Laʻau

Nemeseia - vavao vao mai le afaina o Aferika

Nemeseia o se laau lalelei matagofie, e tele ona totogo mai le aiga o Norichen. O lona lauʻeleʻele o Aferika i Saute, ae i le ogatotonu o Rusia ma sili atu i le itu i saute, o le laau e fetaui lelei. E ui i foliga vaaia, e fiafia i le tele o fugalaau. Mo le tele o fai togalaau, nemesia sili atu ona lauiloa o le "snapdragon". O le tele o fugalaau pupula o se foliga e le masani ai e fausia ai se fana tele e mafai ona teuteuina lelei se faapaologa, terrace poʻo togalaau fugalaau.

Uiga o le Botanical

O le Nemesia o se aganuʻu lauolaola lauolaola ua tupu i lo matou atunuu e pei o le tausaga. Faʻasalalauina, fuālaʻau faʻapitoa e aofia ai le vaivai, fetolofi i luga o le eleele ma faʻagasolo ona oso i luga. O le tetrahedral stem o loʻo tuʻuina i lalo e se pusa puʻupuʻu puupuu i le umi atoa. E vavalalata le tasi ma le isi i luga o le laʻau pe a leai ni laʻau, e toetoe lava a leai ni petioles. O le lau lanu lanumeamata lanumeamata e iai ona nifo i luga o itu, o le pito e le malie.

O le vaitau o le vavave o nemesia e amata ia Iulai ma e tumau seia oʻo i le afa muamua o Setema. Fugalaau faʻatasi e tumau pea seia oʻo i le malulu Nemeseia e le o le taumalulu i le avanoa e tatala ai le eleele, aua e le mafai ona tatalia gutu. Fugalaau fugalaau e tu taʻatasi i le pito i luga o le fana. O le corolla tubular e tele vaega ma e vaevaeina i ni vaega se 4. E sili atu le maualuga o le 2 laupepa e pei o le lapisi. Fugalaau e valiina i le kalama, samasama, paepae, lanu moana ma le paauli. E lua ipu mama, ma 2-3-lanu. O le umi o le fugalaau e 1.5-2 cm.









A maeʻa le faʻafefeteina, o pusa pusa o le pusa o le pusa. E aofia ai le tele o fatu laiti. Latou te taofiofia le mafai ona tupu aʻe mo le lua tausaga.

Ituaiga o Nemesia

O le ituaiga o nemesia e aofia ai ituaiga laau e 50. O le aganuu e faʻaaogaina le tele o meaola e pei o laau varietal ma le tele, lanu lanu.

Nemesia e faʻasolosolo. O le maualuga o le taʻi taʻitasi tausaga e oʻo atu i le 35-40 cm. O loʻo faia ai se pale puipui lautele e ufiufi ile laina laina poʻo le lau. Lanu lanu mumu uma e laulauina le umi atoa ma o ese mai fugalaau fugalaau. E i ai la latou foliga le lelei i le pubescence i le taamilosaga. E le sili atu i le 25 mm le umi o le lanu mumu, moli, pinkish, yellow or blue corolla. Fugalaau e taulaʻi i pito o faʻagasologa i ni nai faʻaletonu. Mea teuteu:

  • Lulu - o se ie e le sili atu i le 30 cm le maualuga ei ai le lanu matamata mata ma e ufiufi i fuga lanumumu mumu ma se nofoaga tutotonu moli;
  • O le ofutalaloa o le tupu - o loʻo i ai se laupepa lanu moana lanumoana ma se paʻu papaʻe paʻepaʻe;
  • Red ma White - i tamai fugalaau, o le laugutu pito i luga e mumu, ma o le pito i lalo e paʻepaʻe;
  • Orange Prince - ua ufitia le vao vao i fugalaau lanumoana tetele;
  • Lulu - lanu mūmū mūmū po o fugalaau lanu mumu i luga o se laau 15-20 cm le maualuga.
Goose nemesia

O le Nemesia e vave. O le fugalaau e fuga mai lala laau e tusa ma le 40 cm le umi. Latou te tautau, o lea la e talafeagai lelei mo le totoina lelei. O le fugalaau e amata mai ia Iuni, pe a oʻo mai i le pito i tua o laʻau ni faʻalavelave e lanu paepae, lanumoana poʻo piniki.

Azure nemesia

Vaʻalele. O le ituaiga o loʻo tuʻufaʻatasia uma ituaiga o ituaiga o loʻo ola aʻe e avea ma tausaga taʻitasi. O laʻau e 30-60 cm le maualuga. O loʻo ufiufi i laulaʻau paʻu, paʻu vevela o lanu lanu meamata ma muta faʻatasi ma fugalaau e tutusa. O le lapoa o le nimbus e lua-lipped e 2 cm. O le fuga e tupu i le taimi o le taumafanafana. O le lanu o le petals e mafai ona faʻalogo pe lua-tone.

Vaʻalele

Nemeseia e tele lanu. O le taʻutaʻua taʻitasi tausaga ma faʻalaʻau faʻaulu e oʻo i le 25 cm le maualuga. Lafoaʻi e aunoa ma ni aʻafiaga o loʻo i ai i luga o le tele o tanu. O fugalaau maʻoti e toetoe lava o foliga masani, faatasi ai ma se mūmū ogatotonu ma susulu o petals. Fiafia ituaiga:

  • Blue Bird - o pito o petals e valiina i lanumoana lanumoana, ma le sinasina e sinasina pe samasama.
  • Edelblau - fugalaau fugalaau manatuaina o le galo-aʻu-nots.
Lamesia lanu

