Faatoaga faatoaga

Tuutuuga ma aiaiga mo le tuputupu aʻe o pato pato i totonu o se masini

O le tuputupu aʻe o moa i le fale o se faʻagasologa faigofie, ae e manaʻomia ai le gauai ma le tausiga. O le fausiaina o fuamoa moa o se tasi o mea sili ona faigofie. A uma mea uma, o le atigi siʻosiʻomiti e fai siiti, o fuamoa e laʻititi ma e leai se mea e manaʻomia e mataʻituina ai le manava o le ea.

O fuamoa o Duck e tatau ona teuina i tulaga sili ona lelei: o le vevela lelei, faʻafefeteina, ma isi. Faʻalagolago i le ituaiga o leti (Peking poʻo Musky), o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le pulou o pato i totonu o le fale, e fesoasoani foi i le laulau faʻapipiʻi.

Filifiliga ma le teuina o fuamoa

A e mauaina ni moa i le lumanaʻi mo le faʻavevesiina, e taua le vaʻai i la latou amio saʻo. O se tamai fusi o le a mafua ai ona oti vave le atigipusa. E le gata i lea, o la latou felauaiga e tatau ona faia ma le faaeteete.

O le faʻaaogaina o fuamoa o le pato i le fale e aofia ai se suʻesuʻega ma se ovoscope. E mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa pe faia e oe lava ia.

I soo se tulaga, e tatau ona e taitaia le malamalama ina ia mafai ona e siakiina le tino pogisa, o lona uiga, o le siama. E le gata i lea, e taua foi le potu potu i luga o le ea, lea e tu i le pito i luga o se mea maloloina.

Aoao pe faʻapefea ona faʻapalapala lelei ia fuamoa.
E taua! O se vaifofo o le paluga pati ma le vai o le a fesoasoani i le fafasi o fuamoa aʻo lei tupu.

O lapisi o le musk duck ma Beijing e talafeagai mo le pulou. E i ai le mamafa o le manogi e tusa ma le 80 kalama, ma i le tele o mea e sili atu nai lo Peking na teu ai fuamoa. O le isi eseesega o le olaga ola. Aʻo leʻi faia se faagasologa umi o le puʻeina o pato pato, ua fufulu fuamoa. Ua faia lenei mea ina ia le afaina i le laasaga o lo latou pulou.

Talu ai ona o ia tulaga o le vevela ma le vevela, o le a faateleina le televave o siama ma mafai ona oo atu ai i le oti o pato pato i aso muamua o le olaga.

O lea e mafai ona e faʻamamaina le meafaitino i ni fasipepapepa po o le vai mafanafana e faʻaaoga ai le itu vaivai o le omomi. Aua le faʻaopopo ni mea faʻalavelave e faʻaleagaina ai lauulu.

Tuutuuga ma aiaiga mo le susunuina

O fuamoa o Duck o loʻo tausia i se tulaga faʻavave, e pei ona tatau ona i ai i totonu o se afi, ma i le fale latou te i totonu o potu mafanafana ma lelei. I luga na taʻua ai o fuāmoa ua faʻamamaina mai palapala.

O mea o le musk duck e mafai ona teuina mo le 15 aso ao lei tupuina, ae e sili atu, e lelei, le tuu i latou e totō muamua. O meafaitino o le Peck Peck e talafeagai mo le susunuina mo le 8 aso.

E taua! O le mea moni, ona o taimi eseese o le pulou, e sili atu le aua le tuʻufaʻatasia le fausiaina o ituaiga eseese o pato. E le gata i lea, e le mafai ona faʻafefiloi moa ma pato.

O le incubator o nisi taimi e iai ni tamai fata mo vaega taʻitasi o meafaitino e sasaa ai le vai. O lenei mea o le a tumau ai le faʻamamafana e te manaʻomia.

Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le afi, e tatau ona siaki le meafaitino faʻatasi ma se ovoscope i se tasi taimi ina ia lafoai ai le mea ua maeʻa.

Matou te ola pepe pato

Ua vaevaeina le vaitaimi atoa ile tolu vaitau. Ae 'aua neʻi galo o loʻo ola aʻe laufanua mo 32-35 aso, ao Beijing o le 22-27 aso. O le mea lea, afai e te tuʻuina ituaiga eseese o moa i le lumanaʻi i le mea lava lea e tasi, faʻafesoʻotaʻi.

