Laʻau tetele

Eseese laʻau taumafa tetele: faʻamatalaga ma ata o ituaiga lauiloa

O le salu o se oloa tulaga ese, e tatau ai mo pepe ma meaʻai, meaʻai meaʻai, vitamini ma microelements. I a tatou latitudes, e tolu ituaiga o paukini e masani ona totoina: o le faigata, o le nutmeg ma le tele-fruited. Latou te fesuisuiai e fuafua i le tofo o le paluga, o le tele o fua ma le paʻu o le paʻu.

O le pulu matala tele e fua tele, o le a talanoaina i lenei tusiga.

Vaega o ituaiga o popo tetele

E pei ona e mateina mai le igoa, o le pikiapu lapopoa e fua mai i fua tetele, o le mamafa o tulaga masani e eseese i le va o le 20-50 kilokalama, ma o nisi taimi e oo lava i le 100 kilokalama. Ae o le suamalie sili lea ona lelei o le uka, o le suka i totonu o ituaiga eseese e oo atu i le 15%, lea e sili atu nai lo le suka. Ae ui i lea, o le mea sili lea ona le lelei ma le malulu o ituaiga o pikiaka, lea e maualuga lona gaosiga. O lona mafiafia, aano o le tino e faʻaleleia ai le umi o le teuina o le fomaʻi ma lelei le mafai ona feaveaʻi. O lapisi laʻau eletise tetele e lapotopoto, lapisi faʻasalalau ma se vaimua lapotopoto, e aunoa ma ni fagu. Laua o pentagonal ma renula. O fatu e lapopoa, palamole, susu-paʻepaʻe poʻo le enaena.

E taua! O le pulupulu pulupulu o ituaiga laʻau tele-fua, ua faʻaaoga lelei i le kuka ma avea o se meaai paleni mo manu. E aofia ai le tele o meaʻai: vitamini A, C, E, K, PP, vitamini o le kulupu B, faʻapea foʻi ma le potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iron, copper, amino acids, etc.
O fua o le pamu lapoa o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina ma o loʻo faʻaaogaina i mataupu o maualuga maualuga ma faʻamaʻi o le manava, e oʻo lava i maʻi pipisi. O le pulp pumpkin pipiʻi e iai sona aafiaga tele, ma o le suakalama o le pumpkin o se vailaʻau lelei tele ma se sui faipule. Ogatotonu ma Amerika i Saute o loʻo taʻua o le nofoaga na fanau mai ai lenei paukini, i Europa na faʻaalia mai le XYI seneturi, ma o le taimi nei o loʻo galueaina i le lalolagi atoa.

E te iloa? O tagata sa nonofo i Saina anamua na latou manatu o le taumafataga maualuga e avea ma masiofo o fualaau faisua ma na tupu tele i le lotoā o le emeperoa. I le avea ai o se faailoga o le alofa mutimutivale faapitoa, na tuuina atu ai e le emeperoa fua sili ona tele i lona pito sili ona latalata i ai.

O ituaiga sili ona lelei tele-fua

O le uʻamea tele e iloga i ituaiga eseese ma ituaiga, e tusa ma le 100, ma o se oloa faʻaleleia faʻaleleia. O fualaau suamalie o ituaiga eseese eseese e eseese ma le tele ma le tofo. I totonu o le ogatotonu ma le itu i saute, o ituaiga sili atu ona lelei e totoina, o le Ataata, Curative, Azure ma Crocus.

Ataata

O se tasi o sui o le paʻu tele o le Smile ataata. O lenei laukaina e iloga i le vave ona taumafa (85 aso), faʻalauteleina le malulu ma maua ai se seleselega lelei. O fua o le Smile ituaiga e lapotopoto ma laʻitiiti, e tusa ma le 2-3 kilokalama, e ufiufi i le paʻu lanumeamata susulu ma vela paʻepaʻe. O le aano e suamalie, crunchy, moli lanumeamata i le lanu, ei ai se tolo melo. O le laau o lenei ituaiga o loʻo i ai se fuga laau, o lea e faigofie ai ona ola e tusa lava pe i ai ni vaega laiti. O se ataata foi e faasino i se ituaiga mea teuteu o le elekeleka tele, e mafai ona tupu aʻe e pei o se togalaau pe a totō i tafatafa o se solo.

