Fualaau aina

O togafitiga sili ona lelei i le tau faasaga i le Colorado potato beetle: faʻaauupegaina ma le poto!

I le taua faasaga i Colorado beetles tupe lauiloa lauiloa ua le gata e lelei, ae tatau foi.

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o isi metotia uma e leʻi pasia le siaki lelei, pe afai foi e te le sauniuni e te fesoasoani i vailaau, faʻalagolago atili i le natura ma, faʻamasino i iloiloga, metotia lelei.

Uma

Totoina fatu fatu i le va o laina o pateta (poʻo isi aganuu) ua leva ona manatu o se faigofie ma le taugofie mo le faʻatauina o beet beet.

Le fefefe Colorado e fefe i le dill! O le mafuaʻaga mo lenei mea o se manogi mataʻina, lea e foliga mai, e le tele le pa'ū i le tofo o le pest. Mea tutusa mafai ona faʻaaoga beans, pi, calendula, borage, coriander.

E totoina le kuluga mo le tasi laau mo laau vao e lua (pateta, tamato, ma isi mea) ma i le itu o le fanua.

O le fofo e tumau foi ona tumau. O le laau e faʻaaogaina ai ni tui e tusa lava po o le a le tulaga o le tuputupu aʻe. E leai ni faafitauli e tutusa ma isi vailaʻau. E leai ni mea faʻafefe ma e le afaina ai tagata.

Aotelega saogalemu ma faigofie lafoaʻi mea faʻavevesi faʻavevesi.

Urea

Urea o se isi auala e leai se inumaga e faasaga i beetrado. E le gata i lea, e le pei o isi auala, e fesoasoani le urulia e faʻafefe ese ai e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foi i le tele o vaega.

O le gaoioiga algorithm e faʻalagolago i sini o loʻo e tuliloaina.

Urea mai le tipuni o le potato Colorado e faʻaaogaina e pei o se pusi e faʻafefe ai faʻamaʻi.ae le aoga mo le tele. O lenei metotia e faʻaaogaina i le tautotogo i le vaitau o le gaosia faʻamalosi o paluga po o le tautoulu e faʻaumatia ai vao o le a faʻaaluina le taumalulu i lau togalaau.

E le umi se gaioiga o leunu, o lea e tatau ai ona e toe faia le faʻataʻitaʻiga e tusa ma le taimi i le vaiaso.

Mo le taualumaga lava ia pe tusa ma le 1 kilokalama o pateta ma se vaifofo o le Uro o le a manaomia (1 le ipu mo le 2 l o le vai). Toto e tipi i ni fasi pepa ma tumau i le vaifofo mo le tusa ma se aso.

Faʻafefiloi pateta mai le afiafi e tuʻuina atu i laina (e mafai ona e faʻaaogaina apa). O le aso na sosoo ai, ia maitauina paʻu o loʻo taatia i le pito i luga o pi.

Ina ia mafai ona faʻaumatia'oti, e tatau ona suʻeina vao i se vaifofo o le Uro ma le vai 1: 1. E le gata i lea, e fesoasoani tele le totoina o meaai ma le gaʻo.

Tar

Tar - o se oloa e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani, ae o loʻo i ai foi nisi metotia aoga mo le faʻaaogaina o pusi e faʻaaoga ai vao i le togavao.

Colorado potato beetle e le taliaina toleni laupapama o le tar o se oloa gaosi o le faʻasalaga laupapa. O le mea lea, o le meaola e mafai ona "ola" mai le 'upega tafaʻilagi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi le fua ma fua faʻatau.

O lenei suavai e le ogatasi lelei ma isi vailaʻau faʻateʻi; ua uma ona faʻaaogaina i luga o paʻu matutua ao leʻi oʻo mai le faʻapitoa. O le tau e mafai mo le vaiaso pe lua ona faʻamaʻa ese uma le laufanua Colorado potato mai laau.

E faigofie lava le saunia o le fofo: 100 g o le birch tar o le a manaʻomia mo se pakete (10 l) vai.

O le tar e sili atu le mama nai lo le vai ma e naʻo le konalis poʻo le ava malosi, o le mea lea o le mea atoa faʻaalu i le vai e le manuia.

