Mo le talimalo

Peu vela: e faʻafefea ona kuka i totonu o ogaumu?

Beetroot o se vaega o le tele o ipu eseeseae i lalo o tulaga masani e teuina mo na o ni nai masina.

O le faaumiumi o le ola puipui e mafai ai ona faʻamago, o le metotia e aofia ai le faʻasiliina o le suavai mai le fualaʻau, o mea aoga aoga uma ma elemene o loʻo puipuia. O kulimi mamago o loʻo teuina i ni pusa tapuni tapuni po o atigipusa i totonu o le pusaaisa poʻo le potu.

O le a le aoga?

O le Beetroot o se tasi o fualaau sili ona aoga., o loʻo aofia ai le tele o meaʻai, vitamini ma elemene o loʻo maua. Ona o le maualalo o lona kalori, o loʻo aofia ai i meaʻai; o beets e fautuaina mo le faʻaaoga e ala i le mamafa o tagata.

Beet e aofia ai le gaʻo pepa, lea e aofia ai i le metabolism o protein ma le faʻasiga o toto mumu toto. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e aofia ai vitamini PP, vaega B, vitamini C, o le faʻaogaina o le vitamini B9 ua lava lea e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu fatu.

O fualaau 'aina e aofia ai le uʻamea ma le manganese, o le uʻamea e maua ai le lagolago mo le tino puipuia ma tuʻuina atu le okesene ile toto. O le tuufaatasiga o le peti e aofia ai foi le magnesium, copper, sodium, calciumtalafeagai mo le masani ai o galuega a toto toto. Faʻaauau le faʻaaogaina o fualaau 'aina e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto ma faʻagesegese le atherosclerosis.

O fualaau aina e aoga tele mo le ate, o ona mea e fai ai mea e maua ai le tulafono faatonutonu o le gaʻo gaʻo, lea e taua tele mo le gaʻo. Ole aoga ole malosi o beets e na o le 40-45 kalori.

Tuʻu ma sauniuniga

O le lelei o le oloa mago e faalagolago i le tulaga lelei o mea masani, o le mea lea o fualaau aina e tatau ona matua, leai se mea ma le sologa lelei e le fautuaina. Sauniuniga e amata ile fesuiaiga ma le faʻasolosolo.leaga ma faaleagaina e tatau ona faʻamavae ese.

E tatau ona faʻamamaina lelei beets saunia i le vai inu, tuu i totonu o se fagu, sasaa vai inu, kuka mo le itula. Taʻu i le beets faʻamafanafana, tipi i ni mea laiti, fufuluina i mea manogi, faʻafefiloi lelei.

O le faʻamaʻaina e maua ai le faateleina o le vaega o le faʻamaʻapeina o le vai, lea e faʻateleina ai le faiga faʻagogo. O pipi ua uma ona saunia e tatau ona salalau i luga o se pepa tao ma se fasi mea lanuIna ia mautinoa le ulufale atu i luga o le ea, e fautuaina ia vavae eseese ituaiga taitasi, e tusa lava pe ua fuafua e toe faʻafefiloi.

O le a le mea e vevela ai le pi, i le a le vevela? E sili ona lelei le lulu o beets i totonu o le umu, o le vevela e tatau ona 100 tikeri, ona faʻamagoina lea e faʻatino i le vevela o le potu, o le maualuga o le manogi e taua tele i totonu o le potu, pe a sili atu le maualuga o le tulaga (30-45%), o le faagasologa e vave lemu.

Teuina

O figota vela ua teuina mo se taimi umi lava, o le lelei o le oloa e tausia pe afai o le susu o totoe o le oloa e 10-15%. O le faʻalauteleina o le ola ola e le fautuaina e faʻatagaina ai le gaogao o le susu., o le vevela e le tatau ona sili atu i le 15 tikeri ma ia tausia i le tulaga e tasi.

O le mea lea, e le talafeagai le umukuka mo le teuina o kulimi mamago, i le tulaga ogaoga, e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa.

Le nofoaga lelei e teuina ai meaai mamago O loʻo faʻatatau i fale faʻataʻavalevale, kapoti faapitoa ma potu teu.

E le tatau ona teuina ni paluga kulimi i galala ma aniani, aua e mafai ona sola i le manogi vave vave. E fautuaina le tuʻuina o kulimi mamago i fagu tioata po o pusa palasitika. O le ea ma le susu e le tatau ona ulu atu i totonu o koneteina, e fautuaina e siaki i taimi uma o latou anotusi.

