Faatoaga faatoaga

E tusa uma ma moa rhodonite

O poula o manulele faifaatoaga masani. E fafagaina i latou mo meaʻai aano ma meaʻai lelei. E mo le mea lona lua e faʻamaonia e moa le tele o isi moa. A maeʻa, o la latou fua o le fuamoa o manu e matua maualuga ma mautu. O a mea o loʻo i ai i lenei satauro, ma pe faʻapefea ona aofia ai nei manulele o le a iloiloina i lalo.

Tala faasolopito

O le faʻavasegaga lautele o ituaiga o moa e aofia ai ituaiga ituaiga:

  • fuamoa;
  • fuamoa ma aano o manu;
  • talofa;
  • teuteu;
  • taua

Rhodonites io latou uiga e faatatau i le meaola muamua. O le ituaiga tulaga ese na fafagaina i le amataga o lenei seneturi (i le 2008). Na faia muamua mo le faamoemoe o le tausiga o fale gaosi oloa i totonu o faleoloa moa, ma e le o toe umi - mo tagata taʻitasi o loʻo ola i le faatoʻaga i faatoaga. O le filifilia o ituaiga eseese o moa e fatuina ai se tafaoga faʻapitoa na faia i luga o le fale gaosi Sverdlovsk o loʻo faʻailoa i Rusia i Yekaterinburg talu mai le 2002. O se taunuuga o le sopoia o siamani-sulu o siamupini Siamani, o le Brown Brown ma le malosi o le fanau Amerika o Rhode Island na avea ma tama sili ona maualuga ma le fua tele (fuamoa), faamaoniaina i le taua o meaʻai, ma le tetee o manufelelei i faailoga o le siosiomaga ma ituaiga o gasegase eseese.

E te iloa? E i ai se tupuaga e masani ona masani ai o moa manulele uliuli atoa - o le cemenia. O le uiga ese o nei manulele mai Initonesia o le, ona o le gaioiga o le gaʻo malosi, e le gata o le fulufulu, paʻu, selu, vae, mata, ae o aano o manu, mailei ma ponaivi o manulele, na afaina foi i le aafiaga o le hyperpigmentation. E le gata i lea, o le toto e tafe mai io latou ogalaau ei ai se lanu uliuli le lanu.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

O moa Rhodonite na nonoina mai le tele o faailoga mai fafo mai o latou matua, o lea e le mafai ai e le au faifaatoaga ona vave faailoaina le ituaiga.

Faʻaaliga ma lanu

O le ulu o moa rhodonite, faapea foi le tino o le skeletal, e laʻititi i le telē, ma o le uʻamea o le uʻamea o loʻo faʻaalia e se pulou. O le lanu o fulufulu e afaina, e vavalalata ma le tino, o loo i ai se lanu enaena lanu enaena, lanu malie i totonu o se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o apaʻau ma le siʻusiʻu, ma o le ua o loʻo i ai se vevela auro.

O le laititi laititi ma le paʻu paʻu, o tautaliga ma taligalu laiti e i ai se lanu mumu. O pou o lenei satauro ei ai ni lanu samasama o le uumi ma se fasi laititi laititi o le lanu tutusa i le ogatotonu. O vae o manulele e leai ni fusi.

Chickens Legbar, Hisex, Leggorn, Minorca, Maran o ni fua lelei o fuamoa.

Rooster ma moa: o eseesega

O tagata taʻitoʻatasi, tane ma le fafine, aemaise lava pepe faatoa fananau mai (ua leva i le 24 itula talu ona maeʻa), e mafai ona faigofie ona iloa: o moa moa e iloga i se lanu samasama samasama i lalo o le lanu enaena i luga o le ulu, moa moa, i se isi itu, e lauiloa mo se paolo pouliuli sulu i tua. O mata o tama ma teine ​​o loʻo siomia e se lanu samasama lanu samasama ma le lanu uliuli. O le rooster rhodonite e ese mai i le moa i lona uiga mamafa: o le mamafa o tagata matutua e oʻo atu i le 3 kilokalama ma le 2 kilokalama, i le faasologa.

