Viticulture

Vai vine "Anniversary of Novocherkassk"

O le galueaiina ma le fausiaina o ituaiga vine fou ua faia mo le faitau afe o tausaga o ni tagata tomai faapitoa, e pei o ni tagata atamamai faigofie.

Faʻafetai i lo latou maelega ma le tele o tausaga o taumafaiga, o le tele o vine vine ua uma ona faia e mafai ona faamalieina ai soʻo se meaʻai.

Aemaise lava, o se tasi o taunuuga o suesuega a le amateur, lea e sili ona lauiloa i aso nei, o le Novocherkassk Anniversary vine.

O le fiafia o le uaina vine ma le au vine vine ua maua lenei ituaiga faafetai ona o ona laau e le masani ai ma lautele.

E uiga i uiga uma o lenei vine o le a taʻuina i lalo.

Faʻamatalaga o uiga o le 'interspecific hybrid' Anniversary of Novocherkassk '

O lenei vine manaia ua manatu o se vailaʻau e le o vaeluaina, o le tusitala o le amateur masani N.V. Kraynov. E ala mai i taumafaiga a lenei tagata faʻailoa, e mafai ona faigofie ona tatou totoina se tasi o ituaiga vine tele i la tatou togalaau.

E le o iloa le matua mai lenei vine, e ui lava i tua o uiga taatele o le Iupeli o Novocherkassk e talitutusa ma isi fanau e lua o Kraynov, le Transformation ma le Viktor. Ae ui i lea, o nisi o punaoa ua faailoa mai ai vine vine ma le Kishanish Radiant eseese o loʻo avea ma ona matua matua.

Puni-fua tele o vine "Novocherkassk faamanatu"

O se tasi o mea sili ona ofoofogia i le tele o fuga vine "Anniversary of Novocherkassk" e faatatau i se tasi o ituaiga muamua. Ana vine i le mamafa e mafai ona ausia tulaga taua e oo atu i le 3 kilokalama, e ui i le fua faatatau o le tele o vine e tusa ma le 0.8-1.6 kilokalama.

E le gata i lea, o fuifui o loʻo i ai foliga matagofie, o se isi faʻaogaina o lenei ituaiga. E taua le matauina o le fausaga o vine "Novocherkassk Anniversary" e matua pala, o fale e tele naua vine. O le tele o taimi, i la latou fomu, o nei fuifui e faʻaogaina pe faʻaoʻo.

O vine o le Novocherkassk's Anniversary o vine ua fetaui lelei ma le tele i uma talosaga ua taua i luga. O le umi, o le umi e 3.8 centimita, ma le lautele - e tusa ma le 2.3 centimita. I le taimi lava e tasi, O le mamafa o vine vine o le mamafa o le 12-18 kalama. O le mea lea, o lenei vine e mafai ona mafaufauina o se tasi o le tele tele o lona ituaiga.

O vaega iloga o le ituaiga o le fua o le fua o nei vine, ua valiina i paʻepaʻe ma piniki. E taua le maitauina, pe a oʻo ina matua lelei, o le a avea le vine ma lanu samasama-lanu piniki po o le piniki. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le paʻu o vine o se mea e masani ai, e ui e leʻo lagona pe a 'aina.

O le seleselega o le Iupeli o Novocherkassk e maualuga, ma o le tovine e mafai ona fua mai i le tausaga e aunoa ma le faalavelaveina.

O uiga o le pulupulu o vine vine o le Iupeli a Novocherkassk, e tatau i se tasi ona gauai atu i ana meaʻai uigaese ma le maualuga o meainu o le sua. O le maualuga o le pulupulu o vine ua faamatalaina o le averesi. E manaia ma e fetaui i le tofo, e leai ni mea taua faapitoa. E taua le taulaʻi atu i vaega taua o nei vine: pe a oʻo mai le taimi o le matua, o le a vave ona amata ona galo uma a latou gaʻo, maua mai le matua matua matua ao le i amataina le faʻaaoga.

I le auala, o le suka i totonu o le pusa o nei fualaʻau e tutusa ma le 16.8 kene i le 1 cm3. I le taimi lava e tasi, o le kulimi oona i totonu o le tasi lita o le sua vine e le sili atu nai lo le 5.9 g.

E tusa ai ma le faʻaaogaina o vine o lenei ituaiga, o le "Anniversary of Novocherkassk" e tatau ona taʻua i le laulau. O le teuteuga sili ona matagofie o soʻo se laulau, e masani ona faʻaaogaina i meaai saʻo saʻo. Ona o le mauoa o vine vine, ua lelei tele mo le uaina.

