Laʻau

Dicentra - o se filifili o fatu e tele-lanu

Faʻafefe o se vao vao mai le aiga poppy. Na maua muamua i Asia i Sasae (Iapani), mai le amataga o le 19 seneturi. o se lalelei matagofie ma lanu eseese e salalau i Europa atoa ma maua ai le lauiloa tulagaese. Dicentra buds e pei o se fatu ua paʻu i lalo. O se matutu mataʻetaʻi e amata mai ai. Ona o lenei fausaga, na maua ai e le dicenter le igoa lona lua - "loto nutimomoia" po o le "tagi tagi". O le igoa tonu lava mai le gagana Eleni e faaliliuina o le "failauga e toʻalua." Mo sina taimi, ua galo i le togalaau le fugalaau ese, ae i tausaga talu ai nei, ua toe maua ai le lauiloa.

Faamatalaga faʻatau

O le ituaiga o dicentres e faʻapipiʻiina ai ituaiga o fualaʻau taʻitasi ma faʻalauteleina faʻatasi ma le laina faʻaputu po o le tuʻuina mai o tupu. O le uʻamea faʻalaʻau ua oʻo i totonu o le eleele. I luga o lea mea e faʻapupulaina ai le mafiafia o le tino e tutusa lelei ma fatu pamu. O le vaeluaga o le vao 0.3-1 mita le maualuga ua faia i luga o le eleele.

O laʻau o loʻo ufiufi i paʻu mūmū mūmū mūmū. O loʻo faʻamanuiaina lelei ma toetoe lava leai ni laulaau. Laʻau vavalalata vavalalata e tupu tele mai le tasi i le isi. O laʻau paʻu lapoa e valiina i le olive poʻo le lanumeamata lanumeamata i le lanu ma e faʻapipiʻi i totonu o le rosette laʻau laʻau.








I pito o paranesi ia Me, o fuga o le racemose e tasi e foliga mai o fusi faʻamaʻi matagofie. I lalo o le mamafa o tumutumu, o le lala e paʻu i le arc. O fugalaau taʻitasi e tautau i luga o se faʻalanifiʻu ma faʻafefeteina. Corolla faʻalauteleina, e lua sikuea. O le vaega pito i luga o le fuga e foliga mai o se fatu, ma mai i lalo ifo o petals e feololo sina mea itiiti ma o se petal e taamilo i totonu o se mea e pipii atu i totonu o le fusi. Valivali o fugalaau e faalagolago i le ituaiga. E mafai ona ese le lanu samasama po o le piniki, ma le paʻepaʻe papaʻe. O le loto faʻamafola e tusa ma le 2 cm le umi.

O le galu muamua o le fugalaau e tumau i le 3-4 vaiaso. E oo i le ogatotonu o le taumafanafana, fugalaau fugalaau, ae o laʻau lanumeamata lanumeamata o loo faaauau pea. A maeʻa ni nai vaiaso, ona magoto ai lea, ma vavae ese le vao. E na o ni nai taameni laiti e tumau pea. Ia Aokuso, pe a malolo le vevela, ua oʻo i le taimi e toe ola ai.

A maeʻa le palotaina, o fatuga laiti laiti e tupu i luga o le mama, i totonu ole fatu laʻititi laʻititi. E i ai se foliga lautele ma se lanu susulu. O le faʻamalosi o le Germination e lua tausaga.

Ituaiga o Dictres

I le aotelega, e 8 ituaiga o dicentres i le aiga. I le togalaau, e le o tagata uma e faʻaaogaina, ae o ituaiga mea teuteu e lauiloa mo lo latou lauiloa tele.