Uiga

Gaoioiga ma le vavalalata faʻatasi ma le agalelei ma le toʻafilemu - o uiga taua nei o moa rhodonite. Latou vave vave ma le faʻatauvaʻa ona fetaui lelei i tulaga fou, tagata e ona, faʻapea foʻi ma tuaoi i le fanua mo le savali. O Rhodonites e le matamuli ma e le faʻamalosi.

E te iloa? O le lauiloa lauiloa a le lalolagi o Mike, o le na ola i le 18 masina talu ona vavae ese lona ulu, ma tumau pea lona faafetai i vaega e le i afaina o le faavae o le faiʻai ma le tasi taliga. Talu mai le 1947, e le mafai ona toe faia lenei faʻataʻitaʻiga i soo se tasi: o manufelelei na maliliu i le maualuga o aso e lua.

Faʻatausaga o fuamoa

O le fua o le fuamoa o le fua e 280-300 fuamoa i le tausaga. Fai se lanu enaena lanu enaena ma se mamafa o le 50-60 g ia. Talu mai le matua o le fa masina, o le tuʻuina atu o laumei e sili ona aoga i uluaʻi vaiaso e 80 o le taamilosaga o le olaga (le fuainumera o fuamoa pe a oʻo le 2 kilogilama i le 350 fasi pepa). A maeʻa lena, ia toe amata i le maualuga o le fuamoa o fuamoa, ua tuʻuina atu tui faapitoa i moa ma le faʻaofiina o fualaau faʻasaina. E tasi le tama i totonu o le fale moa e tatau ona i ai le 4 tamaitai taʻitasi.

Saili pe o le a le amataina o eletise, ma pe fia fuamoa e mafai ona e maua mai ia i latou, faapea foi ma aoga o fuamoa moa.

Hatching lagona

Ona o le mea moni o le sini autū a le au faifaatoʻaga o le fausiaina o se ituaiga o hens, o le atinaʻeina o le fausiaina o fuamoa i lenei atunuʻu e le lelei le atinaʻe, ma e tusa ai ma lea, o le toe gaosia o sens o loʻo faʻaogaina e ala i le faʻaogaina o le fuamoa poʻo le faʻaogaina o fuamoa i lalo o le moa a le isi ituaiga.

Tuutuuga o le taofia

O le le mautonu i tulaga o le olaga e faia ai nei moa e sili ona manaia mo le fausiaina. E mafai ona e totoina i totonu o se fale o fale pe i totonu o se moa fefiloi faapitoa ua saunia ma se mea e tatau ai.

E taua! Afai matou te talanoa e uiga i moa, ona e tuʻuina lea oi latou e savavali (le silia le 2 itula) mai le lua vaiaso, ma pe a tasi le masina, e mafai ona e amata savali i le aso atoa.

Coop Manaoga

O le tele o le fale o manu po o le moa moa e tatau ona vasa. E leai se sili atu i le 20 moa mo sikuea taʻitasi mita taʻitasi o le eria (maualuga o le puipui mai le 1.7 i le 1.9). O le fola i totonu o le fale e fautuaina e ufiufi i le oneone, puʻu o meaola, peʻe laupapa po o laupapa.

O le faʻamalosia o tuutuuga o moa rhodonite o se mafanafana lelei o lo latou nofoaga ola, saoloto mai fafo, faʻapea foi ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga. Mo le ausia o le sini muamua, o le a lava le faaauupegaina o le moa moa ma se laulaau matala po o se pu ma se fusi mafiafia (sili i le itu i saute).

Siaki le fautuaga i le faʻavasegaina o le moa moa: filifili ma faʻatau; gaioiga o le tagata lava ia ma le faʻatulagaina o le moa moa, le fausiaina o le ea.

