Laʻau

Spring - apricot season mo le togafitiga o faʻamaʻi ma meaola faalafua

O le totoina o apricoti mafiafia i lau lava togalaau o le miti a le tele o fai togalaau. E mafai ona puipuia lenei mea mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E tatau ona amata le puipuia o au fualaau aina i le amataga o le tautotogo.

Tagogo apricot togafitiga mo faʻamaʻi

I le tautotogo, o laau aina e afua mai i se setete o le taumalulu i le taumalulu, ma faatasi ai ma laau, ua afaina ai le mycelium e ala mai, afaina o faamaʻi afaina o fualaau aina suamalie. Apricot e mafai ona aʻafia i le cytosporosis, siama gasegase siama, susulu mata ma le tele o isi maʻi. O meaʻai nei, pei o se tulafono, ola i le eleele, 'ai le meaʻai faʻasaina otaota. E ala i aʻa ua faaleagaina poʻo le paʻu o le vaega pito i lalo o le aʻa, latou te mafai ona ulu atu i le faiga o le fafie ma salalau i totonu o le laau. Ona o le fesuiaiga o auala o le suavai o le suavai ma le afaina o meaʻai ma le oona o mea totino laau ma mea mataʻutia, o le gaioiga taua o le aʻa e faʻaumatia. Ae o le mea aupito sili ona matautia mo le apricot o le moniliosis (mumu monilial ma le lanu enaena o le fualaau aina) ma le kleasterosporiosis (alo o le vao).

Togafitiga ma togafitiga puipuia mai fafie mai moniliosis

O le mu o le monilial e taua mo le tautotogo, pe a amata ona fuga le apricot. O le saofaga i le amataina ma le salalau o le faʻamaʻi ua faʻalauteleina ai le faʻamamafana ma le malulu o le ea. O apricot trees i itulagi o loʻo i ai se foliga masani, vaipuna malulu, ma fog ma le mimiti e maualuga le lamatia o le aʻafia e moniliosis. Mo paʻu, o le vevela o le ea vevela o le faʻaitiitia lea i le -1.5e uiga iC. O le ovaries e aʻafia e moniliosis ma maliu pe a pa'ū le vevela ile -0.6e uiga iC.

Faailoga o se afi mumu:

  • fugalaau fugalaau e pouliuli, ma enaena. E faʻamago totogo ma paʻu;
  • laʻau ma le tuputupu ae o talavou (e masani lava faaletausaga) e liu enaena ma mago;
  • i totonu o tagata matutua, o le paʻu o le lala ma lala o loʻo ufiufi i vavae, lea e faʻasaʻoloto ai le tele o pulu.

I le faagasologa o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le galo e faalilolilo ai toxins e fasiotia ai nilala apricot ma fafaga i vaega ua maeʻa o le laau ua afaina. Apricot ma faailoga o moniliosis e foliga mai o mu, ma lala mamago ma lau.

Vitio: Monilial Apricot Burn

Monilial (gray) rot o fualaau aina e tupu i le taumafanafana, pe a amata ona ola ma totō fua o fua. O loʻo i luga o fualaau aina o le ogo i luga o fualaau aina muamua i foliga o tagata taʻitasi o lanu enaena poʻo le lanu enaena. E le o toe umi ae latou fusia i laulaʻau lanu enaena o le mycelium. I totonu o le 5-7 aso, o le apricots e pala, malogo ma paʻu vave. E masani lava, o fualaau mummified e tumau pea ona tautau i luga o lala seia oo i le tautotogo. O nei aʻafiaga e aʻafia ai le avega o se maʻi faʻaleagaina i le isi tau totogo.

Faʻaaliga: ata o laʻasaga eseese o moniliosis

O le faʻaalia i le maualuga o le mumu, o le faʻamaʻi e le gata na aafia ai fua, ae mafua ai foi ona afaina tele vaega o le laau apricot.

