Vailaau faʻapitoa

Tuʻuina o vailaʻau ma le faʻaaogaina o oregano

Oregano - otaota lauiloa, ua salalau solo i le lalolagi atoa. O lona popularisation e aofia ai le faateleina o fiafia, vaomatua, vaomatua ma laufanua vao. I le tele o setete, o loʻo faʻaleleia ai oregano mo le faʻamoemoega o le faʻaaoga atili o le faʻaaogaina i uiga eseese. Faatasi ai ma le manaoga mo lenei laau toto, o lona uiga le lelei, e ese mai i le tele o laau aina i se faailoga iloga o mea aoga.

O lenei aganuu tulaga ese e tele igoa, e pei o Ladanka, zenovka, oregano, motherboard ma isi, ae i tua atu oi latou uma na iloa le oregano e iloa e tagata uma.

O le vailaʻau o le oregano

Ona o lona tuufaatasiga o kemikali, o le oregano e faigofie ona tauva ma le tele o le tele o fualaau faasaina ma oloa. E afua mai i se maualuga maualuga i le tuufaatasiga o vailaʻau. Mo togafitiga faafomaʻi, fugalaau mamago ma lau o le laau o loʻo faʻaaogaina lelei, i luga o le mafuaʻaga latou te maua ai mea inu ava ma mea manogi ma teuteuga.

O Oregano ua tumu foi i suauu taua, meaola oona, phenols ma coumarins. O mea vavaeese mai le vailaʻau vailaʻau filifilia a oregano e faʻaalia ai le maualuga o le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, aemaise lava pe a faʻatasi ma isi.

O le mea lea, o laʻau ma mea leaga o le laau e aofia ai le 1.5% o le suauu taua, lea e aofia ai le ava malosi, carvacrop, thymol; agaga saoloto; geranyl acetate. I le vaitau o le vavao o le oregano faʻamalosi polyphenolic faʻatasi, glycosides. Faatasi ai ma isi mea, faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi faaonaponei ma metotia, tannins, acid ascorbic ma le suauu gaʻo, lea e manaia manogi ma ei ai mea faapitoa o le bactericidal, ua faamaloloina mai le laau.

O le a le aoga oregano

O le lauiloa ma le lautele o le tufatufaina atu o lenei laau i le gasologa o taimi na mafua ai le tele o fesili e uiga i le aoga o oregano mo tagata.. Aʻo feagai ma le tele o faʻaoga faʻaonapo nei o le mutia, e toʻatele e ofo ma faamemelo, e le o se mea e ofo ai. O le faʻaaogaina o le oregano, faʻafetai i ona mea aoga, o le taimi nei e matua le faʻapulaaina.

O mea eseese eseese, o meaʻai ma teuteuga e faʻavae i luga o lenei togavao ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i faʻamaʻi o faʻamaʻi o le tino, tino o le gastrointestinal, ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o ituaiga eseese. O mea gaioiolosi i le vailaʻau o le oregano, e i ai se aafiaga faʻaosofia i le faʻamalositino o le gastric juice, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o le gaʻoina, faʻalauteleina le manaʻo. O Oregano decoctions, lea e masani lava o se panacea i togafitiga masani faafomaʻi, o se faʻamoemoe sili ona lelei. O le lagona ootia, lea e ese mai i le togafitiga o le oregano, i le itu, e masani ona fesoasoani i tagata o mafatia mai le le mautonu masani ma le popole pea.

E taua tele le faʻaaogaina o meatotino a le oregano i vailaau faʻasaina e tusa lava pe togafitia le tele o faʻamaʻi paʻu, e pei o le faʻavevela ma faʻala. E ui lava i le lautele ma le eseese o mea aoga o le vao, o lona aafiaga i le tino o alii ma tamaitai e masani ona eseese, o le mafuaaga lea e manaomia ai le malamalama i le aoga o le oregano mo alii ma tamaitai.

