Pasternak

Recipes e selesele parsnip mo le taumalulu

E pei lava o isi laau, parsnip ua leva ona taʻutaʻua mo ona aoga aoga ma faʻamalolo. Na mafua ai ona i ai le tele o auala o sauniuniga. O fua o le parsnip o le a sili ona fiafia i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le fatu, toto toto ma totoga o le tino. E le gata i lea, o le laau ua faʻamaonia o loʻo galue e avea o se vailaʻau ma o le fesoasoani muamua mo colic, ma e masani ona faʻaaogaina e nisi tagata e puipuia ai le pala.

O ia ituaiga ituaiga o parsnip na mafua ai le manaomia mo lona teuina lelei i le taumalulu, o lea la o auala o le seleseleina o lenei vavega o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

Parsnips tipi

I le lalolagi i aso nei o loʻo i ai le tele o filifiliga eseese mo le teuina o fualaʻau, fualaau aina po o vine, ae o le matua ma sili ona faamaonia o le masimama. E oo lava io tatou tinamatua o sauniuni mo le taumalulu i lenei auala, o lea pe a tali le fesili: "E faapefea ona saunia se parsnip mo le taumalulu?" e tatau ona amata i ai.

A uma ona eliina le tele o meaʻai o le aʻa i le tautoulu, ona fufulu lelei lea i le vai malulu (e tusa lava pe itiiti sina oneone e tatau ona aveese), tipi i ni liʻo laʻititi (e sili atu i le militimita le mafiafia) ma tuʻu i totonu o le tasi papa mo le faʻagogo. E tele auala e faʻamago ai. O nisi o faletua e manaʻo e faʻamago le parsnip i totonu o le ogaumu, o isi e tuʻuina i luga o le faʻamalama malamalama, ma o isi e tuʻuina le pepa i totonu o se fale puipui lautele mo le umi e faʻamago ai.

Afai e te filifili e fai le masini ile ogaumu poʻo le microwave, ia mautinoa ia mataʻituina le vevela (e le tatau ona maualuga tele), aua o liʻo e faigofie lava ona mumu. O le faitotoa oven e sili ona lelei le avanoa, e faʻaosoosoina ai le aʻa. E le talafeagai le aumaia o le faagasologa i le iuga, aua o sina parsnip mago e mafai ona "savali" lelei i le vevela o le potu.

O le faagasologa o le faʻamagoina o se laau e aunoa ma se ogaumu o le a umi atu ae o le maualuga o le oloa mulimuli e ono maualuga. O le mea lea, o le tuʻuina o parsnips e faʻagogo i le la, o le a tele atu taimi e te pulea ai le faagasologa.

A maeʻa ona maua le vailaʻau, e mafai ona toe faʻafoʻi i totonu o le ogaumu ma vevela lemu, ma a maeʻa maeʻaeʻa, o le a na o le faʻapipiʻiina o le avanoa i totonu o se pusa tioata mama ma tuu i totonu o se kapoti lanu moana.

E taua! I le puipuia o le moth mai le amataina o aʻagogogo pakiaka, e sili atu le tapunia o apa i va o le ea: uamea po o le palasitika.

Afai e te faafuaseʻi ona masalosalo e pei o se parsnip malogo, i le ogatotonu o le taumalulu e mafai ona e alu ese mai le ogaumu ma toe faʻagogo i totonu o se ogaumu o le muai faʻamalu (10 minute o le a lava). O lea e mafai ona e faʻaumatiaina e le gata o le mimita ma le gaosia, ae ia faʻaumatia ai mea faʻamaʻi faʻafuaseʻi.

Ole taimi ole taimi e teu ai se laau mamago e le sili atu ma le tasi le tausaga, talu mai le taimi, parsnips e leiloa o latou mea e faʻamalolo ai (o fualaʻau matagogo e maua ai vitamini, suauu meli, sugars ma gaʻo kulū faigofie).

Parsnip Frost

Talu ai nei, o le auala sili ona faigofie ma le taugofie o le seleseleina o fualaau aina mo le taumalulu (e aofia ai le parsnip) ua avea ma a latou faleisa. I le tepa muamua, e le faigata lenei faagasologa, ae ui i lea, mo aganuu taitasi o loo i ai ni togafiti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ao le i alu i parsnips, e tatau ona mulumulu, fufulu ma maeʻa maeʻa. A maeʻa lena, ona tipi lea o le fua i totonu o ni nai laʻau, o lona telē e faʻalagolago pe faapefea ona fuafua e faʻaaoga le laau. Afai o le a faia i le lumanaʻi, ona lelei ai lea o cubes e 1-1.5 cm * 1-1.5 cm poʻo le parsnip e tipi i fasi pepa 0.5-1 cm le mafiafia.

I le tulaga pe a oʻo ina liua le parsnip ua maeʻa e avea ma se mamae, e tatau ona faʻasua i ni pa puipui poʻo ni fasipepa tetele. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻataʻitaʻiina le tipiina o aʻa.