O loʻu aafiaga i le tuputupu ae o apricot mo le 17 tausaga na taitai atu ai au i le faaiuga: afai o nisi mafuaaga e te le o faia ni taimi tatau e faaumatia ai le maʻi pipisi i luga o le upega tafaʻilagi, o nisi tausaga e mafai ona e le toe maua ai le 40-50% o le fua. I le taimi lava e tasi, o se vaega taua i le tau faasaga i le sigi e le gata o le togafitiga o laau i fuluʻi, ae o le faʻaaogaina foi o le galuega puipuia. O tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga, o lona uiga o le tausiga faifaipea o apricots, e le tatau ona lafoai. O nei mea e tatau ona faʻasusu ma faʻaputuina i luga o laau, faʻaumatiaga o vao leaga, toloina o le eleele, faʻamalo ma mulching o ogalaau. O le manatu o le mafutaga o le vaomatua o le taumalulu i otaota laau (afaina aʻafia ma fualaau mummified) taumalulu, i le tautoulu, lau paʻu uma, o laau ua teuteuina e tatau ona fetogi ma le totoa ma susunuina, ma o fualaau mama e totoe i lala e tatau ona aveeseina. O nei mea uma o le a mafai ai e laau ona faateleina le puipuiga, o latou gafatia e tetee atu ai i faʻamaʻi pipisi.

Laulau: laasaga (taamilosaga) o le gaosia o apricot mai se faʻamaʻi o moniliosis

Taimi o faagasologa Vailaau MataʻutiaFungicidesTalosaga faʻaogaFaʻagasolo auala
I
fatuga o fatugao
(amataga o le tautotogo)
Urea (urea) - 700 g
+ suauu sulfate - 50 g
i le 10 l o le vai
Tetee laau
ma fuʻa mo le 7-10 aso
Faʻapipiina le pale
ma tagutugutu
laupapa
3-5% suauu sulfate -
300-500 g i le 10 lita o vai
1% fofo o DNOC - e tusa ai ma faatonugaDNOC e faʻaaogaina 1 le taimi
i le 3 tausaga
3% Pasifiu Bordeaux -
300 g mo le 10 l vai
Nitrafen - e tusa ai ma faatonuga
Fuga ma fuga
fatuga (vaega
lanumeamata lanumeamata)
1% Palu -
100 g mo le 10 l vai
Polychome poʻo Polycarbacin -
40 g mo le 10 l vai
Lafoaia
palealii
ma le pusa
liʻo
Copper Chloride (HOM) -
30-40 g i le 10 lita o vai
Tank mix
Ova + Topaz -
e tusa ai ma faatonuga
E faʻaaoga i le vevela
ea mai le 12e uiga iC i le 25e uiga iMa
Bud faʻalautele
(lanu piniki piniki)
Apia Peak - 40 g i le
10 l o le vai
Lafoaia
palealii
ma le pusa
liʻo
Tank mix
Chorus + Aktara -
e tusa ai ma faatonuga
O Aktara e afaina i
pollinating iniseti
Tank mix
Speed ​​+ Topaz + Chorus -
e tusa ai ma faatonuga
E faʻaaoga i le vevela
ea mai le 12e uiga iC i le 25e uiga iMa
0.1% fofo o Fundazol -
10 g mo le 10 l vai
Faʻasagaga e mafai ona faʻatinoina
i le vaitau timuga
Fugalaau faauma
(pe a uma ona fuga)
1% Palu -
100 g mo le 10 l vai
Apia Peak - 40 g
+ Fufanon - 10 ml
i le 10 l o le vai
Faʻapipiina le pale
ma tagutugutu
laupapa
Tank mix
Scor + Horus + Aktara -
e tusa ai ma faatonuga
O Aktara e afaina i
pollinating iniseti
Faiga faʻavae,
fua o le fua ma fua
1% Palu -
100 g mo le 10 l vai
Apia Peak - 40 g
+ Fufanon - 10 ml
i le 10 l o le vai
2-3 vaiaso aʻo lei aoina
faʻatoʻaga faʻatoʻaga
Faʻapipiina le pale
ma tagutugutu
laupapa
Tank mix
Scor + Horus + Aktara -
e tusa ai ma faatonuga

O le faʻafefiloi o vai o se tuufaatasiga o fualaau mo fua eseese (iniseti, fomai, ma isi mea), faʻafefiloi i totonu o le vai e tasi mo le susunuina. E faʻaaogaina e togafitia ai laau fua mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le faʻafefiloi o le tane o loʻo faʻaalia i se faʻalavelave faʻapitoa i meleni, viruses poʻo iniseti. O le faʻaaogaina o ia tuufaatasiga e mafai ona faʻaititia ai le faʻaaogaina o sauniuniga taitasi i le 50% ma maua ai se taunuuga sili atu ona lelei mai le gaioiga ona o se tuufaatasiga o meatotino o mea o loʻo faʻaaogaina i le paluga vai. I le faaopoopo atu i le puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le paluga masini e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi e ala i le faʻaleleia o laau apricot e faateleina ai le teteʻe i mea leaga.

