Laʻau

Petunia faʻamaʻi - aisea e lanu samasama ai laulaau?

O maʻi Pununia e mafai ona i ai se faʻaaliga ese ma tutupu mo mafuaaga eseese. E mafai ona e taulimaina le toatele oi latou i auala faigofie ma auala. Ona totogo fiafia lea o le laau ma fiafia i mata ma lau lanu lanumeamata.

Petunia faamaʻi ma a latou togafitiga

Ina ia teuteuina le avanoa i luga o le auala o le togalaau, e tele faifaatoaga e totoina ni petunias. E totogo ma le manaia vao lanumeamata ma e faigofie ona tausia. Ae masani ona aʻafia le laau i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Petunias i le togalaau

Faʻalogo lelei! E masani lava o le mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le aʻa o le tausiga le talafeagai.

O le lisi o faafitauli e taua tele, lea e fenumiai ai le au fai togalaau e leai ni poto masani. Afai e te filifilia le faafitauli autu o le faʻafitauli, ona oʻo mai ai lea o le fofo.

Aisea e lanu samasama ai le petunia: o le a le mea e fai

O se fugalaau e totoina i luga o se togalaau o fugalaau po o totonu o se fagu fugalaau e masani lava ona pagatia mai tulaga leaga fesuiaiga poʻo ni mea i fafo. E tele mafuaaga e mafua ai ona lanu samasama lau o le petunia, ma le a le mea e fai i lenei mea e toe faʻaleleia ai le tulaga masani:

  • leai se malamalama e mafai ona taʻitaʻia ai le laulaau ma lo latou vaivai. E manaʻomia lou tuʻuina o se fugalaau i luga o se avanoa avanoa. Mo le totoina, e tatau foi ona e filifilia ni nofoaga avanoa;
  • se lanu samasama atonu o se faailoga o aphids. E tatau ona faʻatautaia le vaega eletise o le laau ma se meafaigaluega faapitoa;
  • pe afai o le lanu pito i luga e lanu samasama, ona leai lea o meaʻai. E taua tele le faia o fomaʻi.

Lanu samasama

E tele nisi auala e mafua ai ona liu samasama, ae e fesootaʻi ma faamaʻi faapitoa o le laau.

Aisea e le fuga ai le petunia

Fugalaau totogo latou te talisapaia petunias mo le lauolaola lauolaola ma teuteu i soo se fugalaau fugalaau. O nisi taimi o le togavao e oʻo i le laʻau e manaʻomia, ae leai ni fugalaau, ona manaʻomia lea ona e iloa le faafitauli, ma atonu e tele.

Mafuaaga aisea e le totogo ai le petunia i le vaitau o le tuputupu ae:

  • Tulaga le lelei o le vevela. Afai o le a malulu po po o ni aso timuga ua vaʻaia, e sili atu le ufiufi o le vao i se paʻu paʻu. I le taimi o le vevela, e mafai ona e faʻaogaina se ata lafoia;
  • O fugalaau fou e le mafai ona fuga pe afai e te le faʻatagaina muamua ua maeʻa pe mamago i se taimi tatau. O le faagasologa ole faamamaina e tele taimi, ae o le a mautinoa lava le lelei o le fugalaau;
  • O le le talafeagai lelei o laei e mafai ona aʻafia ai le fuga o le petunias: o le a le mafai ona fausia ni tafaoga i lalo o le faatosinaga o le tele o elemene.

Aua le fugalaau faataitai

Faʻalogo lelei! O se ituaiga e fuga ae faatoa uma le tausaga ona oʻo mai.

Aisea e mago ai le petunia ma mea e fai

E mafai ona malogo se fugalaau mo ni mafuaaga:

  • maualuga (i le malulu) poʻo le leai o le susu (i le vevela o le tau);
  • e masani ona totoina fugalaau o lenei faatulagaga i fugalaau ma tuu i totonu o le fale, i luga o le faapaologa. Le lava le ea fou o le mafuaaga o le faamai;
  • faʻaaogaina o le vai malosi i le taimi o le timu;
  • suiga faafuasei i le vevela.

Faʻamago faʻamago

O faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o le aʻa ma, o se taunuuga, le magoina o le aʻa. Na o le pau lava le tali i lenei tulaga, o le suʻiina lea o le fugalaau i totonu o se fagu fugalaau fou.

Aiseā e fai ai paʻu fasi laau: o le a le mea e fai

O nisi o vailaʻau e faʻaalia ai le gaogao tele o lau, e le o se taufaʻatau. Ae ei ai isi mafuaʻaga e mafua ai ona fai lau laʻau, pe o le a le mea e fai, e tatau ona e filifili vave. Afai o lanu enaena po o le lauulu o loʻo i lalo o laulaau, o le laau e aphid. O le taimi lava e te manaʻomia ai le suluina o le vao ma se auala e faʻafefe ai lenei ituaiga o manu.