E te iloa? O le mamafa o le faamaumauga o le mamafa o le pikiapu tele e 250 kilokalama. Faatuina o ia ia Wayne Hockney, o se tagata nofo i le aai o New Milford, ISA.

Titan

Vaʻaga o le vaitau e alu i luga o le paukini lea e faʻapipiʻiina ai uiga e tele: lelei lelei, fua tele, o le avanoa e teu umi ai, foliga matagofie. O lenei ituaiga e totoina ona o le tele o lona telē, ae o lona lelei lelei na faia ai Titan o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le popo tetele. Pumpkin Titan ei ai sona lanu samasama, mafiafia, suamalie manaia. O fua e matua tele, e oʻo atu i le 50-100 kilokalama o le mamafa. E sili le fiafia i le paukena, eleele mama, malamalama-e manaʻomia, e le faʻafefeina le suavai. Le tali lelei i mea faʻalaʻau ma meaʻai. Ina ia mafai ona tuputupu ae sea ituaiga o meaola, e na o le tasi le pauka e totoe i luga o le sasa, o lea o le a le lava se vaega laitiiti mo lenei ituaiga. E le gata i lea, o pumpkins Titans e fiafia i le eleele maulalo-humus.

Palani Palani

Pumpkin Palania mumu o se mea manaia ma le masani ai, fuga i Farani. E eseese i le lanu uliuli lanumoana o le paʻu o le fualaau aina ae tele le lapopoa: o sea paukini e mafai ona oʻo atu i le 20 kilokalama. O le eseesega o le laulau, o le umi o le tau, e oʻo mai i le 101-118 aso. O le laau e malosi, mamana, fualaau aina. O le paʻu e manifinifi ma paʻu. O le lanu o le tino o le lanu mumu Palania o le lanu samasama. O le pulupulu e mafiafia, mafiafia, manogi, suamalie. O loʻo faʻaalia i le tausia o le lelei ma le mafai ona feaveaia. E fiafia o ia i le la, mafanafana ma le itu i saute. O le mea e masani ai, o le pauka o lenei ituaiga e tupu aʻe e pei o meaʻai manu, ae ona o lona maualuga, e talafeagai mo tagata.

Lelei

Faʻauʻau Fomaʻi - o se vasega amata muamua (95-100 aso) o le fuafuaga o le laulau e fautuaina mo taumafa taumafa. Faʻalēpopoʻa, faatasi ai ma se faʻapuʻupuʻu tutotonu. O fua e lapotopoto, faʻamafola, pupuu vaega, ausia le mamafa o le 3-5 kilokalama. O le lanu o le paʻu e lanu enaena, e ufiufi i se laina o se lanu uliuli. O le paʻu o se paʻu paʻu, manifinifi. O le aano e manaia, manaia, suamalie, moli. O lenei togi e matua puipuia i le maualalo o le vevela e oʻo atu ile -2 ° C. O le pinekinisi faafomaʻi e ese mai i le maualuga o le gaosiga, gafatia ma le tausia o fua lelei o fua. E sili ona fiafia i lau oneone ma le lamolemole (e masani lava ona totoina le elekeni i luga o pusa faapalaga).

Yellow centner

Vaitausaga o le vaitau (98-105 aso) o filifiliga Siamani. Pulu malosi, umi o le paukiki i fua tetele, ausia le mamafa o le 60 kilokalama pe sili atu. O fua e laugatasi, vaeluaina, samasama samasama. O le aano o le ukeni o le moli, suamalie ma le mafiafia. O le ituaiga e taua mo lona maualuga o mea o le koko ma le suka i le pulupulu ma e faʻaaoga mo le gaosia o meaai pepe. Ona o le lapoa tele o le fua, o nisi taimi e oo atu i le 100 kilokalama, o lenei ituaiga e tupu tele lava mo le lelei o fatu.

Lafoa auro

O le togavao auro o se vaeluagalemu o le tele o le pauka, ua tupu mo le 98-105 aso. O le laau e pupuu, vao po o le vaomatua. O fua e lapotopoto, e laʻititi le vaeluaina, faʻamafola. O lo latou mamafa e mai le 3 i le 5 kilokalama, e faalagolago ile ituaiga o palapala. O lenei ituaiga e tali lelei i fugalaʻau faʻasaina.

