Laʻau i totonu

Maranta tricolor: faʻapitoa i le fale

Maranta tricolor o se fugalaau lauiloa i fugalaau fugalaau. Ina ia tausia ma tuputupu ae i le fale, e tatau ona e iloa tulafono o le tausiga, faapea foi metotia o le toe gaosia ma isi mea faʻaoga. O nei mea uma o le ae aʻoaʻoina mai la matou tusiga.

Faʻamatalaga ma uiga o totonu o laau

O le laufanua o le tricolor arrowroot o Pasila. Faʻaigoaina fugalaau e faʻaaloalogia ai le fomaʻi Venetian ma le fomaʻi o Bartolomeo Maranta. O nisi faailoga e fesootaʻi ma lenei fugalaau, o le mafuaaga lea e taʻua ai e le tele o faila fugalaau o se tagata asiasi po o se fale tatalo. O lenei igoa na mafua ona o le foliga le masani ai o laulaau o le laau, lea e pei o le piilima o lima i le tatalo. O lanu o le uʻamea e ese lanu mai totonu ma fafo, o se taunuuga o le suiga o le lanu i le ao ma le po. Tricolor i totonu o le fale laau tricolor, poʻo le tagata faʻafiafia, ei ai uiga nei:

  • fatu maualalo - 20-25 cm;
  • ei ai ona aʻa i le tulaga o se pusa;
  • lau laʻau, lafoaʻi, 12 cm le umi;
  • lanu lanumeamata lanumeamata po o le lanumeamata, o loʻo ufiufi i le pito i luga ma le mumu, ma i le pito i lalo ma pulumu piniki;
  • inflorescence spiciform, lalac lanu.
E te iloa? Marant tricolor o se punavai o le malo, e faʻaaoga mo faamoemoega i totonu o le atunuʻu o Aferika.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

Ina ia totoina lenei fugalaau i le fale, e tatau ona e faia ni fesuiaiga lelei mo le tausiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa pe o le a le vevela ma le susu o le laau e mafai ona tupu ma o le fea itu o le fale e sili atu le tuu o se fugalaau.

Nofoaga ma moli

E sili le tuʻuina o le arrowroot i tafatafa o isi fugalaau i le itu sisifo poʻo le itu i sasae o le potu, e sili atu i le paolo, aua e mafai ona susunuina le fuga mai le susulu o le la. Afai e te tuʻuina le laau i le pito i matu o le potu, ona oʻo lea i le leai o se malamalama, ona o le a le toe i ai le lanu o le lanu. E mafai ona gaoioi se fugalaau ma se fugalaau i le pito i matu o le fale mautotogi i le taumalulu, i le taimi lava e tasi e tatau ai ona faʻaaogaina le moli faʻaopoopo faʻatasi ma le fesoasoani a moli mumulu. I lalo o le laʻau, o le fugalaau e tatau ona tusa ma le 16 itula i le aso. E le masani ona fuga mai le fale o le maranta i totonu o fale, ae afai e te faia uma tulaga talafeagai mo ia, e mafai ona e ausia ona fua.

Lave malulu ma le susu

Maranta o se laau toto vevela, o le mea lea i le taumafanafana e tatau ona i ai le vevela + 20 ... + 25 ° C. I le vaitau moe, lea e amata i le tautoulu ma tumau seia oʻo i le faaiuga o le taumalulu, e tatau ona siitia le fugalaau i se nofoaga malulu. Mo lenei mea, ua faʻaititia le vevela i + 18 ... + 20 ° C.

I le faaopoopo atu i le vevela, o le fale o loʻo lamatia:

  • faaitiitia le vevela i + 10 ° c;
  • le i ai o faʻataʻitaʻiga;
  • faʻafuaseʻi suiga i le vevela.
E taua! I le taumafanafana, e mafai ona tautau le fugalaau i totonu o se fugalaau i luga o le auala, i se nofoaga e leai ni pepa.
Marant tricolor e fiafia i le maualuga o le susu, lea e tatau ona 55-60%, o lea i le gasologa o le tausaga o le fugalaau e tatau ona liliuina i taimi uma i se fagu moli. I le maualalo o le suamalie, o le a amata ona magoto le pito o lau. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona tuu se fagu i se laau i autafa o le pusa tioata poʻo le vai vai.

Tausiga ile

Aʻo tuputupu aʻe lenei fugalaau, e taua tele e le gata o le mea e tatau ona fai, ae ia sili atu le tausiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faia ia auala e pei o le faʻavaivai, faʻamalosia, teuteuina, faʻavasegaina.

Faʻasaina tulafono

Talu ai o le uʻamea e fiafia i le maualuga maualuga, e tatau ona e faʻafeinu i taimi uma. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le vai faʻafefe, o le vevela e tatau ona a itiiti ifo i le 15 ° C. I le tau mafanafana, e manaomia le faʻafeinuina o le laau i aso uma ina ia mafai ai e le palapala ona faʻagogo. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai ma faia i aso uma 3. O le faʻasalaina e faia saʻo i lalo o le aʻa, ma o le taimi lava e tafe atu ai le vai i totonu o le apa, e tatau ona vave liligiina e aloese mai le pala o aʻa.