E te iloa? O Oregano o le punavai o se numera o antioxidants e fesoasoani malosi ma puipui le puipuiga a le tagata soifua, faʻapea foi ma le puipuia o le matua o le soifua matua. E mafai ona faʻaitiitia le gasegase o le kanesa, atherosclerosis ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. Faatasi ai ma mea faʻasaienisi faʻamaonia o mea aoga o le oregano e iloa ai foi le aʻafiaga o aʻafiaga ma le faʻasao. O lea, i le 2004, o le tusi faʻasaienisi faʻamaonia "Falemai ma Faʻataʻitaʻiga Tomai" na lolomiina ai taunuuga o le tele o tausaga o suʻesuʻega, lea na faamaonia ai o le faʻaaogaina o le oregano e sili ona lelei i le togafitia o le maʻesa.

O aoga o le oregano mo tagata

Faʻatasi ai ma faʻasalalauga lautele o faʻamaumauga o togafitiga o vailaau faʻamalositino, ua iloa e tagata atamamai ni faʻamatalaga patino o le aʻafiaga o le oregano i le tino o tagata. E le gata i le togafitia o le gastrointestinal tract, o le fatugalemu o le tino, o le cardiovascular system and other organs, o le fua o togafitiga faaleaganuu e fai mai ai o meaola ma teuteuga a oregano e mafai ona fesoasoani i se tagata e aveesea ava malosi ma le ulaula tapaa.

E taua! I le tuliloaina o togafitiga vave, e le tatau i se tasi ona faʻateleina le maualuga o le faʻaaogaina o deco deco ma infusions e faʻavae i luga o le oregano, talu ai o le tele o mea e faʻamalieina i le mutia e mafai ona faʻaititia ai le manaʻoga feusuaiga a tagata ma / pe oʻo foi i le atinaʻeina o le le atoatoa.

Meatotino aoga mo tamaitai

I le gasologa o tausaga, toetoe lava o fomaʻi ma tagata faʻamalologa faʻalapotopotoga ua iloa lelei aoga o oregano mo fafine. O fualaau faasaina o Oregano e mafai ona fesoasoani i tamaitai i le togafitiga o le le mafaitaulia o le gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se decoction e mafai ona faʻasaʻo le teine ​​mai le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o le taamilosaga ua leiloloa o le faʻagasologa.

Faatasi ai ma isi mea, o le mutia e fesoasoani e faʻaleleia le faʻavaeina o le susu i le taimi o le lactation. I le taimi lava na fanau mai ai le pepe, e fesoasoani vave Oregano i le masani, i le masani masani o le olaga, ma toe faʻafoʻi ai le matua ma faʻamaonia ai le taamilosaga o le taamilosaga. O nisi tagata atamamai ma tagata togafitia o tagata talitonu e talitonu o oregano, o aoga aoga ua tele naua, e mafai ona fesoasoani i teineiti e le o atiina ae o latou tino ma susu. Ae ui i lea, o lenei manatu e fefaasoaaʻi e le tele o tamaitai oe na suʻeina ma le manuia lenei meafaigaluega.

I le faʻaopopo atu i mea uma o loʻo i luga, faʻatasi ai ma le moaopao, o se fofo fofo e fesoasoani e aveesea ai le vevela tiga vevela, ma faʻasaʻoloto ai foi le gasegase ma le popole o le tino.

E taua! I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o le oregano (oregano) i soo se ituaiga e matua faasaina, aua o le vailaʻau kemikali o le mutia e aofia ai mea e mafua ai le le mautonu.

Le faʻaaogaina o le oregano i vailaau masani. Recipes

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina faʻalefitisi faafomaʻi, i totonu o tagata faʻaleaganuʻu oregano e masani ona faʻaaoga ma faʻaaogaina lelei. I le gasologa o tausaga, ua faʻafesoʻotaʻia ma le poto e fomaʻi ma fomaʻi le fesili "vao o Oregano: o le a le mea", lea e taatele i le taimi nei. O le tele o suʻega a le malo e faʻavae i luga o le oregano e le mafaʻaulia, ae sili ona lauiloa ma mataalia e toetoe o tagata uma.