Perches i le tulaga o ufiufi ma faʻailoga e tatau ona tu i tafatafa o le manhole ma le maualuga o le 1 mita. Meaʻai ma mea inu inu ua sili atu le faʻaauluina i paluga ina ia le toe fesuiaʻi e manulele. E fautuaina e le au atamamai le faia o ni togi i se auala na latou tofu maua ai le 2-3 laasaga. O le tetee malosi i le maualalo o le vevela (o le gafatia e feaveaʻi fuamoa e oʻo lava i le maualuga ole maualuga) e le faʻaitiitia ai le manava o le coop i le taimi malulu. Ua fautuaina e le au atamamai e aua le faaitiitia le vevela i le fale i lalo o le zero.

E te iloa? O pou e mafai ona feaveaʻi naʻo le i ai o le malamalama faʻasalalau poʻo le ao. E tusa lava pe tatau ona i ai i le po le taimi atofa, o le a faatali le manulele seia oso aʻe le la, ma pe a maeʻa lena o le a maeʻa le faagasologa atoa.

Nofoaga mo le savali

O se vaega o lenei satauro o le le mafai ona tausisia i totonu o le telefoni feaveaʻi ma le manaʻomia mo le savali e le aunoa. O se laina telefoni e puipuia lelei i tafatafa o le moa moa, lea e le gata ina mafai ai ona savavali, ae fesootai foi ma isi ituaiga o moa - o le mea tonu lea e manaomia e le rhodonites mo le masani ma le ola malosi. E manaʻomia le faʻamalosi ina ia le lele ese manulele, talu ai e faigofie ona latou foia le puipui o le tasi ma le afa mita le maualuga.

Faʻafefea ona tumau le malulu, vevela

E foliga mai o moa, na faia mo le ola i tulaga leaga o le tau, talia le malulu ma le vevela vevela. O le mea moni, e leai. E ui o le mea e masani ai, o laupepa o lenei ituaiga e mafai lava ona saluina i se malulu o le 20 tikeri, o le a le lava mo se taimi umi, talu ai ona o le vaivai o manu i lenei tulaga ua faateleina. E tutusa lava taunuuga o le a tutupu pe afai e te le maua ni faʻalelei i le vaitau o le tau mafanafana (o se paepae matautia e 28 tikeri o le vevela ma le maualuga).

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea o loʻo i ai moa i le taumalulu: tausiga o le taumalulu, o le fausiaina o se moa vao veve coop.

O le a le mea e fafaga

I le taimi muamua, e manaʻomia ona maua ni manu faapitoa i manulele, ma o ni nai chicken fou e fai si eseesega o talosaga nai lo tagata matutua. O le isi, tatou te vaʻavaʻai i le auala e ese ai a latou meaʻai, ma mai le a le taimi e mafai ona faʻafeiloaʻi ai moa i meaai masani.

Tamaiti talavou

Mo le 6 itula i le maea ai o le fanau mai o moa e masani lava ona teuina i totonu o se atigipusa ma faʻamafanafana afi, pe a maeʻa ona faʻamago latou te fafagaina lelei fuamoa ua tipi. Ma e na o le taimi lava lenei, e mafai ai ona tuʻuina atu i ai moa ia vao vine. E le pei o fuamoa, lea e tatau ona aveese pe a maeʻa le afa itula, e mafai ona tuʻuina le cereal i luga o se tulaga tumau. A maeʻa le aso, e mafai ona eseese le taumafataga: faʻaopopo le kusi falaoamata e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma se fasi 'apamemea mafiafia mai le togalaau aina (o aniani lanumeamata e fetaui lelei lava).

Aoao atili e uiga i le fafagaina o moa mai aso muamua o le olaga.

A o latou matutua, amata mai le aso 10, o le lisi e aofia ai iʻa ma aano o manufasi, lea o le a maua ai le aofaiga manaomia ole polotini i le moa. I aso muamua o le olaga, o le moa rhodonite e faʻafeinuina e le na o le vai, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le palatini i le tele o le suavai e laʻititi le lanu piniki i le lanu. Suia le tau i le tele o taimi i le aso.

