Faatoaga

Faʻamatalaga o laʻau o le apple O le matagofie o le matagofie ma se ata: faʻapefea ona tausia ma osofaʻi faʻamaʻi?

Tusia o le apu a le russia O Winter Beauty o le taunuuga o le sopoia o Red Delicious ma Antonovka masani.

O le kulupu na faʻapitoa i totonu o togalaau a Moscow, i le ogatotonu ma matu-sisifo. O lenei vasega ua tuʻuina atu i ai le vaega muamua i totonu o mea sili ona lelei, ona o le tele o tulaga lelei, o le ituaiga e leai ni moa manino. I a tatou tusiga o le a tatou tuuina atu se auiliiliga auiliili o le Winter Winter apple apple ma tulafono mo le tuputupu aʻe o lenei ituaiga.

Faʻasologa o talaʻaga

Eseesega Winter mafanafana e fesootai ma le mafaufau Apple fale. O lenei ituaiga na aliali mai e ala i taumafaiga a le fai togafiti faufautua E. M. Kamenderovsky. Na ia mauaina le Winter Winter faafetai i le tuufaatasiga o le Red Delicious ma Antonovka masani.

Peitai, e le mafai e le saienitisi fou ona tufatufaina atu le apu i totonu o le faitau aofaʻi, o lea na sau ai Susosa e fesoasoani ia te ia. Na tonu ia te ia o le ituaiga laʻau sili lea i le lalolagi. Suslov o se saienitisi o mea tau tamaoaiga, ae o lenei tulaga o mataupu e lei avea ma se faalavelave i le sailiga mo tagata lagolago i le aufaipisinisi. O lenei ala matuitui e tatau ona ui atu i le Winter Winter ao le i iloa i totonu o lautele o le au fai togalaau. O le tele o laau o le laau O le taumalulu matagofie na fiafia i ai le toatele.

E talafeagai mo le galueaina i itulagi o North-West ma Central Central of Russia.

I totonu o nei itulagi, o ituaiga nei o loʻo ola i lalo ua manuia foi: Orlik, Pepin Saffron, Dauba Dauba, Jubilee Juva ma Marat Busurin.

Ata o apple trees Winter Beauty

Siaki i ata o ituaiga o apu o le taumalulu:




Faʻamatalaga ma faʻagasologa o iloiloga a le au faifaatoaga amateur

O lenei ituaiga e tele ai fualaau aina. O latou laumei e agavaa e sili atu nai lo le lautele, lautele.

E tasi le apu e mafai ona oʻo i le 200 g. Ma le tausiga lelei, o le tasi fualaau e mafai ona oʻo atu i le 400 g.

E tele taimi e faʻaaoga ai lenei ituaiga mo le faia o jam ma jam., vine o le vine (cider). O nei faʻafetai uma lava i lona tofo faapitoa. O le mea sili ona lelei, e tusa ai ma le mafanafana o tagata nonofo ma le faʻatoʻaga, o faʻamatalaga nei o lenei ituaiga:

  1. lapopoa aʻi, o se mea e seasea ona maua i le taumalulu;
  2. o laau matutua e tumau i gutu malulu;
  3. fualaau aina e faʻaaogaina e teu ma faia ai le uaina;
  4. e faʻalagolago i le tausiga ma le fafagaina o le ituaiga o loʻo i ai le tele o le tofo;
  5. fualaau aina e matagofie ona foliga vaaia.

Mo sauniuniga o jams ma cider latou te faʻaogaina foi ituaiga nei: Papirovka, Orlovim, Golden Summer, Anis.

O manatu lelei nei e uiga i lenei ituaiga mai togalaau. Pau lava le toe foʻi mai ua latou matauina o loʻo i ai i tulaga o le teuina. E ui o lenei ituaiga o taumalulu, o fua o le Winter Winter e le o teuina lelei. I pusa laupapa ma totonu o potu malogo, e mafai ona taoto vao seia oo ia Ianuari.