Vitio: o le taua faasaga i moniliosis

Vailaau ma masogi e mafua ai faʻamaʻi laau e maua ai le malosi e faʻafefe ma atiaʻe ai le teteʻe (tetee) i se ituaiga o fualaau faasaina. O oloa o loʻo lisi atu i le laulau e le fautuaina mo le susueina uma i le taimi e tasi. E tatau ona faʻaogaina i le taimi o le tuputupu aʻe o le apricot.

Togafitiga o le apricot mai le klyasterosporioz (pu poloka)

Kleasterosporiosis o se maʻi faʻaleagaina. E pei o le moniliosis, e mafai ona fasi fasi apricots pe a fai e le faia ni fua faʻanatinati e puipuia ai laau ola maloloina poʻo togafiti faʻamaʻi. O le maʻi e amata i le tuai o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana ma le faʻapogisaina o fualaʻau afaina ma fualaau vao, lea e taofi le tuputupu aʻe ae le fuga. Ona alu atu lea o le manoa i laulaau ma vine, ma faasolosolo malie ona ufiufi le laau atoa:

  • vavave i luga o le ala, lala ma mama, liliu atu i manua ma maʻi pipili, lea e faʻamalolo mai ai le pusa;
  • lanu enaena i luga o laulaau 2-5 mm le lapopoa, lea e vave ona paʻu i lalo, faia ni pu;
  • ma le faʻaleagaina tele, o lau e paʻu vave;
  • lanu mumu lanu mumu e aliali i luga o le fua o le fua, ona latou faateleina ai lea o le lapoa ma ave foliga o paʻu felafolafoaʻi o se lanu uliuli enaena;
  • o le a faasolosolo malie malie ona fusia ma liliu atu i totonu o le paʻu o le sulu;
  • o manuʻae afaina ai le fua, o le pulu foi e tu i fafo.

Photo gallery: alofa apricot i kleasterosporiosis

Afai e maua i totonu o palatini o le monilia ni manua i luga o le paʻu ma fualaau apricot, o le a foliga mai o le a maua ai le monilial (gutu). O le tele o taimi, o laau e faʻavaivaia e aʻafiaga mai fafo, faʻamaʻi e iniseti leaga, poʻo le le talafeagai mo le totoina o ituaiga i totonu o lenei itulagi e aʻafia i kleasterosporiosis.

O le atiina ae o le faamai e saofaga i:

  • filifiliga sese o le totoina o fatu laau (eleele maualalo, susű, latalata i le eleele eleele);
  • vai mamafa i le nofoaga e galue ai;
  • tulaga tau fesuiaiga e le talafeagai mo lenei ituaiga apricot (vai malulu ma le taumafanafana, mamafa timuga).

Vitio: kleasterosporiosis (pu blotch) ma togafitiga

E tele auala e togafitia ai le apricot mai lenei maʻi faʻamaʻi: faʻapipiʻiina ma le faʻamaʻi poʻo togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Skor, Topaz ma Chorus: pe i le tulaga o se paluga masini i faʻapotopotoga eseese, poʻo vailaʻau taʻitasi e eseese. Togafitiga ma fomai mama e sili atu ona lelei ma aoga, talu ai ona o lo o gauaiina e tui laau i totonu o le 2-3 itula pe a uma ona fufulu ma e le fufuluina e le vai pe a tulaʻi mai. Mo le pulumuina o vailaʻau 'olomea, 3-4% Bordeaux (300-400 g mo le 10 l o le vai) poʻo le 1% apatini sulfate (100 g mo le 10 l) vai e faʻaaoga. I tulaga uma e lua, o le togafitiga e 4-pine o laau na aʻafia ma eleele i totonu o le lio o loʻo faʻaalia:

  1. Muamua togafitiga o loʻo i totonu o le lanu lanumeamata.
  2. O le togafitiga lona lua o loʻo i totonu o le lanu piniki piniki.
  3. Le togafitiga lona tolu - 2 vaiaso pe a maeʻa le lona lua (pe a uma le apricot).
  4. O le togafitiga lona fa e faʻataunuʻuina (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a timu).

