Fualaau aina

Pink classics in your greenhouse - o le faʻamatalaga o se togi o se tamato "Cardinal"

Tomato ituaiga "Cardinal" - o se ata moni o le lalolagi o le po. O fualaau fugalaau-lanu piniki e matagofie ma manaia, e talafeagai mo salakeke, palu pateta, sua sua. O le tuputupu ae o se ituaiga e faigofie, e taua tele le tuuina atu ia te ia le lagolago malosi ma le fafagaina tatau.

E mafai ona e faamasani i lenei ituaiga matagofie i nisi auiliiliga e ala i le faitauina o lona faamatalaga i totonu o la tatou tusiga. Matou te tuʻuina atu foi i lou mafaufau ia uiga o tamato ma uiga o le galueaiina.

Tomato "Cardinal": faʻamatalaga o le ituaiga

Cardinal - ituaiga vave ituaiga. Laʻau faʻamamafa, ola i le lauʻeleʻele e oʻo atu i le 170 cm, i totonu o se kiona - e oʻo i le 2 m. O le fale e fausia ai le tele o laumei lanumeamata ma e manaʻomia ai le fausia o le 1 pe 2 mai. I le pulumu e oʻo atu i le 8-10 patato, e manaʻomia e paʻu mamafa le saisai. O fua na amata malie, i le gasologa o le vaitau.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau lelei, matagofie ma matagofie;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lelei fatu germination;
  • malulu malulu;
  • Tomato e talafeagai mo salati ma le gaosiga.

E i ai ni nai faaletonu laiti i le eseesega.:

  • o se laau umi e manaʻomia ona fausaga;
  • e tatau ona e nonoa e le gata o le ogalaau, ae o paʻu mamafa foi i fua;
  • mafai faʻalelei i le eleele i lalo o le ata tifaga, ae i totonu o greenhouses, o le fua o le seleselega e sili atu le maualuga.

Uiga

  • Tatoʻatoʻa tetele, mamafa mai le 200 i le 600 g I tomua pito i lalo e tele atu.
  • O lapisi e lapotopoto, pipiʻi.
  • I se tulaga o le faʻapitoa faʻapitoa, o fuamato e mumu, laʻau, latou te maua ai se kulimi lanu piniki lanu.
  • O le aano o se mea suamalie, ma se manogi susulu suamalie ma le manogi manaia.
  • O potu o fatu e laʻititi, maualuga mea o suga ma elemene o elemene e sili ona lelei ai tamato.
  • O le paʻu, ae le faʻamalosi le pele e faʻamaonia le saogalemu o fua.

Eseese o le salati, aano o manu ma meaʻai suamalie e mafai ona 'aina, faʻaaogaina mo sauniuniga o meaʻai, supa, itu ipu ma ipu vevela. O fualaau suamalie e faia ai suamalie suamalie, saula ma masini palu. E mafai foi ona faʻamalo, o tamato e sili ona manaia i fualaau aina.

Ata

Matou te ofoina atu ia faamasani i le tele o tomato "Cardinal" i le ata:

Vaega o le tuputupu ae

E totoina fatu mo fatu i le afa muamua o Mati. O Tomatoes e sili atu le manaia o le eleele mai le faʻafefiloi o togalaau poʻo eleele eleele o loʻo i ai i le humus muamua. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, superphosphate ma le pefu laupapa e faaopoopo i le eleele. A o leʻi lūlūina, o fatu ua faʻapipiʻi i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae mo le 12 itula. Nai lo o mea e faʻamalosi ai falemaʻi, e mafai ona e faʻaaoga le sua o le aloe.

O fatu e totoina i totonu o koneteina ma le loloto o le 1.5-2 cm. Afai e manaʻomia, e mafai ona totō fatu i ni ipu iti (pe a 100-150 ml). Laʻau i totonu o pusa taʻitasi e le manaʻomia ai ni meaʻai, e totō saʻo i le eleele i totonu o se pusa paʻu, ma aloese mai le manua i aʻa. A uma ona lūlūina, e tatau ona sosolo le palapala i le vai mafanafana mai se fagu moli, ufiufi i le paʻu palasiti ma tuʻu le pusa i le vevela. Mo le manuia o le germination e manaʻomia ai le mafanafana o le 25-26 tikeri.

Pe a tupu totogo i luga o le eleele, o loʻo faʻafeiloaʻi ia pusa i se nofoaga lelei. O tamato talavou e fiafia i le susulu o le la, i luga o aso puaoa o le a manaomia ai moli eletise mamana. A maeʻa ona amata lau laʻau muamua, ona toto lea o laau i totonu o ni ipu laiti, faʻafeinu ma faʻaaoga le faʻaaogaina o meaʻai. O le isi foi, o le fufuluina o fatu e leʻi faʻauluina ile eleele.