1. Oregano aoga aoga o lauti

Ina ia sauniuni, e manaʻomia le 20 kalama o le muaʻi saunia, faʻaleleia fua o le tuputupu ae ma sasaa se lita o vai inu. E mafai ona e faʻaopopo sina kulimi mago ma / poʻo le mint. Faʻaaogaina le ti lauti mo le 5-10 minute, ona faʻapipiʻi lelei lea. 2-3 ipu o aso o le lago vaigano e fesoasoani e faʻamafanafana ai le mumu o le gastrointestinal tract ma le urogenital system. I le atuatuvalega, o se ipu lauti e mafai ona faʻafilemu ai le faʻaaogaina o le cardiovascular ma le popole.

2. Faʻasusu o oregano

20 kalama o le talotila oregoga e tatau ona sasaa atu le 40 ml o le ava malosi po o le vodka ma tuu i se nofoaga pogisa ma malulu mo se aso. A maeʻa lena mea, e faʻamalosia e se lita o vai inu. A maeʻa le itula e mafai ona e faʻaaogaina le tincture. Teaseti e faavae i luga o ia ituaiga (e le sili atu ma le 4 ipu i le aso) e fesoasoani i le vavae ese o le toto, talemu mafanafana, ma togafitia ai le bronchitis, le niumonia ma isi faamaʻi.

3. Oregano Massage Oil

O le 100 kalama o fugalaau gaosia i le oregano e tatau ona faaopoopo i le 500 ml o le suauu olive, o le oloa gaosi e tatau ona sasaina lelei ma tuu i se nofoaga mafanafana, faamamaina aʻo le i faaaogaina. Suauu fesoasoani i tiga i vae, malumalu, ulu o le ulu. Mo le faia o lenei mea, solo le mea i totonu o gaioiga laiti 2-3 taimi i le aso. E le gata i lea, o le oregano o se tasi o vaega taua o togafitiga mo le laisene planus. Afai o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e le faʻamalolo ai faʻamaoniga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E te iloa? O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le oregano i meaʻai e faʻapupulaina atili ai le puipuiga a le tino ma fesoasoani i puipuiga faaopoopo mai faʻamaʻi pipisi o ituaiga eseese. E tusa ai ma faʻasalalauga o suʻesuʻega a suʻesuʻega i luga o manu, o le oregano o loʻo faʻaosoina ai le gaosiga o gaioiga toto. E le gata i lea, o vailaʻau o loʻo i totonu o le oregano e mafai ona faʻaumatia ai laupepa puipuia o le tele o siama, lea e puipuia ai le puipuiga.

Auala e faʻaaogaina ai le oregano i le kuka

O le vao o Oregano e masani ona faʻaaoga i le kuka e fai ma mea manogi. O le mea manogi e maua mai le pito i luga o le au o le laau, ona lau ma fugalaau. Aoina o meaʻai mo le faʻaaogaina o le kuka i le faaiuga o le taumafanafana. I le tele o atunuu, e le mafai ona faʻaaoga taumafa faʻaleaganuʻu e aunoa ma le faaaogaina o lenei mea manogi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Peleseuma ma Falani, sa faʻaaogaina i aano o manu ma masi, ma i Italia - i pizza. O le tofo o le oregano (oregano) e maua ai se manogi matagofie, faatasi ai ma se tofo malosi-vevela. E maitauina e tele le tofo o le laau, o lona uiga, ua lava tele e faaopoopo ai i ni mea laiti. O le Oregano e masani lava o se vaega autu i le tuufaatasiga o mea manogi e faaaoga mo le ate, pate, sausages. E faʻamalosi aiga i le faʻaaogaina o le oregano matutu i le sauniuni o pateta tao tao ma fualaau faisua. E le gata i lea, toetoe lava o fale uma e kuka ai meaai, e matauina e lelei lelei le oregano ma le paluga, tao tao, falai meaʻai, faapea foi ma saula ma laumei.

O ia ipu e iloga e se manogi agamalu, ae mauoa. I luga o le faavae o oregano latou te masani ona faia ai meaʻai vevela mo meaʻai a manu, fuamoa ma pies. E le gata i lea, o le vasa folau mo piko ma fualaau faisua e masani ona aofia ai lenei mea manogi. O le tuufaatasiga o le oregano ma isi mea manogi, e pei o le pepa uliuli, basil, marjoram, rosemary, e toetoe lava a ese ma e le mafaamatalaina i lona manogi ma lona tofo.

