Laʻau

Faʻafefea ona fuga o Zamioculcas i le fale

E tele fugalaau fugalaau latou te manatu i mea le lelei o le aiga o Aroid ma, ma le tausiga lelei, matau pe faapefea ona fuga mai Zamioculcas (tālā). O laau toto e tele i latitudes latina o Aferika, e aofia ai ituaiga eseese e 4 (saponified, variegate, lanceolate, uliuli), e le totogia ni lanu paʻepaʻe e fai ai le saʻo saʻo. O le maualuga o le faleplant e oʻo ile mita e tasi. O le faʻamoemoe o le ola e 5-10 tausaga. O fua i le tipi o le mea oona. Inflorescences e leai se matagofie o le taua, foliga ua lelea, e masani ona fusia i laʻau. Le manogi e le manaia.

E fuga Zamioculcas pe leai foi

I le natura, o le fuga o zamioculcas e mafai ai ona e matauina mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu, i totonu o potu e taua le tau o le laau mo mea teuteu o laulaau, e matua faigata lava ona ausia se fua o fua. O le peduncle e atiaʻe saʻo i luga. Faʻapipiʻi, o le faagasologa e faʻasolo i luga o le eleele, faia o se tulaga faʻasaga. O le umi o le totogo e oʻo i le tele o vaiaso.

Growing Zamioculcas i luga o le windowsill

I lalo o le natura masani, o le fuga o togafitiga Zamioculcas eo faatasi ma le faatulagaina o ovaries ma le fua o fualaau paʻu e tasi le fatu. O fualaau aina i totonu o le greenhouse e le totoina, o laau o le ituaiga e faia e ala i le tipiina o laulaau, mago ma le faamamaina o fatu.

Faʻalogo lelei! O le fuga ma le fua o fatu, o le vevela o le tala, e masani ona o faatasi ma le oti o le laau. Afai e fuga mai sui o le lotoifale o Zamioculcas e aunoa ma le totoina o ni vaovao fou, e tatau ona ave le tausiga e toe gaosia e sui ai faʻataʻitaʻiga laiti.

O le a le foliga o le fugalaau a Zamioculcus?

Zamioculcas - tausiga ile

O le tele o laau pupuʻu e faʻaalia i le vavae ese o le pusa i vaega e lua: o le fugalaau fuga o loʻo fuga i le pito i lalo o le faʻaopoopoga, o le tane i le tumutumu, vavae ese mai le isi itupa e se vaega eleele mama (o se moli mama e leai sona uiga tau feusuaʻiga). O nai mea laiti laiti o Zamioculcus e maua ai le lanu mumu, e aoina i le 5-8 cm le umi. O le vaitaimi mai le pito i luga o le ponuncle i le aʻa o le aganuu e 20 cm. Ua faamatalaina e saienitisi le taua ona o le tulaga ese o le palota e faia e ala i le tafe o iniseti. E le mafai e le tagata lava ia ona faʻamalosia.

Laʻau fugalaau i totonu o le potu

O fugalaau fugalaau? O sui o le aiga o Aronikovy e iai mea oona i le sua. Zamioculcas e leai se faʻalavelave. O le faʻaleagaina o laau faʻatoʻa faʻatoʻateleina o fale ua faʻavasegaina o le vaivai poʻo le ala, e manaʻomia ai le tele o lapataiga pe a faʻaogaina le aulelei i saute. Faʻafesoʻotaʻi ma se aganuʻu e leai se totini lima, o le sua i luga o le paʻu e mafua ai se faʻafitauli faʻafefe.

E masani ona fuga mai zamioculcas

Zamioculcas - tala o le tala o le tala

O le aganuu e taua o le paolo-faapalepale; e aʻafia le aʻa i faamalama i matu, ma faʻapipiʻi i le matua (pe a mavae le 5-6 tausaga). O le tuʻuina i luga o le faamalama i sasae poʻo le itu i saute, o fai togalaau i 1-2 tausaga taʻutaʻua e matau le zamiokulkas pe faʻafia ona fuga i le fale. O le vaitau o le vaitau e tumau pe tusa ma le tasi i le lua vaiaso, ona faasolosolo ai lea o le faagasologa ma pau ai. O le i ai o fugalaau fugalaau laititi poʻo laʻau laititi e faʻaalia ai le tele o le faʻasūsūina, o le maualalo o le vevela i totonu o le fale poʻo togafiti faʻamaʻi.

Auala e fai ai le fugalaau

Laʻei pito sili

Aisea e le totogo ai le gloxinia i le fale

O suauu suavai e masani ona faaputuputu vai i totonu o laulaau ma fatuga, latou te faʻafefe vai pe a manaʻomia. O le le lava o meaʻai e afaina ai le foliga mai o le laau, ma mafai ai ona iloa pe aisea ua liu lauusiusi ai le lau, ua totogo laau toto, ua aliali mai le pogisa.

O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le suauu i le eleele aʻo leʻi amataina le vaega amata o le atinaʻe o le "tala tālā". E masani lava, o le vaitaimi e paʻu i le masina muamua o le tautotogo. I le taumalulu, o le siʻosiʻomaga o fugalaʻau e faʻaititia i se tulaga maualalo pe lafoai atoa. I le tautotogo ma le taumafanafana, e fafagaina le aganuu i aʻa ma laʻau e faaluaina i le masina.

E manaʻomia le fausiaina mo le zamioculcas i le vaitau o le tuputupu ae; O minerale poʻo fugalaʻau faʻasamaʻi mo cacti ma soʻo se mea lelei mo le fafagaina o vao. O le sili ona lauiloa o le "Agricola", "Agricola Aqua", "Pokon", "Uniflor-growth", "Uniflor-bud", "Master Color". Faiga masani masani, talafeagai i le tulaga manaomia. Laʻasaga taʻitasi i le laasaga mo le fafagaina o zamioculcas e maua ai le faʻaofiina o meaʻai faʻapitoa i le palapala malulu.