2 vaiaso aʻo le i totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele poo luga o se moega, o laau laiti e faʻamaʻaʻaina, aumaia i fafo. O le uluai savali i le 20-30 minute mulimuli ane, pe a uma le vaiaso, e mafai ona tuʻuina ia laau i le ea mo le aso atoa. O le gaoioi i se nofoaga tumau e nofo ai e faia i le amataga o Me (mo greenhouses) poʻo i le amataga o Iuni (mo avanoa tatala). Toto toto i aso muamua e lelei tele e ufiufi ai le ata. I totonu o vaieli taʻitasi e tuʻuina 1 tbsp. se sipuni o faʻalavelave faʻasaina o minerale poʻo fafie fafie.

I le taimi lava e uma ai ona totōina, e faʻapipiʻi tamato i lagolago. O le auala e sili ona faigofie e faʻaaoga ai le sosolo o le faʻapipiʻiina lea o naʻau, ae o paʻu mamafa foʻi ma fua. O laau e manaʻomia le fusi. O le pito i lalo ma laasaga masani ua aveese, ma totoe ai le 1 pe 2 mai. Laʻau maualuga maualuga e fautuaina e faʻasolo le tulaga tuputupu aʻe. Faʻasalaga tumatumu tagata matutua e faʻalelei, faʻaaogaina naʻo le vai mafanafana. 3-4 taimi i le vaitau, e fafagaina le vao i se faʻalavelave tele.

Pests ma faʻamaʻi

Cardinal faʻataʻitaʻiga talafeagai lelei mo vailaʻau faʻamaʻi ma funga. Ae ui i lea, o isi laau totino e ono avea ma tagata solitulafono. O le aloese mai faʻafitauli o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia o fanua. Toto Tomatoes ua totoina i moega, o loʻo nofoia e leki, kāpeti poʻo kāloti. E le fautuaina le totoina o tamato i nofoaga na latou ola ai pepa, pateta poo eggelu. I totonu o se fale koli, e manaʻomia ona suia le pito i luga o le palapala i vaitau uma, faʻafefeteina i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le suauu sima.

Mo le puipuiga o greenhouses ma greenhouses e manaʻomia ona faʻafefe ma faʻaumatia vao i le va o laina. O le suamalie o le eleele i le peat, vaomago po o le humus e fesoasoani foi. O togalaau laiti e fautuaina e sulu i le phytosporin ma le paʻu piniki lanu mumu o le potassium.

I totonu o greenhouses ma fanua tatala, e mafai ona aʻafia tamato i meaola faalafua. O le mea e sili ona taatele o aphid, e leai ni slugs, thrips ma whitefly. I le vevela vevela, e mafai ona osofaʻia e le apogaleveleve osofaʻiga ma laau toto. E tatau ona faʻatau faʻasoesa mai aso muamua o le ola laau. O le eleele mo laau totō o loʻo faʻapipiʻiina ile ogaumu (i se vevela e le itiiti ifo ma le 60 tikeri). O lenei faʻatinoga e faʻaleagaina ai aʻa i totonu o le palapala.

A itiiti mai ma le tasi i le vaiaso, e tatau ona asiasia laau totō ma laau matutua, ma vaavaai i lalo o laulaau. O le suʻeina o paluga poʻo le faʻamaʻavale, e tatau ona fufuluina i luga o se ie susu, ona fufulu ai lea o le laau ma se vaivaiga vaivai o le potassium. O le faʻapipiʻiina i taimi uma i le vai mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le ammonia o le a fesoasoani e faʻaumatia ai slugs. E mafai ona e faʻaumatia aphids i le fufuluina o meaʻai i vai mafanafana mafanafana.

Insecticides e fesoasoani mai i le apogaleveleve, lea e faʻavaivai e tusa ai ma faatonuga i luga o le pusa, ona togafitia lea i le totoina o le 2-3 taimi ma se vaeluaga o ni nai aso. E mafai ona pamu tomato ma vailaʻau i luma o le amataga o le vaitau o le fugalaau; ao fua le fua, o oloa oona e faasaina.

"Katinale" - O se mea manaia e talafeagai mo greenhouses ma greenhouses. O le faʻamaonia o faʻamaʻi e talafeagai lelei mo le au fai togalaau. Afai e manaʻomia, o fatu mo le faʻaleleia e mafai ona aoina mai ona lava togavao, faʻalauteleina le faatoaga e aunoa ma se tau faaopoopo.