Laʻau

Radermacher - o se laʻau lanumeamata mo le fale

O Radermacher o se laau mai le aiga o Bignoniaceae. O le nofoaga na fanau mai ai le laau o Asia i Saute. O loʻo faia ai se pale paleni ma le tele o laulaʻau lauulu o se paʻu lanumeamata lanumeamata. E na o le tasi le laau, faʻafetai i le maa gaosi, e mafai ona lanu meamata le potu, faʻasolosolo le siʻomaga ma fufulu le ea. O se failaʻau ma lanu lanu lanu mananaia e masani ona taʻua o le "gata o le gata", "laau o le emerald", "china china" poʻo "le ofu i totonu." O le tausia o se mea e faigofie, ae mo le fausiaina o se paʻu mata, e tatau ona ausia nisi o manaʻoga.

Uiga o le Botanical

O le radermacher i le natura o se laau umi, e liliuina, e masani lava i ni ogalaau. O lona maualuga e oʻo atu i le 30-40 mita Le umi o le ogalaau e mafai ona oʻo i le 1 m. O le fale e laʻititi, o se lush, faʻapipiʻi vao e oʻo i le 2 mita le maualuga. Ua ufitia i latou i le paʻu lanu lanu enaena lanu meamata.

I luga o paranesi talavou, gasolo umi laʻau ola faʻatasi. I luga o petioles o le oval pe ovoid leaves. O le umi o le laʻau atoa e oʻo atu i le 20-70 cm, ma le lautele o le 15-25 cm. O leaflets taʻitasi e 2-4 cm le umi. O latou pito umi, pito pito lima ma lamolemole poʻo pama.







O le failaʻau e fuga i le 15 ona tausaga. I le tau mafanafana, e iai ni logo e tasi i le axils o laʻau pe saʻo i luga o le ogalaau. O nisi taimi latou te faʻapotopoto ai i le faʻailoga taʻavale valea. E tofu pupu ma se pulou puupuu. O le umi o le calyx e oʻo i le 7 cm. O le lanu o le kulimi, paʻepaʻe poʻo le samasama-lanu moli. I le taimi o le fugalaau, ua ufitia le laau i le manogi o cloves, o lenamon po o le jasmine. O le mea e leaga ai, i le fale e matua faigata lava ona ausia le foliga mai o fugalaau, ae o le lalelei matagofie o laʻau e tatau i le failautusi ona nofo i totonu o le fale.

A maeʻa le palotaina, faʻapipiʻi fatu pusa. O loʻo i ai ni fatu lanu enaena ma le lionfish.

Ituaiga o fafie

O le ituaiga e aofia ai ituaiga 17. O le tele lava oi latou e telē, faʻasalalau laau, e le talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu. I totonu o fale e mafai ona e mauaina, o le mea e masani ai, naʻo le saina Saina.

Saina Radermacher (titmouse). O laau vavao e maualuga le 1.5-2 m o loʻo i ai se pale pale tele. I luga o lala mamana, e umi la (45-50 cm) lapisi lapisi. Tatala lanu lanu lanu meamata lanu lanumeamata lanumoana ua i ai ni foliga mafolafola ma ni pito faʻamau. O le mea e sili ona manaia o le vasega teuteu o le Rädermacher o le caprim Caprim. I luga o se tasi laau, o ni laʻau vane fualaʻau lanumeamata ma lanumeamata lanumeamata. O le mea lenei e matua matagofie ai lava le paleni mosaic.

Radermacher Saina

Raddermacher woody. O se mea saʻo, e tasi le 5-10 mita le maualuga e ola i vao vaomago o Initia. O le pale i le taimi o le fugalaau e matua teuteu. Faʻasalaga faʻapipiʻi matala i luga o le paʻu tuai o le ogalaau ma lala mafiafia, i le va o laulaʻau lanumeamata susulu seia oo i le 100 cm le umi. Latou te aofia ai le faʻaogaina o le faʻaoga. O le pito o fugalaau e matua malosi lava ma e ufiufi i le lautele o tuaoi. O petals e paʻepaʻe le kiona, ma o le pharynx e lafoina i lanu samasama lanu samasama.

Raydermacher woodfruit

Radermacher e mumu mumu. O se laau umi ei ai se pale ua vaneina e ufiufi i lau ovalu e oo i le 7 cm le umi. O fugalaau o le laau e foliga mai i luga o vine ua lignified tuai (ogalaau, lala tele). O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai fugalaau mumu lanu mumu. O pito o petals e tatala i fafo. I le taimi o le fuga, ua afifiina le laau i se manogi matagofie o le jasmine.

