Fua o le gaosiga

O ituaiga autu o fatu fatu ma o latou uiga

O le alualu i luma faasaienitisi ma tomai, lelei, e le aoga. E maua ai le gafatia e faʻatautaia galuega a tagata e ala i le faʻamaeʻaina o galuega vave ma sili atu. Tekinolosi tekonolosi e le amanaʻiaina ma faʻalauiloa galuega. Ina ia mafai ona faʻaleleia galuega, i le taimi nei e maua ai le tele o mea taufaatoaga masini ma fatu fatu - O se faʻataʻitaʻiga manino lea. O le a le mea e fai ai fatu masini?

Faamatalaga ma Faamoemoega

O le fatu fatu o se masini lea e faʻaaogaina tele mo le lūlūina o fatu o laau eseese ile eleele. I le tele o tulaga, e faʻaaogaina foi le masini e faʻasalalauina ai le fōlaʻau poʻo isi mea faʻalauiloa i luga o vaega tetele o mea totō.

O le taimi nei isi mea i le salalau o fatu i le lima po o le sieve, lea e mafai ona matua faateleina ai le gaosiga. O le aoga sili o le masini o le fatuina lea o fatu i le taimi lava e tasi ma i le taimi lava e manaʻomia ai le loloto. O le lelei o le faagasologa e le aafia i soo se auala e ala i le tau poʻo le faʻafefe o le matagi, lea, pe a lūlūina e le lima, faʻalautele mea totō i mea lata ane. O faʻataʻitaʻiga sili ona fou o loʻo faʻaalia ai foi le pneumatic precision. O le faʻavasegaga o faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi a latou mamanu ma le lautele o le fausaga o le galuega, o le a toe iloiloina.

E te iloa? O le uluai laau toto sa fausia i Saina i le II senituri BC, ae i Europa o sea ituaiga masini na pateni na o le XVI senituri TA ma sa faaleleia i le taimi o le suiga o le faatoaga a Peretania.

O se uiga tāua o masini taʻitoʻatasi taʻitasi o le lautele o le ū. E masani lava o lenei uiga o le a iloa vave, e pei ona faʻaalia i le ituaiga o le masini (mo se faʻataʻitaʻiga, C3 - 3.5). O lona uiga o le fatu fatu o se fatu tasi ma e lautele lona 3.5 mita. O le mea lea, pe a uma ona vaʻai i le makaina o le masini, e mafai e se tasi ona malamalama ua fuafuaina mo fua o le saito ma o taimi taʻitasi ma ona faʻaaoga o le a gaosia ai se vaega o le 3.5 mita le lautele. Mai lenei mea e faigofie ai ona fuafua pe o le a le vaega o le luluina e mafai ona ufiufi e ala i le faimalaga faʻatasi mai le tasi pito o le togalaau i le isi. O le mea lea, afai e te iloa le saoasaoa o le saoasaoa o le masini, e matua faigofie lava le faitauina o le taimi e manaʻomia ona faʻaaluina i le totoina.

Mamanu ma mataupu faavae o le taotoga

Ina ia malamalama pe o le a le fatuga, e aoga le mafaufau i lana mamanu ma le mataupu faavae o le taotoga. O se masini lea e aofia ai vaega nei:

  • se meafaigaluega ma se pusa fatu mo le luluina o saito, o ni atigi ma fafagaina i latou;
  • pusa, pusa po o isi koneteina faʻatasi ma tagata faʻatau (fesoasoani i le faʻaleleia lelei o fatu) mo le teuina o mea e toto ai;
  • se masini (mo se faataitaiga, o se suotosina) mo le fausiaina o togalaau i totonu o le palapala, lea o le a mulimuli mai ai fatu;
  • o le auala mo le faatumuina o le togavao i le eleele pe a uma ona seleina e fatu ma faaleleia le palapala.

I masini ua mamanuina mo fatu ma fuga (tuk) i le taimi e tasi, o pusa saito e tele lava ina maua i luma o le masini, ma mo le tua i tua. O se fatu fatuga nei e sopoia le fanua ma se taʻavale i se saoasaoa e tusa ma le 13 kilomita / h.

E te iloa? I atunuu o muamua Soviet Union, e le na o le fatu laau e lauiloa, ae o le fatu laau-fatu, o le tulaga ese o le mafai ona faatino le lulu i luga o eleele e le togafitia.