O nai upu e uiga i fua o vine "Faamanatuga o Novocherkassk"

O le faamaualuga o lenei ituaiga e le gata o vine tetele ma fuifui vine, ae o latou numera foi.

E pei ona maitauina, o vine ua matua vave - amata i le ogatotonu o Aukuso, faʻalagolago i le tau o le itulagi o le tuputupu aʻe o le vao.

E masani lava e le sili atu ma le 120 aso le vaitau vegetative o lenei ituaiga. I le taimi lea, faatasi ai ma se avega sili ona lelei o le 22-24 pupu vine o se togavao, e mafai ona faʻamalieina fuifui ma fua lelei ma tumu.

E tusa ai ma mea taua o vine "Novocherkassk anniversary"

A o le totoina o ituaiga "Anniversary of Novocherkassk" e masani lava ona faalagolago i ai le au faifaatoaga fua o le saito ma fua o fua o fua. O le mea lona lua taua o le mamalu e pei o le tofo lelei o vine o lenei ituaiga. I se faaopoopoga, o se vaomatua vine e malosi malosi e ola malosi foi:

  • Faʻasalaga ma le oidium (falaoamata o le falaoamata) ma le militili e le o matauina i le taimi o togafitiga togafitiga o le vine vine.
  • E le aafia le togavao i le malulu i le -23ºС, ae afai ei ai se tulaga lamatia o le faaitiitia o le vevela i lalo ifo o tau, e tatau ona ufiufi mo le vaitau atoa o le taumalulu.

O le vailaʻau na maua ai le tufatufa lautele, ma se vaitaimi umi o le teuina o le seleselega, faapea foi lona lelei talafeagai mo femalagaaiga.

O vaivaiga o le ituaiga: mea e taua le iloa mo se tagata amata

E ui lava i le mea moni, i le tulaga masani o le ituaiga vine vine o Novocherkassk e tatau ona mafaufauina o se tasi o mea sili ona faamanuiaina ma folafolaina mo togalaau aina, aua o se pupuʻu faigata, e manaʻomia ai pea le tele o le silasila a le tagata e teu vine.

Aemaise lava, ina ia maua fua tele vine, e aunoa ma le teuteuina ma le gafa i le vaitaimi o le faatulagaina o vine, e le mafai ona tuua le togavao. E le gata i lea, a aunoa ma le totoina o meaola, o lenei vailaʻau e mafai vave ona aʻafia e faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻaogaina ai oe mai le seleselega.

Ma le isi, ona o le maualuga o le suka i totonu o vine, o nei vine e matua fiafia lava i afifi. O le mea lea, e tusa lava pe talafeagai, o le vailaʻau e mafai ona aʻafia tele i nei mea faʻavevela.

E malie foi le faitau e uiga i vine mamago

Totoina o vine "Novocherkassk anniversary": auala e puipuia ai le slip?

O le leai o se poto masani i le totoina o vine, e le o se agasala e liliu atu mo se fesoasoani i tagata tomai faʻapitoa poʻo se mea e le o se mea e masani ai. E taua tele le faʻalogo ma mafaufau i vaega nei:

  • E taua tele le le faʻaseseina ma totoina vine taimi. O le mea moni, a o laʻititi lava, o le tipi ma le laupepa e matua fefefe lava i le peʻa ma tulaga leaga. O le mea lea, o le taimi sili mo le totoina o vine o le ogatotonu o le tautotogo, pe a maeʻa le ea i le 15ºС, ma o le eleele e iai le vevela e le maua lalo ifo i le 10ºС. I le tele o tulaga, o le taimi o le totoina o le a faʻalagolago tonu i le auala o le ae toto ai vine: fualaau poʻo laau i luga o latou aʻa. O le mea moni, o le faapipiiina e mafai ona faia i le tele o auala, e aofia ai i latou e sili ona lelei ona faia i le tautoulu - faapipiiina o se lanu meamata i le lanu meamata. Ae ui i lea, i le tau o le totogo o vine o le a matua taulai atu i lona ufiufi mo le taumalulu.
  • E tutusa lava le taua le sailia o se nofoaga lelei e ola ai le vine Novocherkassk Anniversary vine. O lenei vine e malosi tele ma e manaʻomia ai le tele o le susulu o le la ma le lagolagosua lelei ina ia mafai ai ona totoina ma totoina ona fua. E le gata i lea, e taua le mafaufau o vine o le a faʻaseseina ai faʻataʻitaʻiga ma matagi malulu. O le mea lea, o le itu i saute o le fale fale e sili ona fetaui mo lona tulaueleele, lea e faigofie ona e faʻapipiʻiina se lagolago mo le lalagaina o se vine vine.
  • O le palapala e le o se mea e sili ona faigata, ae o le eleele e tatau ona lelei. E le masalomia, o le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma eleele eleelea, ae o le moli malamalama o le a lelei foi ona lelei. O le mea pito sili ona taua, o le palapala e mafai ona pasi i le susu ma e le taofia tele. E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le loloto o le vai o le eleele: pe a siitia i latou i luga atu o le 1.5 mita, e aoga le eliina o se alavai po o se alavai, aua o le a fufuluina ese le aʻa o le togavao.