E tatau ona taofi le togafitiga o laau ma vailaʻau e le sili atu nai lo le 2-3 vaiaso aʻo lei seleseleina. I le avea ai o se mea puipuia e faasaga i le clasterosporiosis, e tatau ona vavaeeseina lala ua faaleagaina, aoina lelei ma susunuina uma laau (laau mama, fualaau aina) o laau mamaʻi. O fasi keke e tatau ona togafitia i le paluga o le 1% vaifofo o le sulfate copper (poo le 3% fofo o le sulfate omea) ma le lime. O vavave ma le kulimi na sau i fafo e tatau ona faʻamamaina i laupapa ola maloloina, faʻavasegaina i le 1% satelatini (100 g i le 10 lita o le vai), faʻagogo ma ufiufi i vine varnish poʻo Rannet mo sina taimi.

Scab ma auala e taulimaina ai

Scab e le masani ona taatele ma matautia le faamai mo apricots e pei o moniliosis ma klyasterosporiosis, ae e maua ai e le au fai togalaau le tele o faafitauli ma faalavelave. O se faʻamaoniga o le maʻi o le faʻaalia i laulaʻau ma fualaau o le lanu enaena-olifi poʻo le lanu paʻu-uliuli. E faasolosolo malie ma paʻu le lau, o le mea lava lea e tupu i le tuputupu aʻe faaletausaga e aafia i le faamai. Ona sui lea o le silo i fugalaau ma ovaries. O fua e amata ona ola le lelei, ulutala ma fulufulu foliga i luga o latou luga, latou te momoe ma le iloa a latou aoaoga. O faʻaaliga o le paʻu e matua aʻafia ai le gaosiga o le apricot, fua o le fua, ma fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le faigata o le taumalulu o laau ma le tetee atu i fua o fualaau aina ona o le vaivai o lo latou malosi.

O afaina afaina e afaina ai a latou polokalama ma faʻagesegese i le atinaʻeina

O le uluaʻi taimi o le faamai ua manatu o le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, pe a fuga le apricot. I le faaiuga o Me, ua maua ai faailoga lua o le maʻi. O le maualuga o le ea vevela e fiafia i le atinaʻeina o spounga spores (20-25e uiga iC) i le taimi o le fugalaau ma le fualaau aina, ma le tasi le selau pasene le maualuga o le maualuga o le ea, pe a faʻatulagaina le mycelium i le liona i totonu ole 1-1.5 aso. Afai e te faia laasaga talafeagai e gaosia ai le apricot mai le afaina, ona mafai lea ona aloese mai lenei maʻi. O le pulumuina o loʻo faia i ni vaega se tolu:

  1. A o le i fuga le apricot (i le vaega o le pupu piniki).
  2. A maeʻa ona tupu (i le vaitau o petals falling).
  3. Se masina pe a uma ona tupu (i le taimi o le tuputupu aʻe o ovaries ma le fua o le fua).

Mo togafitiga mai le paʻu, e fautuaina e faʻaogaina le fomaʻi faʻasolosolo (Chorus, Skor, Aktara) ma mea e faʻapipiʻi faʻamemea e pei o le taina o laau mai moniliosis, ma i le taimi e tasi. O le mea lea, o le gaosia o apricot mai moniliosis i le taimi lava lea e puipuia ai le laau mai le paʻu.

Vitio: mataʻu apricot processing

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi apricot, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o laau:

  • vave faʻaumatia laʻau pa'ū ma afaina aʻa ina ua maeʻa teuteu;
  • ia tatala e le aunoa ia poloka poloka i le vaitau o le tuputupu ae ma eli le palapala i le tautoulu;
  • laʻau moli faʻatasi ai ma sauniuniga faʻaonaponei faʻamalolo;
  • ola laau i luga o laʻau e sili ona lelei ma le lamolemole, i nofoaga e matala ai, matagi ma lelei.

Apricot le faatuai o le faatoaga ma le puipuiga mai le toe foi mai o punavai

Apricots o se tasi o uluaʻi fua o fua o fualaau aina. O le taimi muamua o le fugalaau o loʻo i ai ia Me. E masani lava ona tupu i le vaitaimi lenei, o loʻo i ai le malosi o le mafanafana ma le faʻaitiitia o le malulu o le ea i lalo o le 0e uiga iC. E tusa lava pe itiiti sina malolo i -2e uiga iC e mafua ai le faaleagaina o vae ma lo latou faʻamaʻavale vave.

