O se maualuga maualuga o le faʻamalositino e mafai ona afaina ai le rhizome, o lea e tatau ai ona e mulimulitaʻia mulimuli le metotia fautuaina poʻo le faʻaitiitia foi.

O le tamaititi laʻititi e fai ma pale lautele lautele. E le manaʻomia le teuteuina ma le faʻaleleia atili. Ma o le alofilima e le paʻu i lalo o le mamafa o laulaau, e taua le filifilia o se meaʻai. Ina ia mafai e le pale ona atiae lelei lava, e tatau ona e suʻe vave le ipu e fesoʻotaʻi ma le malamalama.

O aʻafiaga ono tutupu

E iai le puipuiga lelei o le alosusu. O faʻafitauli e mafai ona mafua mai ile tausiga le talafeagai. I le vevela o le ea, o lau lanu samasama ma mamago. Afai o le palapala e masani ona sasaa, e ono tupu le aʻa.

E seasea ona osofaia le pamu o le vabei i le pala. O nisi taimi o foliga o se apogaleveleve mite e aliali i luga o le lau. O lenei tamai iniseti e fafagaina i luga o le telefoni ma e mafai ona afaina ai le laau. I le mauaina o se tamai laupepa i autafa o laulaau, e tatau ona e taele i lalo o se vai vevela, ona togafitia lea i latou i se iniseti.