A maeʻa ona suʻesuʻeina le mamanu, ona manino ai lea o le mataupu faavae o le faʻaogaina o le puʻupuʻu: o le masini, faia o le gaioiga i le togalaau, faia togalaau, lūlū fatu laau i le loloto manaʻomia ma le mamao, vailaau minerale (pe a manaʻomia), ma o se taunuuga, e faaputuputuina ai togalaau ile eleele, fai ai le lanu. Ua sasaa le sua i totonu o le fatu pepe ona o le fesuiaʻiga o le uʻamea, ma o pito o fatu fatu e fetaui ma le suotosina. O lenei faiga e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga i le vaega a le tagata. O le e ona le fanua, i lenei tulaga, e naʻo le soifua maloloina o le masini.

Tagata totō totō toto fatu e mafai ona faʻainisinia ma pneumati. I le taimi muamua sa taua ai le saʻo saʻo, lea e umia e nisi o kopi o masini lūlū. E leai se mea na o se vavega o tekinolosi, lea e taua o le tagata totō saʻo. O lea ituaiga masini o se faʻaaogaina o le masini faʻapipiʻiina; o loʻo faʻapipiʻiina i ai le faʻaaogaina o le tino mo le totoina. Ona lelei:

  1. Le vaeluaga lelei i le va o le totoina o mea.
  2. Uiga maualuga o le fanua.
  3. Tatalo maeʻa le siama.
  4. Faʻafaigofie le seleselega i le lumanai.
Naʻo le toe foʻi mai o le fatuina o masini faʻapipiʻiina, o lo latou tau maualuga, o lea e le o avanoa uma mo le faʻaaogaina patino. E masani lava o ia masini e mafai ona maua i faatoaga ma faatoaga, lea e taua tele mo le tele o le gaosiga o oloa: saito, avo, pi, sana, kapisi, sunflower, ma isi.

Meaola

O masini e lūlūina mea e masani ona taatele i le lalolagi atoa, o lea e tele ituaiga o masini e iai nisi uiga faʻaalia. I se tulaga lautele, o nei faiga e mafai ona vaevaeina i le lautele ma faapitoa. O le ituaiga muamua e mafai ona faʻaaoga mo le lūlūina o soʻo se fatu: saito, legumes, poʻo maso. O faʻapitoa e faʻapitoa mo ituaiga taʻitasi taʻitasi. Mafaufau i ituaiga autu o masini ma a latou faamatalaga. O fua o fatu e masani ona faʻavasegaina e tusa ai ma le ituaiga o traction, togafiti fatuga ma aganuu (e tusa ai ma tulaga faʻapitoa).

E ala i le totoina o metotia

O le sili ona lauiloa o le faʻamatalaga mo le metotia o le lūlū (totoina), lea e aofia ai ituaiga o fatu:

  • fao-faʻamau o se ituaiga na faʻaaogaina e tuʻu ai se vaega o fatu i le pito i luga o sikuea / rectangles;
  • Pisinisi tumaoti - o se masini mo le luluina o se aganuu agaʻi / tapuni e aunoa ma ni va;
  • nesting - o se masini mo le faasalalauina o le faamoega o fatu i laina / tape taitasi;
  • faʻataʻapeʻapeʻa - o se masini mo le lūlūina o fatu i luga o le vaega o le fanua atoa (mo se faʻataʻitaʻiga, vao);
  • togitogi (tasi-fatu) o se ituaiga meaola ua fuafuaina mo le lautele o le faatulagaga o fatu ma tutusa, faʻamalamalamaina mamao i le va o faʻatoʻaga.

E taua! O le auala e lūlūina ai le masini e filifilia, faʻatatau i le aganuu faapitoa, o le tele o le fanua toto ma le ituaiga o palapala (o lona fatuga, fua o le eleele ma le sauniuni mo le galueaina).

E ala i le ituaiga traction

O le faʻavasegaina o masini e tusa ai ma le ituaiga traction e vaevaeina ai i latou, e fuafua i le masini e mafai ai e le fatu ona alu e faatino le lulu:

  • taʻavale (faʻapipiʻiina / taʻavale) - o se masini e pulea e se taʻavale, i lea lava itu, e atiina ae le maualuga le saoasaoa o femalagaiga i luga o le fanua;
  • Faʻataʻitia - o se masini e faʻapipiʻiina i le solofanua faʻatasi ma le fesoasoani o laina faʻapitoa;
  • manual - seeder, lea e faimalaga ma le fesoasoani a taumafaiga a le tagata.
  • faʻataʻavaleina e le tagata lava ia - ata faʻavae autasi.