O le fofo i lenei faafitauli o le faatuai lea o le amataga o le fugalaau apricot. Mo lenei mea, e tatau ona faapuupuu le tuputupu ae faaletausaga o le osofaʻiina o laau i le tasi vae tolu po o le afa mai le ogatotonu o Me seia oo i le ogatotonu o Iuni (e faalagolago i le uluaʻi fua o le tuputupu ae). O le iʻuga, o le a amata ona tutupu mai i le vaitau o le tausaga le toto fou o laau toto ma fuālaʻau o le vaitau o le a sosoo ai. I le tautotogo o le tausaga a sau, o le a fuga mai nei tumutumu 10-14 aso mulimuli ane nai lo fugalaau autu. Afai i le vaitau o le va muamua o le vaʻaiga o le a faʻafuaseʻi ona tuai le paʻu ma o le lanu autu ua faʻaleagaina, ona maeʻa lea o le 2 vaiaso o le a fuga mai ai mata o le galu lona lua. O le mea lea, o le fua na o le a leiloloa.

Faʻataʻitaʻiga: faʻaleleia ma teuteuina le apricot laau e fai ma auala e faʻatuai ai le fuga

I togafitiga o le tautotogo o laau apricot, ua fautuaina e fufulu i le 0.3-0.6% vaifofo (30-60 g mo le 10 l) vai o le DNOC insecticideicide e faatuai ai le fugalaau. Faʻasagaga o le pale o le laau ma lenei sauniuniga i le amataga o le tautotogo e mafai ai ona faʻagesegese le atinaʻe ma fuga o fugalaau mo le 8-17 aso. E tatau ona faia le pulupulu i le amataga o le vaitau o le fuga o le pua (ao leʻi amataina le "lanu meamata"). Ina ia faateleina le malosi o le taumalulu o fugalaau i le tautotogo o le tautotogo, e tatau ai ona palu le pale apricot faatasi ai ma le paluga o le urea (700 g) ma le sulfate copper (50 g) i le 10 l o le vai i le tautoulu ina ua uma le tuputupu ae (ina ua uma le laulaau). O lenei togafitiga e mafai ai foʻi ona e faatuai le totogo o laau toto ma ola ai mo le 7-10 aso ma e aloese ai mai le maalili o laau fugalaau.

Faʻasagaina o se Laʻau Faʻasalaina Trunk

O le paʻu o le apricot stem e mafai ona faʻaleagaina ona o se suiga tele i le vevela o le ea i le taimi o le taumalulu taumalulu (mafuiʻe) poʻo le taimi e aʻafia ai se laau e maʻi faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi). E ala mai i le paʻu ua afaina, o se siama faigofie ona ulu atu i totonu o le fafie, lea o le a na ona faateleina ai le tulaga maʻi o le laau. I soʻo se tulaga, o le nofoaga e faʻaleagaina e tatau ona gaioiga e aunoa ma le toilalo ma faia ni tuutuuga mo le manua e faʻamalolo ai.

Le faagasologa o le faamaloloina o gum apricot gum:

  1. I le tautotogo, e tatau ona fufulu mama i luga o le apricot ma se naifi faʻamaʻi faʻamaʻi i se mea maloloina lelei.
  2. Togafitiga ma se vaifofo o le sulfate sima (1 tbsp. L. I le 1 lita o vai). Lafoaʻi le manua mo le faʻamago.
  3. Lua aso mulimuli ane, faʻamalolo le liona ma se vaifofo malosi o le urea (700 g i le 10 lita o le vai).
  4. E ufiufi le nofoaga tiga i le paluga o le mullein vai i le omea (1: 1) poʻo le Rannet, poʻo le faʻatoʻaga e fesuiaʻi.

Afai o le togafitiga e faia i le tautotogo (o le mea e sili ona lelei), ona oʻo lea i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo, o le manua i luga o le apricot o le a faamaloloina. Afai o togafitiga e togafitia i le tautoulu, ona tatau lea i le aso e sosoo ai ona fufulu le ogalaau mo le taumalulu.

Vitio: auala e taulimaina ai gutu i luga o apricot

Faʻaaogāina o le suavai apricot mai faʻamaʻi

O faʻamaʻi faʻatoʻaga, o laʻau apricot ma fualaau aina e mafai ona faaleagaina:

  • laʻau lau
  • codling moth
  • butterfly hawthorn,
  • laupepa.

