Maota, fale mautotogi

E faʻafefea ona faʻatoʻilalo iniseti a le 'āiga - lanu samasama?

I totonu oo matou fale e masani lava ona ese mai iniseti. O se tasi o nei "malolo" o pati. O nei mea e le o iniseti vaomatua ma togalaau e ulu atu i fale, ae o fale fale.

E eseese i latou mai le "auala" i lanu, lapopoa ma i latou e nonofo i potu mautotogi, aua latou te maua ni meaʻai mo i latou lava.

Faʻamatalaga

O nei meaola faalafua na aumai i Rusia mai Europa ma Initia ma meaai i le 19 seneturi.

I le taimi muamua, e na o ni nai tagata o loʻo nonofo i totonu o latou nofoaga ma e masani lava latou te le gauai i ai. Ona faasolosolo pea lea ma le tele o vaovao ma faasolosolo malie ona latou nonofo i se avanoa tele. Ae maise lava o le tele oi latou e avea i totonu o le umukuka, i mea latou te fiafia ai i meaai. Latou te lalafi i meaafale, i lalo o laupapa laulau, i totonu o fale o le fola. E mafai ona latou nonofo i soʻo se mea i totonu o le fale, o loʻo maua i potu taʻele ma e oʻo lava i moega. E avea lenei mea ma faafitauli ogaoga mo tagata nofoia.

Fale fale e itiiti lava la latou lapoa. O le iniseti tane e afa le umi le umi o le fafine, o lona umi e le sili atu i le 6 mm. O le lanu o ia ituaiga anamea e mafai ona samasama po o se lanu enaena.

Aiga faʻatoʻa fanau vave vave vave. E mafua ona o le tele o masini masini e nonofo i totonu o iniseti iniseti, lea e fausiaina i aso uma.

Uterus ola umi, sili atu ma le ono masina. I le taimi lea, latou te fanauina ai le tele o fanau. O tagata faigaluega e maliliu i le maualuga o le 2 masina. Latou te nafa ma le mauaina o meaai mo masiofo.

E faapefea ona foliga mai?

O laufanua mafanafana o iniseti o loʻo taʻua o le atunuʻu o iniseti; o le mea lea, i le amataina o le malulu i fafo, ua amata ona latou vaʻai i se nofoaga mafanafana. Mo lenei latou te aʻe i fale i luga o le ea, vaitafe, paipa, i luga o vaituloto ma tafe i puipui ma le fola. E mafai ona latou aumaia mai le auala i luga o seevae o soʻo se tagata nofoia.

TAITAI! Mo o latou nofoaga e nonofo ai latou filifilia nofoaga o loʻo i ai le tele o meaai ma suavai. E mafai ona latou 'ai i mea taumafa talafeagai mo meaai a tagata. Ae maise lava latou te tosina atu i se mea suamalie. Latou te fiafia foi i meaʻai a manu.

Pests e suʻe ai nofoaga o loʻo i ai meaʻai i luga. O lona uiga o le faʻaalia o pipi e mafai ona mafua mai i le mea moni o loʻo i ai pea lava i le umukuka le faleoloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le laulau o loʻo i ai pea le pala, jam ma le suka i se nofoaga e faigofie ona maua, e tele palapala palapala i totonu o le tapu, e sasaa le vai i le fola.

E mafai Na o mai ia te oe malolo mumu aua ua sao o latou tuaoi mai lo latou nofoaga na nofo ai muamua. O le taimi nei o le a latou suʻeina ni teritori fou.

Faʻailoga

Aneti, e pei o isi iniseti o aiga - meaola faalafua, aumaia le tele o faafitauli i tagata. O le mea aupito sili ona leaga ia i latou - latou te tauaveina ni faʻamaʻi eseese i luga oa latou paʻu. Muamua, latou te taʻavale i taga lapisi ma vaʻavaʻa, ona latou 'ave lea o meaʻai, fagu meaʻai, pusa falaoa, ipu suka, ma tafe ipu.

Iniseti e faʻaumatia meaʻai, fafasi falaoa, ola i totonu o koneteina ma gaʻo ma suka, lea e le mafai ona aveeseina, aua e laʻititi tele.

E le gata i lea, o le tafe i soo se mea laiti lanu samasama ua na o se vaaiga le lelei.

Faʻafefea ona puipuia?

Aneti, ioe, e mafai ona tulaʻi mai mo mafuaaga eseese. Ae peitai, ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono.

O le umukuka e tatau ona mamā ma faʻamago i taimi uma. Aua neʻi tuʻuina meaai i luga o le laulau. E sili atu le tapunia i ato, tapuni faʻapitoa, ina ia le maua ai e iniseti ni meaʻai. A aunoa ma lea mea, o le a le mafai e le pusi ona ola umi nai lo aso e tolu, ma, o le mea lea, o le a vaavaai mo meaai i se isi nofoaga.

