Laʻau

Helios o se vine e puipuia e le la. O le a le mea e fiafia iai tagata vine o Helios?

E manaʻomia e faʻatoʻaga taʻitasi ona tutupu fua vine i foliga ma le tofo. O le mea tonu lava lenei o Helios, o se vaega o filifiliga filifilia a V. N. Krainov, o loʻo i ai i le aoina o ituaiga o vine taʻitasi.

O le talafaasolopito o le totoina vine o Helios

O le lauiloa Russian lauiloa na amataina le vine vine V.N. Krainov, na mafua mai i le faamanuiaina o galuega filifilia a I.A. Kostrikin ma na ave e ona faatonuga, i le 1995 na ia faia ana uluai suesuega i le sopoia o vine o ituaiga eseese ina ia maua ai ni fatu laau e leai ni fatu pe lanumoana. O le toto fou na tatau ona sili atu ona maualuga ina ia ausia tulaga sili ona faigata o le maketi vine.

Faʻafetai i galuega mamafa a le faifaatoaga, o le na filifilia na o le tusa ma le 50 tagata faʻavae mai le faitau selau o fatu, na faia le vine vine i Helios. O le 'auʻau o le laulau o le Arkady ma le kishmish Nakhodka sa avea o se paaga matua, o le mea lea o le igoa lona lua o le ituaiga - Arkady pink.

Helios, pei o isi hybrids o V.N.

Faailoga o le vasega

O Helios ua taʻua o se tasi o ituaiga vine sili ona lelei (110-120 aso). O fugalaau bisexual e mafai ona faʻafefiloi e oʻo lava i aso malulu o le tautotogo. I luga o se vaomatua e ola malosi, o lanu enaena ma nodules uamea ua lafo i auro, e pei o au a le atua sola o Helios.

I le va o laʻau lanumeamata lanumeamata lapopoa, pyramids o vine tetele, ausia le mamafa o le 1.5 kilokalama. O laulaʻau-oval berries e lanu piniki, ona o le fugalaau lanu, po o le auro. O fua taʻitasi e oo i le 15 g e iai le 1-2 fatu. E tosina atu ai se paʻu suamalie ma sili ona suamalie i se mea e 'ai le kulumu, o le faʻamautuina o le vai. O le paʻu o fualaʻau lauʻau ma mea e le masani ai e le o se mea e oso ai ma osofaia. Ma le tausiga lelei, o le fua mai o se togavao e oʻo atu i le 7 kilokalama.

Pulu lapisi O le vine vine Helios e oʻo atu i le mamafa o le 1.5 kilokalama

Tulaga o le vasega

E iai le taimi e ola ai le tamaititi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o lea e le fefefe ai le togavao i le malulu ile -23 ° C. I nofoaga e sili atu ona malulu, e manaomia e Helios le malutaga. O le igoa o le kulupu e tutusa ma lona uiga e vevela ma malamalama. I le vevela i lalo o le 23-24 ° C, e le lava le taimi e fua ai ma maua ai le suka.

O Helios e faʻamautu lelei i le faʻaleagaina e ala i le oumum, mildew ma le phylloxera. O le kulupu o le a le iloga i le mausali ma le tele o fualaau aina e aunoa ma le tatau ona teuteuina, o le suavai talafeagai ma laʻei pito i luga, ma isi togafitiga faatoaga.

O tagata vine vine e talisapaia le eseesega mo lona faigofie i le faʻalauteleina e ala i le tipi ma le faapipiiina i luga o soʻo se faʻasoa. Talu ai ona o le maualuga o lona faʻaogaina ma le faʻaleleia o fualaau oona, ua tupu Helios mo mea tau fale gaosi oloa.

Vitio: Vaʻaia vine vine Helios

Vaega o le totoina ma le totoina vine o Helios

Ina ia manuia i le tuputupu aʻe o Helios, e tatau ona amanaʻia nisi o faʻaaliga o le totoina ma manaoga o le aganuu mo le tausiga.

Faʻamasinoga

Faʻataunuʻuina i le autumn ma le tautotogo. Helio vao e malosi ma umi, o lea e manaʻomia ai le tele o avanoa mo le tuputupu aʻe. E masani lava i le va o vao tuʻu ese le 3 m.

O laau o Helios o le a mauaa aʻa i le malamalama, eleele lafulemu, vevela i le 10 ° C. Mo le totoina, ave ni togafitiga maloloina, ma se aʻa lelei ma se laʻau matamata matala ma se umi pe a ma le 20 cm. Afai e sili atu i le tasi le fana, o le vaivai e aveeseina ma le le fefe. O se aganuʻu le faʻapuʻupuʻuga o aʻa i la le itu i le 15 cm, ma tuʻu le 4-5 malosi malosi i luga o le vine.