O le tagata e sili ona manaia (silasila). O lapisi ua totoina e fausia ai se lautele tele, e salalau vaovao e tusa ma le 1 mita le maualuga. O pito o lala ua teuteuina i le itu-itu itu racemose inflorescences e tusa ma le 15 cm le umi. O lau o le Cirrus-dissected faatasi ai ma nai lobes e taulaʻi i le pito i lalo o lala i ala tetele. E leai ni meaʻai e ufiufi i fugalaau faʻamalaʻau ma e oʻo i le 25 mm. O le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Me ma mulimuli ai 2.5-3 masina. O ituaiga o loʻo sulufaʻi i le eleele tatala (ma le fale) pe a malulu ile -35 ° C. Eseesega:

  • Alba - ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe;
  • Gold Hart - Lanu samasama samasama e tuʻuina atu ni peti piniki ma se paʻu piniki ma le paʻepaʻe.
Lelei tele

O le nofoaga tutotonu e matagofie. O le laau e masani lava i Amerika i Matu (Kalefonia). O loʻo faia ai se vao vao e oʻo atu i le 30 cm le maualuga ma lanu lanumeamata e vaeluaina i lalo o le papa. O le pito i luga o le pito i totonu o le pito i totonu o le 10-15 cm le umi,

  • Aurora - paleni piniki ma se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Bacchanal - o se laau ovalu e oo i le 40 cm le maualuga e aofia ai ni mea matala lanu lanumeamata lanumeamata ma le ituaiga racelose ma ni fugalaau mumu lanu mumu ma se paʻu piniki māmā.
O le nofoaga tutotonu e matagofie

O le nofoaga tutotonu e tulaga ese lava. O se laau e maualalo ifo i le 25 cm le maualuga o loʻo faʻaalia e lanu lanu meamata lanu meamata, e pei o laʻau lau. O le fuga o lenei ituaiga e amata i le amataga o Me ma faaauau pea seia oo i le ogatotonu o le taumalulu. E le fefe o ia e tusa lava pe vevela vevela. O lala lamolemole ma pusa paʻu o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe papaʻe.

Nofoaga tutotonu

Faʻafeiloaʻi solo. O lenei ituaiga muamua o loʻo i ai le foliga o se vine ma ni lala faʻalauteleina e oʻo i le 2 mita le umi. E salalau aʻa i luga o le eleele pe aʻe i se lagolago. O fualaau o le Petiole o lau laau e tupu i le umi atoa o le vine. Inflorescences e fulafula e le gata i pito o paranesi, ae i totonu foi o laina. O se ituaiga lauiloa tele o le Golden Vines dicenter. E iloga i fugalaau lanu samasama uiga ese i foliga o loto.

Faʻafeiloaʻi Agaʻi

Faʻatauga auala

Faʻafeiloaʻiga faʻasalalau e fatu, vaevaega o vao ma vavae. O le faʻaleleia o fatu e manatu o se mea e galue malosi, o le mea lea e seasea faʻaaogaina i le faiga. O le luluina o loʻo faia i Aokuso-Setema. E manaʻomia lou faʻaaogaina o meaʻai lelei, lea e faigata ona maua i se tau vaʻaia. E tufatufaina fatu i papatusi ma oneone oneone, e ufiufi i se ata tifaga ma teu i le vevela o + 18 ... + 20 ° C. O fualaau e faamoemoeina ile masina. E masani lava o le 50-70% o fatu e totoina. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni lau moni moni se lua, e totogo totogo i totonu o le eleele. Aʻo le i amata le tau malulu, o le a maua e vavae le taimi e faʻafetaui ai. I le tau muamua o le taumalulu, e taua tele le tuʻuina atu o se fale lelei mai le malulu faatasi ai ma le fesoasoani a se mafiafia mafiafia o peat ma humus. O le fugalaau e amata i le 2-3 tausaga o le olaga.

Talu mai Aperila, e mafai ona faʻaolaina le tagata o loʻo i lalo e ala i le vaʻaia. I le faia o lenei mea, ia faʻaaoga togalaau faʻasolosolo ma se mulivae 12-15 cm le uumi. Laʻau aʻa i le palapala ile susu. Muamua e te manaʻomia le malutaga mai se fagu palasitika po o se ipu fagu. Latou te aveeseina mulimuli ane. I le tausaga muamua, ua totoina i totonu fale, ma o le tautotogo na sosoo ai ua totoina ai i le eleele.

