Tupe teu

Auala e aloese ai mai faigata i le taimi o le felauaiga o pi

O le faʻaaogaina o le faagasologa lea o le felauaiga o pi ina ia mautinoa ai le lelei o le seleselega o le meli mo le taimi atoa o le vaitau. Latou te faʻaaluina, i le tele lava o taimi, i vaomatua o vaomatua, lea e tupu ai le tele o togavao eseese. E taua le lelei ma le faʻapipiʻiina o lenei faagasologa, ma o le manuia o le vaitau e faʻalagolago i ai.

O le a le mea mo?

O le tausiga o beekeeping igoa o se tasi lea o auala e faʻaleleia ai le seleselega o le meli i le apiary. O manu o le a sili atu ona leaga pe afai o le mamao i le vaomatua e itiiti ifo. O se aiga o le pusi e faʻaalu mai le 180 i le 220 kalama o le meli i luga o vaʻa pe afai o le mamao i laau e tusa ma le 1 kilomita. Pe a faʻapipiʻi se apiary, e tatau ona e tuʻu i vavalalata ile vaomatua. E faʻalagolago i le manuia o le aoina, ona o le a faʻaalu e le pupuʻu le malosi i luga o vaʻa ma aumai ai le televave.

E te iloa? E tusa lava pe lele se laʻau i se mamao mamao mai molimau, e mafai lava ona maua se auala i le fale.

E faʻapefea ona saunia pi e faimalaga

Amata sauniuni e faʻanofo le apiary i uili e tatau ona i ai ni nai aso ao lei siitia.

Manaoga mo le apiary

  • ia iloa pe faʻapefea ona tuʻuina nofoaga o loʻo i ai le meli;
  • e taua tele le soifua maloloina o le apiary ma faʻafeiloaʻi uma tulaga mama ma le tumama;
  • e le talafeagai le tuʻuina o se apiary i le va o le 3.5-4.5 km mai le nofoaga muamua, talu ai o iʻa e mafai ona toe foi mai iina;
  • mafaufau e uiga i le faʻaoga lelei o laau e maua ai le nectar. Mo se faʻataʻitaʻiga, buckwheat na faia i le taeao.

Nest preparation

  • faʻamautinoa o loʻo faʻaaogaina o latou nofoaga i taimi o femalagaiga;
  • pamu fufulu fasi laupapa ua tumu i le meli. Faʻateleina mea e taʻi ai faʻalavelave faʻaopopo ina ia maua ai e le pi se nofoaga e fagota ai a latou mea i se nofoaga fou;
  • ina ia leai se mea e teu ai tagata o le fale i totonu, aveese ni aluga faamanafana;
  • tuu le sulu e lata ane i le vaomatua e puipui ai mai le matagi ma le susulu o le la;
  • saunia vai mo le pi.

E te iloa? Mo le tele o le susu e alu ese mai le nectar, o nisi numera o pi o loʻo i ai pea i totonu o le sulu, lea e maua ai le ea.

Faʻaleleia o le Koina

E faalagolago tele i le poto masani a le tausi meaʻai: e manaʻomia ona ia le malamalama i faʻaaliga uma. O le taamilosaga o pi e fatuina ai le tele o faigata e fesoʻotai ma mea lamatia. E taua tele i le tagata tausi pipi ia faʻatulaga saʻo mea uma, piki le felauaiga, ma faʻatumu uma galuega sauniuni aʻo lumanaʻi. E tatau ona aoina uma mea o le a manaʻomia i le fanua: vailaʻau, ipu, meaai. E le gata i lea, e tatau ona vave faʻaaogaina i tulaga faigaluega fou, ma o lenei foi, e tatau ona aʻoaʻoina.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i mea aoga o ituaiga eseese o meli: May, Acacia, Linden, Rapeseed, Buckwheat, Chestnut, Hawthorn, Donorum, White, Espartetova, Phacelia, Coriander, Cyprian, Acicular.

Lologa ma le siitia

A oʻo i le afiafi, e toe foʻi atu iniseti i tua, e tapunia ma tapunia faitotoa o le faitotoa i fao. I totonu o le taavale, e masani lava ona tuʻuina i ni vaega se tolu ma nonoa i maea.

Pe a faʻatulagaina i le 3, e sili atu le saogalemu ma fausia laupapa o le taavale i laupapa. I luga o le auala, e ono tulaʻi mai tulaga e le masani ai. O le puipuia o ia tulaga ma se asu ulaula, upega fausaga, hama, omea ma le solo.

E taua! Faʻamau i tua o laʻau i le itu o femalagaaiga.
O vaʻalele e sili ona lelei mo le felauaiga, ae o nisi e faʻaaoga taavale solofanua. E mafai ona e faimalaga i soʻo se taimi o le aso, ae le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela i luga o le 18-22 ° C. Afai e vevela tele i le ao, ave le sulu i le taeao, ao lei amataina le vevela, pe i le afiafi, pe a alu. Afai o loʻo e ave taavale i luga o le aseta lelei, e mafai ona e alu i le saoasaoa masani. Ae afai o le auala e leaga i le tele o pu, e sili atu le aua le faanatinati ma agaʻi malie, ma faʻataʻamilo i mea le lelei uma.

A e feaveaʻi 'avega i luga o se taavaletoso, tuʻu le vaovao poʻo le palasi laupapa i lalo o latou mea ina ia le faʻaleagaina i latou i taimi o faʻavevega. Faʻapipiʻi sulu i le auala lava lea e pei o luga o le masini - tua i le itu o le lafo. O lenei ituaiga o felauaiga e masani ona faʻaaoga i le po. Seiloga lava e lamolemole le auala, pe mafai ona agaʻi i se solo, i isi tulaga o le a faia le laasaga i laasaga.

E taua! Afai i le taimi o femalagaaiga ma le fesoasoani a se sifi, o le a amata ona lele ese mai pia mai le'iela i le tele o mea, e tatau ona vave aveese solofanua, ma, ao le i faia ni mea talafeagai, e tatau ona teuina iina.

Tuʻuina o siva i se nofoaga fou

A e taunuʻu i se nofoaga fou, e manaʻomia ona e faʻapipiʻi atigipusa i luga o le mea na saunia muamua. Mo le fuʻa muamua, tatala pia i le taimi lava latou te toʻafilemu ai. A maeʻa lena, aveese faʻamautotoga na e faʻaaogaina pe a faimalaga. Ina ia faatoafilemu ia pi, tuu o latou sulu i autafa o laau ma laau. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faʻapea o pi o loʻo vaʻaia fanua i tafatafa o latou sulu ma felelei ifo i isi. Aua nei maua le apiary ina ia malolo i le tasi pito i luga o laau meli. Ona o lenei mea, o le a masani ona felelei atu pi i totonu o molimau sili ona latalata, ma o le a faatumuina i latou i le meli.

O le taamilosaga o pi e le faigofie ma e faalagolago i le tele o mea. O le mea e sili ona taua o nei mea o le poto masani a se tagata tausi pusi. Afai na te iloa le mea e fai ma fai mea uma i le taimi, o le a leai ni faʻafitauli i le alu ma sauni. Le manuia tele ia te oe i lenei galuega faigata!