Tagata matutua

Ua uma ona faʻaleleia ma sili atu manu feololo tutoatasi e faʻaleleia le gaosiga o taumafa, e tatau ona e pipii atu i se meaai paleni, lea e aofia ai vaega nei: o le saito, o le oatmeal ma le sana, penisina, limasone, atigi eleele poʻo fuamoa, mutia matagogo ma fualaau faisua.

E taua! E manaʻomia le kesi mo le samochka ina ia mafai ai e le fuamoa fua ona malosi. Faatasi ai ma le le lava o se atigi gutu i le fuamoa o le fuamoa masini atonu e leai.

O meaai faʻapitoa sauniuni mo manulele o se filifiliga lelei foi, lea o le a maua ai manu felelei ma mea uma o meaʻai ma minerale. O le fua o le fafaga faalua e faalua i le aso, ae o uiga tutusa o vaega e tatau ona avea ma manufeʻa e 'ai le vaega i le 30 minute. Afai e te 'ai vave - aua e te fia faʻanoanoa, faaopoopo nisi meaʻai. Aʻo le meaʻai, i se isi itu, faʻaauau pea, ia faaeteete: o le tagofia o le soona leaga e aafia ai le taua ma le gaosia o manulele. O le maua o vai mamā, aemaise lava i nofoaga e savali ai, o se tasi lea o vaega sili ona taua mo le tausiga o moa rhodonite. O le a fautuaina e suia i aso uma, ma i le vevela o le tau - e le itiiti ifo ma le faalua i le aso. E fautuaina foi e tagata atamamai le fafagaina faalevaiaso o moa ma le teuteuina o fualaau o togafitiga e pei o le chamomile ma le calendula, poo se masani masani o le potassium i aso uma.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le fafagaina o laumei: o le fua o le fafagaina mo se aso, pe faapefea ona fai le fafaga mo le tuʻuina o nins i le fale.

Suauu faʻafefiloi ma le faʻaopoopoga o iʻa po o aano o aano o manufasi o se meaʻai lelei mo rhodonites. O maa laiti po o le iliili e faaopoopo i meaai e maua ai se aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract of birds.

Faʻaleagaina i faʻamaʻi

Talu ai e matua faigata tele le faʻatoʻaga, o loʻo i ai le puipuiga lelei, lea e mautinoa ai le maualuga o teteʻe i faʻamaʻi. Afai e tupu mai ni mea leaga i le tino o le manulele (lea e seasea maua), ona i ai lea o se mea sese i tulaga o tausiga ma tausiga o moa. Afai i le taimi (ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le masina) e fufulu ai le moa, faʻamalo le puipui ma vaega o le fale moa i le tautotogo ma le autumn, e mafai ona e saogalemu e aloese mai le faʻamaʻi pipisi i soo se faʻamaʻi.

O suʻesuʻega faʻasalalau taʻitasi e aofia ai le suʻeina o fulufulu o moa mo le i ai o mea mai fafo, e aofia ai siaki ma isi iniseti. Afai e maua se mea le atoatoa, o vaega maʻi o le tino e togafitia i mea iniseti. O le taele i le oneone ma le lefulefu, o se auala uiga ese o le tumama o le moa, e mafai ai ona e faʻaumatia otaota, o lea e fautuaina ai e faʻasalaga i lalo o le teritori o loʻo savali faʻasalalau i lalo ia atigipusa ma ni mea faʻapipiʻi. O moa ia e lamatia i le aafia i ituaiga eseese o faʻamaʻi. Ae o nisi taimi o tagata matutua e afaina i le tino puipuia.