O le lanu o le pele o le moli auro ma le samasama auro ma vela mama. O le mea e pala o le vavao tele, paʻu. O le aano o le samasama samasama, crunchy, faʻafeololo malie ma suamalie, e sili ona lelei lona tofo.

Crocus

Crocus o se vaitau puupuu, ogatotonu (108-112 aso), togavao vao. E i ai ni vaega laiti, lapotopoto, fualaau. Lanu o se peel e lanu-lanumeamata, monophonic. E mamafa le mamafa o le fua ile 5-8 kilokalama, ma i nisi tulaga e oʻo atu i le 20 kilokalama. Crocus pulp o se mea eleelea, mafiafia, lanu samasama, manaia, e lelei lona tofo. O le vailaʻau e malulu, e mafai ona faʻapaleina le faʻaitiitia o le vevela i le -1-2 ° C. O fua e lelei le tausia o le lelei ma le mafai ona feaveaia. O lenei ituaiga o pamu tetele e sili ona faigofie ona tupu, e maualuga lona tetee atu i paʻu palapala ma paiotisis - o faʻamaʻi autu e aʻafia ai pika.

Faʻailoa

Eseesega o mea e alu i le laulau. Vaitaimi le umi (110-115 aso), laau laititi umi. O le mamafa o le mamafa o le pumpkin ituaiga Kupchikha - e tusa ma le 8-10 kilokalama, ma le maualuga e oʻo atu i le 22-24 kilokalama. Fua o fua, lapotopoto, lanumeamata-lanu samasama, maua lelei le mafai ona feaveaia ma tausia le lelei. O le aano o le paʻu moli, o le manogi, o le malo, o le meaʻai, e lelei lona tofo. O le fua o loʻo i ai fatu tetele, e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, umi, ma vevela.

Azure

Vaitaimi i le vaitau o tausaga (99-123 aso) faatasi ai ma fua o le fuafuaga o le laulau. O le laau e umi lona malosi. Pumpkin Azure e maua, fualaau lapotopoto, lanumeamata lanumeamata ma lanu uliuli, lanumoana i lanu, ma se maanuminumi, mafiafia. Fua e oʻo i le mamafa o le 6 kilokalama. O le tino o le moli lanumeamata, mafiafia, mea malie, suamalie, crunchy ma se tofo lelei, lelei mo taumafa taumafa. O le ituaiga e fiafia i eleele oneone ma oneone vaivai, e faʻaalia i le le mautonu ma le tetee atu i le maualalo o le vevela. Faʻailoa i le maualuga o le gaosiga, lelei le mafai ona faʻaleleia ma tausia fua.

E tusa ai ma le inisinia o mea taufaatoaga, o ituaiga uma o loʻo i luga o loʻo i ai foi faʻavae tutusa ma tulafono mo le totoina. Latou te fiafia i le lafulemu, faʻafefe o le suamalie, laufanua vaivai, oneone oneone ma susulu, lelei nofoaga mafanafana, puipuia mai matagi malulu o le matagi. O aso o le lūlūina o fatu o laʻau popo tetele-fualaʻau mo eleele faʻasaina ma mo laau - iuga o Aperila - ogatotonu o Mei.

E taua! O le aʻa o se paʻu tele e malosi, loloto (mai le 1.7 i le 4-5 m), o le mea lea e le mafai ona totōina i nofoaga e latalata i le vai.
O pamu tetele e fiafia i meaʻai ma minerale. I le avea o se mea e fai mo le eliina o le autumn e faia ai le 4-6 kilokalama o le faapalaga i sikuea mita. E fafagaina le kulūlū i fugalaʻau mai superphosphate (25-30 g), potassium sulfate (15-20 g), ma i le tautotogo ,urea (15-20 g).

I le suʻesuʻeina o ituaiga siliva e sili ona tele ma le faʻamalamalamaina o latou lelei, e tatau ona e filifilia po o le a le ituaiga e totoina, e fuafua i mea e fiafia i ai ma sini o le galueaina: pe e te manaʻo e selesele se tele o fatu ma teu fatu mo se taimi umi pe faʻaaogaina mo na o meaʻai, mo tamaiti ma taumafataga. Ae peitai, e taua le manatuaina, o le tele o fua, o le sili atu foi ona faigata le ausia o lona matua, o le tofo lelei ma le maualuga o mea o vaega taua.