E mafai e fatulaʻau Helios ona tuʻu i luga e oʻo i le 5 taʻavale

E sili atu le aʻa ma ola vave i le tuputupu aʻe o fualaau o vine vine i le aso ao le i totoina i mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe Gumat potassium, Kornevin, Heteroauksin e tusa ai ma faatonuga. O se vaifofo o le meli (1 tbsp. L / 1 l o le vai) e avea o se mea e masani ai ma le saogalemu.

A maeʻa sauniuni le fatuga, alu saʻo i le totoina. O le faiga e sili ona faigata ma faʻaalu taimi e faʻafei ai se lua loloto.

  1. Tili se pu i le loloto o le 80 cm ma tutusa le umi. I le taimi lava e tasi, o le eleele o loʻo tuʻuina i ni faaputuga se lua: mai le pito i luga ma lalo ifo. Afai e sikuea le lua, faʻaaoga se 70x70x70 mamanu. O foliga o le lua e le taua.
  2. Fai le alavai, sasaa 10 cm o le iliili i le pito i lalo o le lua. O se paipa e tusa ma le 1 mita le maualuga ma le 5-6 cm le lautele mo le faʻavaivai ua faʻaaogaina le 10 cm mai le lua i le itu i saute (10 cm le maualuga i luga aʻe o le lau). Ua faʻapipiʻiina le alavai.

    O le vai mai le paipa o le vai e alu sao i aʻa, ma o le tele o le susu e alu i totonu o le alavai

  3. Saunia le paluga eleele, faʻafefiloi lelei vaega:
    • eleele lafulemu (pito i luga);
    • 2 pakete o le humus;
    • 200 g o le superphosphate;
    • 150 g masima masima;
    • 1 lita o fafie.
  4. O le lua faʻaleleia o loʻo tumu e oʻo i le afa faʻatasi ma le faʻapalapalaina o eleele palapala, faʻafefiloi.
  5. I le ogatotonu o le lua latou te eli ai se pi ma fai se faaputuga, sasaa le 2 lita o vai. O se fatuga e tuu i luga o le maualuga ina ia faasaga i le itu i mātū ia tumutumu i luga o le fana, ma le mulivae i le itu i saute.
  6. O le aʻa e faʻasusu i le eleele mai le pito i lalo. I totonu o le lua, e tuu ai se lua e leai se tuai ile 10-15 cm i lalo o le eleele ma se laina o le 30-40 cm.

    Vaʻai le seedling lafoaʻi se pu i le loloto o le 10-15 cm ma se laina o le 30-40 cm

  7. O le seedling ua nonoa i se pine.
  8. I le taimi lava e uma ai le totoina, e fautuaina e mulimoli faataamilo i le ogalaau e tusa ma le 5 cm. Fualaau totō na totōina i le malulu.

O nisi amataga e faitio e uiga i le loloto o le lua ma faigofie ona faʻaleleia le tau e aunoa ma le faʻalogo i fautuaga. Ae o se lua loloto lava ma mea ola maloloina o le a sili atu le umi o le puipuia o le aʻa o fualaau mai gutu malulu, ma o le faʻaleleia o le a fafaga le vao mo le tele o isi tausaga. Afai o le tulaueleele e faia e aunoa ma se paipa alavai, ona le faia lea o se aluga o maa paʻu.

Faʻasa

I le tautotogo, e fautuaina e faia ni vai se lua:

  1. O le taimi muamua e faʻatūina ai le vaipuna i le taimi e leʻi fuga mai laulaʻau, ma o le vevela o le po e maualuga atu ile 0 ° C. I lenei tulaga, faaaoga vai mafanafana (5 pakete i lalo o le laau), lea e fesoasoani i le fafaguina o se paʻu moe.
  2. O le taimi lona lua e te inuina ai vine i le susu e tatau ona vave maeʻa.

I le lumanaʻi, ua faʻaitiitia vaiinu o Helios, ae masani lava. O le maualuga o le susu e afaina ai le lelei o le tautau. I le tau vevela, e tasi i le vaiaso, e 2 paʻu i totonu o se paipa alavai e lava mo se paʻu.

Faʻasasina i totonu o se paipa alavai e tuʻufaʻatasia faʻatasi ai ma le lalaga maualuga

Ole tele o vine e manaomia ai le susu ile vaega ole vegetative o le tuputupu ae:

  1. A o leʻi tupu.
  2. I le vaitau o le faatulagaina o vine.
  3. Aʻo faʻatoʻa fuʻa.

I le maeʻa o le tautotogo, o le eleele i tafatafa o vavae-ogatotonu e tatau ona molia i le susu, faʻalauiloaina 2-3 taimi sili atu nai lo le faʻaaogaina masani. I le timuga o le autumn-faʻafefe faʻafefeteina, e fautuaina e faʻaopoopo i le 300 g kusi mo vao taʻitasi.

Laʻei pito sili

E tali lelei Helios i luga o laʻei, pei o soo se ituaiga vine. Talu ai ona o le eleele e lelei i le totoina o le lua, o le a lava le fafagaina o le vao i vaifofo vai.