O nisi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamafanafanaga o mea nei:

  • pullorosis, o se taunuuga e masani ona afaina (mata ua tapunia, apa i lalo, leai o le fiaai, manava masani, fiainu, manava manava, pe, i se isi itu, le mautonu);
  • gastroenteritis (faʻamaoniga o le ita ile ita);
  • mycoplasmosis (fulafula i lalo o mata, leo ma alalaga le masani ai mo se manulele muamua);
  • afaina o le anufe e mafua mai i anufe, siama, taʻavale poo ogalaau (manava, vaʻa mama, fuga, vomiting, manogi leaga mai le gutu, faʻalavelave lautele, vaivai ma le vaivai);
  • pasteurellosis (foamy nasal lafoaʻi faʻamaʻi, fiva, samasama feces);
  • salmonellosis (atuatuvale, moe, vaivai le muscular, faigata ona manava, faasee solo, o nisi taimi e loli);
  • coccidiosis - faʻaleagaina le membrane mucous o le gastrointestinal tract o le manulele (masani ona manava faʻapitoa i mucous membranes, ma o nisi taimi o elemene toto);
  • bronchitis (maualalo pe leai ni fuamoa, tale, faʻanoanoa, le mautonu, moe, faigata le manava, tatalaina pea o le gutu, toe faaopoopo mulimuli ane o le conjunctivitis ma le rhinitis);
  • tuberculosis (o se toso malosi i le masini ona o le le atoatoa o le manava, pallor o le selu, talipupuni ua tautau).

Faitau foi e uiga i togafitiga o le manava ma le helminthiasis i moa.

O le mauaina o faʻamaoniga o loʻo i luga o le inisua o le manulele, e tatau ona faia ni mea faʻanatinati ma valaʻau i se fomaʻi, aua o le faʻamaʻi mai le tasi moa e vave ona pasi atu i le lona lua, ma aʻafia ai le lafu atoa ma faʻauʻu ai i se faʻaleagaga.

Salmonellosis o le sili lea ona matautia o faʻamaʻi uma e ono mafai ona tutupu, aua e mafai ona tuʻuina atu i tagata e ala i fuamoa o manu ma manu.

Malosiaga ma vaivaiga

O le sopo rhodonite na faia mo i latou e tatau ona tupu aʻe manulele i le malulu malulu.

Faʻapitoa:

  • leai ni suiga masani i le gaosiga;
  • lē faʻaleagaina;
  • ola i siosiomaga leaga;
  • gaioiga e oʻo lava ile maualalo o le vevela;
  • uiga faauo.

Faʻafitauli:

  • meaʻai e sili atu ona faigata mo le faʻaaogaina o le kuka (talafeagai mo na o le supa);
  • le lē gafatia o moa faʻaleleia o moa rhodonite.

Vitio: moa moa fuamoa

Totoina o moa chicken rhodonite: iloiloga

O le Rhodonites na maua le faatagaga i aso taitasi o le 20pcs i le vaipanoa i le tautotogo o le tausaga talu ai, i le taumalulu, ina ua mavae le 8-10 masina na amata ai ona ofaga ni moa, ma ina ua mavae le tausaga fou sa na ona latou fausua fua, ma i le ono masina mulimuli ane, ao latou tipi, 1-2 fuamoa i aso taitasi, Na o atu le au Rhodonites mo le tausaga lona lua, ma na latou faanatinati mo na o le afa tausaga, e leai se lelei, matou te tipi mo aano o manu ... faʻatasi ma siliva i totonu o le tasi o le hen, matou te fafagaina fatu ma saito, lelei, mea lelei mai le laulau, e maua saoloto moa i le mutia i le aso atoa O le a ou iloa o le fuamoa o le rhodonite e faatusatusa i fuamoa o le hens paʻepaʻe, e lapoa, lapotopoto, na o se mea manaia lava, ae o le tofo o le a leiloa i le fuamoa paʻepaʻe, ae o loʻu manatu lava lea, loʻu manatu aiga ma manatu o tuaoi))
Mikhail Vladimirovich
//forum.pticevod.com/kuri-porodi-rodonit-t84.html#p20303

O moa Rhodonitis o se filifiliga sili ona lelei o le fagafaofaatoaga mo tagata faifaatoaga o lo o latou sini o le faateleina o le aofaiga o fuamoa, ma o le faatoaga o loʻo i totonu o se eria ma malo malulu ma umi.