E taua! O le atinaʻeina o arrowroot faʻagesegese pe afai e teuina i totonu o se potu malulu ma le maualuga maualuga. I lenei tulaga, atonu e iai se lamatiaga o le fesuiaʻi o aʻa, ona o le mea e ono mate ai le laau.

Laʻei pito sili

Mo le faʻaleleia o le uʻamea e faʻaaoga ai fugalaʻau le lelei. Podkramlivayut fugalaau i le taimi o le tuputupu ae 2 taimi i le masina, i le tautoulu e te manaʻomia e faʻaititia ai le faʻapalaina i le 1 taimi i le masina. E pei ona mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi o meaola ma minerale (e ese mai ai):

  • vaifofo o mullein, fuga o manulele ma le potassium humate (1: 1: 1);
  • "Agricol" poʻo "Kemira wagon" (faaaoga e tusa ai ma faatonuga).
I le vaitaimi o loʻo moe, e le faʻapalapalaina laau.

Teuteu

O le faʻaaogaina o le fugalaau e faia e fai ai se togavao, faʻapea foʻi pe a iai se manaʻoga. E fautuaina e faʻatino lenei faiga faʻatasi i tausaga taʻitasi, ma e na o ni lala uumi e teuteuina, lea o le a mafai ai ona faʻaalia lala fou i le ogatotonu o le fugalaau. Faatasi ai ma lenei faiga, o le laau ua avea ma vaaiga matagofie. I le tautotogo, e mafai ona e tipi ese uma uma lau, ma a mavae le masina ma le afa o le fugalaau o le a le gata ina toe faʻaleleia, ae toe faʻaleleia foi.

Suiga

Faʻasoʻoto i luga o se pusa fou i le tautotogo. Ae e te leʻi amataina lenei faagasologa, e tatau ona e saunia se fugalaau ma le eleele mo le suia. Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Ave se ipu lapopoa, ae le o le loloto o palasitika (o aʻa o se fugalaau e le loloto, ae, i se isi itu, pei o le avanoa).
  2. Faatumu le pito i lalo i se alavai o le 5 cm (maa paʻu, maa lapoa poʻo le uamea lautele e mafai ona faʻaaogaina).
  3. Saunia le eleele. E mafai ona e faʻatau i faleoloa faʻapitoa pe saunia foi oe lava, lea e te manaʻomia e faʻafefiloi ai humus deciduous, peʻa ma coniferous bark i se fua faatatau o le 2: 1: 1, e mafai ona e faʻaopopo le sphagnum poʻo le oneone oneone i lenei fatuga.
  4. Lafoaʻi faʻalautele le laau, aveese lemu mai le ulo, faʻafeiloaʻi ma se paʻu o le eleele i totonu o se koneteina fou ma fufulu i le eleele ua saunia, ona faʻapipiʻi lea.
Tricolor Maranta ua totoina i tausaga taʻitasi mo le 3 tausaga, ona taʻitasi i le 2 tausaga.

Vitio: faʻauu le tricolor

Tofiga

E 4 auala o le faʻatoʻa fanaina le tricolor arrowroot:

  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • aʻa aisa;
  • faʻaaogaina o fatu.
Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o auala taitasi.

E te iloa? Maota e iai mea aoga: e fesoasoani ia i latou o loʻo mafatia i le le mautonu, ma aʻafia foi le malosi leaga i le fale.

Vaeluaina o vao

O le vaevaeina o le vao o se auala e sili atu ona faʻalagolago ma faigofie e mafai ai ona e faʻaaoga le arrowroot. O lenei metotia e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma e faigofie ona fai.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I le taimi o le totoina, aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo, vaevae ona fatu i le 2-3 vaega, ia tofu uma ma mea e tuputupu ae ma aʻa.
  2. Mo le faʻaaogaina o tipi i laupapa muʻu mama, ona faʻagogo lea.
  3. Saunia se paluga eleele (o le tuufaatasiga e talitutusa ma lea na faʻaaogaina i le taimi o le gaioiga).
  4. Le totoina o mea totō i totonu o se fagu, fufuluina ile eleele, faʻapipiʻiina.
  5. Liligi i luga o vai inu vai i le vevela o le potu.
  6. Ufiufi le pito i luga ma se ata meaʻai e fatu ai se gaosiga o le kiona.
  7. Faʻaauau le ea ma le vai i fualaau.
  8. A oʻo mai ni mea fou, e tatau ona aveese le ata. O isi tausiga mo laau laiti e tutusa ma fugalaau matutua.