Tuputupu ma totoina

Nemeseia ua tupu mai fatu. E mafai ona vave totoina i luga o le lauʻeleʻele poʻo le taimi muamua mo ni fatu. E masani ona amata le fugalaau 4-5 vaiaso pe a uma ona lulu. I nofoaga mafanafana, o fatu e totoina vave i le togalaau. O laau toto e tatau ona faia i le ogatotonu poʻo le faaiuga o le tautotogo. O se tagata nofomau i Aferika e le faʻafeiloaʻi ia gutu faʻafoʻi. O le eleele mo le totoina e tatau ona mama ma fua. E tatau ona eli ma le faʻaeteete ma tatala, ma pe a manaʻomia, faʻaopopo le oneone. O loʻo faʻaaogaina i lalo le 25 cm mai le tasi i le isi. O fatu e tufatufa i le loloto o le 1-1.5 cm ma faʻafefete i le eleele. O laau toto e ufiufi i se ata tifaga, lea e totoe e tusa lava pe a uma ona aliali mai muamua pupu. E manaʻomia le faʻafefeteina o le gasegase talavou ma faʻamalulu i aso uma pei o le palapala. Laʻau e tupu ile pito i tua o le 2 vaiaso talu ona lūlū. Laʻau faʻatasi ma lua laulaau moni e faʻasalaga pe faʻavasegaina e tufatufa atu i totonu o le togalaau.

Mo le fuga mai muamua, ua faʻaaogaina laau. O le totōina e faia ile pusa pālūlū ma le malamalama, eleele lelei. Faaaoga le togalaau aina i oneone. O fatu laiti e tufatufaina ma le faaeteete i togavao i luga o le eleele ma fufuluina i se vaega manifinifi o palapala. O le atigipusa e ufiufi i se ata tifaga, lea e aveesea i aso taitasi mo le 15-30 minute. O le faamamaina o le eleele o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai se fana fana. O fualaau e tatau ona teu i le maualuga o le timuga.

I le faaiuga o Me, o le talavou Nemesia o le a tupu malosi lona malosi e gaoioi ai i totonu o le eleele avanoa. E tatau ona papaʻu pupuʻu. E tuʻu mamao atu i le 15-25 cm mai le tasi i le isi. Nemesia e fiafia i eleele eleele ma le faʻaopoopoga o iliili ma maa. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi le lime ile eleele.

Tausiga o togalaau

Nemeseia o se laau e le lelei. E le manaʻomia e ia le tele o taumafaiga i le tausiga, ae o nisi tulafono e tatau ona mulimulitaia.

Malamalama Mo le atinae masani ma le fugalaau, e talafeagai le moli susulu. E le fefefe Nemesia i le susulu o le la, ae ui i lea, i le vevela o le taumafanafana e fautuaina ai le malu o fugalaau i le aoauli. O ulu fugalaau e liliu i tua o le la, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se nofoaga.

Lulu O ata o le fugalaau e le o se mea e mataʻu ai, ae ui i lea, i matagi malosi, e mafai ona talepe pupule, e matua manaʻomia le lagolago. Nemesia e fiafia i le vevela, mo le tuputupu ae e manaʻomia e faatumauina le malulu o le ea i luga atu o le 20 ° C. I le autumn, pe a paʻu le vevela i le + 13 ° C, faʻavave lemu ma amata ona magoto.

Faʻasa. Nemesia e fiafia i le vai, e tatau ona faʻafeinu ma masani ai, ae le tatau i le vai ona paʻu latalata i aʻa. O le faʻamamaina o le meaʻai e mafua ai le maʻi ma le tuputupu aʻe.

Fertilizer. O le vaega muamua ole suauu faʻaaogaina e faʻaaoga i le palapala ile taimi o le totoina. Ma mai ia Me ia Aokuso, tasi taimi i le masina, o le palapala e faʻamaʻaina ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo fua o laau toto.

Faʻavaeina o le Crown. Mai lava i le amataga o le matua, e tatau ona tuiina le nemesia, o lea o le a atili ai ona faʻalaʻau le tipu, ma o le a sili atu le matagofie o le vao. E mafai ona selesele pine tele i le vaitau atoa o le tuputupu ae. I lenei tulaga, o le a aliali mai le tele o auʻau, lea e fuga foi fugalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le maelega o le susu ma le pala, o le nemesia e faigofie lava ona faaleagaina i le pala, paʻu palapala ma le lanu uliuli. O laau mamaʻi na ufitia i lanu enaena poʻo le lanuuliuli lea e faʻaalia ai se manogi le lelei, manogi manogi ma susu. O nofoaga ua faaleagaina e tatau ona teuteuina ma o le pale o le pale na togafitia i le fungicide. E masani ona seasea ona tupu le pala i luga o vao. E na o taimi e faia ai le apogaleveleve e tuʻuina atu faailoga i luga o laupepa. E lava le faia o togafitiga e 2 faatasi ma le "Aktara" poʻo le "Aktellik" ma se malologa o le 6-7 aso ma o le a mou atu le parasite.

Faaaoga

O vevela lanu susulu o fugalaau Nemesia o le a toe faaolaola ai soʻo se fugalaau poʻo se fugalaau fugalaau. Latou te teuteuina ma le faʻalelei lau laulau, verandas ma terraces. Nemesia e lelei e le gata i le tatalaina, ae i totonu o fagu fugalaau poʻo ipu. I le taimi o le taumafanafana, o le tele o fuālaʻau e faʻafefe ai vao i totonu o ao.

Talu ai e fiafia le nemesia i le vai ma le maualuga o le suavai, e faʻaaoga lelei e teuteuina ai le matafaga o atigi fausaga, e tuʻu ai fugalaau i tafatafa o vaipuna. O ipu suavai siliva e maua ai le tulaga lelei atoatoa mo lanu lanu. Nemesia e sili ona faailoaina o se taufefe, ae e lelei foi i petunia, marigolds ma pansies.