Ae i le soifua maloloina, lelei ona totoina, o nei iniseti e le mafai ona afaina tele. O le togafitiga o le togavao, e aofia ai togafitiga faifaipea o apricots faatasi ai ma fomaʻi ma iniseti, faatafunaga o vao, faamamaina vave o laulaau paʻu ma le fufuluina o laau e puipui ai i latou mai le vevela ma le vevela o iniseti, maua ai le puipuiga ma le maualuga o teteega o laau toto i faamaʻi ma meaola faalafua.

Laulau: Apricot pests ma mea latou te pulea

PestsFaailogaAuala e tau aiTaofiaga
MotuO pata e tuʻuina fua i luga o le ovaries ma lau laulau, pe a uma le 2-3 vaiaso o anufe e foliga mai e ulu i totonu o ovaries ma fafaga mea latou te i ai, ma o le mea na mafua ai ona paʻu. Moth e mafai ona faʻaititia le fua o le laau i le afa.20 aso mulimuli ane
fugalaau fuga
fualaau faasaina:
  • Mitak (30-40 ml),
  • Biorin (10 ml),
  • Kinmix (2.5 ml),
  • Inta-Vir (1 le papa),
  • Sumi-alpha (5 g i le 10 lita o le vai).
  • kili i le tautoulu i tafatafa o le ogalaau;
  • faatamaia o otaota laau.
Pepa
aphids
Itiiti laiti o le lime, pale lanumeamata po o le uliuli uliuli e toto i luga o tumutumu, sufuluina o sua mai lau laititi. Laʻau e gaugau i totonu o se pu, liliu lauulu, paʻu ese.Togafitiga o le Insecticide:
  • Fitoverm,
  • Aktara
  • Inta Vir,
  • Spark-Bio (e tusa lava pe talafeagai
    ma faʻatonuga).
  • faaaogaina lelei o fomaʻi faʻamafanafana;
  • faʻaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻi:
    • infusions o paʻu moli mūmū,
    • tapaa tapaa
    • laulaau o soʻo se laau manogi malosi,
    • vevela vevela pepa.
      Ma o le oloa e umi le umi i luga o le laau, e mafai ona e faʻaopopoina paʻu fasimoli.
Butterfly
hawthorn
Caterpillars e 'ai fatu, pulumu, fugalaau ma lau.Togafitiga o Vailaau:
  • Bitoxibacillin
    (40-80 g i le 10 lita o le vai),
  • Lepidocide
    (20-30 g i le 10 lita o le vai).
    Faʻaleleia i le tautotogo pe a uma
    fuga, tuai o le taumafanafana
    faatasi ai ma le oʻo mai o auala fou.
Faʻatafunaina o mea e tafe ma ala.
PepaCaterpillars e 'ai fatu, pulumu, fugalaau ma laʻau talavou.

Sauni se paluga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga mai HOM (0.4%) ma Fufanon (0.1%). O lenei paluga e mafai ona sosoloina i laau papa ma fualaau aina. O nei togafitiga o se mea e puipuia ai le tele o aganuu, ma mo nisi o loʻo vavaeeseina. E tasi le togafitiga o le tautotogo o le laau e suitulaga i le 3-4 moli i le taumafanafana. I le tautotogo, o meaola o manufeʻai e sosoʻo mai i fuamoa o loʻo momoe ma le tele o tagata matutua e sau i luga mai le palapala. O le afaina o le tautotogo e faasaga i le lavelave o meaola faalafua e le gata ina faaitiitia ai lo latou fuainumera, ae taofia foi le foliga mai o isi augatupulaga o nei ituaiga meaola faalafua e pei o vevela, laulaau lau, sulu, aphids, ticks.

T. Alexandrova, faʻatoʻaga o fualaau aina

Malosiaga mo le Puleaina o Aiga, Nu. 3, Mati 2010

Ituaiga o fualaau faasaina ma metotia mo le gaosia o laau apricot

I le taimi nei, e iai le tele o sauniuniga faʻaonapo nei mo le togafitia o togalaau faʻatoʻaga mai meaola faʻamaʻi ma eseese faʻamaʻi ma siama. O vailaʻau nei e masani ona faʻaaogaina i le faʻatoʻaga (eseese vailaʻau ma le paluga Bordeaux), faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga ma le iniseti o tapenapenaga o taʻiala faʻavae - mai le fesoʻotaʻiga i meaola.