O le iʻuga lelei, o le faʻalauteleina o dicentres e ala ile vaevaeina o le rhizome. Faia lenei mea i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo O se togavao ua matua totōina ua faʻamaluina lelei ma ua faʻasaʻo aʻa mai se coma. Mo le tele o itula, ua mamago rhizomes, ona vaeluaina ai lea o le vaega mafiafia i ni vaega o loʻo i ai se mata e le mai. O vaevaega taitasi e tatau ona aofia ai le 3-4 tulaga tuputupu aʻe. O fasi fasi pepa e fufusi i le malala ma faʻaputu i pitonuʻu papaʻu i vaega e oʻo atu i le 2-3 fasi vaega. A uma ona totōina, ona faʻafeinu lea o laau.

Tausiga i fafo

E ola lelei le meaʻai i nofoaga matala ma matala. I itula o le aoauli e sili atu pe afai e paʻu ifo se ata. Faatasi ai ma le malamalama tele, o le vao o le a maualalo le maualuga ma tele fualaau. Ma i totonu o le paolo, o le a ola lelei lau laau, ae o le vaitau e amata i nai vaiaso mulimuli ane.

E taua le filifilia o le nofoaga saʻo mo le tulaueleele, e pei o le a nofoia e le dicenter mo le isi 5-8 tausaga e sosoo ai. O le laau e le faʻafefeteina i le eleele, ae sili atu ona lelei i luga o le meaʻai ma le palapala faʻasaina ma se faʻafitauli e le faʻaituau poʻo le malie. Dicentra e fiafia i nofoaga papaʻe ma papa.

Suavai le laau e tatau ona faʻaleʻaleʻaina, naʻo le tolopoina o le timu. Faalua i le masina, e manaʻomia ona fafagaina fugalaau. Faaaoga se fofo o le superphosphate po o le nitrophosphate, faapea foi mullein ma le humus leafy. O le eleele e lata ane i ai e masani lava ona tatalaina e vavae ai se mea manogi i luga ma aveese vao.

Afai e manaʻomia le kiona i le tautotogo pe'ā uma ona tulaʻi mai ni taamilosaga fou, e manaʻomia ona ufiufi e le oona le mea e leai se mea e lalagaina. I le aotelega, o le a tupu tele le vaetogo i le gasologa o le vaitau, ae e leai se amioga mataga na matauina ile tuatotonu. E le aʻafia ai ni teritori fou ma e le faʻasauāina tuaoi i le togalaau fugalaau.

A maeʻa, ona fautuaina lea o pulumu mago e teuteuina. I le autumn, o le vaega atoa o le eleele ua aveesea, lea ua i ai foi le taimi e malogo ai. E iai ituaiga o togavao e taumalulu-e malolo, ina ia puipuia i latou mai le malulu, e tatau ona ufiufi le eleele i se paʻu mafiafia o peat ma mulilua i lau paʻu.

O le tagata maʻi e matua maʻi lava, ae ui i lea e mafai ona e mauaina ni faailoilo o le mama mama ma le mosaic i luga (moli po o mea malogo ma mama i luga o le lau). O le faʻafefeina o faʻamaʻi, e tatau ona mataituina le puleaina o le faʻavaivai ma togafitia i lea taimi ma lea taimi togalaau ma eleele e maua ai le filogides. O faʻalavelave lavelave e oso faʻafuaseʻi ona osofaia. E na o taimi lava e faʻapipiʻi ai le aphid, lea e mafai vave ona faʻaumatia e Biotlin, Fitoverm, poʻo se isi iniseti faapitoa.

Faʻaaoga togalaau

O le ogatotonu o loʻo avea ma se laufanua matagofie ma le matagofie mo laufanua faʻatoʻaga, togavao, togalaau papaʻe, papaʻe papa. E faʻaaogaina i nofoaga fefiloi poʻo vaega faʻavae. O le laau e mafai ona totoina e le gata i eleele tatala, ae faapea foi i fugalaau lapopoa e teuteu ai se faapaologa po o se terrace.

I luga o le fugalaau, o le dicenter ua faʻapotopotoina ma tulip, 'au, hyacinths, daffodils, faʻatau ma medunica. O le a tulai mai i lalo o le vase mo le 1-1.5 vaiaso, ina ia mafai ona faʻaaogaina e fai ai falaʻo ma teuteu le potu.