E masani lava ona pipii le masini sulu i le taʻavale, o nisi taimi i le taavale solofanua. Masima na gaosia, ioe, ituaiga o meaola. I aso nei, e seasea lava ona maua ni masini komepiuta atoatoa, o lenei mea e masani lava o se falemataaga, talu ai o le latou taotoga e matua faigata ma leai se aoga.

E ala i aganuu

E pei ona faʻaalia i le taimi muamua, faʻalagolago i le ituaiga o aganuu o lo o lūlūina, o meafaigaluega talafeagai e filifilia. O nei masini e faʻaalia i vaega patino oa latou mamanu, e faʻapitoa i se ituaiga o aganuu, lea e tatau ona tupu. O lenei faʻapitoa e faia i lenei auala:

  • saito;
  • fatu-fatu;
  • fatu gaʻo;
  • saito ma fualaau faisua;
  • cotton;
  • sesega;
E tatau ona maitauina e le masani ona faʻaaogaina fatu e tusa ai ma le aganuu ua filifilia. O le tele o taimi, ina ia mafai ai ona laveaʻi, o masini e selesele fatu e filifilia i le lautele. Ae ui i lea, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le manuia i taimi uma. Ona o le tele o fatu ma fatuga eseese mo le totoina, o le faʻaaogaina o le fofo mo faʻamoemoega le talafeagai e mafai ona aʻafia ai le gaosiga ma, i nisi tulaga, vavae le masini.

Aoao atili e uiga i avanoa ma lelei o le faʻaaogaina o trak i mea taufaatoaga: MTZ-892, MTZ-80, MTZ-1221, T-150, Kirovets K-9000, T-25,

Vaega o le taotoga

O togafitiga faʻaonapo nei o loʻo i ai se tulaga uigaese, lea e aofia ai lo latou faʻaaogaina e le gata i faiga faʻale-aganuʻu o le galueaina o le eleele, ae faʻapea foi i le "puipuia". O le ituaiga muamua o gaosiga o le suōina. O le ituaiga lona lua, lea e taua foi o le mea pito i maualalo, o loʻo faʻaalia i le toe faʻaleleia o le aʻafiaga ma le tatalaina pea o le palapala. E iai foʻi le manaia o le faʻaogaina o fatuga. O fatu saito e lulu ai masini o loʻo i totonu o se pusa eseese. I lona pito i lalo o loʻo i ai se vaʻai mo le faʻamaluina o mea totō. O le lautele o lenei valve e faigofie lava ona faʻafetaui ma se fusi, faʻalagolago i le tele o le saito, e mafai ona mai le 0 i le 53 senitimita.

E taua! Afai o le kamupanī e tuʻuina lona faʻailoga e avea o se fatu fatu lautele, o lona uiga o le gafatia o fatu e tatau ona i ai se fusi e mafai ona fetuutuunai, a leai o le a pipii fatu, pe, i se isi itu, e sasaa i ni aofaiga tetele.

E tatau ona faʻaogaina lanu slotoa nei, e faʻatatau i le fatu:

  • itiiti - 0.5-2 mm;
  • lautele - 7-10 mm.
O le lautele o le pu mo le faʻamaʻi e tatau ona i le va o le 8-13 mm. E faʻaaogaina falalaʻau mineral i moega mai le 30 i le 300 kilokalama i le hectare.

O le loloto o togalaau i totonu o le eleele e mafai foi ona fetuutuunai ma le fesoasoani o punavai faapitoa poʻo isi auala, aua o ituaiga eseese o mea totō e ese mai i le loloto o latou manaʻoga. O le tele o fatuga o loʻo faʻapipiʻiina se masini faapitoa e faʻaalia ai le masini e pulea ai le faagasologa. Mo le umi o le taotoga, e fautuaina e le au faifaatoaga poto le filifilia o laau toto ma tane mo fatu ua faia i fiberglasses. O lenei mea o le a umi atu nai lo se polymer masani, talu ai ona e le fefe i le malulu ma ultraviolet ave, e le aʻafia ai i le faʻaleagaina ma e le tali atu i vailaʻau.

O le tau o masini mo le totoina e fesuisuiaʻi i se lautele tele, o lea e sili atu ai le filifilia o se fatu fatu e tusa ai ma le fua faatatau o le fua faatatau lelei "tau-maualuga".