Laʻau

Epikopo - maʻa ola po o se vavega ofoofogia o le natura

O Epikopo o ni mea manaia mafiafia ua suia e ola ai i le mea e le maua ai isi laau i se mamao o le fiaselau kilomita. O le fanau mai o "maa ola" o le toafa papaʻe o saute ma sautesasae o le konetineta o Aferika. E mafai ona e ola i vaʻalele i le fale, ae ina ia mafai ai ona maua le vaʻaiga ma le ola umi, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono.

Faamatalaga faʻatau

O Epikopo o se faʻalauiloa faʻapitoa faʻatasi ma se aʻafiaga o aʻafiaga. O lona tele e tele taimi e tele atu nai lo le vaega terasitila o le laau. E mafai ona maua ni aʻa i soo se papa poʻo totonu o se maʻa maa. I luga o le eleele e 2 tamai laulaau. E i ai o latou paʻu paʻepaʻe ma se laufanua laugatasi. O lenei foliga vaaia na faia ona o le manaomia mo le sipili. E tele naua meaʻai i le toafa, o le mea lea, o soʻo se mea malie, o le sosolo o lau laʻau e faʻataunuʻuina le lamatia o le 'ai vave. Mai se mea mamao, e mafai ona faʻasalalauina ia faiva mo pepbles masani, e tusa lava pe tutusa lanu ma laumei vavalalata.







O le maualuga o laupepa mafiafia e 2-5 cm. Ua vavaeeseina i latou e ala i se mea e felafoaʻi solo ma e pisi ai i itu. I lanu, o maa ola e lanumeamata, lanu, lanu enaena, lanu viole. O nisi taimi i luga o le paʻu o loʻo i ai se mamanu itiiti poʻo se toomaga i laina laʻau. I le gasologa o taimi, o le paʻu lua paʻu ua mumu ma faʻagogo, ma lau lau laititi e foliga mai mai le lua.

I le faaiuga o Aokuso, o le ogatotonu i le va o lau o loʻo amata ona faʻalauteleina ma o se fugalaau itiiti e faʻaalia mai ai. I le fausaga, e talitutusa ma fugalaau o le cactus ma e tele ni peti vavalalata o lanu samasama po o le paʻepaʻe. O paʻu fevaevaeaʻi e faʻafeiloaʻi i le ogatotonu i totonu o se pusa vaiti faʻaitiiti. Fugalaau e oʻo atu i le lua vaiaso. E le gata i lea, o le fugalaau fugalaau e masani ona sili atu i le maualuga o le laau lava ia.

Ituaiga o evalotu

I le ituaiga o vaʻalele, e 37 ituaiga meaola ua faamauina. O le tele oi latou e maua i aganuu, ae o faleoloa fugalaau e seasea fiafia i le eseese. O le mea lea, o fugalaau fugalaau o loʻo suʻe ni faʻataʻitaʻiga lelei i faleoloa i luga o le initaneti ma luga o faʻasalalauga faʻapitoa.

Epikopo olive vao. O laʻau tino o le malachite lanu e ola faʻatasi e toetoe lava i le pito i luga. E le sili atu i le 2 cm le maualuga o latou laulaʻau. E i ai ni lanu paʻepaʻe laiti i luga o laʻau. I le amataga o le autumn, e aliali mai ai se fugalaau samasama.

Epikopo olive vao

Faʻamatalaga a Epikopo. O laulaau, vavaeese mai le pito i lalo, o loʻo i ai foliga sili ona lanu ma valiina i le lanu lanumeamata poʻo le lanu. E i ai ituaiga ma laʻau viole. O le maualuga o le laau e 2 cm.

Faʻamatalaga a Epikopo

Tusi lesona Aucamp. O se laau e 3-4 cm le maualuga e ufiufi i paʻu paʻe-lanumeamata. I luga o le fogaeleele o se lanu pogisa, enaena. Fuga i fugalaau lanu samasama ma le maualuga o le 4 cm.

Tusi lesona Aucamp

Epikopo Leslie. O se laau laitiiti ma le maualuga e na o le 1-2 cm le lau lanu lanumeamata, lea o loo i le pito i luga e ufiufi i se mamanu mafiafia. Fuga i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe.

Epikopo Leslie

Lisi o Epikopo. O lanu e lanu enaena ma se mamanu mafiafia sili atu i le pito i luga. O le laau e tupu aʻe i luga ma o loʻo i ai se lamolemole lamolemole. Fugalaau i fugalaau paʻepaʻe ma le maualuga o le 5 cm.

Lisi o Epikopo

Epikopo e sili ona enaena. O le aano o aano o manu e tipi i le afa ma se pito faʻamafolafola e vali enaena enaena. I luga o le paʻu, moli ma le lanu enaena e iloagofie. Faʻalūlūina tamai samasama samasama.

Tusi aisi ulumatua

Taimi o le olaga

I le amataga o le taumafanafana, e amata ai e le pasefika se vaitaimi umi. I le fale, e fetaui lelei ma le amataga o le lāmala. O lona uiga e le toe faʻafefeteina le fugalaau i totonu. E le mafai ona faʻamamaina le palapala, sei vagana ua amata ona sosolo laʻau, e mafai ona e sasaa ni nai sipuni o le vai i tafatafa o le fagu. E naʻo luga o le palapala e galo.