E tatau ona togafitia le pateta peʻa 3 taimi i le vaiaso. E fautuaina e fai lenei mea i se tau vevela ma le timu - o le a tafe ese le timu atoa. Totogi faapitoa tua o lau!

Tasi, e faaopoopo i se manogi le lelei, e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata.

Amonaia

Amoni mai le falala o le patipati Colorado: o loʻo i ai se manogi e faʻamalo ai pusima o le mea lea o le togafitiina o se isi auala lauiloa o le puleaina o pest i totonu o tagata nonofo i le mafanafana.

O le faʻatinoga e faia i le taeao ma sili atu i le leai o se matagi.

O le fofo e manaʻomia ai le 10 lita o le vai ma le 0.5 lita o le amonia. Lafoaia vao e aunoa ma le fefe i le susunuina o laulaau.

Toe faia le taualumaga pe a tatau ai.

Coca cola

E toʻatele ua faʻalogo e uiga i le faʻaaogaina o Coca-Cola i aso uma o le olaga: e aveesea atoa ai le ele ma le pala, faʻamamaina pana mai le soot ma tupe siliva mai le pusa, ae na o ni nai tagata e iloa e uiga i le faʻaaogaina o Coca-Cola i le atunuu poʻo le togalaau.

O Coca-Cola o se vai inu suamalie, lea e faaopoopo atu i le suka, caffeine ma meainu, e aofia ai le vailaʻau phosphoric - mea faʻaleagaina mo iniseti, mites ma isi faʻamaʻi.

O Ia lava phosphorus o le faavae mo le tele o inisetie aofia ai karbofos lautele na faʻaaogaina mo le faʻaumatia o le fala o le potato Colorado.

E le gata i lea, e toʻatele e le fautuaina le faʻaaogaina o vailaau vailaʻau i le taimi o le matua o le seleselega. O le mea lea, o nisi taimi o Coca-Cola e sili atu ona lelei ma taugofie mo le faʻaleagaina o meaola faalafua.

O Coca-Cola e faasagatau i le vao e vave lava, pe a mavae ni nai aso talu ona faʻaaogaina, e tatau ona iai ni suiga taua.

Filifili aso susulu ma le leai ni ao mo le faʻatinoga, aua a leai, o le Coca Cola uma o le a fufuluina e timuga ma e leai se aoga.

O le totoina o moega ma Coca-Cola e mafai ona tuʻuina atu i mea e sasaa mai ile eleele.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o Coca-Cola i le taimi lava e tasi ma isi auala mo le faʻaleleia, pe faʻatauina mai iniseti po o isi togafitiga faʻasolo.

O le tapenaga o Coca-Cola mo le faʻaaogaina e faigofie lava, e ui lava o loʻo i ai le tele o fua mo le fausiaina:

  1. Coca-Cola ma le vai i se fua faatatau o le 1: 1. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaoga 2 lita o vai taitasi.
  2. Fufulu 5 vaega o vaiinu ma le 1 le vai. I lenei tulaga, e maua ai se paluga sili ona lelei, ae e vave gaoioi foi.
  3. 2 lita o Coca-Cola 7 lita (tamai pakete) vai.

Aua le faʻaaogaina Coke le mamaa leai, o ituaiga uma o iniseti o le a gaosia le manogi o le karmeli ma le suka, ma o le a leai se aoga e ese mai le taimi na faaaluina.

Filifilia o mea, faasolosolo mai le telē o lau fuafuaga, tufatufa mo pateta, poʻo le numera o laau totō o loʻo mafatia mai le fala o le potato Colorado.

Faʻaaoga Coca-Cola ua faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma isi mea faʻapala. O le tele o le vai e tatau ona i luga o lau; mea leaga, pe afai oi ai, e sili atu le aua le paʻi atu.

E tatau ona totogi le tua i tua o laulaau - o taimi uma lava o laʻau o Colorado potato beetle.

O Coca-Cola e le afaina i le soifua maloloina o tagata., pe afai e le faʻaaogaina i taimi uma i totonu, o le mea lea e mafai ai ona faʻagaloina totigilima lima ma isi puipuiga.

Onion Husk

Oona ua leva ona fiafia i le mamalu o le elemene multifunctional used in medicine, cooking, ma e oo lava i le cosmetology.