O parsnips faʻatalanoa o loʻo tuʻuina i taga pusa maisa ma faʻatapulaʻa tapunia, pe a uma ona tuʻuina atu le ea tele mai iina.

E taua! O vaega uma lava e tatau ona tufatufaina i totonu o se afifi e maualuga ai le lua laulau, a leai o le a faigata ona ausia le vave ma le maualuga o le malulu.

E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau matala i le aso e sosoo ai, ma ave le aofaʻi sao o kupita mai le taga.

O parsnips faʻasusu e faʻaaogaina mo le faia o soupisi poʻo pateta pateta, faʻapea foi ma le fatuina o sauʻai fiafia pe avea o se vaega o salakeke.

Parsnip Pickle

Afai e sili atu ona e masani i le taufaasese ma le faʻasaoina, ona matou fautuaina lea o lau parsnips. Ina ia maeʻa lenei galuega mo le tasi le kilokalama o fualaʻau aʻa, o le ae manaomia le 250 grams o le masima ma le suauu manogi e aunoa ma se manogi manogi. Muamua, ia fufuluina lelei ma faʻamalo le aʻa ma ia faʻamago atoa.

O le isi, tipi i ni fasi vaega po o ni fasipepa (pei o le itulau ua mavae), faʻafefiloi ma masima ma salalau i luga o fagu. I le pito i luga o le seleselega faʻapipiʻi se fasi ie ma sasaa ai le suauu ina ia ufiufi ai mea o loʻo i totonu o le pusa 10-15 mm. O le taimi nei e tumau pea le na o le tapunia lelei o faletupe ma tuu i totonu o se nofoaga malulu.

Uu laei

O fafine e sili atu i sou parsnip soups e tatau ona pei o le auala o le seleseleina o le laau o se laei mo uluai vasega. I lenei tulaga, e faaopoopo atu i au fualaʻau e sili ona e fiafia i ai, e te manaomia foi le pasesa, leu ma seleni, lea ua matua fufulu, vele, mago ma tipi i ni fasipepa, 4-6 cm le umi. 600 g o le masima i le kilokalama o le lanumeamata.

Kaloti (e masani ona faʻaaogaina mo laei), falesa ma parsipipes e tatau ona kukaina, faʻaopopo le masima, faʻafefiloi lelei ma tuu i totonu o fagu pasteurized, faʻamaloga lelei mea e aofia ai le sipuni. Ona ufiufi lea o fagu taitasi i le pepa palapala ma teuina i totonu o se pusaaisa.

E te iloa? O le uiga masani o le manogi o le laau o se taunuuga o le i ai i le octylbutyl ester o le acidic butyric.

Parsnip Sauce

O le tele o taimi, e faʻaaogaina e le faletua se tasi o auala o loʻo teu i luga o le teuina o parsnips, ae e mafai ona e saunia le laau mo le taumalulu e ala i le faia o sau sau mai fafo. Mo le 500 g o fualaau faisua, o le ae manaomia le 200 g o le tomato masima poʻo le pusa, 50 ml o le suauu sulu (e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu olive), 100ml o le vinika ma le 2 teaseti o masima. O nisi mea manogi e tatau foi ona saunia - o ni nai faga mata ma meaʻai.

Mo se amataga, o le parsnip lava ia e mulumulu i lalo o le vai inu, ona tuu lea i totonu o le vai inu ma kuka i luga ole vevela vevela seia oʻo ina vaivai. O le taimi lava e oʻo atu ai le fualaau aina i le tulaga o loʻo manaʻomia, e ave i fafo ma sasaina i se mea faʻapipiʻi (e mafai ona e faʻaogaina se sieve, ae i lenei tulaga o le faagasologa o le a sili atu le taimi mai ia te oe). A maeʻa lena, ona sasaa lea o le masini i luga o le apa, faaopoopo mea uma o loʻo totoe ma tuʻu i luga o le afi mo le afa itula, faʻaosoosoina, ina ia le mu.

A maeʻa lenei taimi, ona toe sasaina lea o parsnips seʻia oʻo ina lamolemole, ma o le mea e maua mai ai le saumalie i luga o fagu pasteurized, faʻapipiʻiina. A o leʻi tautua, e sili atu le faʻaopopo o sina suāuʻu manogi, kulimi suamalie poʻo le suka.

E te iloa? I taimi anamua, o le parsnip na faʻaaogaina o se tasi o auala autu mo le amataina o feusuaiga, faateleina le manava, e pei o se puluvaga mo le ate, fatugaʻo ma le manava, ma le taua e faasaga i le gaogao.

Soo se tasi o auala o sauniuniga o loʻo i luga, o le a maua ai le tele o vitamini i le taumalulu, ona o le a masani ona i ai le parsnip aoga faapena.