Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina se katran i totonu o le eleele

Katran o se fualaau fualaʻau fou talafeagai, o le toatele e le o iloa pe o le a le auala ma le auala e tupu ai. I tulaga o meaʻai ma tofo, o le laau e pei o le horseradish. E le pei o le mea mulimuli, o le katran e sili atu lona aʻa.

O Katran e mauoa i vitamini o le vaega B, C, A, P, ma microelements ma avea ma sui e puipuia ai. O se aofaiga tele o fulukalama ma le potassium e maua i aʻa. O le suauʻu taua o loʻo maua i totonu o le laau e maua ai se manogi manogi ma le tofo.

O le aʻa Katrana e faʻaaogaina e pei o le horseradish. Ua maua e Qatran lona faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, e avea o se sui o le phytoncidal. O le laau ua manatu o se sui o le horseradish ma e leai se auala e faaitiitia ai. I lenei tusiga, tatou te tilotilo totoa i le mea katran, faʻapea tulafono mo le totoina ma le tausia lelei.

Katran: o le a lenei mea totino

Katran - O se laufanua lauiloa lea o le aiga Cabbage, o lona galueaina o le mauaina lea o lauiloa i tausaga uma. A uma ona fua, e mate. O le aʻa e leai se paʻu, paʻu, e ufiufi i le fugalaau toto ma ola e oʻo i le 150 cm. O laulaau e lanu meamata, lea e pei o le aʻa, ua ufiufi i fuga mata, petiolate, pinnate.

I le tausaga muamua, o le laau e fai ai se rosette o laulaau basal (masani lava e oo i le 10 fasi vaega) ma se ai uamea, uamea, mafiafia le aʻa o fualaau aina lea e loloto le palapala. O nisi taimi e aʻafia le aʻa i le loloto o le 2 mita.

E te iloa? Katran, e le pei o le horseradish, ua faʻaleleia e fatu.
O le aʻa o le laau e sinasina-e paʻepaʻe, o le tino paʻu o le kulimi e oʻo i le 3 cm le lautele. I le tausaga lona lua, o le salu e fai ai se ala, ma fuga i le amataga o Iuni ma fuga mo le umi 50-65 aso. O fugalaau o le laau e laiti, paʻepaʻe, e faʻaputu i se tuuga.

Katran - self-pollinator, ae e mafai foi ona pollinate ma faasatauro. O fua na amata i le faaiuga o Aukuso. O le mamafa o le aʻa e oʻo atu i le 800 g. Ma e le sili atu le leaga o lenei mea e sui ai le horseradish, o le katran e mafai ona faʻaaoga uma ma fou. E mafai e le laau ona tetee atu i le vevela ma le malulu, e oo lava i le sili ona leaga o le manumalo.

Tulaga manaomia mo le tuputupu aʻe katran

Ae e te lei totoina se katran, e tatau ona e faia ni tulaga talafeagai mo ia. O le laau e le faʻafefeteina i le palapala, ae fautuaina e totōina i luga o le oneone poʻo le laufanua laufanua e le o ni alo. Afai i luga ole eleele ole eleele ole eleele ole fale, ona talafeagai ai lea ole eleele ile nofoaga. I eleele mamafa, o fatu e tupuga le lelei, ma i le katran mumū o le a masani ona afaina ma tupu ai le leaga. O le malulu o le ea mo le tuputupu ae o laau + 19 ... +25 ° С. O fatu e ola i le +4 ° C, ma o laau toto e tumau i le vevela ile -6 ° C.

E te iloa? Katran o le a ola lelei pe a uma le uka, kukama, pateta, pi ma pi, ae a uma le kapeti e le tatau ona e totoina.

E faʻapefea ona toto se katran: faʻalauteleina o se "panilati sui" mai le fatu

Katran e le o se laau toto, o le mea lea o le totoina ma le tausia lelei o lenei seleselega i eleele tatala e le faigata. Afai e te saunia lelei fatu ma iloa le tekinolosi o le luluina, ona tupu lelei ai lea o le mutia vao ma aumai ai se seleselega tele. O le isi, tatou te mafaufau i auiliiliga auiliili o mea e manaʻomia ona fai ina ia tupu ai se "mea suamalie sui".

