Faatoaga

Vaovao mumu ma nutmeg ituaiga "Fiafia" - "Aladdin" vine

O le totoina o vine i se faatoaga tumaoti o nisi taimi e faigata tele, aua o lenei laau e le o taimi uma e tetee ai i pulu ma faamaʻi.

Toeitiiti lava o tagata fai faatoaga uma e masani ona maua se ituaiga e le gata i le tele ma le fuaina masani, ae faapena foi ma le tetee tele. O se tasi o ia ituaiga o Aladdin.

O le a le ituaiga?

Aladdin o le ituaiga fou o laʻau mumu lanu moana ma se vaitau matua tele. Red Delight o Red Delight ma Kesha. O fugalaau e faʻapitoa, o lona uiga E le manaʻomia ni ituaiga o pollinated ma isi faʻaopoopoga, faʻapea foʻi ma vine Amethyst Novocherkassky ma Amirkhan.

Faʻamatalaga vine vine Aladdin

Berries Aladdin lapoa, ma le mamafa o le mamafa pe tusa ma le 9-10 gm, ma le maualuga o le maualuga o le suka, le lanu piniki mumu ma le lanu samasama. O le olongated foliga o foliga o vine e pei o se uila, solo e matua leaga lava, ae pe a faʻaaoga e toetoe lava a le lagona. Atos ma Marcelo e mafai foi ona mitamita i le maualuga o le suka.

O le tofo e tutusa lelei, suamalie, o loʻo i ai sina meaʻai itiiti, ae o le tofoina o fualaau aina sa matua talisapaia lava. Ole ituaiga o nutmeg o: Delight, Pleven and Friendship.

Vine Growth Force i luga atu o le averesi, o le laau e oʻo i le maualuga pe a ma le 2.5-3 mita. Vili fualaau - sili atu i le 60%.

O Aladdin e manuia ma faʻaolaina e ala i le vaʻaia, o aʻa ma lelei ma vave ona fua mai, ae sili atu le faʻaleleia o le ituaiga e ala i le faapipiiina o se fafie tele i luga o le faʻatau.

Ata

Vaʻavaʻai ma vine "Aladdin" e mafai ona maua i le ata oi lalo:

Faʻasologa o talaʻaga

Na maua le vailaʻau e ala i le sopoia o le lanu mumu ma le nutmeg i VNIIViV ia i latou. Ya.I. Potapenko (Novocherkassk).

Uiga

O le ituaiga o loʻo i ai le vave o le matua, e pei o le Red Delight ma le Hope Early - e mafai ona aoina le seleselega i le amataga o Aokuso, o lona uiga. o le tuputupu aʻe o le vaitau mai le taimi o le paʻu i le matua atoa o le fualaau aina e 115-120 aso.

Bunches O Aladdin e lapopoa, o lona tino e foliga ma e matua mataga, o le mamafa o le mamafa e 700 kalama. O le mea lava lea e tasi e aofia ai le Super Extra ma Manicure Finger.

O fua e mafai ona umi mo se taimi umi i luga o se togavao pe tusa o le masina e aunoa ma le leiloa o latou tofo. O le mafai ona faʻaleleia o vine e lelei, latou te le faʻatagaina a latou ata i le mamafa o vine i le tasi ma le isi. O uiga lava ia e tasi o le ituaiga umi ua leva ona faatalitali ma muamua.

O le fua o le ituaiga e maualuga tele ma mautu, ae o le vine e masani ona lofituina.

E mautinoa lava Manaomia le faia o ni meaʻai i le vao ma aveese pupuvaga lalo ifo.

O le uta sili ona lelei i le 1 vao o le 25-30 mata, ma le teuteuina o le vine mo le fuaina o vine e faia ile 6-8 mata.

O le laau e tali lelei i le faʻafeinu ma le faʻasusuina o vailaʻau faʻasaina, ma faʻalautele ai le tele ma le lelei o le fua.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le faateleina o le taumalulu, teteʻe i le kiona - e oo atu i -25 °, peitai talavou laiti, faapea foi i Korolk ma Asi, e manaomia ai se puipuiga malosi mo le taumalulu.

O laau matutua mo le taumalulu e le mafai ona ufiufi, o le togavao o le a tumau gutu ma e itiiti le faaleagaina o le fafie.

Aladdin e tumau i le lamala, lea e le afaina ai le lelei o vine, ae e ui lava i lenei, e tatau ona faia masani aʻo le i fuga ma pe a uma ona faasusu.

Maʻi

Aladdin e le afaina i ni afifi ma e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi faʻaleagaina:

  • 3 vaega mo le eleelea uliuli;
  • 2.5 points i le oumium;
  • 2 tusi i le milipolo.

Ae ui i lea, o puipuiga e tatau ona ave i taimi uma, e tutusa uma lava i faʻamaʻi e pei o chlorosis, anthracnose ma le bacteriosis. O le totoina mo le faʻamoemoe o le faʻamaʻi faʻasolosolo faʻatasi ai ma sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa e faia i se taimi umi ao leʻi faʻatūina fua, e fai ma tulafono, aʻo le i fuga. Latou te matua saogalemu mo tagata ma e le afaina ai le tofo o le seleselega.

O auala o le puleaina ma le puipuiga e aofia ai fua faʻataunuʻuina faʻamalosi: vevela le vao ma le faʻaleagaina o meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi ma isi vaega ole laau.

O le tuputupu ae o Aladdin o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le vevela ma le ea ma aloese mai faʻamaʻi pipisi.

Manua faʻamaʻie aʻafia ai lenei ituaiga o anufe miti ma le apogaleveleve. O auala e faʻafefe ai meaola faalafua, faʻapea foʻi ma le puipuia o latou foliga vaaia, e tutusa lava - aveeseina ma faʻaumatia le paʻu paʻu o vine ma faaleagaina vaega, faʻapipiʻi foʻi ma sauniuniga faʻapitoa.

O le maualuga o le susu e mafai ona mafua ai foliga vaaia o le phylloxera (aphids), fesuiaiga o aʻa ma fua pe a tulaʻi Aladdin e tatau ona mafaufau ma le totoa i le filifiliga o le nofoaga ma le lafoaia eleele palapala.

Le sili sili ona lelei - moli malamalama.

O le vaʻaia lelei o fanua tulaʻi i luma o le a puipuia ai le tele o faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le taimi o le totoina o vine.

O le ituaiga Aladdin o le a maua moni mo le uaina vine i North-West, North ma le totonugalemu o Rusia.

O le ituaiga na foliga mai o ia lava i Sasae Mamao, faatasi ai ma le umi o liua o ia nofoaga e pei o vine Tien-Shan ma Timur.

Aladdin o se ituaiga o fualaau fualaau fualaau lelei, o le a le fiafia e le gata i le fuaina o fualaau aina, ae faapea foi ma le maualuga o uiga lelei. O lona tofo o loʻo i le laina lava e tutusa ma ia malamalama e pei o le Arkady, Lily o le Vanu ma le Tupu.