E te iloa? I luga o le teritori o lo tatou malo o le malo ua leva ona faaopoopo i vaega masani i le sauniuniga o kvass ma beer. O le mutia na maua ai le 'ava o se manogi faapitoa ma puipuia i latou mai le ulaula i le umi o le teuina.

Auala e maua mai ai mea tau vailaʻau

O le vao o Oregano, o le faʻaaogaina o lea mea e mafai ai mo faamoemoega eseese ma alamanuia, e aoina i le taimi o le vavalaʻau o le laau ma le faʻaaliga atoa o ona puaa. O lenei vaitaimi e pau ia Iuni-Aukuso. E maitauina e mafai ona toe faia mulimuli ane le aoina, ae i le pau o le mea o loʻo i ai nisi mea, e pei o suauu taua, faʻaititia, e faʻaitiitia ai le lelei ma le lelei o le mutia i lona atoaga.

I le avea ai o se tulafono, ua na o le oregano ua saunia ma le tusa ma le 20-30 cm. Fufulu le mutia i fafo ma totonu ile falelelei lelei, ae ia mautinoa e puipuia le mea faigaluega mai le susulu o le la. O le vave vevelaina o le laau e mafai ona fai ma le fesoasoani o le faʻapitoa faʻamalosi-faʻamaina vai, lea e tumau ai le maualuga o le ea o le ea pe a ma le 40 tikeri. E taua tele pe afai o lenei vevela e sili atu i le faagasologa o le faamamaina o le oregano, o lona aoga aoga o se vaega ua leiloloa, e pei ona faʻamaluluina o suauu oona.

O le faagasologa o le seleselega ua manatu e atoatoa ma saʻo pe a paʻu le mutia pe a paʻu malie. O le seleseleina o le oregano e iai lona manogi, manogi manogi ma astringent, tast taste. Taofi ese mai isi togalaau togafitiga.

E taua! Aʻo tausia le oregano, o le taimi atoa o le faʻasaoina o meatotino o le laau e tusa ma le tausaga. A maeʻa lena, o le faʻaogaina o le mea faigaluega e le manaʻomia ona o le ono mafai ona iai aʻafiaga. E mafai ona e faʻaleleia le ola ola e ala i le vevela vao ma tuu i totonu o se atigi pusa. I lenei setete, o le oregano e mafai ona faʻaaogaina i le tolu tausaga.

Oregano: faʻamaʻi ma faʻaleagaina

Faatasi ai ma le le mafaagaloina o aoga o lenei togafitiga i nisi o tulaga, o lona faaaogaina e solia. I le mafaufau i lenei mea, e tatau ona malamalama e le gata i le aoga o le oregano o le vaovao, ae o aʻafiaga foi ma pe o le a le tulaga.

Muamua lava, e taua le manatuaina o le oregano o loʻo i ai se aofaiga tele o mea, o lea e tatau ona faʻapipiʻiina le talosaga ma le faʻapalepale tagata taitoatasi ma le leai o allergies. O le faʻaaogaina tele o le oregano e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻoga feusuaiga, ma i tagata e oʻo lava i le faʻaitiitia o le malosi. O faʻamaoniga e aofia ai le faateleina o le eletise o le manava, faʻapea foʻi ma le maualuga i vaega mulimuli.

Talu ai ona o meatotino o otaota i vailaau faʻasoifua, o le oregano ua manatu o se auala aoga e faʻaosofia ai le faʻaleagaina. O le mafuaʻaga lea ua solia ai le oregano mo fafine maʻitaga. O suauu taua o loʻo i ai i le oregano, i nisi tulaga, e mafai ona afaina ai le paʻu ma le mucous membranes, o lea la e tatau ona pulea ma faʻaitiitia le siʻosiʻu o mea manogi.

Oregano - otaota leaga ma se tulaga tulaga ese o meatotino aoga ma talosaga. Faʻasologa masani faʻaleaganuʻu ma agaifanua faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le kukaina e le mafai ona faʻaaogaina lenei laau. Ae, e ui lava i le panacea, lea e toetoe o le oregano, o lona taliaina e le faatagaina i tagata uma, o lea e tatau ai ona e faʻaaoga mea manogi i ni mea laiti.