E tatau ona fufuluina ipu i le taimi ma faʻaoga le lapisi otaota. O le goto ma lata ane e tatau ona faʻamamaina ma le faaeteete, ina ia le maua ai e le pipiʻu le avanoa e alu ai i le vai.

E faʻapefea ona aveʻesea laumei samasama i totonu o le fale?

Aneti e le mafai ona faʻamafunaina faʻainisinia, naʻo na o mea e mafai ona iloa i totonu o le potu. O le faʻavae o lo latou kolone o le tasi.

TAITAI! Ina ia faʻaumatia le aiga o meaola mumu mama, e tatau ona faoa i latou mai le tagata e leai se mafuaʻaga o fanau. Agavale e aunoa ma lo latou taitai, o le toatele o tagata taitoatasi e tuua le fale lava ia.

Boric acid

Afai e te toilalo suʻe ai le faamoega i le mea e fai, e tatau ona fai ina ia mafai ai e tagata faigaluega ona aumaia iina mea oona. O se tasi o auala pito i sili ona aoga ma masani ai o le tetee atu i iniseti totonu o boric acid. Faatasi ai ma lana fesoasoani, faia se paʻu oona.

E tatau ona faʻafefiloi se kulimi fuamoa e tunu i le meli ma le suauʻu fualaʻau e le faʻamalamalamaina. O le manogi o le suāuʻu ma le suamalie o le a lelei e faʻaosofia ai faʻamaʻi. I le taunuuga o le masini e tatau ona faaopoopo i ai le boric acid, pe a ma le afa afa. Faʻafefiloi lelei ma fai ni polo laiti. O le a latou manaʻomia le faʻateleina i nofoaga o faaputuga popo poʻo o latou auala, lea e masani lava e le suia ma e faigofie ona iloa. O tagata galulue o le a 'ai i se pusi fiafia, ave i nofoaga faʻataunuʻu ma le masiofo ma fanau. O le a faia e le Boric acid lana galuega ma o le a faasolosolo malie lava e mou ese mai le fale. O lenei mea e itiiti ifo ma le masina.

E mafai ona e faʻafefiloi le gaʻo ma soʻo se isi oloa pe tuʻu i luga o le potu i lona mamanu lelei.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona e taumafai e faʻaumatia faʻamaʻi le manaʻoina ma le fesoasoani a le tele o laau totō e malosi ma lē lelei le manogi. O nei mea e aofia ai le wormwood, mint, riki, kekiki, laʻau bay. E tatau ona faʻalauteleina i latou i nofoaga o le sili atu o le tele o masini. O le a latou fefefe ai.

O nisi taimi e faʻaaogaina lerosene e puipuia ai meaola faalafua. Ua sasaaina i totonu o vavae, minks, o tafao e nofoia e vao.

O le isi metotia o le tauina o iniseti o le masima taamilo masani. E moe foi o ia io latou nofoaga.

Vailaau Mataʻutia

Afai ua le manuia lafoaʻi otaota masani masani e tatau ona faʻaaoga vailaau. Insecticides e maua i ituaiga eseese e faʻafefe ai iniseti. E mafai ona avea o se paʻu, se penisina, se aerosol poʻo se gel.

I le taimi o le faʻatauina o ia tupe, e tatau ona e gauai atu i le mea moni na faasino i le tau faasaga i papa. I ia sauniuniga e tatau ona avea ma mea e fai: diazinon, deltamethrin, cypermethrin. E mafai ona e faʻaaoga masani "dichlorvos".

TAITAI! Aʻo leʻi faʻaaogāina vailaʻau e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete ia faatonuga ma galue malosi i tulafono uma.

Afai e le mafai ona e foia meaʻai ma i lenei auala, ua fautuaina e faʻafesoʻotaʻi pulega talafeagai i se talosaga e faia togafitiga faapitoa o nofoaga ma fale.

O le taua faasagatau i iniseti a le aiga o se mea e tatau ai ma le taimi e alu ai. E sili atu ona lelei le faia ina ia le maua ai ni mea enaena i totonu o le fale. Afai, peitaʻi, na tupu lenei mea, e tatau ona faʻaumatia i se taimi vave o le tufatufaga. A o faateleina a latou kolone, o le a atili ai ona faigata a latou tauiviga. Aua le tolopoina ia mea na tutupu, ma o le a leai ni nofoaga i totonu o lou fale.

Ata

O le a e vaʻai i se ata o lanu samasama:

Mea aoga

Ona mafai lea ona e faamasani i tala e ono aoga ma e manaia ia te oe:

  • Aneti i le falemautotogi:
    1. Uta o vavaega i totonu o aiga
    2. Laʻau mumu i totonu o le fale
    3. Lanu uliuli
    4. Farao ant
  • Faʻaoʻo faʻasalaga:
    1. E faʻafefea ona aveese faʻamaunuʻu mumu i totonu o le fale?
    2. Boric acids ma borax mai vao
    3. Fofo faʻapitoa mo vavae i totonu o le fale ma le fale
    4. Faʻailoaina le aoga lelei o paʻu i totonu o le fale
    5. Aneti tuai