Fatuina sauniuni mo le totoina

O le totoina o katran fatu, i luga aʻe o mea uma, e amata ia latou sauniuniga. Le vaʻai i fualaau i le vave e mafai ai i le totoina o le toto, e manaʻomia e fatu e faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latou salu i latou i le vevela o + 18 ... +20 ° C i se faʻafitauli 1% o le potassium i le taimi poʻo le vai mo le lua itula. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi i sina oneone susu ile oneone i le ratio 1: 3 mo le 95-100 aso i le 0 ° C, mo se faataitaiga, i totonu o se pusaaisa poʻo se lalo ifo. E faʻapefea ona totoina se laau e pei o le horseradish i le atunuʻu mai fatu pe a uma ona faia lenei faʻatinoga, mafaufau i le isi.

O tulafono ma tulafono faatonutonu o le lūlū katran i lo latou fale taumafanafana

A o lei luluina katran i le dacha, e tatau ona e faia le 3-4 kg / sq. m manure ma 35-40 g / sq. m o le phosphate ma le fugalaau. E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻalavelave fomaʻi, e pei o le "Kemira-super", "Azofoska" ma le "Kemira-universal".

E le manaʻomia e Katran le faʻaaogaina o tekonolosi faʻapitoa; o le galueaiina o lenei fualaau mai fatu o le ai totonu o le malosiaga o se faifaatoaga i soo se tulaga. E luluina fatu i le loloto o le 3 cm, ma o le lautele i le va o laina e 65-70 cm. E mafai ona toto fatu katran i totonu o se mea faapipii, mo lenei mea, 3 laina o loo faia i fasipepa taitasi i le 35 cm, ma le lautele i le va o lipine e 60 cm.

E taua! O le suaina e sili atu ona lelei i luga o mauga poʻo sulu.
O le fanua i totonu o laina e mulumuluina ma le humus poʻo le peat, aemaise lava e tatau ona faia lenei mea pe a tulaʻi mai katran. A maeʻa le totoina o fualaau aina, latou te toe faʻaleleia ma humus.

Faʻafefea ona tausia se katran

O le auala e amata ai ona tuputupu aʻe katran, matou te iloa, e tumau pea le tuʻuina atu o le tausiga lelei o le fale. I le laasaga o laʻau moni e lua e tatau ai ona faʻamafola laina ina ia mamao le va i le va o laau pe tusa ma le 30 cm. Muamua, e amata lemu le laʻau, ma i le taimi nei e taua tele le faia o le vevela ma le veleina i le va o laina, o le tausiga autu lea mo le quatra.

I le laasaga pe a aliali mai muamua laulaau moni, e manaʻomia le faʻatinoina o le vevela. Faʻasoaina lenei laau toto e pei ona manaʻomia, ae i le faaiuga o May, o le suavai e sili atu ona tele, i le fua faatatau o le 30 l / sq. m

O le mea pito i luga luga o le laei e tatau ona tatau ai pe a veleina se laau, mo lenei, ave 5-10 g / sq. m o le ammonium nitrate. I le laei lona lua pito i luga, i le vaega o le 5 laʻau moni, 9-15 g / sq. m o le masima masima ma le 6-7 g / sq. m o le ammonium nitrate. E tatau ona faia fugalaʻau masima i le afa lona lua o le vaitau tuputupu aʻe.

E taua! I le tau vevela e tatau ona faʻasaina i totonu o le vai.

Qatran: fua o le seleselega

O aʻa o katran e seleseleina i le tautoulu, i le faaiuga o Setema. Seleselega i le tausaga muamua po o le lua o le ola o le ola, pe a uma ona vavae ese laulaau uma. Ma le tausiga lelei, e mafai ona oʻo atu le seleselega i le 1 kg / sq. m

O le teu o aʻa, e tatau ona pipiʻi i le oneone susu i totonu o le pulou, vai, ma isi. O le vevela e tatau ona + 4-5 ° C, ma le maualuga o le ea - e le itiiti ifo ma le 85%. E mafai ona e eli i luga o aʻa i le tautotogo, seʻia oo ina amata ona tupu le taʻiga. I le lona lua o tausaga o le ola, o le aʻa o le aʻa e tele, o nisi laau totō, ma ua fatuina fatu, o le mea lea o le aofaʻiga atoa o le seleselega ua faʻaititia.