Radermacher mumū mumu

Totoina o laau

I le fale, e masani lava ona faʻalauiloaina le faudermacher i auala vegetative. Ina ia aʻafia le tipi, o laʻau ola maloloina lelei ma se tipi ma se mulivae e vavaeina ia Me-Iuni. E tatau ona togafiti le fasi pepa ma Kornevin. Ona mauaʻa lea o le aʻa i le oneone oneone lelei, ma faamamaina lelei ma ufiufi i se ato. O loʻo i ai ni fatu laau i totonu o se potu mafanafana lelei ma le malamalama tele. Laʻau e tatau ona faʻagasolo i aso uma ma faʻafefea i vai.

Ina ia aʻafia se fuʻa lignified, faʻaaoga le metotia o le lafoaʻiina o le ea. I lenei tulaga, ua afaina ai le paʻu, ua tipi ma sasaina ai. O le nofoaga ua faaleagaina ua afifi i moss susu ma le polyethylene. O Moss e tatau ona faʻaleleia lelei. A maeʻa ni nai vaiaso, o aʻa malolosi o le a aliali mai, ona mafai loa lea ona aveese le faamaapeina, o le lala ua tipi ma toto eseese.

O le faʻaleleia o fatu e masani lava ona faʻaaogaina e le failaʻau ona o le faigata o le faʻatauina o fatu. O fatu fou e totoina i le loloto o le 5-10 mm i le oneone lelei ma le eleele. O le pusa e ufiufi i le afifi ma tuu i totonu o se potu mafanafana ma le malamalama. E foliga mai e tulaʻi i totonu o le 8-12 aso. A maeʻa le isi 20-25 aso, ona togi lea o le tamaʻi uila i totonu o ipu taʻitasi.

Nofoaga ma Taulaga

Malamalama E fiafia Radermacher i le malamalama lelei, ae a oso le la i le la, e vave ona mumu. E faatagaina e ola i tua o le potu poʻo luga o pupuni o itu i sasaʻe ma sisifo. O le tuputupu ae o tupu e sili atu le malosi mai le malamalama, o le mea lea o le laau e faasolosolo faataamilo i lona itu.

Lulu O le Radermacher e fiafia i mea e masani ona mafanafana. O le vevela aupito sili ona lelei i le taumafanafana aua o le + 22 ... + 25 ° C. I le vevela vevela, e tatau ona e faʻaliliu le potu pe faʻaalia le vao i le ea fou. O le a e manaʻomia se mea faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma puipuiga mai faʻataʻitaʻiga. I le autumn, e fautuaina e tuu i lalo le vevela i + 16 ° C. O sea taimi malologa o le a mafai ai e le laau ona maua le malosi. I le taimi lava e tasi, o faitauga o le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo ifo o le 11 ° C.

Faʻamasinoga E fautuaina le totoina o laau e fai i le amataga o Mati, ao lei amataina le vaitau tuputupu ae. O le 5 tausaga muamua, ua faʻapipiʻiina le taulaʻi i tausaga taʻitasi, mulimuli ane o le faʻatinoga e faʻatinoina i le 2-4 tausaga poʻo le suia foi o le pito i luga. O se mana malosi e manaomia se ipu manaia, loloto. Ae peitai, e le tatau ona e pikiina le gafatia "mo le tuputupu ae". I lenei tulaga, o le a faigata le faatumauina o le tulaga talafeagai o le eleele ma le suavai.

I le pito i lalo o le ulo, ua faia ai ni pu e faʻafefe ai le vai ma se laumei malulu o le faʻalautele o le ele po o isi mea faʻavaivai ua sasaa. O le palapala mo le suauu e tatau ona i ai le le mautonu pe vaivai foi, ia manava ma ia lelei. O le palapala e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • lau laʻau (2 vaega);
  • laʻau oneone (1 vaega);
  • leaf humus (1 vaega);
  • fasi fasi pine pine (0.5 vaega).

Pe a faʻavasegaina, e tatau ona aveʻesea le elemene tuai e aloese ai mai le sili atu o le acidification o le palapala. Ua fufulu aʻa, siaki mo le pala ma vavae ese nofoaga ua faaleagaina. I le taimi lava e maeʻa ai le faʻavasegaga, e faʻafeinu ai le uila ma tausia i se paolo puipui.