Aphids i fugalaau

Aisea e mamae ai petunia, ma le auala e teu ai fugalaau

O le mafuaʻaga o le faʻamamaina atoatoa o le laau atonu o le pala o le aʻa po o le pala. E naʻo le tasi le auala e toe fua ai se fugalaau - totoina se vaomatua i se isi nofoaga, o se ulo, o se mea faʻapipiʻi, i le vaʻaia muamua o le faʻaleagaina o aʻa.

E faapefea ona faʻaalia le chlorosis o petunia

O lenei faʻamaʻi e matua lamatia tele ma manaʻomia vave faʻaumatia. Petunia iron chlorosis o loʻo faaalia i lalo:

  • o laulaau latou te lanu samasama, ma o veins e tumau pea lanu meamata;
  • o pito o papatusi o loo sulu i totonu;
  • vaega uma o le vaega pito i luga e suia foliga ma le tele.

Faʻaaliga o le chlorosis

Afai e le togafitia le chlorosis, o le a mate le laau. O le auala e sili ona lelei e tau ai, o le faʻapipiʻiina lea i totonu o se eleele fou poʻo le faʻapalapalaina i fugalaʻau, lea e aofia ai le uʻamea.

Malosiaga malosi i luga o petunias: auala e tau ai

E mafai ona i ai le tele o faʻapogai o faʻamaʻi pipisi: otaota mai le pito i luga o le eleele, vailaʻau faʻasaina, vailaʻau faʻamaʻi lata ane. O le faʻamaʻi ua vave faʻaveʻaina. E foliga mai i luga o le petunia le gala i luga o le pulupulu:

  • fulu faʻamaʻi e pei o le falaoamata;
  • i le taimi o le vevesi, o le malulu o matavai o le vai e foliga mai o le sau o loʻo i luga o laulaau;
  • ona liu lea o se uila mama i se paʻu paepae papaʻe.

Mo faʻamatalaga! O le faʻamaʻi e alu mai le pito i lalo i le pito i luga, o lea e liliu atu ai e iloa le faafitauli pe a oo i le ogatotonu pito i luga o lau.

Malosiaga malosi

Afai e le togafitia le laau mo le paʻu palapala, o le a pala le vao. Muamua e te manaʻomia le aveeseina o vaega tetele o vaega eletise, o le pito i luga, ona sulu ai lea ma se meafaigaluega faapitoa.

Fusarium Petunias

O lea faʻamaʻi e faʻaosofia e ala i le fesuiaiga o vaʻa o le laau ma se filogia oona. O faʻamaoniga o fusarium o loʻo i ai faʻamatalaga nei:

  • muamua o le pito i lalo o le togavao e liu samasama;
  • ona mou ai lea o le 'au;
  • O le isi laasaga o le pala.

O se taunuuga, o metabolic processes ma le mataupu faavae o le atinaʻeina o fatu, laau totō, o le taʻavale ua solia. O maʻi Fusarium e manaomia ai se togafitiga atoatoa: suiga o le eleele, faʻaleleia ma vailaau faʻasaina, faʻafeinu.

Mafuaʻaga masani o faʻamaʻi

Faamai o le nasturtium - aisea e lanu ai laulaau

Soo se faʻamaʻi o petunia o le taunuuga o le le gata o le tausiga le talafeagai, ae o se aʻafiaga leaga mai fafo. O mafuaʻaga taatele o maʻi o:

  • solia o le puleaina o le vevela;
  • sese le faiga o vai inu;
  • leai se uʻamea i le eleele.

Soifua maloloina fugalaau maloloina

O lea e le o faʻaalia le laau i faʻamaʻi o ituaiga eseese, e tatau ona e iloa tulafono faavae mo le tausiga o fugalaau.

Fua o le vevela

O le a le mafai ona fuga le laau pe afai e solia le faigamalo o le vevela. O se vaitaimi lelei mo le atinaeina masani o se fugalaau e mai le 20 ° C i le 30 ° C.

Taua! Muamua, e aoga le filifilia o se saite i luga o le fugalaau ina ia malamalama lelei ina ia mautinoa ai le vevela masani.

Afai o timuga ma timuga i le taumafanafana uma, o le a susulu le lauusiusi o le togavao, ma o le a le mafai lava ona tupu le taamilosaga. A vevela vevela le vevela, o le a malogo fugalaau ma pauu i le amataga.