E faapefea ona saunia vine mo le totoina?

E tusa lava po o le a le ituaiga o totoina na e filifilia, e tatau ona e saunia vine mo le vave. Afai e te filifili e toto le Iupeli a Novocherkassk i luga o aʻa, e sili ona lelei le faʻatau o se fatu. Ae pe a filifilia, e tatau ona e faʻaeteete: e tatau ona gauai atu i le aʻa, ma filifili se seedling e papae, maloloina, ma le aʻago aʻa.

E le gata i lea, o le seedling e tatau ona i ai se lanu meamata. O le mea moni, e mafai ona ola le fatu laau i lona lava, e ala i le totoina o le tipi i le susu poʻo le lafo i lalo i le vai. I soo se tulaga, aʻo lei totoina, ua fautuaina e taofi mo le tele o aso i le vai ma faʻaaogaina i aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa.

O le fusi mo tui e tatau foi ona saunia lelei. Muamua lava, o le vaega pito i lalo o lea mea e tatau ona tipi, toe laa i tua mai le pito i lalo ile 1-2 millimita. O le teuteuga e faia i se faiga e pei o se tina., sei vagana ai pe a fusi, faʻapipiʻi le vavaeina i le rootstock. E fautuaina e faʻamafaʻai le vaega pito i luga o le tipiina o mata e fesoasoani e puipuia le susu i totonu ia i latou. Mo le faia o lenei mea, o le tipiina o le paʻu i totonu o vevela vevela ma faʻaliliu i le vai.

Ae i le faʻatinoga o lenei faiga, e tatau ona e matua faʻaeteete ma aveese le faʻamaʻi vave mai le paraffini ina ia le faʻaleagaina. O le vaega pito i lalo o le tipi e fautuaina e taofi i luma o le faapipiiina i totonu o le vai, ma, faapea foi ma se fatu laau, i le stimulator mo le tuputupu ae o le aʻa.

O le faʻatauga e manaʻomia ai foi sauniuniga faapitoa, talu mai le aveeseina o le vine vine e le o talafeagai lelei mo le faapipiiina. Muamua lava, e tatau ona maeʻa maeʻa ma fufulu uma mea leaga, faʻapena foi ma palapala. A uma lena, e tatau ona e alu i lona vaeluaina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se tui mataʻutia ma se samala. E le tatau ona lapoa le siaki, talu ai e mafai e lenei mea ona faʻaleagaina le ola o le faʻatau.

Laʻau vine - totoina lelei

Ole lua mo se vine vine e le manaʻomia ona eli se mea telē, talu ai e leai ni aʻa. Ae ui i lea, e taua le tanumia o mea faʻalautele ua fefiloi ma le eleele, lea o le a faʻaleleia ai le tuputupu ae o le fatu. E tatau ona i ai se laulau o le eleele e leʻi faʻapalaina i luga o le faʻamaʻi.

A maeʻa ona tuʻuina le faʻamaʻi i totonu o le lua, ona faʻaititia lea o le suauu. E taua le tuʻuina o le aʻa aʻa i luga o le fogaeleele ma ufiufi ma le faaeteete, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina aʻa. A uma ona tanumia le vine vine, e manaʻomia le tele o le suāvai e tusa ma le 20-25 lita o le vai. O le eleele pe a mavae ni nai aso talu ona totoina ma faʻafeinu e tatau ona mulimulu.

Taina o vine vine "Tausaga o Novocherkassk"

  • O se fatu sauni e tuʻu i le vaeluaina o le faʻatauga, faʻapala i totonu naʻo se vaega vavae ese ina ia oʻo mai le ata pito i lalo i luga. Nofoaga e tipi e tatau ona pipii mausali i le ai uamea.
  • O Shtamb e tatau ona matua tosoina ni mea e mafai ona paʻu i le isi tausaga. E le gata i lea, o le sulu e masani ona faʻafefeteina i le susu susu poʻo le uʻu uʻu e faʻafete ai le susu i le rootstock mo se taimi uumi.
  • A maeʻa le faapipiiina, o vai foi e matuai malulu.