Aiga Tausi

O Radermacher e le lelei, e talafeagai mo le au faifaatoaga ma sina poto masani po o le poto masani.

Totogi. Laʻau e fetaui lelei i le masani lelei o totonu o le fale. Latou te tali atu ma le agaga faafetai i vaitau faʻapitoa. E manaʻomia faapitoa i latou i le vaitaimi o le mafanafana, pe afai o le vao e lata i le faʻavave. O le vai faʻamamaina e faʻaaogaina mo le susunuina, o isi laupega mataga o le a aliali mai i luga o le laʻau. E faalua pe faatolu i le tausaga, e taʻele le vao i se vevela mafanafana.

Faʻasa. Talu ai ona o le pale paleni, e vave lava ona faʻafefe le susu ile tamaʻi suavai, o lona uiga e tatau ona faʻafeinu soo ma tele. E tatau ona faʻamamago le eleele ile 1-2 cm, e leai. Suavai mo le faʻavaivai e manaʻomia le malu, tausia lelei. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vai, kuka poʻo le timu.

Fertilizer. Mai le amataga o Aperila ia Setema, e faʻamaʻaina ai le faʻatoʻa faʻatoʻa faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faatolu i le masina. Faʻasalaga faʻavaomalo masani poʻo ni faʻavaega mo laau teuteu teuteu. Ua sasaaina le fofo ile eleele. I le taumalulu, o le laei pito i luga e naʻo le fugalaau e maua i le vevela i luga atu o le 20 ° C.

Faʻavaeina o le Crown. O Radermacher vave vave ona ola vine. O le faʻapipiʻiina mo le faʻavaeina o auala i fafo e amata i se talavou. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo. E fautuaina ina ia faapuupuu se vaega o vine, pe a le o lea, latou te vave alu ma faʻaali atu. Mo le mauaina o se togavao ma vao vao i le umi atoa, e masani ona totoina faʻatasi ni laau eseese.

O aʻafiaga ono tutupu

E mafai e le Radermacher ona pagatia mai osofaiga a le miti mumu, aphids ma le mealybug. Pe a oʻo mai le pala, e fufulu vai i lalo o se vai mafanafana tele, e aoina iniseti ma faʻaaogaina le iniseti (Actellik, Aktara, Karbofos).

Afai e solia le puleaina o le vai, o le aʻa ma le aʻa ua faaleagaina e le rotarium (fusarium). O le faʻamaʻi e faʻaalia o ia o ni mea uliuli, faʻamaluluina o masini, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae o le tuputupu ae. E talafeagai le faia o se gaioiga e sui ai le eleele ma le faʻaaogaina o vaega ua faaleagaina. O vaega uma o loʻo faʻasusu i le malala ma faʻapipiʻiina le togafitiga i le fungicide.

O le le tausisia o le faʻatupulaia o tuutuuga o le faʻailoaina o loʻo faʻamaonia e le faʻaitiitia o latou lava foliga vaaia. I le taumalulu, faʻatasi ai ma le le lava o le malamalama ma le mafanafana o le 'anotusi, o loʻo faʻaloloa ma faʻaalia le laau. O nisi lau e mafai ona lanu samasama ma pau. I le tautotogo, o laulaau fou o le a tulai mai io latou nofoaga. Ona o le malulu vevela poʻo le le lava o le suāvai, o lau e faʻamago mai le mata, faʻaitiitia le taufefe ma pa'ū. Le lava o le malamalama ma le faʻamalaʻau e taʻitaʻia ai ma le faʻaitiitia o le laulau.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

O le Radermacher ua manatu o se laau e lelei ona aafia ai le tulaga i le fale. Na te faʻaogaina le olaga o le aiga i mea fiafia, o loʻo tauivi ma le le fiafia ma le faʻanoanoa. O mafutaga i le va o tagata nofofale o loʻo faʻaleleia, faʻaleleia ma sili atu le lagolagoina.

E talitonuina o le fugalaau e aʻafia lagona le lelei ma faʻapipiʻi ai isi i se galu lelei. O laau toto o loʻo faʻaalia i totonu o fale o tagata o loʻo faʻatinoina faiga faʻavae i sasaʻe. E fesoasoani i le faʻamautuina o se fesoʻotaʻiga ma se mafaufau maualuga, ma puipuia foi le e ona mai mea leaga ma maʻi matuia. E toʻatele e talitonu o le togavao na maliu o le faila, o le na maliu mo le leai o se mafuaaga, na ia tauaveina i ona luga le leaga na faatonuina i lē e ona.