A maeʻa lena mea, faʻagogo le pala i luga o le pele, faʻamaʻi atoa le fua. Ona o lenei mea, ua teuina ai apu i le pusaaisa, lea e mafai ai ona latou taoto seia oo ia Mati po o Aperila.

Uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O lenei apu o le ogatotonu pito i luga. E oʻo atu i le 5-6 mita. O le pale o loʻo i ai se foliga faʻasolosolo, o lala e felafolafoaʻi, o loʻo faʻamafanafana. O lala lapopoa e ola i le maualuga o le 60 tikeri i le ogalaau, eseese le lavalava.

Tuuina atu

O fua o le Winter Beauty apple o le laau e tupu i le taimi e tasi, e oo atu i le faaiuga o Setema (tusa ma le 25 numera). O le taimi e faʻaaogaina ai le taimi e amata ai ona aveese mai le laau. O fua o loʻo i ai le foliga saʻo lelei, o lo latou mamafa e tusa ma le 200 kalama.

O le tofoina o iloiloga o le tofo o le fua e oʻo atu i le 4.3-4.4 i luga o le 5-sikuea.

O le lanu autu o le fualaau aina e samasama-lanumeamata.

Lanu ufiufi - o se lanu violē lanu viole. O loʻo i luga o le tele o fualaau aina po o luga o le fogaeleele. E le mafai ona vaʻaia ni fasi mea faʻapipiʻi i luga o le paʻu. O le aano o apu o loo lelei ona fatuina, sinasina-paʻepaʻe, o le maualuga o le avefeʻau, e sili ona malie, prickly. Faʻasolosolo e faʻafetaui. O meaʻai e manaia, suamalie ma feʻai.

I le tasi laau, e mafai ona oʻo atu i le 150 kilokalama o fualaau. Tuʻu atu i luga atu o le averesi. E taʻua o le skoroplodnym ituaiga, o fualaau aina mai le 4-5 tausaga talu ona totoina. I se tulaga maualalo e mafai ona tutupu le faasoloatoa o le fuaina.

O loʻo maua foi i luga maualuga: Orlovskoye Polesye, Veteran, Kuibyshevsky, Vityaz ma Marat Busurin.

O le ola o le laau e oo i le 50 tausaga. Ma faʻamautinoa lelei, o le taimi o le fuaina mai ma le ola o le olaga e oʻo i le 70 tausaga.

Winter Winter Landing

O le mea lea na vave ai le nofoia o le apu ma e lei afaina ai i faamaʻi, e tatau ona faia le tafega i le autumn, aʻo lei muamua le kiona. I taimi faapea, o le sua e toetoe lava a le toe faʻasalalau i totonu o laau, lea e mafai ai ona faʻaliliuina le malulu masani:

  1. E le tatau ona tanumia loloto le fatu. O le aʻa (o le suiga mai aʻa i le ogalaau) e tatau ona 5-7 cm le maualuga i luga o le eleele.
  2. Mo le tuputupu ae o laau toto e manaʻomia le sauniuni o eleele. E aofia ai le tele o laasaga:

    • eliina se lua pu ma se tele o le 60x60x60 cm;
    • solofanua solo po o le efuefu ma le peat e tatau ona faataatia i lalo;
    • sasaa uma vai;
    • fufulu suavai faʻasalaga i se fasi manifinifi o le eleele;
    • sosoo ai ma se oneone oneone.
  3. E auina atu le fatu i le lua, e tatau ona saʻo lelei aʻa, ona fufuluina lea i le eleele.

Tausiga

Fafagaina o le Taumalulu O le matagofie e manaʻomia i le tautotogo ma le tautoulu faatasi ai ma fomaʻi eseese faʻapitoa e aunoa ma le gaʻo. Afai o le eleele e mauoa i meaʻai, o le fafagaina faifaipea e le manaʻomia. Afai o oneone o le oneone, ona manaʻomia lea o le faʻaleleia i tausaga taʻitasi.