Ae e le gata o le pusa lava ia ei ai ni mea faʻamalosi - leai se aoga ma le sipisi.

Ua leva ona faʻaaogaina e pei o se faʻamalosaga mo totonu o togalaau poʻo totonu o togalaau. Faʻatasi ai, e mafai ona e ola maloloina fugalaau lelei, vao ma laau e leai ni faʻamaʻi ma faʻaletonu le lelei.

O le riki peel e sili atu lona taua i le taua aphids, ticks ma le Colorado potato beetle.

E masani lava ona faʻaaoga pe a latou mananao e aloese mai le faʻaaogaina o vailaau oona, ae i le taimi lava e tasi e maua ai se taunuuga aoga. O le fufuluina o le sipisi e vave ona aveeseina laau o Colorado beetle seia oo i le isi osofaiga.

O lenei meafaigaluega e sili atu le lelei e aua le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau poʻo fomaʻi. E le aoga foi le fufulu o laau i le vaitau o timuga - o le a vave lava ona fufuluina le vailaʻau i luga o laulaau.

E lua ni filifiliga mo le kukaina o le sipisi:

  1. Talosaga masani. Ina ia faia lenei mea, e sasaa atu i luga o le tolu o le tolu-lita ma sasaa le 2/3 totoe ile vai mafanafana (40 °) mo aso e lua. A maeʻa lena, ona faʻaitiitia lea o le lagona i le ratio 1: 2, faʻaopoopoina le suauu ile (2 g i le 1 l) poʻo le fasimoli vai ma faʻaaoga.
  2. Faʻaaogā i tulaga o le vave tali atu. Ina ia faia lenei mea, e tusa ma le 0.5 kilokalama o le paʻu ua sasaaina i le vai inu i totonu o se pakete ma faʻamalosi mo aso e lua. A aunoa ma le faʻasalaga faʻaopoopo le fasimoli ma totogo.

O sea auala e le o se mea faʻafefe i tagata ma faʻaaoga e pei o isi.

E le taliaina e le Colorado potato beetle le manogi o aniani, o lea afai e te totoina se lima o le sipisi pe a toto i laau taʻitasi, e foliga mai o le a le oo mai le pusi seia oo lava i le vaitau vave o le pateta.

Ash

O le isi togafitiga aoga i le tau faasaga i le Colorado potato beetle laupapa fafie. E mafai ona faʻaaoga i le tele o auala.

Pe a tulaʻi

E pei o le suka tila, faʻapalapala lefulefu o loʻo lūlūina i totonu o pateta uma pe a totō e aloese ai i le tulaʻi mai o le fala o le potato Colorado.

Faaleleia o laau matutua

O lea o le a mate ai iʻa ma tagata matutua o le Colorado potatoes, ua leva ona totoina vao vao paʻu i laau (masani lava birch) lefulefu.

O mea mo mea faapena o le a manaʻomia ai le tele - e tusa ma le 10 kilokalama i le selau, ae o se tupe faʻaalu e maua ai faʻamaoniga o le faʻamaloloina o meaʻai.

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e fufuluina le eleele i lalo o le vavao - ona mate ai lea o 'uma i luga o le eleele.

Lafoaia

E i ai se fua mo le mea e taʻua o le "squirting" - o se sui lelei e faasaga i le Colorado beetle e faʻavae i luga o le afi. 2 faʻasolosolo ma se vaeluaga o le vaiaso e mafai ona faʻaaogaina atoa le togalaau mai meaola faalafua.

Mo le sauniuniga o le "squirting" o le paʻu o le fasimoli o le fale ua nutililiiina ma faataape i totonu o se pakete vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le lua-lita o le apa.

E faʻaauau pea le 15 minute, mulimuli ane, o se lita o le "squirting" o loʻo faʻafefeteina i totonu o se pakete o le vai mata ma faʻaalia ma le agaalofa ia laau totō.

O le uʻu asu e le lamatia i le soifua maloloina o tagata.E faʻaoga faʻapitoa faatasi ma isi togafitiga faʻataʻitaʻi, mo se faataitaiga, o le sipuni; pei o isi vaifofo, e le mafai ona faʻaaoga i timuga timuga.