Laʻau

A maeʻa le tufatufa o le togavao faʻatasi ma tipi e lua le nofoaga.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Oti ese i le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu o le tautau, o le umi e tatau ona 10 cm. I le taimi lava lea e tatau ona 2-3 laasaga ma 2 internodes.
  2. Faʻasaga le tipi i totonu o le vai. Mo le 7 aso, o le a aliaʻe aʻa.
  3. O le isi laasaga o le tulaueleele e tutusa ma le vaeluaina o se vao.

Vitio: Faʻataʻitaʻiga o le 'aisa o le tricolor

Laʻau malolosi

Faʻafouina e faʻaaogaina ai aʻa uila e mafai ona maua i fugalaau matutua. I luga o le taumafanafana ma le tautoulu i luga o lea mea na maua mai aʻa, e ola i le 15 cm le umi. I le amataga o le tautotogo o le tautotogo ua totoina i luga ia i latou, o fea o laulaau e fuga mai ai. Afai o nei lapopoa e 2-3 lau ma se vaega o le ea e aliali mai, e tatau ona vavae ese ma faʻavasegaina ile eleele.

Fatu

O lenei metotia e masani lava ona seasea ona tupu, ona e tele taimi e alu ai. Ina ia mafai ona tupu se uʻamea mai fatu, e tatau ai:

  1. Faatatau fatu i se faleoloa faapitoa.
  2. Saunia le eleele (o lona fatuga e foliga tutusa ma lea na faʻaaogaina i le taimi o le gaioiga).
  3. Faatumu le koneteina ma eleele palapala, faia ni nai faanoanoaga laiti, tuu fatu i totonu oi latou.
  4. Sasaa le vai mafanafana, ia ufiufi le atigipusa i meaʻai e fai ai le gaosia o le greenhouse.
  5. Tuu le fagu i totonu o se potu e maua ai le vevela o le ea i totonu + 16 ... + 18 ° С.
  6. Faʻaauau le ea ma le vai i fualaau.
  7. A maeʻa ona totogo, aveese le ata.
  8. O le taimi lava e sili atu ona malosi le aʻa o le laau toto, e mafai ona e suia i totonu o fagu tumau.

Aoao atili, auala e fafagaina ai totonu o le fale.

Maʻi ma faʻamaʻi

Maranta e toetoe lava a leai se maʻi, ma masani ona mafatia i le le talafeagai. I le taimi lava lea o loʻo i ai faʻamaʻi e mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau.

E aofia ai:

  1. Spider mite - aliali mai i le vevela maualuga. O faailoga autu o le apogaleveleve mite o togitogi papaʻe i laulaau. Mo le faʻaumatiaga o le faʻaaogaina o pest e faʻaaoga ai iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fualaau oona "Actellic".
  2. Mealybug - o le faailoga autu o le parasite o le samasama poʻo le paʻuʻese o laʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina ia i latou ma faailo o maʻi faʻaleaga. Ina ia faatea ese le mealybug, e tatau ona e togafitia le laau i vai manogi, ma ia sulu le eleele i le fualaau faasaina "Fitoverm".
  3. Thrips - o latou uiga autu o le foliga mai o lanu samasama i laulaau, la latou pa'ū, faʻapea foʻi ma tuputupu aʻe i aʻa. Ina ia faʻamalo ese meaʻai, e tatau ona faʻaaogaina le laau "Aktellik".
  4. Shchitovka - i le i ai o lenei pest i luga o laupepa e foliga mai o lanu samasama po o le lanu enaena, lea e faateleina i le tele. O le faʻataʻitaʻia o vaʻai faʻaaoga le fualaau faasaina "Aktara".

Faigata i le tuputupu ae

O le tele o fugalaau fugalaau e le masani i tulafono o le tausiga o le uʻamea, atonu e feagai ma faigata i le tupuina o lenei fugalaau.

Mafaufau i faafitauli sili ona taatele:

  1. Yellows leaves - e mafua ona o le le lelei o le tausiga o le fugalaau: o le maualalo o le vevela ma le susu, o le i ai o faʻataʻitaʻiga.
  2. Pogisa lanu i lau - O lenei faafitauli e mafua ona o le le lava o minerale i le palapala. Ina ia aloese mai lenei faafitauli, e tatau ona e faʻamalolo vave.
  3. Laʻau laʻau - aliali mai pe a le lava le vevela ma le susu.
  4. Faʻaitiitia le alualu i luma Totoina o le laupepa o laulaau - o le mafuaaga o le maualuga o meaʻai i totonu o le palapala, faʻapea foʻi le malamalama tele.
A maea ona toe iloilo tulafono faavae mo le tausiga o le tricolor arrowroot, e mafai ona e fiafia i lenei fugalaau mo le tele o tausaga. Ma le iloa o auala e mafai ai ona e faʻaleleia lenei laau, o le ae mafai ona tuʻuina atu se fale matagofie i aiga ma uo.