Faʻasalaina solitulafono

Afai e amata ona sui le laʻau, lanu pe pala, ona e manaʻomia lea e faʻavae se vai inu. O le faailoga muamua o le faʻaogaina le talafeagai o le samasama o vaega eletise. Le mea e le mafai ona faia:

  • Faaaoga le aisa po o le vai malulu mo le faʻavaivai. E fautuaina e faʻaaogaina naʻo le nofoia;
  • faatumu le fugalaau i le vai pe afai e le toe mamae le paluga. A maeʻa ona faʻavaivai, e tatau ona tatala le pito i luga o le eleele;
  • o le a feoti vave fualaau laiti, afai e te sasaa mai se pakete, e sili atu ona lelei le palu.

Faʻasaʻo Tulafono

<

Faʻasalaga e avea ma se galuega faigofie pe a e mafaufau i nei tulafono e tolu.

Faʻataunuʻu uʻamea

Afai o le lanu o le vao e sili atu ona leaga, o lona uiga e taua tele le faʻafeiloaʻi o le uʻamea i le palapala. E taua tele lea elemene mo le petunia. E taua le fafagaina o le fugalaau e ala i le fufuluina poo le faasusu.

O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tele o le susu

Aisea e lanu samasama ai laulaau o se rose Saina po o maʻi o le hibisc
<

E le faigata le totoina o se fugalaau pe afai e te faʻatuina se vai inu. Ona leai lea o ni faafitauli i faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tele o le susu:

  • solo le aʻa;
  • lau o le petunia e lanu samasama mai le tele o susu;
  • o le togavao e amata ona paʻu ma lafo ese ia pepe ma lau.

Faʻamatalaga faʻamaʻi

<

I le faʻatūina o le faʻamalosia, e mafai ona e faʻaumatia faʻamatalaga leaga.

Puipuiga ma togafitiga mo faʻamaʻi

Rhododendron Maʻi: Aiseā e Liliu ai Paʻu Paʻu
<

O maʻi a Petunia ma le taua faasaga ia i latou e faʻamoemoeina e tulafono o le tausiga ma le alualu i luma. Ina ia le faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi, e tatau ona faia ni puipuiga. E mafai ona e faʻataʻitaʻiina oe i se meaola, e lelei tele fua o recipes.

Auala e togafitia ai togafiti a tagata

E le manaʻomia le faʻatau o tupe i faleoloa faʻapitoa; e mafai ona e faʻaaogaina oloa faʻalelei. E mafai ona e taulimaina faʻamaʻi ma le fesoasoani a togafitiga faʻalotu:

  • faʻafefeteina o le kālati (faʻasae le 20 g o le kela i le 1 lita o le vai), lea e manaʻomia ona faʻamalolo le vao. O le a ia laveaʻiina mai meaola faalafua eseese;
  • suauu soda (20 g) + mea e teu ai meaʻai (5 g) + vai (5 l). O le mea na tupu i le gaosia o le eleele ma le vao;
  • fualaʻau vaimama (20 g) + 5 l le vai. O le oloa e sosolo i luga o le laau e faʻaaoga ai se fana fana.

Vaʻaia tagata faʻafeiloaʻi mo mea faʻamaʻi

<

O loʻo i ai le tele o ia fua o fua, o loʻo lelei ma auala e faʻaaoga ai.

Puipuiga ma le puipuiga o petunias mai meaola faalafua ma faamaʻi

O le laau e tosina mai ai le tele o meaola faalafua ma lona manogi ma le manogi vaivai o vaega o le vao. Le tele o meaola faalafua petunia:

  • aphids e lafoaia laulaau;
  • paʻepaʻe, lea e faʻaumatia uma ai le vao;
  • apogaleveleve mite o loo tui i le au o le laau;
  • faʻasolosolo le tuʻuina o fasi kiona i luga o papatusi lanu meamata.

E masani lava o faʻaosoosoga faʻamaʻi faʻapitoa o loʻo tupu i luga o le eleele. O le mea lea, o mataupu faavae o le pulea ma le puipuiga e fuafuaina e ala i faatinoga patino. E tatau ona faʻafefe lelei, faʻavasega se faigamalo masani o le vevela ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi luga.

Tausiga talafeagai

<

Aʻo leʻi totoina i luga o le fugalaau, e taua tele le vaʻaia o le eleele, e taua tele le faʻaaogaina o fomaʻi i nisi o aofaiga. O se nofoaga filifilia lelei mo le totoina o se faʻamaoniga o le tuputupu ae masani ma atinaʻe. E te manaʻomia foʻi le faʻavaeina o le malamalama lelei. E fautuaina e taʻe le faagasologa faʻaopoopo.

O le faasolosolo o le le manuia o le au faifaatoaga o le leaga o lanu ua leva ona umi ona tausia. E sili atu le le fiafia pe a e faʻatali mo vaʻaiga matagofie o petimonia, lea e tele naua faʻamoemoe, ma e le tupu. O le taimi lava e tatau ai ona e suʻeina le mafuaʻaga o le faʻamaʻi poo foliga mai o meaola faalafua, ona amata togafitiga lea.