Laʻau

7 sili atu laʻau teuteu o le a teuteu ai se moega fugalaau

O laau toto e ese mai le tasi ma le isi i le maualuga, foliga ma lanu o laulaau, matagofie o inflorescences. Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, e mafai ona avea ma se mea teuteu lelei o se togalaau togalaau, paka po o sikuea.

Alpine Foxtail

O se laau faʻapitoa lea e tosina atu ai le mafaufau ma lona faigofie ma le natura. O se vaega o le cereal e oʻo i le tasi le mita le maualuga ma le tele o lau lanu lanu o le olive poʻo le lanu enaena, o loʻo i luga o pupuʻu pupuu.

O le taimi o le fuga o le foxtail e amata i le amataga o le taumafanafana. O fugalaau e aoina i le tolu-dimensional inflorescence-spikelet, e pei o se afifi i foliga. O le laau o le "cereals ceremonies" e fuga i le vaveao, mai le 4 i le 8 itula.

E manaʻomia e le uʻu le tele o le la ma le maualuga o le susu. Ua totōina i totonu o nofoaga lelei, e puipuia ai mai le susulu o le la.

Faʻasolo mai Gray

Laʻau le lelei, e maualalo ai le vavao o lapotopoto o le lapotopoto poʻo le fulafula. E tosina mai ai le mafaufau o tagata fai togalaau e iai lanu lanu o laulaau.

Fesilega e faigata ma e le lelei i le alu. E masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua e fuafua ai fuafuaga a le tagata lava ia i itulagi ma se siʻosiʻomaga laʻititi ma le lelei.

Fescue o se togalaau vao o le aiga o Myatlikov ma se rhizome umi e fetolofi. O ogalaau e uumi, saʻo, mafiafia. O lo latou maualuga, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona 30 - 200 cm.

Fuga faʻafefe i Iulai - Aukuso. I le taimi lea, o fugalaau fugalaau uumi ua fausia i luga o le laau, ua ufiufi i ni mea e le mafai ona gaogao e sili atu le maualuga i luga aʻe o le hummock. I lenei vaitau, e maua ai se vaaiga vaʻaia matagofie.

I se tasi nofoaga, e mafai ona tupu fuga mai le 7 i le 10 tausaga. A maeʻa ona leiloloa ana mea teuteu ma e manaʻomia ona faʻafouina. E masani ona faʻaaogaina le kalama e avea o se mea e puipuia ai le vao.

Faʻafanua


O le laau o le cerealial cereal e totoina i soo se mea i itulagi mamao. O Barley o se moa e fatuina i ni lau laititi laititi o le lanu lanu meamata. I le tautotogo o le tautotogo, o le laau e amataina se vaitau totogo. I le taimi lea, ua ufitia tele le palanilo-tina i ni uumi uumi o le lanu o le kulimi.

O le kuka e talafeagai lelei mo le teuteuga o le togalaau totogo. Ua totōina i mixborders, rockeries ma moega fugalaau. E foliga lelei le faʻaogaina o le inflorescences i le tipi. E faʻaaogaina e teuteu ai laʻau ma fugalaau fugalaau.

Kaleria Sizaya

Galera gutu, poʻo le vevela-vae, o se meaʻai o le gataifale o loʻo faia ai le tele o turfs. O le maualuga o le au matutua matutua o le 50-60 cm. O calorie e tau lemu, puʻu faʻauʻu ma sina faʻafefeteina i le vaega pito i lalo. I fafo, o loʻo ufiufi i lauulu pupuu, ma faʻapipiʻi atu i latou i le paʻi. O inflorescences e oo atu i le 5 cm le umi e i ai se foliga paʻu poʻo le paʻu.

O Kaleria e faʻamaonia le malulu o le tau malulu, ae e manaʻomia le eleele o le susu ma le malulu o le ea. E faʻaaogaina mo fanua faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le teuteuina o togalaau, laʻau, rabatki ma togalaau papa.

Miscanthus Saina

Faʻafiafiaina o meaʻai manaia, faʻaalia e ala i le vave faʻatupulaia. I le amataga o le tau vevela, o le laau e avea ma foliga o se ogalaau e sili atu ona olaola ma ni laulaau uumi umi o lanu lanu enaena, e oʻo i le lua mita le maualuga.

O laulaʻau e pala, o loʻo i ai se foliga laʻitiiti ma le maualuga o le laʻau i le paʻi. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, latou te avea ma piniki-samasama, paʻu povi poʻa lanumoana. Miscanthus fuga i le amataga o Iulai. I le taimi nei, o le tele o meaʻai-paʻepaʻe paepae, kulimi, piniki, lanu uliuli e aliali i luga o le laau.

Miscanthus foliga lelei i le tasi ma le faʻavaeina o vaega. E fetaui lelei ma laau totō lauolaola: rosa, chrysanthemums, peonies. O le kiliva o le a avea ma teuteuga matagofie o le papa. E mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻatulagaina o le teritori poʻo le mamanuina o se 'upega tafaʻilagi lata ane i se vaʻa.

Kolosnyak

O Sandworm o se mea lauiloa o le aiga Cereal e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. Ua umi, ua lelei ona totoina, ua ufiufi i lau lanu lanumeamata, ma le lauulu lanumeamata, toetoe lava lanumoana, lanu. Lagona o fulufulu, eleelea, o le maualuga e 20 -25 cm.

Kolosnyak e ese mai i le teteʻe o le kiona. O le tuputupu ae e amata i le maualalo o le vevela. O le laau e gafatia le maualuga o le vevela ma le vevela vevela, faʻaleagaina o le ea ma matagi malosi.

Mo lea, ua filifilia ni nofoaga ma oneone palapala. I totonu o nofoaga vaʻaia, o le va o le paluga o vao o vao. E faʻaaogaina mo le totoina o mixborders ma rockeries. O Kolosnyak e lagona le manaia i le vaiaai o isi laau totō ma laau talatala.

Molinia

O le laau e iloga i ona foliga matagofie, le mautonu ma faigofie ona tupu ma tausi. O Molinia o loʻo i ai ni fatuga tele e fausia ai se kaseti mafolafola mafiafia. Cirrus laulaau ma pito lima. Atonu lanu lanu meamata lanu lanu pe lanu. O fuʻa e amata ia Iulai. O fugalaau e faigofie ma leai ni mea.

O le laau e foliga lelei i le afiafi ma le taeao, pe a ufitia le goto i laʻau mumu. Molinia e manaʻomia se avanoa tele e fesoasoani e faʻamafaʻailo ai lona matagofie.

Cereal e sili ona lauiloa i le aufaasese. Ua totōina i ni fatuga ma fatu laau totō, e pei foi o mea e iai ni laau e iai ni lanu lanumeamata lanumoana.