I le taufaʻaiuga o Aokuso, e amata ona ala mai le laau, e manaʻomia tele le faʻaleleia, e ui lava e le masani ai le fafaga. E lelei le susu o le eleele, ae maeʻa maeʻaeʻa ile va. E mafai ona e vaʻaia o le va i le va o laʻau e amata ona faʻalautele ma ua i ai i totonu se fuga fugalaau. I le autumn, pe a uma ona fuga, o le a amata ona vaaia se pea fou o laulaau i le va.

Mai le amataga o le tautoulu seia oo i le amataga o le taumalulu, o le tuputupu ae o tusi faitau e faagesegese. O se lua palani paʻu malie malie ma mimiti, faʻapupulaina aʻa laiti. O le vevela i le ea i lenei taimi e tatau ona i totonu + 10 ... + 12 ° C, faʻavaveina le vai.

I le faaiuga o Fepuari, o le mea tuai ua matua vevela lava ma o lau paʻu e foliga mai ma se ata e sili ona lelei mo le ituaiga. Faʻamataʻu faasolosolo malie le fufulu o le laau.

Faiga Faʻavae

E masani lava, o fugalaau fugalaau i le fale e faʻatupulaʻia ai tusi pese mai fatu. Mo lenei mea, i le amataga o Mati, o le fatu ua gase mo le 6 itula i se fofo o le manganese, mulimuli ane, e aunoa ma le faamago, ua tufatufaina i le eleele. Mo le totoina o fatu, oneone, piliki mumu mumu, palapala palapala ma peat mixtures.

E faigofie le faʻaaogaina o se pusa lautele ma le lautele e tuʻuina ai le faʻafefiloi o le eleele ma le susu. E ufiufi le ipu i le tioata ma teuina i le vevela o + 10 ... + 20 ° C. Ina ia faatelevaveina le totoina o fatu, e tatau ona faia se fesuiaiga i le po ma le vevela o le aso. O le eseesega i le va oi latou e tatau ona 10-15 / C. Mo ni nai minute i aso uma e te manaʻomia e faʻamaʻalo ai le fale kosi, aveese le condensate ma fufulu le palapala mai le pamu moli.

E mafai ona iloa le lanu pe a uma le 6-8 aso. O le lalolagi e le toe laulauina ma faʻafeinu ma le faʻaeteete tele. O le vaalele ua sili atu ona faia, ae latou te le aveesea uma le fale. A maeʻa le 1-1.5 masina, o loʻo totoina fualaau i se nofoaga tumau, e fautuaina e totoina ni nai laau laiti i totonu o le pusa e tasi i le taimi e tasi.

Totoina ma le tausiga

Le totoina o tusi pese, e tatau ona e piki le ipu saʻo. Talu ai o le laau o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga, e tatau ona manaia ma loloto. O se mafiafia papa o mea faʻavaivai e tatau ona sasaaina i le pito i lalo o le tane. Fai mai Florists i kulupu faʻavae, o aʻoaʻoga e sili atu ona malosi. O le eleele mo i latou e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • omea;
  • tamai fasi piliki mumu;
  • laʻau oneone tele;
  • laʻau humus.

A uma ona totō, taoto se papa o tamai maamaʻi i luga o le fogaeleele.

E manaʻomia e Epikopo ni potu susulu. Latou te le fefe i le susulu o le la. O tamaʻi ola ola e faʻaleagaina le suiga o le nofoaga ma e oʻo lava i le taimi o le ipu. A maeʻa na ituaiga o gaioiga, atonu e maʻi le fale.

O le vevela o le ea e tatau ona faʻalelei, e le sili atu nai lo le 27 ° C. Mo le taumafanafana, e lelei le faia o se fagu fugalaau i totonu o le ea fou, ae e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma vaʻaia. E tatau ona malulu le taʻele (+ 10 ... + 12 ° C).

E le manaʻomia e tagata o loʻo faʻasolo i luga le maualuga o le maualuga o le ea, ae o nisi taimi e aoga tele le palu vai mai se vavalalata lata ane. E taua tele le faia o lenei mea i se mea e le mamao, ina ia le pa'ū ifo i lalo laʻau matala.

O Epikopo e tatau ona faʻaitiitia le vai ma mataituina le tausisia o le tumau ma le tuputupu ae malosi. O le vai e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma vaega terrestrial o le laau. E tatau ona sasaa vave le vai mai le ipu. Faʻasalaga i luga agai i luga. I le va o vaimatuaga e taua tele le faʻamamaina o le palapala.

E mafai ona ola mai Epikopo i luga o eleele le lelei, o lea latou te le manaʻomia ai faʻamaʻi. O le faʻateleina o le faʻamaʻiina e mafai ona afaina ai le fale. Nai lo lena, e sili atu ona aoga le faafouina o le eleele i totonu o le ulo i taimi uma (i le 1-2 tausaga).

Faatasi ai ma le puleaina lelei o le faatutuina o le vai, e le mafatia faʻamaonia i faʻamaʻi. Afai e faaleagaina e le pala le laau, e matua le mafai lava ona lavea. I le taimi o le taumalulu, e mafai ona faʻalagolago i mealybugs i aʻa. Ina ia aloese mai lenei mea, i le faaiuga o le tautoulu, e tatau ona faia togafitiga puipuia ma se iniseti.