Tausiga Zamioculcas i le fale

Ole laei pito i luga Foliar e fautuaina i le tasi / masina. Tulaga lelei atoatoa o le tino - 1 gramu poʻo le 1ml o meaʻai faʻapitoa ile lita o vai. O faʻasolosolo solo e togafitia ai lau mago ma maloloina.

Taua! O le faia o le aganuu e fuga mai, ma le faʻaalia mai o mai i le pulupuluina o laʻau e tatau ona lafoaʻi.

Faʻamamago i totonu o le eleele faʻamamaina

O le aganuʻu e fiafia i le faʻafeusuaʻiga, faʻatasi i vaiaso taʻitasi pe lua - o le pulega sili ona lelei mo le vaitau o le tautotogo-taumafanafana. Aʻo leʻi faʻamamaina le laau, siaki pe matagogo le eleʻele palapala. I le taumalulu, e faʻafefe malie le vai i totonu. O Zamioculcas e faʻafeinu i ni vaega laiti o vai mafanafana. O le faʻaleleia o le susu e mafua ai le gaosiga o laulaau, o le pala o aʻa.

Afai e fugalaau fugalaau o Zamioculcas, e le tatau ona suia le faiga o le suāvai, vevela, moli, aloese mai tulaga faigata. O se fofo lelei o le a faʻapipiʻiina auala e lua e fafaga ai: faʻatumu le apa i le vai ma le vai mai luga. I totonu o se pani ua tumu i le vai, ua lava lea e fafaga ai le ulo mo le 15 minute, o le a faʻaaogaina ai le susu o le susu, o le vai o loʻo totoe o loʻo faʻafefe mai le apa. A faʻamalūlūina le eleele mai luga, o le a tufatufa atu le vai, o le sosolo o le aganuʻu e le faʻafefe. O le vai e faʻafefe i totonu o le fagu ua faʻafefe.

Mo faʻamatalaga. O le fufuluina o laulaau o le a aʻafia ai le tupu aʻe o suauu, e puipuia ai le faaputuputuina o le pefu i luga o lau. O le a le vave ona toe faʻaleleia le faʻavaveina o zamioculcas ma le faʻaopoopoga o le suavai.

Tele le lapoa

O fugalaau samioculcas e le totoina uma i tane volumetric ma i totonu o pusa malulu. I le tulaga muamua, o le tuputupu aʻe tele o le aʻa e mataʻituina ae le o le limasini, i le lona lua - faʻaitiitia vave le pala o le eleele. Le leai o meaʻai i totonu o le eleele e faʻavaivaia ai le laau. Zamioculcas osofaiga pathogens ma meaola faalafua e puipuia ai le tupu.

Totoga faʻasolosolo

Faʻafesuiaiga o zamioculcas i ipu e fetaui lelei.

Tip. O le tele o le fagu o zamioculcas e tupu aʻe i le fale e tatau ona filifilia e tusa ai ma laina o aʻa. O le vaega eleele lalo o le paolo e tatau ona tuʻuina saʻo i totonu o le tane, faʻapipiʻi le va o le 1-2 cm mai puipui o le ulo.

O le a le mea e fai i fugalaau pe a uma ona fuga

O le "moe moe" o le laau tupe e amata mai ia Oketopa ia Aperila. I le taimi o le taotoga, e tatau ona faaitiitia le faamamaina i le tasi i le lua taimi / masina. E leai se manaʻoga e fafaga le laau i le taumalulu. O le Zamioculcas e tuʻuina i totonu o se nofoaga malamalama, tausia le malulu o le ea i le 16-20 ° C. Fiafia Fiafia e fiafia e faʻasalalauina le la i le tausaga atoa.

I le taimi lava e uma ai le fugalaau, e le fautuaina i le toe gaosi poʻo le fuga o le fugalaau. O faatonuga masani e uiga i le mea e fai i fugalaau Zamioculcus pe a uma le vaega o le fugalaau galue e fautuaina ai le faatapulaaina o le suavai ma le lalaga pito i luga, ia toe maua le malosi, tuu le laau i totonu o se potu malulu, aloese mai pusa ma fesuiaiga o le vevela.

Faʻasalalau Florist

O se mea sese masani i le tausiga a Zamioculcus o le puipuia tele. O le fufuluina ma le gaosia o le laau e sili atu ona afaina ai le au soʻo nai lo le le lava o le tausiga. O i latou e umia le lanu lanumeamata e le tatau ona faalavelave i le fuaina o le olaga o se Aferika i Sasae e aunoa ma le manaomia.

Zamioculcas i le ofisa

<

Tropical laau pe a uma ona fuga i le malologa.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

O le igoa "laau tala" e faatatau i le gafatia o se laau toto e tosina atu ai mea lelei faaletino. O le fuga mai o le au faʻatoaga i saute o se faailoga o se siosiomaga lelei mo le tosina atu o le manuia, fiafia, tamaoaiga. Ole faʻatagaga faapitoa e taatele ile ofisa. Ma, i se isi itu, o le faapaleina o laʻau, fugalaau fugalaau folafolaina faafitauli tau tupe.

O le igoa "fugalaau faʻamalologa" e le o lauiloa, o le fugalaau mo tagata faʻaleaganuʻu o se faailoga leaga, na maua ona o lona tutusa ma le spathiphyllum. O le kopi na talia e avea o se meaalofa e mafai ai e oe ona faʻatau ni nai tupe le lelei mai le malosi le malosi.

Vitio