I le tausaga muamua ina ua maeʻa le vaʻa, 80-100% o fugalaau e tatau ona vavae ese. E manaʻomia lenei mea e faʻaleleia ai le ola ola o le laau. Ona sosoo ai lea ma oe e tipi le afa o fualaau lanumeamata lanumeamata (na o le togi fua).

E faia faʻasalalau 4-5 taimi i le masina i le 1 pakete vai i le 1 tagata matua, 2 taimi i le aso.

E taua tele le faʻamautinoa o le faʻamalosia lelei o le vai i Iulai ma Aokuso. Faʻamuina faʻamaʻi ia Aokuso, pe a leai, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le tuputupu ae o tipu, lea ei ai sona aafiaga leaga i le taumalulu taumalulu.

O lenei apu e puipuia mai le malulu, ae ia lavea le laau mai afu muamua ma se taumalulu e aunoa ma le kiona, e tatau ona mulimulu i le solofanua humus latalata ane i le lio, afifi le ogalaau ma mea faapitoa mo fale puipui po o nila. Kapron tights poʻo se tootoo faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻatau ma manu.

O le tetee i le kiona e mafai foi ona mitamita ai ituaiga: Arkadik, Ave toto mumu, Lada, Jubilee ma Moscow Late.

E taua le manatua pea mea o loʻo i le lio. E leai ni laau totō e tatau ona ola ai, e tatau ona faʻamamaina mai vao, faʻamalo.

Faʻamatalaga Apple

I le tautotogo pe a uma ona totōina, e taua le togafiti o le paʻu o le laau ma paluga o le lime, lea o le a faʻafefe ese ai meaola. A maeʻa foliga mai o lau muamua, o le pale e lelei ona togafitia mo le pala. A maeʻa foliga mai o ovaries o mea faʻaleagaina, e togafitia le laau i meaola iniseti. E manaʻomia taimi masani ma pe a uma ona faʻaalia muamua fua.

Teuteu

O se elemene taua o le tausiga o laau o le teuteuina. E faʻatagaina ai oe e le gata ina fetuunai le fua o le fua, o le tele o fua, ae ia tau foi i faʻamaʻi:

  1. pe a totoina, o laʻau o le gaʻo e tipi i le 1/3. O lenei mea o le a amata vave ai le faailoga tusi;
  2. teuteuina e faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo aʻo lumanaʻi foliga o fatugaʻo;
  3. i le teuteuina atoa o le paranesi, o le tipi ua faia i autafa o le faavae, e leai ni tumutumu o totoe;
  4. lala ma fua, e alu i le eleele, e tatau ona e faʻamamaina.

E manaʻomia le iloiloga i tausaga taʻitasi e faʻateleina ai fua. ma puipuia le tupu mai o meaola faalafua ma faamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau o le laau o le Apple O le matagofie o le taumalulu e matua puipuia ma puipuia i faʻamaʻi. E seasea lava ona afaina i le paʻu o le palapala, o le a le mautonu ma osofaia aphid. E faʻasaga i le paʻu (e seasea ona aʻafia i le anufe) ma le toʻa i le -34 tikeri.

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi manu i le tautotogo, o le ogalaau o le apu e faʻamaeʻaina i le paluga o le lime, ma i le taumalulu, e tatau ona afifiina le ufiufi i le launiu o le nylon poʻo se upega mai se osofaʻiga o mea leaga.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau nisi faʻamatalaga e uiga i meaola faalafua i luga o laau apu i tusiga faapitoa o le 'upega tafaʻilagi: silkorms, hawthorn, codling moth, fualaau aina suamalie, moaina o moa.

Faaiuga

Afai oe, i le faitauina o le faʻamatalaga o le tele o apple trees Winter Beauty, manaʻo e toto lenei laau i totonu o lou fale, ona tatau lea ona e iloa e saʻo lelei le filifilia o se laau, faʻapea foʻi ma le amanaʻia o mea uma e manaʻomia, o le totoina e le tele se taimi. Ma o le saʻo, teuteuina ma le fafagaina o le laau o le a faʻamalosia ai, faʻaauau ona gauaʻi atu i fua matagofie ma matagofie.