E tatau ona lafo ese vave beets mumu, i le tulaga lea e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa faletupe lata ane ma pusa. A oʻo i le 50% o le faʻamamafana o le ea, e faʻagaoioia le microorganisms.lea e mafai ona mafua ai le afainaina o mea taumafa.

Afai o le teuina o beets o loo faaleagaina pea, e tatau ona iloa le mafuaʻaga, o le faʻafitauli e ono i ai i le le lava o le faʻaogaina o fualaau faisua, poʻo o latou tulaga le lelei, poʻo le le lelei o le faʻaleleia.

E fautuaina ia pusa taitasi e faʻapipiʻi se igoa ma mea e aofia ai ma le aso.O le a faigofie ai le galuega. O lenei auala e mafai ai e oe ona fuafua i se tilotilo pe o le a le mea sili e faʻaaoga ma pe afea.

E tatau ona manatua o le taimi umi e teuina ai le lelei o fualaʻau matago ma fualaau aina e faʻaititia.

Fualaau vevela

O le tele lava o taimi, e faʻamago ai beets i totonu o le ogaumu, o le eseesega i fua o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o mea aoga ma le faasologa o gaioiga.

O le fua masani e masani ona faʻaaogaina o le:

  1. Taʻu le beets, faʻaopopo le vai vevela, tipi i fasi pepa, pepa, masima, faʻaopopo taimi e tofo, tuʻu mo le lua itula.
  2. Faʻalafola fasi pepa i luga o se pepa taoMumu mo le lua itula i totonu o se ogaumu muamua e oʻo i le 100 tikeri.
  3. Aveese beets mai le ogaumu, faʻamago i totonu o le fale mo le 1-2 aso seia oʻo i le galasticity, tuʻu i pusa.

Beets ma le sipuni

  1. Laʻau fufuluina fufulu mama, faʻamago, tipi i ni fasipepa, tuu i totonu, sasaa le suka i le 0.2: 1, tuʻu mo le 16 itula i le vevela o le 15 tikeri.
  2. Faʻasusu le sua, toe faʻafetaui le suka i le fua tutusa, toe tu i lalo ole lava tulaga.
  3. O le taunuuga o le masini vevela vevela (300 g sugar i le 1 kilokalama o le paluga), fefiloi, tuu i totonu o se pusa tapuni, tu i le 90 tikeri.
  4. Tipi le sipuni, tuu faga faalua i totonu o le oven mo le 40 minute, o le vevela e tatau ona 70-75 tikeri.

Peu vela i totonu o le ogaumu

  1. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete beets tuʻu i totonu o se fagu, faaopoopo vai inu, kuka mo le itula.
  2. Faʻasalaina 'otiʻoti fualaau aina liʻo, faʻafefiloi ma mea manogi ma laau afu.
  3. Lisi fasi pepa i luga o le apa e tasi i luga o se pepa tao, taofi i totonu o le ogaumu mo se itula i le 100 tikeri, faʻapitoa ona tatala le faitotoa oven e tuʻu ai le vaʻa.
  4. Ave le pusa mai le ogaumu, malulu, tuʻu i pusa pusa, tapuni faʻatasi ma se tapuni, tuʻu i totonu o se potu poʻo se pusaaisa.

Fuga i le falga

  1. Foil-roll roll beets tuʻu i totonu o le umu, taofi mai le 40 minute i le 1 itula (faʻatatau i le tele o le fua).
  2. Fufulu fualaau faisua i vai malulu, paʻu, malulu, tipi i fasi lapisi.
  3. Faʻaopopo mea faʻafefiloi, masima meaʻai e tofo ai, faʻafefiloi, alu mo le lua itula.
  4. Faʻasaga le beets i luga o le uʻamea, faʻamago i le potu mo le 1-2 aso.
  5. Faʻapipiʻi i pusa po o ipu tioata.

Faaiuga

O le pata o loʻo iai le tele o meaʻai ma elemenelea e fesoasoani tele i le taumalulu. I le taimi o le faʻagogoina, o le susu e lafoaʻi le fualaau faisua, lea e mafai ai ona faʻaʻumiʻumi le ola o fualaau faisua, talu ai o meaola ninii e sili ona malosi i se siosiomaga malulu.

A faʻamagoina beets, e masani ona faʻaaogaina le ogaumu, o mea manogi ma masima e faʻapipiʻiina i fualaau faisua ia tofo, o nisi o fautuaga e fautuaina e faaopoopo ai le suka.

Teuina ni beets mago e fautuaina i totonu o le pusaaisa po o le potu i totonu o ipu tioata faʻamaufaʻailoga faʻamalama ma pusa palasitika.