Afai e telē tele le faʻatauga, e leai se tasi, ae mafai ona tuʻuina ni nai seleni i lona vaevaega. O le a avea lenei ma vaomatua tele.

Tausia o le Aso Toʻonaʻi a Novocherkassk: Tali i le Fesili o le auala e faʻamautinoaina ai fua o vine mama

O le faamatalaina o vaivaiga o lenei ituaiga, ua uma ona matou taʻua o le a faia se taumafaiga ina ia maua ai ni fua lelei mai le faletalimalo. O nei mea uma e faʻaaoga i le tausiga lelei ma masani.

Faʻasoaina o vine vine vine "Faʻaiuga o Novocherkassk" e tatau ona fai pe a ma le 2 taimi i le taimi o le vavao. E sili atu ona lelei le faia muamua ma pe a uma le ulu atu o le vao i le vaitau o le vavao. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu ia te ia le sili ona lelei o le susu mo le fausiaina o se seleselega i le lumanaʻi. I vaitaimi o le lamala, ua fautuaina foi vine e faaopoopoina i ai, a leai e mafai ona sosolo lelei ona fua.

A uma ona faʻamaʻa, o le eleele e faʻasaga vine e masani ona mulimulitaʻi ma fugalaʻau. E sili ona lelei le faʻaaogaina mo lenei humus, faʻapipiʻi i se liʻo latalata ile liʻo 3 senitimita le mafiafia. Mulch, i le faaopoopo atu i le tumau o le susu i le palapala ma ufiufi i le taimi o le kiona, e avea foi o se ofu sili ona lelei mo le vine vine. Ae, e ese mai fualaau vine, e fautuaina ina ia maua ai le faʻamalosi o le minerale i le potassium ma le phosphorus.

Totoina vine: togafiti ma togafiti

Ina ia fua lelei fua o le vine, e mafai e le vine ona saunia lelei le seleselega ma mea e tatau ai e taua tele le tipi ese i taimi uma. E sili ona lelei lenei mea i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo. E lelei tele le tuʻuina atu i le 24 pine i luga o se tasi togavao, ma faʻatauina i le maualuga o le 45 mata. Faʻamaʻotoina le tatauina o le vine i tausaga taʻitasi, aveʻesea i fatugaʻo. O foliga o le vaomatua e sili atu ona lelei le filifilia o se mea o le a sili atu ona faigofie ona tausia o ia.

E le gata i lea, i le faʻavaeina o vine, e matua taua tele le faʻatinoga o fuamalie. Na o le tasi le fusi e tatau ona paʻu i luga o se tasi pu.

Faʻateleina le malosi o le vine i le kiona

Ufiufiina o le togavao mo le vaitaimi o le malulu ma e taua foi le malulu, aua pe a pa'ū le vevela i lalo ifo -23 ° C, e mafai ona mafatia tele lana fafie. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina masini ma mea e eseʻese. E fetaui lelei le lalagaina o paʻu, e mafai ona e tosoina le vine ma vaovao ma ufiufi i le palapala. Faatasi ai ma le taufaamataʻu o le maualalo o le vevela, o vine e sili ona lelei ona tuu i luga o le palapala ma ufiufi i palapala.

O le eleele e ufiufi i laumei laiti ma fusi teuteu. Ina ia faia lenei mea, i luga aʻe o se fualaau vine e seti ai se keg po o se ogaumu, lea e leai sona pito i lalo. E le gata i lea, o lenei vaa ua tumu i le palapala, faʻamautinoa le faasaoina o vine seia oʻo i le tautotogo.

E faapefea ona puipuia vine mai faʻamaʻi?

Talu mai le tautotogo, e taua tele le fufuluina atoa o le togavine. E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga e aofia ai i nai tagata toaitiiti o loʻo i ai le teteʻega faigata, o le tulaga o le faʻaleagaina o le falaoamata o le sola ma le milipolo o loʻo tumau pea. O le mea lea, 2-3 faʻaleleia lelei i se vaitau e tasi: 1-2 aʻo le i ulu le vao i le vaitau o le vavao, ma le 1 pe a amata ona fai le pi i luga o fuifui vine. O fualaau oona e faʻaaogaina o fualaau oona, e faatatau i le puipuia o faʻamaʻi faapitoa.