Muamua, ia pulea paʻu, ma lona lua, ia malamalama pe toafia pepe o pepe na totoe aʻo leʻi puʻe.

Fuga meaai fou

O le faapipiiina o fuamoa o le pato o se faagasologa umi, o lea e tatau ai ona matauina le faʻaogaina o le faʻaaogaina o se laulau faapitoa. Mo musk:

1-7 aso: t = 38 ° C; humidity relative = 60%; numera o itu i le aso = 2;
8-29 aso: t = 37.7-37.4 ° C; humidity relative = 40-45%; numera o itu i le aso = 2;

29-35 aso: t = 37 ° C; humu vavalalata = 70-75%; e aunoa ma le liliu.
Mo le Peking e mafai ona faʻaola uma vaega.

E te iloa? I Saina, o laumei tipi teuteu meaʻai e taua o le "moa manogi". Ina ia faia lenei mea, o fuamoa matala o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vai mo le selau pe sili atu aso. I le vai faʻaopoopo i ai le paʻu muʻala o le oak, lauti, masima ma masima.
I le taimi o le faamaʻi, e mafai ona e togiina ni pato o le lumanai i se vaifofo o le vai ma le vineta (1 lita o le vai ma le 2 sipuni tele o le vineka) mo ni nai sekone. O lenei mea o le a faamaluluina ai lauulu ma fesoasoani ai i le lumanaʻi i luma. E tatau ona faʻamaalili pepe pato mai le sefulu o aso.

Ina ia faia lenei mea, faigofie lava ona tatala le incubator mo le 20-30 minute. E le gata i lea, e manaʻomia e tamaʻi pato ona sasaa vai i se pulu. O lea latou te vevela ma vaʻavaʻai. Ona e manaʻomia lea e toe liliu ma toe tapunia le incubator.

O le vaʻaia e faia ina ia mautinoa ai e le mafai e luga o le iniseti ona faʻafefe, ona o le puʻu o le pato o loʻo amata ona faʻatulagaina i le vaitau lona lua faʻatupulaia. E mafai foi ona e tuu le sprayer i le incubator, ina ia afea le manava e leai se eseesega o le vevela.

Atonu o le ae fiafia e aoao e uiga i le faʻavelaina o fuamoa.

Vaitaimi o moa

O le tausisia o le vevela vevela o fuamoa duck ma isi taʻiala o loʻo tuʻuina atu i le laulau o le a mafai ai e au pato ona momoe i le taimi. I aso mulimuli o le fesuiaʻi o fuamoa, o le ea ma le malulu e le manaʻomia. E le gata i lea, aua e te fesuiaʻi, aua ua uma ona fausia ni pato pato. Muscovy o paʻu na faʻapipiʻi i aso 32-33 o le faʻaoga. Peking duck i le 22-23 aso. E taua le tuʻuina atu o manulele ma le tausiga lelei vave.

O le vevela pe a uma ona faʻaalia i le malamalama o le 35-36 ° C, e tatau ona lava le malamalama ma se avanoa tele. I aso muamua i lalo o pato pepe e tatau ona avea ma pepa poʻo ni ie. O mea leaga ma isi mea moe laiti e mafai ona afaina ai i latou.

E te iloa? I Motu Filipaina ma Cambodia, o se isi mea taua, na taʻua "palota". O se fuamoa ua tunu ma se fomu ua faia. - faʻatasi ai ma le vaʻaiga, fulufulu, skeletal cartilage.

E mafai ma e tatau ona faʻafeiloaʻi manulele i le fale. O le mea autu o le teenaina o mea leaga pe a oʻo i le taimi e teuina ai poʻo i le taimi muamua o le tuputupu aʻe o pato pato. Faʻaaogā le ovoscope mo le faʻanoanoa o atigipusa le lelei. O le thermometer ma le mita eletise o le a mafai ai ona matauina le tulaga. Ma aua nei galo e le manaʻomia ona e suʻeina ituaiga eseese o pato. Po o, muamua lena mea e te manaʻomia e toesea pepe pepe, ona Peking.

I le uma, o soʻo se faʻamatalaga o loʻo aoteleina ma e tele lava ina faalagolago i lou poto masani ma le ituaiga o incubator.