Laulau: ituaiga autu o fualaau mo le puipuia ma le pulea o faamaʻi ma meaola faalafua o le apricot

Igoa
le fualaau faasaina
Faʻagasolo auala ma
aofaiga o fualaau faasaina
Ituaiga o meaola
poʻo maʻi
Manatua
Faiga faʻatau
Blue vitriolFaʻaleleia ile 1% -3% faʻafitauli (100-300 g
mo le 10 lita o vai).
  • mala
  • liʻa o le paʻu
  • meaola
  • mataʻu.
1% -2% fofo i le tautotogo, 3% fofo i le autumn.
Suauu omeaSpraying ma le 5% fofo (500 g i le 10 l).
  • mataʻu
  • meaola
  • lichens
  • togafitiga o ogaoga, manua, pisupo.
Fufuluina faʻamama ma manua ma se pulumu pe a uma ona faʻaitiitia pepese palau pala.
Bordeaux palugaFaʻaleleia ma le 1% -3% faʻafofo (100 g vitiol + 200 g vave).
  • mala
  • laʻau lau.
1% -2% fofo i le tautotogo, 3% fofo i le autumn.
Urea (Urea)Spraying ma le 5% fofo (500 g i le 10 l).
  • mala
  • laʻau lau.
Totoina o le tautotogo - aʻo lei amataina le togafiti, togafitiga o le autumn - pe a uma le pa'ū.
Copper Chloride (HOM)Faʻaleleia ile 0.4% fofo (40 g i le 10 l).
  • mala
  • mataʻu
  • liʻa o le paʻu.
4 togafitiga mo le tuputupu aʻe o le vaitau. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
Horus, SkorIa faʻatatau saʻo e tusa ai ma faatonuga (faʻalagolago i tausaga o le laau).Fungal mate (moniliosis, kleasterosporiosis).2-4 togafitiga i le tuputupu aʻe o le vaitau. Aua le faʻaaoga
3 vaiaso aʻo lei selesele.
Nitrafen, KuprozanIa faʻatatau saʻo e tusa ai ma faatonuga (faʻalagolago i tausaga o le laau).Togafitiga faʻatasi - i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.
Insecticides
KarbofosFaʻaleleia ma se vaifofo o le 70-90 g mo le 10 lita o le vai.Laʻau aphids.2 togafitiga - muamua ma pe a uma le fuga. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
RowikurtFaʻaleleia ma se vaifofo o le 10 g mo le 10 l vai.Laʻau aphids.2 togafitiga - muamua ma pe a uma le fuga. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
EntobacterinFaʻaleleia ma se vaifofo o le 50-100 g i le 10 lita o le vai.
  • caterpillars o hawthorn,
  • laupepa.
2 togafitiga ma se vaitaimi o le 7 aso i le vaitau o le tuputupu ae. Saogalemu mo pi.
TulafonoofitSpraying ma se vaifofo o le 4-5 ml i le 1 lita o le vai.Laʻau aphids.2 togafitiga - muamua ma pe a uma le fuga. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
FufanonSpraying ma se vaifofo o le 5 ml i le 5 l o le vai.
  • laʻau lau
  • hawthorn.
2 togafitiga - muamua ma pe a uma le fuga. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
Lafoaʻi M mai anufeSpraying ma se vaifofo o le 5 ml i le 5 l o le vai.
  • caterpillars o hawthorn,
  • laupepa
  • laʻau lau.
Faʻagasolo i le vaitau o le tuputupu ae, seia oʻo ina oʻo le fua. Saogalemu mo pi.
Iskra BioFaʻaleleia ma se vaifofo o le 3 ml i le 1 lita o le vai.
  • caterpillars o hawthorn,
  • laupepa
  • laʻau lau.
Faʻagasolo i le vaitau o le tuputupu ae, seia oʻo ina oʻo le fua. Saogalemu mo pi.
Inta VirFaʻaleleia se vaifofo o le 1 papalama i le 10 lita o le vai.
  • laʻau lau
  • hawthorn.
2-3 togafitiga - muamua ma pe a maeʻa ona tupu. Aua le faʻaaoga i le taimi o le fuga. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.
AktaraFaʻaleleia ma le fofo 1 fagu (1.4 g) mo le 10 l o le vai.
  • laʻau lau
  • hawthorn.
2 togafitiga faʻatasi ma se vaeluaga o le 2 masina ao faʻatupulaia le vaitau. Saogalemu mo iniseti pollinating.
ArrivoFaʻaleleia i se vaifofo o le 1.5 ml i le 10 l o le vai.
  • laʻau lau
  • togalaau vao.
2 togafitiga - muamua ma pe a uma ona fuga, ma se vaitaimi o le 20 aso. Faʻamaʻi i le aafia i iniseti.