  1. I le popofou o le tautotogo, i le taimi lava na uma ona aveese ai fale puipui, o le togavao e faʻafefiloi ma se vai vaifofo o le ammonium nitrate, sasaa i totonu o le lua faʻavaivai (120g / 10l).
  2. Seia oʻo i le Iulai, e mafai ona e faʻaaluina le 2 faʻamafanafanaina i le faʻavalalūina. Liligi i totonu o se pakete se vaifofo o mullein (1:10) po o moa moa (1:20), faʻaoga mo le vaiaso.
  3. Mo le atinaʻe aupito sili ona lelei o laʻau i le lumanaʻi, 2 laʻei pito i luga ma le superphosphate ma le masima tiso (2 tbsp. L. Superphosphate ma le 1 tbsp. L. Potassium masima i totonu o se pakete vai). E tasi le laei pito i luga e faia pe a uma ona fuga, o le lona lua - aʻo leʻi faʻamaʻaina vine.

Laʻau faʻasusu faʻatasi ma le faʻafeinu

E le tatau ona e faia ni laei vai i le taimi o le paluina o vine.

Faʻasalaga

E fautuaina e mulumulu vine i le taimi lava e uma ona totoina ai. Ina ia mafai e le mulch ona avea o se fale saogalemu mai le malulu ma taofi le susu, o lona laulau e tusa ma le 5 cm. O se mea tele faaopoopo mai le faaaogaina o mulch e faapea o se puipuiga foi mai vao vao. E le gata i lea, i lalo o mea e gaosi ai meaola, e pei o se tulafono, o loʻo ola lelei anufe, faʻamalo le eleele, lea e taua tele mo le atinaʻeina o le vao o Helios.

Nofoaga mo le taumalulu

I itulagi ma le malulu ma le malulu, o Helios vine e manaʻomia le malu e ui lava i le malulu. Lanu o le vao ua vaevaeina i le 2 vaega ua fesootai, tuu i luga o le agrofibre po o le polyethylene, ma ua faatulagaina i le uaea faigofie. E tele isi filifiliga e mafai. E faʻalagolago i le maua o mea e ufiufi ai.

  • O nisi tagata nonofo i le taumafanafana ua faaopoopo le lalolagi i vine ua uma ona fesootai ma ufiufi ai i luga o se paʻu faigofie i luga.
  • E toatele e toso le mea ufiufi i luga o fagu uamea faʻapipiʻiina ina ia le aʻafia le vine i le polyethylene.
  • O le malutaga pito sili ona faigofie o le faʻaputuina o le eleele 25-30 cm le maualuga, lea e mafai ona faʻasusu i le taumalulu i se malulu papaʻe o le kiona.

I lalo o le kiriata o loʻo faʻalautele i luga o arcs, o le vine o le a malulu le taumalulu

Teuteu

Ona o le maualuga o le gaosiga o oloa, o se mamafa tele o vao e masani ona tupu. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona faia se teuteuga faʻatagaina. Faia lenei faiga i le amataga o le tautotogo, pe a le tatalaina ia tumutumu. E mafai e Helios vao ona tetee atu i luga o le mamafa e oʻo atu i le 35 mata. O le mea lea, e le sili atu ma le 6-8 ia tumutumu o totoe i luga o fualaau aina taitasi.

Pe a teuteuina, o le fua o le fualaau aina, e aofia ai ni vaovao se lua: o le fua o le tausaga lenei o le a fua i luga o le fua o le vine, ma o le sui e sui ai o le a maua ai vine i le tausaga a sau

Vitio: po o le a le mea mamafa o Helios bushes

Faiga puipui

Ona o le tulaga maualuga o le tetee atu o Helios i faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia e le tovine ni puipuiga masani. E faalua ona togafitiina pasi - muamua ma le maeʻa. Fungicides ua faʻaaogaina mo le susunuina:

  • 1% Vailaʻau vai;
  • Ridomil Gold MC;
  • Acrobat MC;
  • Tiovit Jet.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O fua o vine i la latou iloiloga e maitauina ai le maualuga o Helios, uiga lelei maketi, ma le tetee atu i faʻamaʻi. Ma o iloiloga sili ona taufaaleaga sa tatau ai se pulumu matagofie ma vine mama.

Ioe! Laʻau malie ma vine! Na ou tilotilo foi i le faamatalaga ma le maofa.

Konstantin

// vine-valley.rf / forum / viewtopic.php? f = 6 & t = 102

E manaia ma matagofie! O lenei tausaga na faamaonia le i ai i le itu lelei ma le faʻamalosia o faʻamaʻi i la matou eria.

Elena Ivanovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=30849

O vine e eleelea, e maofa, e ui latou te lei mauaina muscat. Ou te faʻamoemoe e iloilo atili i le isi tausaga.

Anatoly Savran

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=30849

Faʻaauau le tausiga o Helios, e mafai lava ona e fiafia i le taunuuga o le galue malosi i foliga o fuga manogi sili ona lelei. Ou te moomoo maimau pe ana e manuia i le tuputupu ae o lenei paga olaola!