Laʻau

Pasture ryegrass

O le tuatusi ryegrass o le aiga o Myatlikov. O le laau e faʻaaogaina e fatuina ai taʻaloga taʻaloga, fale lakapi faapolofesa, fale gaosi oloa, ma isi. E le gata i lea, o le mutia e faʻaaoga mo le toe totoina.

Faamatalaga o le ryegrass

Pastuga ryegrass (faʻaaloalo) o se cereal, semi-maualuga, totoga totogo. I le vaitau muamua e fausia ai se kapeta laumei eleelea (40-60 tapa i le sq. Dm.). O le aʻa o le tino e malosi, lelei-e faʻafefiloi. E fai ai se paluga eleʻele, e faʻapipiʻi lelei le eleele. I le vao e tumau le 5-7 tausaga.

Laʻau e 10-20 cm le umi ma 3-5 mm lautele. O papatusi e tafe mai le faavae i pito. O le vaega pito i luga o laulaau e matua manaia, o le pito i lalo o loʻo i ai se faʻamalama tioata. Paolo mai le pogisa pouliuli i le lanu meamata. Veins o loʻo i luga o le ipu atoa, faʻamatalaina. O loʻo i ai se faʻaaliga manino ile pito i lalo. O le faavae e piniki.

O le ryegrass e faʻafefe lelei le paolo, e puipuia i le solia. E televave ona tupu, e faʻafoʻisia faʻaleleia i luga o le mutia pe a maeʻa se lamala poʻo se paʻu.

Ae ui i lea, e le gafatia ai gutu, afu kiona. Ona o lenei mea, ua aliali mai ai ni mea afu i luga o le mutia.

Faatasi ai ma le umi o le malulu o le tau, e mafai ona alu ese mai fafo mai le mutia vao. Na te taliaina se vevela vevela (-16 ... 18 ° C) pe afai e leai se ufiufi kiona.

Le lelei ma le le lelei

O Ryegrass ei ai mea nei:

  • maua ai le umi o le soifuaga o le vao;
  • tetee i le solia, maualuga maualuga;
  • vave ona tupu ma tumau pea lanu lanu meamata mo se taimi umi;
  • faapalepale le tau vevela ma le malu;
  • leai le fefe i le moaina o taimi masani, tuputupu aʻe i le mea tonu lava;
  • lelei faʻaleleia oneone palapala (masani ona faʻaaogaina i luga o auala, alavai laiti, ma isi);
  • o fatu e faatauina atu e aunoa ma ni mea le mama ma e avea o se vaega o mea suamalie.

O le pito sili ona taua o le toe foi mai mo o tatou tulaga fesuiaiga, o le ryegrass e le taliaina ni gutu.

Ona o le malulu o le tau, e vave ona vevela le laau ma taofiofia le vao e pei ona taua (3-4 tausaga).

E le gata i lea, o mea le lelei e aofia ai le mea moni o le mutia o loʻo mamafa i luga o le maualuga o le elemene o le meaʻai, o lona taua.

E le gafatia le susu tele. O le mea lea, o timuga faaumiumi e afaina ai lona matagofie.

Vaega o le tausiga o laʻau ma le ryegrass

E naʻo le mafai ona toto le suauʻu i luga o le fanua lafulemu e maualalo ile pH. Afai e maualuga le eletise, e faʻapipiʻi le pefu laupapa i le palapala. E manaʻomia foi le susulu o le nofoaga e tulaueleele ai.

O le tausia o le ryegrass e faigofie lava. E manaʻomia le mowing taimi, faamamaina o mea e totoe, faʻafeinu vai masani (pei o le pito i luga o le masini o loʻo faʻamamaina). O nisi taimi e tatau ai ona faʻaaoga le fugalaau mo le tuputupu aʻe lelei.

E masani ona faʻaaogaina le faʻalanu o le ryegrass mo le teuteuina o laʻau. E tupu vave le mutia, e tumau pea le fou mo se taimi umi, e le solia. Ae ui i lea, o loʻo i ai se mea tele: o le laau e le taliaina le tau i le ogatotonu o Rusia, o lona totoina e le o taimi uma e fautuaina ai.