Vitio: auala e palu ai le togalaau i le tautotogo

Faʻamatalaga

I le vaitau o le vavao o le apricot o laau ua palu i le 0.1% o vaifofo o le faavae (10 g i le pakete vai). Afai i ni tausaga lata mai, o se laau i lau togalaau na matua aʻafia e moniliosis, e sili atu le faʻaleleia faalua - i le amataga ma le ogatotonu o le fuga. E faia i le timu ma timuga timuga. E tatau ona e manatuaina pe a maeʻa le vevela, timu vevela e aunoa ma le timu e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3 itula, ina ia maua e le fualaau le taimi e sosolo atu ai i totonu o fatu o le laau ma pistils o fugalaau.

Varava, Kherson, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?page=57&t=4263

O le a ou taʻu atu ia te oe o ai e fiafia pe na faapefea ona galue i lana togalaau i le vaitau mulimuli e le masani ai: 1) Mati 7 - 3% Palufuga Bordeaux (98 l o fofo ile 43 laau) 2) 10 aso ao le i tupu mai (Mati 27) - Chorus (140 l fofo i 43 laau) 3) 2 aso ao leʻi oʻo i le vaomatua (Aperila 5) - Chorus + Skor + Aktara (140 l fofo mo 43 laau) 4) Faʻaiʻuga o le fuga, 80% o le lanu na sasaina (Aperila 17) - Topaz + Skor + Actellik (140 l fofo i luga o laau e 43) 5) A maeʻa le vaiaso (Aperila 24) - Strobi + Topsin M + Enzhio (140 l fofo i luga o laau e 43) 6) A maeʻa aso e 13 (Me 7) - Telefoni + Suiga (140 l fofo ile 43 laau). Faʻasagaina e faʻaaogaina ai le pulumu pulumu. Na faʻapefea ona ou fuafuaina le taimi aʻo lei tupu? Ioe, na o le tausaga talu ai, na ou pueina ai se polo, amata mai i le aso 15 Mati i vaiaso uma, talu ai e itiiti loʻu poto masani - o ata ia na fesoasoani ia te au e fuafua ai le taimi saʻo o le totoina i le isi tausaga e oo mai i le aso. E saʻo le mea - Sa ou faia le mea sese, ou te le fia finau ma o le a ou le, ae o tagata uma i le tausaga mulimuli i le tausaga ua tea e le lava le meaai, na ou aoina le 692 kilokalama i le ao atoa mai aʻu laau e 43 (Na ou faasaoina e tusa ma le 30% o le seleselega).

Melitopol, Melitopol, Ukraine

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4263&page=45

Mo le pulea lelei o moniliosis, e tatau ona e faia togafitiga e 3 i le taʻitasi: - pulupulu piniki; - fugalaau fugalaau (tulaga o "popukoni"); - fua tele. Mai mea oe maua, e mafai ona e: - i le vaega muamua - Benomil poo Topsin-M (+ Folpan mo le puipuia o le claustosporiosis); - i le lona lua - Horus ma Skor; - i le lona tolu - aafiaga o le Luna; Ma le togafitiga lona fa, lea e sili atu ona faia mai le kleasterosporiosis i le vaega o le perianth ("ofutino") e pau mai le ovary tuputupu ae (shuck fall) - Strobi + Poliram.

Victor, Vinnitsa, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1106894#post1106894

O le aʻoaʻoina o le faʻaaogaina o le togalaau o le togalaau apricot, ma le iloa o le taua o lenei faiga, e mafai ona ola uma apricot ma isi fualaau aina e aunoa ma se faigata faapitoa: cherries, plums, peaches. O le mea autu e le o le faʻagaloina e fufulu laau i le taimi ma faia le galuega o le togalaau e manaʻomia mo le vaitau. Ona fafagaina ai lea e au fagafaʻo se seleselega lelei.